Proteste in tara - 2

Raspunsuri - Pagina 28

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ramiris spune:

Am si eu un fix, stiu ca ma repet ca asta tot intreb de sambata incoace.
Unde e fratilor dl. presedinte al Romaniei?
Am zis ca nu lucreaza in weekend ca nu o fi stipulat in contractul dumisale de munca dar au trecut deja 3 zile lucratoare de cand tace in continuare.
6 zile de manifestatii in strada chiar daca cu lume putina si proasta cum zic unii insa in centrul capitalei si in alte mari orase din tara..

De ce tace? De frica? Din nesimtire? Tupeu? Sfidare?

Zau daca-mi dau seama cum poate sa (nu) reactioneze in felul asta....Daca e sfatuit este extrem de prost sfatuit, daca o face din proprie initiativa ... nici nu stiu sa spun cum e.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Xenia2006 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ramiris
Nu e revolutie, oamenii isi manifesta nemultumirea. E asa surprinzator? In USA nu se intampla asta?

sigur ca da, all the time
e imposibil sa nu fie cineva nemultumit, la orice moment

iar reactia este proportionala cu amploarea sau seriozitatea miscarii
ori, proteste la acest nivel (de sute de participanti) sunt practic irelevante, la nivel national

Sarkozy a avut proteste mult mai ample; in US (si aiurea) a fost Occupy movement; so what?

daca exista o miscare semnificativa, se va manifeste pe canalele democratice

daca nu, inseamna ca-i doar o fractiune din electorat, cu nemultumiri specifice; de ce i-ar da cineva amploare nationala?

tu crezi ca cei (n milioane - 10 mii) de romani care nu manifesta sunt de acord cu protestele?

daca da, DE CE? nu exista nici o dovada c-ar fi asa
daca nu... inseamna ca avem un fenomen izolat (la scara nationala)

de ce-ar raspunde presedintele la un fenomen izolat?
el ii reprezinta pe toti: cei 10 mii SI restul de milioane

reprezentarea democratica e SINGURA acceptabila, oricat de proasta o fi ea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deceneus spune:

Citat:

Am si eu un fix, stiu ca ma repet ca asta tot intreb de sambata incoace.
Am zis ca nu lucreaza in weekend ca nu o fi stipulat in contractul dumisale de munca dar au trecut deja 3 zile lucratoare de cand tace in continuare.
6 zile de manifestatii in strada chiar daca cu lume putina si proasta cum zic unii insa in centrul capitalei si in alte mari orase din tara..

Zau daca-mi dau seama cum poate sa (nu) reactioneze in felul asta....Daca e sfatuit este extrem de prost sfatuit, daca o face din proprie initiativa ... nici nu stiu sa spun cum e.

Presedintele nu tace, nu se ascunde, presedintele mediteaza cum sa medieze intre stat si societate.

Citat:
ARTICOLUL 80 Rolul Presedintelui
(1) Presedintele Romāniei reprezinta statul romān si este garantul independentei nationale, al unitatii si al integritatii teritoriale a tarii.
(2) Presedintele Romāniei vegheaza la respectarea Constitutiei si la buna functionare a autoritatilor publice. Īn acest scop, Presedintele exercita functia de mediere īntre puterile statului, precum si īntre stat si societate.

Poate ii lasa sa se agite ca sa ia masuri exceptionale. De cand asteapta el prilejul asta.
Citat:
ARTICOLUL 93 Masuri exceptionale
(1) Presedintele Romāniei instituie, potrivit legii, starea de asediu sau starea de urgenta īn īntreaga tara ori īn unele unitati administrativ-teritoriale si solicita Parlamentului īncuviintarea masurii adoptate, īn cel mult 5 zile de la luarea acesteia.
(2) Daca Parlamentul nu se afla īn sesiune, el se convoaca de drept īn cel mult 48 de ore de la instituirea starii de asediu sau a starii de urgenta si functioneaza pe toata durata acestora.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela_04 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Deceneus

Democratia costa.
Daca-i obligi sa vina la vot, vor vota cinic, cu cea mai proasta varianta.
Daca www.realitatea.net/americanii-vor-fi-platiti-ca-sa-slabeasca_905429.html" target="_blank">americanii isi platesc cetatenii ca sa slabeasca, romanii de ce nu ar plati electoratului sa mearga la vot?

