Proteste in tara - 2
Raspunsuri - Pagina 27
![](images/user_woman.png)
BESTUTZA spune:
Citat: |
citat din mesajul lui viviana Primaria Capitalei a aprobat mitingul USL pentru joi, intre orele 14:00 si 19:00, pe Bulevardul Kiseleff, intre Arcul de Triumf si Piata Victoriei. Sesiunea extraordinara a Parlamentului va avea loc lunea si martea viitoare. Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit vivi |
Aiurea e ca e USL...La PNL o mai fi cum o fi,dar dincolo...
http://community.webshots.com/user/BESTUTZA
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_man.png)
Deceneus spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui viviana
Uite, Deceneus ai reusit sa ma scoti din sarite cu afirmatia asta (si eu, de fel imi ies greu din pepeni). Aici nu ne aratam cu degetul si strigam unii la altii: "manipulatule, ce esti!" Aici discutam si fiecare aduce argumentele pe care le crede de cuviinta, pro sau contra. Daca ne situam de o parte sau alta a unei probleme nu inseamna ca suntem manipulati. Pur si simplu avem puncte de vedere diferite. Nu este corect, frumos, cinstit etc ca cel care un punct de vedere diferit sa fie acuzat ca se lasa manipulat. Si ca sa-ti raspund la obiect in spiritul tau: "Ce-ar fi sa demonstrezi tu , mai intai, ca nu esti cel care se lasa manipulat." Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit vivi |
Buna sa revenim la evenimente si la manipulare.
Supararea nu are sens.
Chiar ai impresia ca nu poti fi manipulata?
Eu cred ca nimeni nu poate pretinde ca este imposibil sa fie manipulat, si suntem cu atat mai usor de manipulat cu cat ne interseaza mai putin o problema.
Ieri am postat si eu un MANIFESTUL ULTRASILOR (pag 21), preluat de pe Romania Libera si Realitatea.net, care cu siguranta era un material de manipulare, deci putem manipula si fara sa vrem sau fara sa ne dam seama, doar transmitand un material.
Astazi am vazut ca alinuk a postat un material similar primit pe e-mail, si pacat ca subiectul a fost inchis si a disparut.
Asemena materiale vor fi tot mai multe. Este an electoral si razboiul mediatic a intrat in ofensiva.
Ar fi fost interesant de pus materialele pe un topic si de analizat cine ar putea fi emitentul si ce scopuri urmareste. Numai asa poti sa reduci manipularea pentru ca de evitat este aproape imposibil.
Referitor la uninominal eu am fost adversar dintotdeauna, dar cu argumente. Promit sa deschid un subiect cu tema unuinominalului daca nu exista deja.
In ce priveste evenimentele de acum, cu siguranta este implicata opozitia, dar nu se stie in ce masura este implicata si puterea.
Cred ca sunt mai multe scenarii posibile.
1. Posibil ca oficialii occidentali sa fi pus presiune pe cei romani sa schimbe radical ceva daca nu vor sa ne elimne din UE, si asa cum in Grecia si Italia s-au schimbat doi premieri, posibil ca si aici se sa schimbe. Pentru a nu leza orgoliu locatarului de la Cotroceni, care nu-i dispus sa plece asa cand i se spune, s-a regizat o mica revolutie ca in '89.
Scenariu de mai sus este credibil pentru ca USL-ul a renuntat prea usor la postul de sef al Senatului si presedinte interimar. Probabil s-a negociat si Cotroceniul a acceptat cu conditia ca interimar sa fie un om propus de Basescu, respectiv Blaga
2. E posibil sa fie o miscare a USL in continuarea revoltei pentru sustinerea SMURD, sa incerce sa mentina revolta activa.
Manifestul de ieri parea venit de la un revolutionar. Ei au pierdut niste drepturi si pot fi manipulati sa li se spuna ca daca vine USL-ul primesc drepturile anulate.
Faptul ca jandarmii si politia nu-i depisteaza pe cei care vandalizeaza demonstreaza ca nu au ordin, asa cum nici in '89 nu au avut ordin sa descopere vinovatii, sau la alegeri sa puna sub acuzatie pe cei care au votat de mai multe ori. Asta ar sustine prima varianta.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/viviana/viviana.jpg)
viviana spune:
De pe hotnews
Manifestantii s-au strans miercuri in fata Teatrului National din Piata Universitatii, pentru a sasea zi consecutiv de proteste in capitala Romaniei. Reamintim ca in Capitala au iesit in strada, marti, aproximativ 1.000 de protestatari. 3.700 de jandarmi au fost trimisi pe strada, in orasele tarii, pentru a asigura ordinea publica.
17.18: Pancarta la miting: "Lasati Aeroportul Baneasa low-cost"
17.10 Barurile si magazinele situate pe o raza de 1 km in jurul Pietei Universitatii nu vor mai putea sa vinda alcool in perioada 18 - 23 ianuarie, între orele 17.00-00.00, a anuntat primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman. Chiliman a spus la Realitatea TV ca masura, ceruta de Jandarmeria Bucuresti, nu se va aplica localurilor din Centrul Istoric
17.06: Numarul participantilor a ajuns la aproximativ 200. Pancarta purtata de manifestanti: "Va rugam sa ne scuzati, nu producem cit furati!"
