LMA Licurici de ianuarie-februarie 2009 (160)
Raspunsuri - Pagina 8
flowerbee spune:
Fetelor, sunt consternata de cate fac unii pentru profit. Azi, Alexia a fost cu intreaga grupa mica de la gradi la Teatru de Papusi, piesa fiind Frumoasa si Bestia. Ieri, educatoarea a sunat la teatru ca sa intrebe daca piesa poate fi urmarita de copii de 3-4 ani si sa rezerve bilete. Raspunsul a fost da, e ok, e adaptata varstei, veniti.
Copiii insa s-au speriat ingrozitor de bestie care este foarte urata, reprezentarea grafica a personajului fiind terifianta pentru niste copilasi de 3 ani. Dupa 30 de secunde de vazut papusa, au inceput sa planga iar educatoarele si insotitotii i-au scos din sala pt ca sa ii linisteasca.
La teatru erau si alte gradinite, unele dintre ele foarte mari si cunoscute si, pentru ca micutii s-au speriat si au fost vizibil afectati, au fost sa faca reclamatie la directie. La sfarsitul piesei insa, dna director de la gradi si educatoarea au dus copiii pe scena sa vada actorii si papusile pentru ca cei mici sa constientizeze ca sunt doar papusi de carpa si pentru ca sa nu plece tematori.
Ale la somnul de dupa-masa i-a spus mamei ca nu ii plac papusile de carpa, deci clar a fost afectata. Bine macar ca nu tine in ea si ne povesteste, dand glas temerii iar noi avem astfel posibilitatea de a-i explica.
Maine vine dna psiholog de la gradi si vorbeasca si copiii si sa ne spuna ce atitudine sa adoptam fata de copii.
Problema este ca, am aflat ulterior, acest spectacol este pentru copiii de 5-12 ani, nu pentru cei de grupa mica, adica 3-4 ani. Insa, cei de la directie, cand i-am sunat, mi-au spus ca parintii nu tin cont de aceste indicatii si ca vin si copii de 2 ani iar daca li se spune ceva parintilor, acestia au o atitudine destul de violenta.
Eu m-am stresat ingrozitor stiind ca Ale este o fire mai sensibila, plus ca este intr-o perioada de acomodare cu gradinita iar un asfel de episod poate sa anuleze toate eforturile si rezultatele de pana acum si copilul sa refuze sa mai mearga la gradinita.
M-am umflat de plans. Cand mama imi zicea ca ea simte durerea noastra de 100 ori mai mult, nu intelegeam ce inseamna. De cand sunt mama, orice durere, boala, temere a copilului, imi provoaca o suferinta de 1000 mai mare pentru nu vreau ca puisorul meu sa sufere sau sa se teama de ceva.
M-am intins ca o placinta, insa simteam nevoia sa ma descarc inainte de a merge acasa. O iau pe dulceata mea scumpa si o duc sa isi aleaga cadou pentru ziua ei.
Bee
Mamica de fetita dulce ALEXIA - MARIA (20.01.2009)
Doamne, ai grija de noi si de copiii nostri!
iuliacris spune:
Draga Mona, imi pare rau ca a avut o experienta asa neplacuta Alexia! Sper sa nu ramana marcata!
Bebelusi, multa sanatate papusii tale, sa treceti cat mai usor peste boala asta neplacuta!
Cris, sunt sigura ca o sa faca progrese mari Daria!
Carmen, condoleante!
Paula, felicitari pentru micul crestin!
Cris, Crisspy, Porumbita, multumesc de incurajari cu gradinita! Azi a plans putin cand s-a trezit ca nu vrea la gradi, insa doar vreo 2 minute. Am dus-o eu si a ramas vesela, mi-a zis "bye, mami, see you later" asa ca am plecat mult mai linistita. Sper ca suntem pe calea cea buna. Si-a reglat si somnul, ca si l-a cam zapacit cat am fost in California, poate si faptul ca nu se odihnea suficient o facea mai irascibila. A inceput sa manance cat de cat mai bine, mi-a mancat zilele astea brocoli, morcovi, spanac, conopida, dar toate crude, nu-i plac gatite sub nici o forma. Sa vad cat o tine.
bebelusi spune:
Bee, si eu ma duc la orice piesa cu Vlad de cand avea nici un an, dar el nu s-a speriat niciodata de nimic, este o exceptie. O sa isi revina daca ii explicati ce si cum, nu te mai stresa si tu atat de mult, o sa vezi ca o sa ii placa. Eu azi l-am dus la Visul unei nopti de vara care este pentru copii peste 10 ani, dar la noi e altceva, ca el se bucura si ca il vede pe Mircea pe scena
Porumbita, nu ma supar, stai linistita
crisspy spune:
'Neata,
Bee cum e Alexia dupa ziua de ieri? Ati ales cadoul de ziua ei?
Iulia ma bucur ca si-a revenit Carla cu gradi.
Patri cum e Irina azi?
Razvi nu mai tuseste asa ca luni il duc la gradi sa vedem de data asta pt cat timp. In schimb Andra tot nemancacioasa, azi-noapte am facut cu mami cu randul la tinut in brate. Cum o puneam jos parea ca se inneaca desi era aspirata si respira bine. Nu stiu ce se intampla ca ieri peste zi a fost mai OK. Sa vedem si azi.
