Proteste in tara - 2

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns BESTUTZA spune:

Iar in ceea ce priveste medicii nu cred ca e normal , eficient sa isi faca fiecare spitalul lui..

Ce faci cu chirurgii?neurochirurgii? Sa isi faca toti cate un spital?Isi cumapara toti cate un "Da Vinci?"II da banca bani? Cum si-i scoate?

Sau devenim o tara cu o permanenta linei fierbinte pentru sustinerea operatiilor??

Revin, sa fim rationali ...

http://community.webshots.com/user/BESTUTZA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela_04 spune:

Citat:
Sa fim realisti, nu se poate face orice cu credit, e nevoie de interventia, de sustinerea, de implicarea, de finatarea statului!!!

Exact despre asta vorbeam!
Sa ne de-a domnule statul!
sa ne faca eventual si planul de afacere
si sa ne aduca si profitul in magazin!
ca doar suntem romani, traim in democratie si avem drepturi!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ela_04

Citat:
Sa fim realisti, nu se poate face orice cu credit, e nevoie de interventia, de sustinerea, de implicarea, de finatarea statului!!!

Exact despre asta vorbeam!
Sa ne de-a domnule statul!
sa ne faca eventual si planul de afacere
si sa ne aduca si profitul in magazin!
ca doar suntem romani, traim in democratie si avem drepturi!

Fa tu plan de afacere pentru restrucurarea Sidex sau pentru o rafinarie!Eu nu vreau statul , te vreau pe tine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramiris spune:

Citat:
citat din mesajul lui ela_04

off topic

Ai incercat macar sa mergi pana la o banca? ipotetic bineinteles...

In 2008 ca proaspat bugetar am luat in leasing o masina. rata era cat salariul meu la acea vreme.
In 2011 am fost la cec sa vad cati bani pot lua pt a cumpara o casa in noile conditii ec tinand cont ca si eu si sotul suntem bugetari. Am ramas trasniti... 250.000 euro.
Nu am mai luat ca am rezolvato cu rudele fara sa mai platim dobanzi...
Si nu suntem doctori nici unul din noi... dar suntem bugetari amandoi. Si cu un copil.
Banca iti da... intrebarea este ...esti in stare sa faci profit?

Ela, confunzi un pic notiunile:
- la leasing practic masina e a ta doar in momentul in care platesti ultima rata, deci compania de leasing (nu banca) n-a riscat nimic permitandu-ti sa platesti rata egala cu salariul pentru ca practic masina era in continuare in proprietatea ei, tu o aveai doar in folosinta.
- la creditul ipotecar la fel, banca poate oricand scoate la licitatie proprietate pentru care semnezi cu manuta ta un contract de ipoteca in favoarea bancii in momentul in care ti se acorda creditul. Asta inseamna ca Banca este practic proprietarul bunului pana la achitarea integrala a creditului.

Deci te referi la doua situatii in care cei care iti acordau creditul aveau garantii tangibile pe care le puteau executa oricand. Leasingul si creditul ipotecar nu au nici o legatura cu creditele pentru investitii. Ca sa nu mai vorbim ca laxitatea de pe piata bancara din 2008 n-o sa se intoarca niciodata.

Daca un medic ia credit sa-si infiiteze un cabinet care in final se dovedeste a nu fi profitabil ce garantii are banca? Societatea pe care e deschis cabinetul declara faliment si..... de unde recupereaza banca banii?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Glicina spune:

Citat:
citat din mesajul lui marius
Sa inteleg faptul ca ai intentiona sa incepi o afacere bazandu-te pe un imprumut bancar garantat cu salariul? Nu am auzit de asa ceva pana acum.
Pe de alta parte intrebarea cu profitul este foarte Ok. Ti-ai analizat cat de cat afacerea?

