Dintre sute de catarge ...

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Xenia2006 spune:

Citat:
citat din mesajul lui portocalia

a judeca niste oameni prin prisma a ce s-a intamplat la 100 de ani dupa ei e pur si simplu stupid. ori il judeci in contextul de atunci, ori mai bine te lasi de sportul asta.

mai sa fie, pisica are noua vieti de incapatanare azi...

nu - il - judec - pe - eminescu - pt - crimele - secolului - XX

Nu
Nope
Niet
non, non, non, non

el a scris prostii la fel ca muuuuulti altii, in sec. XIX
saracu' odihneasca-se in pace

dar...
in schimb...

NOI IL DECLARAM "ESENTA SPIRITULUI NOSTRU NATIONAL" !!!!

noi, azi, secolul XXI, Europe, planet Earth

Deci:

NOI AVEM DATORIA SA PUNEM CE-I BUN LA BUNE SI CE-I RAU LA RELE

caci altfel, inseamna ca "spiritul romanesc" se exprima prin "Jidani", "Grecotei" si "pacostea straina"

Recapitulare:

- daca Ienachita Vacarescu ar fi declarat "spiritul national" maine, ar trebui sa repudiem scrierile rasiste si xenofobe ale lui Ienachita

- cum Ienachita nu-i ridicat la rang de simbol, putem sa--i lasam rasismul si xenofobia in obscuritate: pt ca-l reprezinta DOAR PE EL, nu Pe NOI TOTI!

pfuuui....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns portocalia spune:

Citat:
citat din mesajul lui Xenia2006

Citat:

a judeca niste oameni prin prisma a ce s-a intamplat la 100 de ani dupa ei e pur si simplu stupid. ori il judeci in contextul de atunci, ori mai bine te lasi de sportul asta.

mai sa fie, pisica are noua vieti de incapatanare azi...

nu - il - judec - pe - eminescu - pt - crimele - secolului - XX

Nu
Nope
Niet
non, non, non, non

el a scris prostii la fel ca muuuuulti altii, in sec. XIX
saracu' odihneasca-se in pace

dar...
in schimb...

NOI IL DECLARAM "ESENTA SPIRITULUI NOSTRU NATIONAL" !!!!

noi, azi, secolul XXI, Europe, planet Earth

Deci:

NOI AVEM DATORIA SA PUNEM CE-I BUN LA BUNE SI CE-I RAU LA RELE

caci altfel, inseamna ca "spiritul romanesc" se exprima prin "Jidani", "Grecotei" si "pacostea straina"

Recapitulare:

- daca Ienachita Vacarescu ar fi declarat "spiritul national" maine, ar trebui sa repudiem scrierile rasiste si xenofobe ale lui Ienachita

- cum Ienachita nu-i ridicat la rang de simbol, putem sa--i lasam rasismul si xenofobia in obscuritate: pt ca-l reprezinta DOAR PE EL, nu Pe NOI TOTI!

pfuuui....

Always the dullness of the fool is the whetstone of the wits.

pai, io-s de acord, fa un memoriu la academia romana, s-ar putea sa te asculte.

cat despre ienachitza, bietul, eu l-as acuza de plagiat dupa goethe si l-as pune sa plateasca drepturi de autor. ce zici?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Xenia2006 spune:

Citat:

cat despre ienachitza, bietul, eu l-as acuza de plagiat dupa goethe si l-as pune sa plateasca drepturi de autor. ce zici?

io zic asa: cinismul si ranjetele intr-o asemenea chestiune sunt la fel de iresponsabile si de periculoase ca si derapajele lui eminescu

(dintr-un motiv f. concret: daca niste nenea skin-heads se decid maine sa aplice scenele XXX din 'portocala mecanica' emigrantilor din ioropa de iest, s-ar putea sa-ti inghete zambetul pe buze... la propriu)

tu ce zici?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Xenia2006

Citat:

io zic asa: cinismul si ranjetele intr-o asemenea chestiune sunt la fel de iresponsabile si de periculoase ca si derapajele lui eminescu

(dintr-un motiv f. concret: daca niste nenea skin-heads se decid maine sa aplice scenele XXX din 'portocala mecanica' emigrantilor din ioropa de iest, s-ar putea sa-ti inghete zambetul pe buze... la propriu)

tu ce zici?

Always the dullness of the fool is the whetstone of the wits.

nu stiu unde vezi cinism si ranjete. ienachita chiar a plagiat dupa goethe...