Carmen_Marieta spune:
'Neata,
am fost cu Stefan la logoped si am hotarat cu dr ca sistam sedintele deoarece Stefan nu este cooperant. Azi nu a scos un sunet, a vrut la mine in brate etc. Oricum am vorbit la gradinita si mai lucreaza educatoarea cu el.
Crisspy aseara ma gandeam la tine si ma intrebam cum esti ziua la munca? Multa sanatate ii doresc Andrei si sa revina pofta de mancare( poate e o perioada mai lunga ca la Elena).
Bee imi pare rau de patania Alexiei, sper sa nu se repete si sa nu ramana cu spaima. Ati ales cadoul?
Patricia cum sunt copii? Tu il mai duci pe Vlad la gradi( nu acum) in general? Nepoteii ce-ti fac?
Iulia sa o tineti tot asa!
flowerbee spune:
Iulia, si Ale face la fel, plange pana plec, apoi gata. De 2 zile o duce sotul si buni si nu zice nimic, nici la iesirea din casa, nici pe drum, nici la gradi. Va dorim acomodare usoara si sa aveti pofta de mancare!
Crisspy, Ale aseara mi-a tot spus ca ii este frica de papusi. Noi, de fiecare data i-am explicat ca papusile nu sunt vii, ele sunt din material, nu se pot deplasa, nu pot veni la ea. Copii sau adulti manuiesc papusile si daca nu ne place de ele, le putem arunca.
Apoi, a vrut sa asculte povestea spusa de Sparkle si licorna are o bagheta magica. I-am zis ca bagheta poate face orice iar primul lucru pe care l-a facut fetita, cu o hotarare si seriozitate maxime, a fost sa intinda bagheta si si sa spuna "sa dispari" (referindu-se la papusa). Apoi a zis, uite, a aparut din nou si iar a facut-o sa dispara si am conchis amandoua ca nu va mai aparea pentru ca nu mai exista nicaieri.
Azi vine dna psiholog.
Cat despre cadou, am fost ieri sa isi aleaga singura si am facut listuta, pentru ca este si de la noi si de cele doua perechi de bunici si matusa. Fiecare a contribuit. II plac f mult jocurile cu personaje si role playing si si-a ales o gradinita http://www.mothercare.com/Early-Learning-Centre-HappyLand-Sunflower/dp/B004QN5AUW?ie=UTF8&ref=sr_1_15&nodeId=70822031&sr=1-15&qid=1326959723 si o moara http://www.mothercare.com/Early-Learning-Centre-HappyLand-Windmill/dp/B003WF5F46?ie=UTF8&ref=sr_1_11&nodeId=70822031&sr=1-11&qid=1326959723.
Pentru ca erau oferte, ne-au dat gratuit calutii http://www.mothercare.com/HappyLand-Vintage-Car-Horsebox-Set/dp/B0038X443U?ie=UTF8&ref=sr_1_6&nodeId=70822031&sr=1-6&qid=1326959723.
Aseara i-am dat doar calutii. Celelalte doua i le dam maine, chiar de ziua ei.
Ma bucur ca Razvi nu mai tuseste.
Patri, cum mai e Irina?
Bee
bebelusi spune:
ufff, fetelor, e plinaaaaaaaaaaaa, ingrozitor. Nu a dormit toata noaptea, se scarpina, a facut iar febra. Nu mai pot, nu stiu cum sa le mai duc. Mircea are repetitii azi, ce-o face si el pe acolo, ce chef o avea de topait...nu stiu.....Ca eu una plang intr-una de azi dimineata. Nu cred ca va puteti imagina in ce hal arata, nici in cele mai urate cosmaruri
NU MAI POTTTTTTTTTTTTTTT
jasmi spune:
neata,
patri, imi pare tare rau ca treci prin asta. imi imaginez ca esti epuizata. dar curand o sa treaca bubele si irina va ramane fetita frumoasa dintotdeauna. iti doresc multa putere
in ultima vreme, iulia e pasionata de pantofi, rochii sau fustite "care se invart" (adica nu alea drepte si tepene). nu mai vrea pantaloni. cum se trezeste vrea rochita si pantofi. de ziua ei vrea sa primeasca rochite si pantofi.
ieri se tragea de par ca vrea parul lung ca sa-i fac codite cu fundite. de revelion m-a vazut pe mine aranjandu-mi parul si i-am facut si ei bucle in afara cu ondulatorul si apoi a stat mult timp admirandu-se in oglinda si zambindu-si . acum vrea parul lung ca al lui Rapunzel
ai vostri ce pasiuni mai au?
roxanaz spune:
Patricia, da-i un ketof/aerius/singulair Irinei. macar ii atenueaza mancarimile. si calamina/alcool mentolat pe bube. or sa treaca ele.
Jasmi moama a ta e fata in toata regula!! doar a mea se jaoca cu mighty beans, locomotive si masinile lu frate-su. cu greu accepta o moata in par ca sa ii tina in sus bretonul.
Bee, imi pare rau ca s-a speriat Ale. se mai intampla, e clar ca nu era potrivit spectacolul ptr piticei. noroc ca lor le trec rapid spaimele astea, cu putin ajutor din partea noastra.
o zi frumoasa sa aveti!
flowerbee spune:
Patri, fii tare! O sa treaca toate astea! E greu acum, imi dau seama, insa mai rezista putin!
Jasmi, pupam micuta domnisoara! E tare dulce si foarte feminina. Exact cum trebuie sa fie o fetita!
Bee