LMA Licurici de ianuarie-februarie 2009 (160)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cris30 spune:

Iry, sar'na, azi-maine ii fac comanda .Poate o incepe sa faca fraze prin cantec, daca normal nu se poate .
Andreea, multa sanatate, sa scapati mai repede de virus

Saracu Vladut,cum s-a dus el la vanzatoare sa-i spuna sa pastreze jucaria, chiar ca ti se rupe sufletul , scumpe mai sunt jucariile acolo!
Si eu cred ca daca este sa cumperi aici, te costa mai mult transportul, chiar si daca trimiti prin posta normala,deci cred ca nu se merita.Cu banii pe care i-ai da pe transport ii poti lua alta jucarie.
Multa sanatate Irinei!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kora_B spune:

semnat.
sper sa si ajute

Citat:
citat din mesajul lui bebelusi

Fetelor va rog sa nu ma uitati cu semnarea petitiei, sper ca nu va stresez dar e foarte important pentru noi

http://www.petitieonline.ro/petitie/lasati_mamele_sa_se_interneze_in_spital_alaturi_de_copiii_lor_-p17298057.html

Vlad Mihai 05.02.2009 si printesa Irina Ana 29.12.2010
http://cutiutacubijuuri.blogspot.com

"Cel mai mare dar primit de o femeie in viata este acela ca poate da nastere"

mamica de Iannis (25.02.2009) + si de bebe Dimitris (21.09.2011)

Mergi la inceput

Buna,

Asta cu 'pronosticul' depinde de dr. La primul baietel (Iannis) mi-a zis ca pare ca e fata - la eco de 12 saptm.
La cel de-al doilea mi-a zis ca e baiat cam tot de pe la 12saptm si baiat e

Citat:
citat din mesajul lui Porumbita

doc crede ca ar putea fi baiat; eu sper sa se insele ca imi doresc f tare fata

insa tot ea mi-a zis ca pana dupa 16-18 sapt nu poti spune cu certitudine ce e;

chiar voi ce stiti, se adevereste pronosticul de "sex" de la 12 sapt?

Mergi la inceput

Micola,

si Iannis la 2 ani si 11 luni are 90cm si 11,8kg. Si el are prieteni care sunt mai mici ca varsta si mai inalti decat el.

Acum 3 luni am fost cu el la endocrinolog, i-am facut analizele recomadnate de sange (markeri endocrini, cele ptr vitamine, cele ptr boala celiaca), radiografie de maini (sa se vada daca are cartilagiul de crestere suficient) si de sa turceasca (la cap). Concluzia: are oasele unui copil de 1an jumate, are suficient cartilagiu de crestere, nu are boala celiaca, analizele de sange i-au iesit bune.
Recomandare: sa manance mai bine si sa revenim la control dupa 6 luni, adica prin mai anul asta si daca tot nu a crescut bine atunci va tb sa fac alte analize care necesita internare si care se fac dupa 3 ani. Una din analize ar fi recoltarea de sange in timpul somnului, de asta necesita internare.

Ca si tine i-am dat si eu colostrum cu probiotice. A avut efect, in sensul ca in 2 luni a luat 3,5cm. Dar dupa aceea vreo 8 luni nu a luat in inaltime nici macar juma de cm.
De vreo 2 luni si jumatate ii dau miere cu polen si laptisor de matca. Se pare ca ii face bine ptr ca a luat in inaltime 2,7cm in perioada asta.

Eu am fost si sunt inca stresata de aceasta problema cu inaltimea. Ajunsesem sa fiu obsedata si sa visez noaptea ca are copilul nanism. Si cum toate cartile pe care le-am citit spun ca nanismul poate fi corectat (in marea majoritate a cazurilor) daca este depistat la timp (pana in3ani) si se iau masuri, m-am stresat sa ii fac analize.

Imi dau seama ca pe langa problema cu testiculul, cresterea in inaltime nu e ceva important ptr moment. Sper ca nu te-am deranjat cu mesajul meu

Ii doresc numai bine celui mic

K.

Mergi la inceput

Ca tot se vb de bolile copilariei, Iannis are rubeola.
Din fericire nu a fost ceva violent, febra nu a facut deloc, de mancat a mancat la fel (adica cu insistente, cu bagat in gura ca la bebelusi, cu 'vine avionul/tancul/vaporul/etc. -deschide gurita!' ), a fost la fel de vioi, doar ca e plin de bubite. Si e mai alintat decat in mod normal

Sper sa nu ia Dimitris ca e prea mic - 4luni tinand cont ca perioada de incubare e de 2-3 saptamani, inca nu stim daca a luat sau nu. Suntem in asteptare.