Mergi la inceput

hai sa si exemplific:

goethe:

Ich ging im Walde
So vor mich hin,
Und nichts zu suchen,
Das war mein Sinn.
Im Schatten sah ich
Ein Blümlein stehn,
Wie Sterne blinkend,
Wie Äuglein schön.

Ich wollt es brechen,
Da sagt' es fein:
Soll ich zum Welken
Gebrochen sein?

Mit allen Wurzeln
Hob ich es aus,
Und trugs zum Garten
Am hübschen Haus.

Ich pflanzt es wieder
Am kühlen Ort;
Nun zweigt und blüht es
Mir immer fort.

ienachita:

Într-o gradina,
Lâng-o tulpina,
Zarii o floare, ca o lumina;.

S-o tai, se strica!
S-o las, mi-e frica
Ca vine altula si mi-o ridica.

ce-i drept, ienachita e mai concis.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tanti Zavaidoc spune:

Portocalia, te asigur ca citesc atent. Doar ca tu esti ca jurnalistii incepatori, care se concentreaza asa de mult pe ce au ei de spus sau de intrebat, incat nu isi asculta interlocutorul si intreaba un lucru la care deja s-a raspuns.

Refuz sa cred ca nu intelegi. Cred ca pur si simplu te plasezi pe niste pozitii ofensive fara sa vezi ca nu exista adversarul: toata lumea e de acord in unele privinte. Se discuta doar amanuntele.

Oricum, si eu sunt de acord cu AB_AC: Eminescu e reprezentativ, exact din motivele descrise de ea. Daca dorim sa fie nu doar reprezentativ, ci si poetul nostru national, desigur ca poate fi. A fost un geniu? Fara indoiala. Dar putem sa il apreciem fiind constienti de minusurile lui.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Tanti Zavaidoc

Portocalia, te asigur ca citesc atent. Doar ca tu esti ca jurnalistii incepatori, care se concentreaza asa de mult pe ce au ei de spus sau de intrebat, incat nu isi asculta interlocutorul si intreaba un lucru la care deja s-a raspuns.

Refuz sa cred ca nu intelegi. Cred ca pur si simplu te plasezi pe niste pozitii ofensive fara sa vezi ca nu exista adversarul: toata lumea e de acord in unele privinte. Se discuta doar amanuntele.

Oricum, si eu sunt de acord cu AB_AC: Eminescu e reprezentativ, exact din motivele descrise de ea. Daca dorim sa fie nu doar reprezentativ, ci si poetul nostru national, desigur ca poate fi. A fost un geniu? Fara indoiala. Dar putem sa il apreciem fiind constienti de minusurile lui.

Do not offend the freaks! Now tell me, who the heck are you? (King Julien-Madagascar)

tanti, eu tot insist sa mai citesti odata. s-ar putea sa proiectezi si ar fi pacat.

hah, revin! tanti, ai dreptate! eu sunt proiectoarea, pentru ca am citit genuri in loc de genii. deci mea culpa. ai dreptate, am spus ce zisese si xenia mai devreme.

Mergi la inceput

Citat:
hah, revin! tanti, ai dreptate! eu sunt proiectoarea, pentru ca am citit genuri in loc de genii. deci mea culpa. ai dreptate, am spus ce zisese si xenia mai devreme.

Multumesc pentru precizare! Serios, iti face cinste.

Amuzant e insa ca ai fost aprobata pentru mesajul cand dadeai cu oistea-n gard. Asta e chiar faza serii! La mai multe ii urez doamnei cu pricina

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Tanti Zavaidoc

Citat:

Multumesc pentru precizare! Serios, iti face cinste.

Amuzant e insa ca ai fost aprobata pentru mesajul cand dadeai cu oistea-n gard. Asta e chiar faza serii! La mai multe ii urez doamnei cu pricina

Do not offend the freaks! Now tell me, who the heck are you? (King Julien-Madagascar)

in ce fel dadeam cu oistea in gard? nu, ca discutia ia o noua turnura :)

Mergi la inceput

Repetai ce se spusese, ca si cum ar fi fost o mare descoperire. La modul asta dadeai cu oistea-n gard. Celelalte mesaje care spuneau acelasi lucru nu au fost aprobate, doar al tau, pentru ca era mai agresiv. Ma amuz si eu, na. E voie sa ma amuz ca nu se apreciaza opiniile, ci persoanele si ca aprobarile se dau in functie de cine spune, nu de ce spune? Cred ca am voie

Mergi la inceput