Titanic reloaded ...

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns muffin spune:

www.evz.ro/detalii/stiri/naufragiul-navei-concordia-o-romanca-alaturi-de-comandant-in-momentul-tragediei-962212.html" target="_blank">Stirea e ca asa zis chipesul capitan isi petrecea un pic timpul cu o romancuta, chiar in acel timp.........

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Paff spune:

Am citi articolul,nu am inteles prea bine ce era cu moldoveanca.Ori nu trebuia sa fie pe vas,ori lua cina cu capitanul.Pe urma e un interviu cu ea unde povesteste cum a salvat pasageri

Ce am de zis la articol este referitor la citatul acesta : "Unul dintre pasageri, Marco Monda, a povestit c#259; se afla împreun#259; cu so#355;ia sa în cel mai bun restaurant al navei. "C#259;pitanul a mers printre mese, îmbr#259;#355;i#351;ând dou#259; femei - o blond#259; #351;i o brunet#259;. Le-a ar#259;tat priveli#351;tea care se putea vedea din restaurant", a precizat Monda, ad#259;ugând c#259; Schettino se afla în restaurant la 21.45, când vasul s-a lovit de stânci.

Apoi a început panica. Lumina s-a stins, nava a început s#259; se încline. ”Dar nu era niciun oficial printre noi care s#259; ne spun#259; ce s#259; facem. ”A l#259;sat persoane în vârst#259;, copii #537;i femei în voia sor#355;ii. Membrii echipajului ne-au ajutat, dar nu au fost ofi#355;eri printre ei", a mai spus Monda, care este ferm convins c#259; Schettino a fost printre primii care au p#259;r#259;sit nava."

Capitanul nu sta non stop in camera de comanda.El are ajutoare,ofiteri care pot foarte bine sa ii ia locul.
Faptul ca lua cina in restaurant nu este ceva neobisnuit,cam in fiecare croaziera are loc captain's dinner unde capitanul ia masa in restaurant in semn de respect pentru pasageri iar unii pasageri chiar au loc la masa apitanului.De asemenea,cateodata capitanu ia masa si cu unii membrii ai echipajului,tot in cadrul unor cine formale,drept rasplata pentru rezultatele lor,pentru primire unor premii,avansari,etc.
Daca ar fi fost o relatie intre el si moldoveanca,nu cred ca ar fi luat cina asa in restaurant,ei doi,pentru ca relatiile la bordul navei intre membrii echipajului sunt interzise(teoretic pentru ca ce e acolo,oho ).
Referitor la acuza cum ca echipajul ar fi consumat bauturi alcoolice.Acum nu se intelege foarte bine in articol espre cine este vorba,despre cei care luau cina in restaurant sau despre restul echipajului care a ajutat la evacuare.Daca este vorba despre restul echipajului va spun ca nu ar fi prea avut cum.Incidentul a avut loc in jurul orei cinei,cand pasagerii erau in restaurant,deci cam toata lumea de pe vas muncea la capacitate mexima.De obicei lumea merge in barul special pentru angajati seara tarziu dupa ce se inchid restaurantele,dupa ce se strange,curata totul,aranjeaza mesele pentru micul dejun.Abia apoi se deschide crew bar-ul si au si cei din echipaj un moment de respiro.
Tot domnul din articol spune ca a membrii echipajului au participat la evacuare dar nu a vazut ofiteri.Pai in cazul unei asemenea nenorociri ofiterii au alte treburi de facut pe la camera de comanda,la barcile de salvare sunt ceilalti membrii ai echipajului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Paff, tu defapt ce incerci sa spui?
Nimeni nu e vinovat in opinia ta, ofiterii ´´au alte treburi de facut´´ cand pasagerii se evacueaza. Ce alte treburi? Cine e responsabil de organizarea evacuarii, cine da ordinele?
Ma indoiesc ca face fiecare cum il taie capul.

Sigur ca nu e neobisnuit ca , capitanul sa cineze. Insa el a schimbat traseul navei, a mers pe unde nu trebuia sa se duca. A dat ordin si apoi a cinat linistit? Cu atat mai rau daca e asa.

