Copilasi iubiti de sept-oct 2010(5)
Raspunsuri - Pagina 5

cameluska spune:
Buna fetelor,
Nu am apucat sa citesc din urma, dar am o intrebare, ce faceti cand copilul are febra, adica ce-i dati? Panadol+Nurofen alternat la 4 ore? tineti cont de doza recomandata de pe cutie? cand se da si Paracetamol supozitor? A facut Ioana febra si sunt curioasa cum dati voi medicatia?
Multumesc.
Mamica fericita de Ioana Adelina [10.09.2010]
Petrecere 1 anisor

just_me31 spune:
Eu la 39 ii pun supozitor paracetamol si i-am pus si novocalmin dar se da numai cu reteta .
Daca nu are febra ff mare e buna schema nurofen cu panadol la 4 ore .
Sanatate bebelinei

doina_1984 spune:
Buna seara!
cameluska, eu nu sunt experta in fegra pentru ca M a facut o singura data peste 38 si i-am pus un supozitor paracetamol si nurofen sirop din 8 in 8 ore. Nu stiu daca e bine... Multa sanatate!!!
O noapte linistita!
Mami lui Matei Mihai 26.10.2010

anaalina spune:
Neataaa.. va dau o cafea , o ciocolata , un ceai numai ca sa ma iertati ca nu scriu asa de des , va urmaresc sa stiti
.
Si daca tot m-am apucat sa scriu intreb si eu "mai alapteaza cineva" si intai raspund eu DAA, nu vrea domnule sa se lase de mine , ziua nu o vede dar noaptea e calare pe mine , sa-mi rupa bluza de pijama nu alta.
De servici si mie mi-e dor , de perlele copiilor , dar mai profit de liniste , fara teancuri de evaluari de corectati , de portofolii si multe altele...
Apropo de perle aseara la Pro tv :
Un jandarm(catre un cameraman care filma ):Hei , tu de unde esti?
Cameramanul (timid); Eu sunt de la un post de televiziune cultural.
U Jandarm: Bine, luati postul de televiziune coltural si bagati-l in duba si la sectie cu el.
Acum nu stiu cat v-am facut sa zambiti dar eu m-am cocosat de ras cand i-am vazut in direct.
In continuare vorbeati de mese , bon;
-pe la 4.30 lapte UHT 3.5 cam 200ml
-pe la 8-9 iar lapte ca sa mai stae si el nitel in pat
-10-11-painica cu dulceata sau miere sau cascaval sau banana cu biscuti
-13-14 - masa de pranz un singur fel cirbita mai groasa de la noi din oala
-14-16 SOMN ( daca stau langa el e somn de 2 ore daca nu stau doar de o ora )
16-17 - aici depinde de ce vrea sorasa ca atunci vine ea de la gradinita si ce vede la ea vrea si el ca meniuri insa sunt ;paste cu sos , paste cu branza , snitele , chiftele...
17-19 joacaaaaa o chiraiala nebuna care se lasa cu bocete , catarat peste tot , culori roase pe care i le ia lu sorsa din mana , un haos total dar ii las pana vad ca sunt epuizati
20-20.30 masa de seara - lapte cu paste(gris) , iaurt cu biscuiti , cereale de bebelusi
Dupa masa ii mai las nitel si apoi ii bag la dus , dupa dus iesim cu barca din baie , dar asta e .
Dau stingerea pe la 10 dar nu adoarme niciodata atunci ,il mai pacalesc cu un bibe cu lapte ca incepe a trege de mine si asa se calmeaza si sta linistit in pat.
Aoleuuu ce am mai scris.. dar promit sa scriu mai des

Mari-Mariuk spune:
Buna dimineata.
Frig, dom-le, frig...nu pot face ceea ce am facut in fiecare dimineata, fara a-mi imbraca baiatul mai gros: aerisirea camerei...saracul copil mi-a plans ca nu voia imbracat, dar i-a trecut repede.
Am o misiune de indeplinit pana maine seara cel tarziu: sa ii gasesc incaltari lui Vlad, ca avem 3 perechi de ghetute, toate ii sunt fixe pe picior, asta in conditiile in care la inceputul lui decembrie erau putin largute...
A, si sa nu uit: cafeaua este gata!

Mari-Mariuk spune:
ANAALINA, beau eu o cafea si de la tine, ca am de lucru azi... Intr-adevar, sunt de tot rasul unii de la ,,adunarile'' astea.
Eu inca alaptez, dar tot noaptea. Adica seara inainte de somn si cand e frichinit noaptea. Cum face ochi dimineata, tzitzi se ascunde si nuuuu-iiii
Mie chiar nu mi-e dor de munca(=scoala), poate doar de zilele cu serbari/activitati extrascolare si de pauza mare

Mari-Mariuk spune:
Citat: |
citat din mesajul lui cameluska Buna fetelor, Nu am apucat sa citesc din urma, dar am o intrebare, ce faceti cand copilul are febra, adica ce-i dati? Panadol+Nurofen alternat la 4 ore? tineti cont de doza recomandata de pe cutie? cand se da si Paracetamol supozitor? A facut Ioana febra si sunt curioasa cum dati voi medicatia? Multumesc. Mamica fericita de Ioana Adelina [10.09.2010] Petrecere 1 anisor |
Eu am dat panadol/nurofen/brufen de 2-3 ori pe zi, si am incercat sa ii mentin temperatura scazuta punandu-i sosete cu apa si otet. De cand s-a racit afara, am renuntat la sosete ude, i-am dat brufen (=nurofen cu alt nume) sau panadol daca am considerat ca e putin racit si febra e din acea cauza. Din fericire nu a fost nevoie sa ii dau mai mult de 2 zile consecutiv, si mai ales, dupa primele doua doze date s-a simtit efectul pe termen lung( mai mult de 8 ore)

histamina spune:
alaptez doar noaptea.sunt mamica isterica, strumf s-a autointarcat,dar eu nu si nu,tot ii dau in somn.
nurofen alternativ cu panadol din 4 in 4 ore.
sosetute cu bitter/otet.
frig domnle,frig.eu am alergie la frig si ma umflu si umplu de pete,in rest arat bine.

ancamak spune:
neatza!
Alina si eu tot noaptea ii dau tzatza.L-a cam durut burtica azi noapte si s-a trezit din ora in ora
Mami cu Andrei Ionut
poze

nicopic spune:
Buna,
- de alaptat, da alaptez daca se poate numi asa - scot lapticul cu pompa si i-l dau la biberon; bea cam 550-600 ml/24 ore
- pt temperatura i-am dat ibalgin (avea 37.7 grade); dr mi-a recomandat sa-i pun supozitor novocalmin daca sare peste 38.5
Nico, mami Larisa 15/09/10