Sanatate multa bolnaviorilor si la multi ani sarbatoritilor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andre_ea spune:

Patricia intreaba dr despre Aciclovir pentru Irina. Opreste aparitia bubitelor. Scump Vladut cu masina.

Andreea, mami de Tudor- 10.08.2005 si Ilinca- 09.01.2009
Nu vreau la doctor, nu stiu cum se spune "a" in franceza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pyc spune:

Cu intarziere va doresc si eu un an nou fericit si la multi ani micutilor nostri sarbatoriti! Eu ca de obicei sunt atat de ocupata de nu mai am timp de absolut nimic...de o saptamana nu am ajuns efectiv la magazin sa-mi iau paine...parca e tot mai rau cu programul meu de lucru si e din ce in ce mai stresant. Din primavara imi schimb serviciul, schimb spitalul, ma mut in alt oras din apropiere mult mai mic...unde evident voi avea mult mai mult de lucru, caci voi fi singura endocrinoloaga din zona (acum suntem 6 si programarile sunt deja la 7-8 luni....).....sunt in plina agitatie cu casa, caci imi iau casa...si este foarte greu sa-ti ieu casa, cand lucrezi pana la 8 seara....greu sa ajungi la banci, sa vizitezi etc etc Ideea e ca am gasit pana la urma ceva ce mi-a placut....dar sunt cam stresata, caci totul s-a intamplat foarte repede, in 4 saptamani doar am primit noul post, am gasit casa si sambata semnez primele acte...apoi daca totul merge bine, in 3 luni casa e a mea! ...adica ma rog, a bancii:) Va urma renovarea ei ...si uite asa va continua agitatia....Insa cat timp Paul creste frumos si sanatos, sunt cea mai fericita, restul toate se rezolva ele cumva....
E un copil atat de adaptabil si de autonom si ma inteleg extrem de bine cu el "ca si cu un om mare"...azi il intreb "ei cum ti-a fost ziua la bona?" si el raspunde "mama! nu a fost ziua mea astazi, ai uitat ca va fi doar in 17 februarie??" Vorbeste cu mine doar romana, cu accent si cu R-ul frantuzesc, dar face fraze clare si frumoase, acorduri din ce in ce mai corecte...ceea ce este destul de rar pentru copiii cu doar un parinte roman si acela extrem de ocupat si absent...si in plus de asta, vorbeste portugheza, caci bona e protugheza....si evident franceza...si pe toate 3 la fel de bine! Din pacate ne vom muta si va trebui sa renunt la bona aceasta, sigur va uita portugheza, dar sunt multumita caci a fost expus de mic la 3 limbi si sigur ii va fi de folos in dezvoltarea lui. Am fost de revelion la schi si l-am pus pe schiuri, i-a placut foarte mult....in schimb cu tricicleta nu reusesc nicicum sa-l invat sa se dea. Ai vostri stiu sa pedaleze? Vreau sa-i cumpar un catel (adevarat), acum ca ne vom muta la casa....cred ca va fi foarte fericit! Deja isi face planuri unde sa-l culce...evident cu el in pat, dar inca nu stie daca pe perna sau la picioare! Daca sa fie catel fetita sau baiat.....ultima decizie a fost ca vrea "unul singur fetita si muuulti muuulti baieti!" Cam astea-s noutatile despre noi...nu am reusit sa citesc din urma mai nimic...va pup pe toate si la multi ani licuricilor nostri iubiti!

Mergi la inceput

Pyc,

Felicitari ptr noul post si ptr casa

Referitor la partea cu pedalatul, nici Iannis nu vroia sa pedaleze pana acum 2 saptamani cand am fost intr-un magazin cu biciclete si l-am urcat pe una ptr copii, cu roti ajutatoare. A fost atat de incantat ca nu mai vroia sa se dea jos de pe ea I-am promis ca ii vom lua si lui bicicleta dupa ce va invata sa pedaleze pe tricicleta.
Cand am ajuns acasa prima lui grija a fost sa se urce pe tricicleta si sa incerce sa pedaleze A reusit cu greu sa pedaleze, dar incet-incet isi da el drumul ca are motivatie sa-i luam bicicleta

E super ca Paul a fost expus la 3 limbi si le mai si vb. Am incercat si eu cu Iannis greaca, dar am reusit doar cateva cuvinte si propozitii sa-l invat. Din pacate, ii vb 90% din timp in romana, asa ca mai greu sa se prinda de el greaca.