Mergi la inceput

Dar eu nu ii iau apararea capitanului,incercam doar sa spun cum vad eu situatia.
Nu,in cazul unui incident nu da nimeni ordine.Tocmai de aceea se fac,dupa cum am mai zis,saptamanal exercitii de stimulari ale unor situatii de genul acesta.
In cazul in care s-ar fi intamplat ceva pe vas eu nu as fi asteptat sa vina vreun ofiter sa imi spuna ce sa fac,eu stiam ca in momentul in care aud alarma trebuia sa merg sa imi iau vesta de salvare,sa urc la etajul 11 langa pizzerie,sa evacuez toti pasagerii aflati in zona aceea,sa le arat calea spre cea mai apropiata barca de salvare si acolo la barca era o alta persoana desemnata care ii urca in barca,ii aseza,incerca sa mentina calmul.
Nimeni nu sta in acele momente sa spuna celor 2000 de membrii ai echipajului ce si cum sa faca.Cand s-a umplut barca de salvare,se coboara,se pleaca,e o persoana in barca sau doua care stiu ce sa faca,cum sa foloseasca trusa de prim ajutor,cum sa imarta proviziile,apa,etc(ma refer aici in cazul in care se intampla ceva in larg).

Cam asta e tot ce vroiam eu sa zic,nu am nici un interes sa apar capitanul,nu stiu ce s-a intamplat acolo.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Paff
Inteleg ca echipajul este deja scolit, se fac simulari si la o eventuala catastrofa fiecare stie ce are de facut.
Dar totusi, ma gandeam ca in timpul evacuarii a miilor de pasageri, o treaba reala si serioasa, exista superiori acolo care in ciuda faptului ca si-au scolit subalternii, monitorizeaza de aproape actiunea, intervin cu sfaturi, cu incurajari, cu organizare concreta.

Mi se pare aiurea ca echipajul sa nu aiba ofiteri aproape, impicati cot la cot pentru a realiza evacuarea. ce fac ofiterii cand membrii echipajului se chinuie sa aduca oamenii in siguranta?

Mergi la inceput

Aveam intr-adevar persoane cu functie mai mare,care aveau responsabilitati de supraveghere si indrumare.Dar acestia erau superviserii mei din restaurant,matre'd-ul meu sau superviserul de la santitation.
Eu cel putin in zona mea nu aveam nici un ofiter care sa ma supervizeze.Acum nu le stiu eu pe toate si multumita lui Dumnezeu nu am avut parte de asa ceva.Probabil ca in cazul unui accident real apar si ofiterii,capitanul.
Spuneam doar ca echipajul stie ce are de facut pentru ca in haosul ala nu trebuie sa astepti pe nimeni sa iti spuna ce sa faci.

Poate mai apar marturii ale romanilor care erau pe vas si ne putem lamuri si noi.
Pe mine m-a afectat putin stirea asta pentru ca ma gandeam acum daca eu as fi fost in stare sa imi fac datoria,sa fiu calma,sa ma descurc in situatia asta.Poate in momentele alea te intaresti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Eu am ascultat aseara marturiile unor supravietzuitori nemtzi si spuneau ca n-au vazut pe nimeni care sa-i indrume,sa le arate pe unde si cum sa mearga,ba chiar la o iesire de urgentza li s-a spus din partea personalului ca e doar pentru staff!

Parerea generala a celor prezentzi aseara a fost ca echipajul habar nu avea cum trebuie procedat!

Oamenii aia pareau traumatizatzi psihic,in special cel care a fost refuzat pe motiv de neapartenentza la grad superior,era profund afectat,spunind ca va apela la un psiholog!

Ma duc sa citesc si eu articolul cu capitanul...care a alunecat intr-o barca de salvare!!!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui andacos

Eu am ascultat aseara marturiile unor supravietzuitori nemtzi si spuneau ca n-au vazut pe nimeni care sa-i indrume,sa le arate pe unde si cum sa mearga,ba chiar la o iesire de urgentza li s-a spus din partea personalului ca e doar pentru staff!

Parerea generala a celor prezentzi aseara a fost ca echipajul habar nu avea cum trebuie procedat!

Oamenii aia pareau traumatizatzi psihic,in special cel care a fost refuzat pe motiv de neapartenentza la grad superior,era profund afectat,spunind ca va apela la un psiholog!

Ma duc sa citesc si eu articolul cu capitanul...care a alunecat intr-o barca de salvare!!!

Dana

Ce urat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Da,urit,mai ales ca cel ce relata spunea ca a lasat in urma doua doamne in virste care efectiv nu au mai avut puterea sa mearga mai departe si de care nu stiu nimic nici acum,daca au resuit sa se salveze sau nu!

Dana

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui andacos

Da,urit,mai ales ca cel ce relata spunea ca a lasat in urma doua doamne in virste care efectiv nu au mai avut puterea sa mearga mai departe si de care nu stiu nimic nici acum,daca au resuit sa se salveze sau nu!

Dana

La asta ma gandeam si eu inainte,ca la suprafata totul e asa frumos.Toata lumea e bine pregatita si instruita dar pana la urma tine si de caracterul omului.Poate in momentele alea te panichezi si nu iti mai pasa de nimeni si nimic si esti primul in barca de salvare

Mergi la inceput