Mintile ilustre discuta idei; Inteligentele medii discuta evenimente; Mintile reduse discuta persoane. (Eleanor Roosevelt )

Eu nu traiesc in America...
asa ca nu sunt de acord cu asemenea ineptie. Mai bine ii amendez cu 25 de euro ca in Belgia pt neprezentare si adun bani la buget.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deceneus spune:

Am explicat ca masura poate fi ca un "bumerang".
Decat sa ai un electorat furios si ostil, mai bine unul absent.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela_04 spune:

Citat:

Nu stiu de ce tace...dar am si eu o intrebare...
ce ai vrea sa auzi de la el? ce ai vrea sa-ti spuna?
Pt ca si eu m-am tot gandit la asta ... si sincer daca as fi in locul lui zau ca mai bine as tace zilele astea...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Xenia2006

de ce-ar raspunde presedintele la un fenomen izolat?
el ii reprezinta pe toti: cei 10 mii SI restul de milioane

Din respect pentru dreptul la opinie ai celor 10 mii ai caror presedinte este si din respect pentru toti ceilalti.

Un fenomen izolat nu blocheaza centrul capitalei de 6 zile, nici nu scoate oameni in alte zeci de orase din tara si din Europa in strada si nici nu e prezent pe toate agentiile de presa si discutat pe marile canale de stiri.

Lucrez intr-o multinationala, stii cati colegi din Europa m-au intrebat azi ce se intampla la Bucuresti? Daca e un fenomen asa izolat de unde naiba stiau?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ela_04

Citat:

Nu stiu de ce tace...dar am si eu o intrebare...
ce ai vrea sa auzi de la el? ce ai vrea sa-ti spuna?
Pt ca si eu m-am tot gandit la asta ... si sincer daca as fi in locul lui zau ca mai bine as tace zilele astea...

Nu vreau sa-mi spuna nimic in mod special dar mi-ar placea sa nu ne trateze cu "ignore" care pentru mine e egal cu dispret. As prefera putintel respect. Macat mimat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Xenia2006 spune:

nu cred ca intelegi... nu e vorba despre cat de bine e acoperit in mass-media

lady gaga e doar o persoana din 7 miliarde
daca isi rupe o unghie, afla juma' de glob
inseamna ca-i important?

daca 10 mii de romani (si nici unul in plus) sunt nemultumiti, poa' sa fie cat de vocali vor ei
pot sa apara din 5 in 5 min pe toate posturile TV din lume

raman doar 10 mii de voturi, nici unul in plus

basescu le respecta dreptul la opinie, cum sa nu?
mai precis, a luat nota ca 10 mii de romani sunt nemultumiti de el... so? sa nu-l mai voteze! stai, ca nu mai e cazul oricum

crezi ca protestul e un fenomen de masa si de interes universal?

subiectul asta are vreo 8000 de citiri
cel despre "Titanic" (desi se pare ca nimeni de-aici nu e direct afectat) are vreo 2400

I rest my case

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Xenia2006

daca 10 mii de romani (si nici unul in plus) sunt nemultumiti, poa' sa fie cat de vocali vor ei
pot sa apara din 5 in 5 min pe toate posturile TV din lume

raman doar 10 mii de voturi, nici unul in plus

basescu le respecta dreptul la opinie, cum sa nu?
mai precis, a luat nota ca 10 mii de romani sunt nemultumiti de el... so? sa nu-l mai voteze! stai, ca nu mai e cazul oricum

crezi ca protestul e un fenomen de masa si de interes universal?

Eu pricep mai greu, daca dl presedinte nu-mi spune c-a luat nota ca aia 10.000 sunt nemultumiti (am incredere ca i-ai numarat tu de stii cu certitudine ca nu e nici unul mai mult).
Atitudinea asta de so (what)... da dovada intr-adevat de maturitate, respect si consideratie.

Nu cred ca protestul trebuie neaparat sa fie un fenomen de masa ca sa fie luat in seama si sa conteze. Pana una alta eu traiesc in Bucuresti si trec zilnic prin centru asa ca da-mi voie sa ma indoiesc ca Base din cauza de "So what" s-a dus sa linga unde a scuipat si s-a temenit la Arafat sa se intoarca. Mai da-i cateva zile de demonstratii in strada si iese spasit si mai zice (nu cum a facut-o de data asta prin intermediul trompetei teleghidate BOC) ca l-a dezinformat nu stiu cine asa cum a facut-o ministrul sanatatii in privinta lui Arafat si a legii sanatatii.
Si nici din grija pentru mase ca doar am concluzionat ca nu e in nici un caz vorba de un fenomen de masa.

Edit:
Vad ca revine in postarile tale ca un fel de leimotiv fraza "nu cred ca intelegi".
Faptul ca oamenii au perceptii si intelegeri diferite ale evenimentelor, asteptari diferite si valori diferite nu inseamna ca adevarul, realitatea, valorile tale sunt cele corecte. Nici incorecte. Sunt ale tale.
Invata sa respecti si sa incerci sa intelegi opiniile si punctele de vedere ale celorlalti, vad ca totul se reduce la "nu gandesti ca mine, nu pricepi, vai steaua ta....".

Mergi la inceput