16.06: Numarul manifestantilor a ajuns la circa 150. In piata se impart foi cu diverse inscriptii, printre care si deja celebra "USL=PDL=Mizerie"
15.52: Citiva manifestanti l-au admonestat pe un manifestant care purta o sapca PNL. "Nici PNL, nici PSD nici alt partid nu au ce cauta aici", i-au spus protestatarii
15.43: In Piata Universitatii s-au strins circa 100 de manifestanti, cei mai multi membri ai asociatiilor de revolutionari. Ei duc un banner pe care scrie "Basescu=Iliescu, Jandarmii=Minerii '90"
14.22: Doi manifestanti citesc in fata celorlalti editorialul "Revolutia la care visez eu", semnat de Vlad Mixich pe HotNews.ro
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
Xenia2006 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui viviana 17.06: Numarul participantilor a ajuns la aproximativ 200. 16.06: Numarul manifestantilor a ajuns la circa 150. 15.43: In Piata Universitatii s-au strins circa 100 de manifestanti, |
impresionant...
e revolutie, ce mai!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/viviana/viviana.jpg)
viviana spune:
Deceneus putem face o gramada de scenarii.
Scenariul final o sa-l descoperim (daca) in fata ochilor numai dupa ce se va ajunge la finalul protestelor.
Si atunci or sa fie diverse opinii pro si contra.
Locatarul de la Cotroceni nu trebuie sa plece cand ii spun asta 8.000 de oameni. Trebuie sa plece cand procentul celor care nu-l mai doresc acolo depaseste un anumit prag. Asa e democratic.
Despre manipulare. Sunt sigura ca intr-un fel sau altul la un moment dat ne lasam cu totii manipulati cu voie sau fara voie (dar zau daca am chef sa despic firu-n patru).
Insa asta nu trebuie adus in discutie (de vreuna dintre parti) ca un argument suprem intr-o opozitie de idei.
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
![](images/user_man.png)
Deceneus spune:
Am retinut.
Eu am fost un critic al uninominalului la multe articole din presa, si am vazut ca subiectul nu s-a dezbatut. Sistemul electoral majoritar, a fost promovat agresiv atat in presa scrisa cat si in audiovizual.
Era un laitmotiv afirmatii de genul "toata lumea este de acord ca.. ", sau este "evident ca.." sistemul de lista e prost si cel uninominal bun.
Dupa 3-4 ani bombardat cu asemenea mesaje nu ai cum sa nu fi manipulat. O asemenea mediatizare te pot aduce in situatia sa te intrebi daca mai judeci normal, cand pe toate canalele ti se spune ca nu esti.
![](images/user_man.png)
Deceneus spune:
citat din mesajul lui Rufus
Asa, si? Ti se pare asa ingrozitor sa mai existe si obligatii in democratia asta a noastra, pe langa drepturi? Sau, mai direct: consideri ca termenul (conceptul) democratie presupune doar drepturi? Rufus, Tora si iadele ![]() "EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde |
Mi se pare ingrozitor sa recurgi la obligatii cand poti apela la stimulente.
De ce sa nu se acorde o prima de 10 lei pentru participarea la vot?
De ce nu se adopta votul impotriva tutur valabil, care ar stimula participarea la vot?
Cand au fost alegeri prezidentiale au stiut sa-i stimuleze sa participe la un vot negativ, cu un referendum pentru reducerea numarului parlamentarilor.
Daca transformi votul in obligatie, AEP este obligata sa tina evidenta participarii la vot, sa anuleze eventuale sanctiuni pentru absentii motivat. Cum ii verifica pe cei din straintate ca sa le dea amenzi?
Ar fi obligati sa informatizeze prezenta la vot si nu ar mai putea ascunde votul multiplu, din cauza asta nici nu-l vor transforme in obligatie.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ramiris/ramiris.jpg)
ramiris spune:
citat din mesajul lui Xenia2006
impresionant... e revolutie, ce mai! Always the dullness of the fool is the whetstone of the wits. |
La stiri sunt acum demonstratii de suport facute de cetateni romani din Londra. Am inteles ca nu e singura capitale europeana unde se intampla asta.
Nu e revolutie, oamenii isi manifesta nemultumirea. E asa surprinzator? In USA nu se intampla asta?
Pana la urma tie iti pute absolut orice se intampla in tara asta si trebuie sa ironizezi orice?
Probabil ca intr-adevar te leaga niste amintiri extrem de neplacute de Romania. Sper ca in timp sa ajungi sa te impaci cu originile de care orice-ai face nu ai cum sa te dezici pana la moarte chiar daca ai ales sa te rupi de ele. Si sa fii mai putin inversunata, pana la urma tie in primul rand iti face rau sa te inveninezi asa.
ela_04 spune:
Eu zic sa dam la fiecare persoana care traverseaza pe culoarea verde cate 10 lei... pai de ce sa fie obligatie...sa fie un stimulent ...
Cati votanti suntem?
x 10 lei...s-a dus bugetul min sanatati...
![](images/user_man.png)
Deceneus spune:
Democratia costa.
Daca-i obligi sa vina la vot, vor vota cinic, cu cea mai proasta varianta.
Daca www.realitatea.net/americanii-vor-fi-platiti-ca-sa-slabeasca_905429.html" target="_blank">americanii isi platesc cetatenii ca sa slabeasca, romanii de ce nu ar plati electoratului sa mearga la vot?