Multa sanatate!
K.

Citat:
citat din mesajul lui pyc

Ideea e ca am gasit pana la urma ceva ce mi-a placut....dar sunt cam stresata, caci totul s-a intamplat foarte repede, in 4 saptamani doar am primit noul post, am gasit casa si sambata semnez primele acte...apoi daca totul merge bine, in 3 luni casa e a mea! ...adica ma rog, a bancii:) Va urma renovarea ei ...si uite asa va continua agitatia....Insa cat timp Paul creste frumos si sanatos, sunt cea mai fericita, restul toate se rezolva ele cumva....
E un copil atat de adaptabil si de autonom si ma inteleg extrem de bine cu el "ca si cu un om mare"...azi il intreb "ei cum ti-a fost ziua la bona?" si el raspunde "mama! nu a fost ziua mea astazi, ai uitat ca va fi doar in 17 februarie??" Vorbeste cu mine doar romana, cu accent si cu R-ul frantuzesc, dar face fraze clare si frumoase, acorduri din ce in ce mai corecte...ceea ce este destul de rar pentru copiii cu doar un parinte roman si acela extrem de ocupat si absent...si in plus de asta, vorbeste portugheza, caci bona e protugheza....si evident franceza...si pe toate 3 la fel de bine! Din pacate ne vom muta si va trebui sa renunt la bona aceasta, sigur va uita portugheza, dar sunt multumita caci a fost expus de mic la 3 limbi si sigur ii va fi de folos in dezvoltarea lui. Am fost de revelion la schi si l-am pus pe schiuri, i-a placut foarte mult....in schimb cu tricicleta nu reusesc nicicum sa-l invat sa se dea. Ai vostri stiu sa pedaleze? Vreau sa-i cumpar un catel (adevarat), acum ca ne vom muta la casa....cred ca va fi foarte fericit! Deja isi face planuri unde sa-l culce...evident cu el in pat, dar inca nu stie daca pe perna sau la picioare! Daca sa fie catel fetita sau baiat.....ultima decizie a fost ca vrea "unul singur fetita si muuulti muuulti baieti!" Cam astea-s noutatile despre noi...nu am reusit sa citesc din urma mai nimic...va pup pe toate si la multi ani licuricilor nostri iubiti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Patricia m-am interesat de pretul transportului, cea mai mica cutie costa in jur de 15-20 de dolari in functie de greutate, plus masinuta 6-7 dolari (atat e in magazin cea mai micuta masina), ajunge la 22-27 de doalri, deci tot pe acolo ca pret.

Poate reusesti sa o comanzi de pe amazon, nu cred sa coste shippingul atat de mult.

Baby gator

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmen_Marieta spune:

'Neata,

Patricia mi se rupe sufletul... Stiu cum e cu lipsa de bani... si noi trecem prin asta, insa de Sf. stefan am scos 100 lei ca sa-l iau pe Michey, si sa nu-ti spun ca o voia si pe Minnie pentru Enena. Poate ai timp sa cauti aceeasi jucarie pe net, acum e perioada promotiilor si poate o gasesti ceva mai ieftina. Oricum iti doresc sa aveti posibilitatea de a-i cumpara jucaria dorita!
Multa sanatate Irinei!
Crisspy ai tai cum sunt?
Porumbita mie la 12 sapt la Stefan mi-a zis ca e fata.. eu zic sa astepti pana la 16-18 si sa fie cum iti doresti!

Eu sunt trista, aseara in timp ce o culcam pe Elena am avut presimtirea ca unchiul meu nu va trece aceasta noapte, aveam o apasare in piept si sentimentul ca am pierdut pe cineva drag , am sunat la mama sa vad daca mai are vesti de la spital si mi-a zis ca afost fratele meu si ca e cu perfuzii, si cum stiam. dimineata insa m-a sunat mama ca s-a stins in cursul noptii.. si uite asa mai pierdem un om drag. Dumnezeu sa-l ierte!

Mergi la inceput