www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Marius, cred ca n-ai fost f atent. Eu prezentam o situatie ipotetica, aceea a unui proaspat medic-rezident, care e sfatuit pe forumuri sa-si deschida cabinet privat. Si care are ca unica sursa de venituri salariul de la spital. Sa inteleg ca banca nu-i da imprumut in acest scop, nu?
Eu te cred ca intrebarea cu profitul e ok, din punctul tau de vedere. Dar daca citesti cu atentie situatia prezentata de mine, vei vedea ca intrebarea pica-n gol.
Subliniez, eu nu am nevoie de-o analiza a afacerii, nu am o afacere in Romania, nici nu mai locuiesc acolo de niste ani buni. Eu incerc doar sa empatizez cu cei tineri si care ar vrea sa realizeze ceva, dar care nu au posibilitatea reala.
Acum, s-ar putea ca mie sa-mi scape niste detalii. Bunaoara, nu mi-as fi imaginat ca bancile din Ro acorda credite a caror rata=salariul pe-o luna.
Ah, inca ceva: am citit pe-aici cum ca cine are salariul mic n-are decat sa ia un copil de la scoala, sa dea meditatii samd. As vrea sa stiu cate dintre mamele de pe acest forum ar avea incredere intr-o vanzatoare care da un anunt ca e dispusa sa ia copilul de la scoala si sa-l duca acasa. Persoana care-a dat aceasta sugestie ar avea incredere intr-o necunoscuta, i-ar incredita copilul, i-ar da cheile casei pe mana? Apoi, despre meditatiile eventuale pe care cineva le-ar da: meditatii la negru, da? Cati dintre cei care dau astfel de sugestii muncesc la negru? Si daca da, totusi, vi se pare normal?
Repet, se prea poate sa-mi scape mie niste detalii, chit ca incerc sa ma tin destul de la curent cu realitatile din Ro, in care caz imi cer scuze.

Mergi la inceput

Si cred ca am fost destul de clara in mesaj!

Sigur te numesti ca nu iti da statul cand aduci rochite din China si le arati tu celorlati ca" uite domle,eu m-am descurcat!Descurca-te si tu!"

Sau importi talpi de pantofi si le lipesti aci niste snurulete si facusi productie,nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Daca as sti cum sa fac as organiza o contramanifestatie la cea anuntata de Antonescu.

E timpul ca ei sa nu se mai amestece.
E timpul ca ei sa nu mai vorbeasca in locul nimanui.
Sa stea si sa asculte.
Si apoi sa actioneze fara sa se arate cu degetul unii pe altii.

Daca ati sesizat Ponta este mult mai retinut. E mai bine sfatuit.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui viviana

Daca as sti cum sa fac as organiza o contramanifestatie la cea anuntata de Antonescu.

E timpul ca ei sa nu se mai amestece.
E timpul ca ei sa nu mai vorbeasca in locul nimanui.
Sa stea si sa asculte.
Si apoi sa actioneze fara sa se arate cu degetul unii pe altii.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Cred ca si ei ar trebui sa inteleaga cae nevoie sa aduca in fata nu pe Relu, ruda lu belciug sau alti asemenea, ci PROFESIONISTI,oameni care nu au in spate asocieri cu personajele sus-numite...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui viviana

Da, asa este de o bucata de vreme.
La un moment dat, o luase razna si vorbea si se purta ca la usa cortului. Lumea a sesizat si l-a taxat, pentru ca pentru un om nu conteaza ca e pus sa miroase un rahat de cioara sau unul de lebada, tot a rahat miroase (scuze, e dintr-un proverb scotian).
Antonescu e un golan, lui si daca-i zice cineva ceva de bine, ii da un dos de palma.

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magdalena67 spune:

http://www.realitatea.net/scrisoarea-unui-roman-catre-presedintele-traian-basescu_904822.html
pentru cei care nu au auzit ca sunt oameni care chiar mor de foame in tara, iata unul din poate zecile de mii de astfel de cazuri.

Mergi la inceput