Dintre sute de catarge ...

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns saskia spune:

In acelasi spirit al discutiei si Picasso a fost comunist. Dar nu vad pe nimeni sa se dezica de ideile lui si la fiecare tablou expus, eventual sa puna si un mic fluturas de hartie : care cumpara sa stie ca era comunist!

Mie imi place Eminescu nu e ca poet national, ete na, putea fi olandez, daca scria ce a scris, toate emotiile alea si tot m-ar fi atins, asta e, nu cred ca oricine se naste cu darul asta sa atinga atatea suflete. Dar ma scuzati, continuati, disecati-l in continuare! Si nu uitati de fiecare data cand cineva se extaziaza la vreo poezie de-a lui sa adaugati: da era xenofob, rasist, samd. Si sa nu uitam de marii nostri scriitori interbelici care mai toti au cochetat cu legionarii. Propun sa nu-i mai citim pe niciunul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tanti Zavaidoc spune:

Citat:
citat din mesajul lui saskia
Si sa nu uitam de marii nostri scriitori interbelici care mai toti au cochetam cu legionarii. Propun sa nu-i mai citim pe niciunul.

Se vede ca ai citit si inteles toata discutia. Dada, cu ochiul liber

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns portocalia spune:

Citat:
citat din mesajul lui Tanti Zavaidoc

Repetai ce se spusese, ca si cum ar fi fost o mare descoperire. La modul asta dadeai cu oistea-n gard. Celelalte mesaje care spuneau acelasi lucru nu au fost aprobate, doar al tau, pentru ca era mai agresiv. Ma amuz si eu, na. E voie sa ma amuz ca nu se apreciaza opiniile, ci persoanele si ca aprobarile se dau in functie de cine spune, nu de ce spune? Cred ca am voie

Do not offend the freaks! Now tell me, who the heck are you? (King Julien-Madagascar)

aprobarile nu ma excita deloc, pentru mine nu prea conteaza, deci nu-ti inteleg revolta aici. tot ceea ce am spus, ramane bun spus. intamplator, s-a mulat pe parerea xeniei. am avut impresia ca ea spune ca nu poti compara autori de genuri literare diferite (adica poeti cu prozatori, de ex) si am simtit nevoia sa spun ca ierarhiile in domeniile artistice (indiferent de gen, curent, trend) nu au niciun rost, din punctul meu de vedere.

faptul ca uite, am gasit totusi un punct de vedere comun cu xenia, e de bine, zic eu.

Mergi la inceput

Portocalia, am scris ca ma amuz. Unde vezi revolta? Deja devine plictisitor...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saskia spune:

Citat:
citat din mesajul lui Tanti Zavaidoc

Citat:
Si sa nu uitam de marii nostri scriitori interbelici care mai toti au cochetam cu legionarii. Propun sa nu-i mai citim pe niciunul.

Se vede ca ai citit si inteles toata discutia. Dada, cu ochiul liber

Do not offend the freaks! Now tell me, who the heck are you? (King Julien-Madagascar)

Lasa lasa pastreaza-ti ironiile pentru altii sau nu ai cu cine te certa la ora asta din noapte , eventual sa iti etalezi talentele si aerele de 'telectuala doar doar oi mai impresiona pe cineva.

Vai nu mai ai trese de moderatoare, ntz, ntz, ntz .

Nu e nevoie sa-mi raspunzi, prima parte cu Picasso ai evitat-o (cica subtil), hai pa!

Mergi la inceput

Saskia, nu ai citit discutia, ai raspuns fix pe alaturi si acum vrei sa te certi. Pui cam des mainile in sold, cum nu ii sta bine unei doamne. Cu aere de intelectuala care il apreciaza pe Picasso (despre care nu se discuta aici, dar ai simtit nevoia sa arati ca stii cine e, s-a notat, ai auzit de el, bravo).

Reactia ta e in spiritul lui Ingrid S, cam la acelasi nivel. Deci nu cred ca avem ce discuta.

PS La mine nu e foarte tarziu, cred ca nici la tine. Iar eu nu eram ironica, doar tu depasita de discutie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Xenia2006 spune:

da' ce-i cu tine, saskia mama, s-o dat alarma in viezuina si iesiti toate chemate de 'the mouse king'?

agresiunea ta ieftina fata de Tanti Z cere un citat potrivit:

"Traia pe vremuri un sarman evreu
Anume Baruch...
Fire de elita,
In lume vietuind ca-ntr-un pustiu,
-- Stia sa taie sticla poleita
Si toti nerozii il credeau geamgiu"

acu' ca sa adresez 'perla' pe care-i emis-o, s-o luam din nou de la a, b, c...

Citat:

de-a lui sa adaugati: da era xenofob, rasist, samd. Si sa nu uitam de marii nostri scriitori interbelici care mai toti au cochetat cu legionarii.

pai sigur: 'toti marii nostri scriitori interbelici' sunt (colectiv, sau cum??) 'simbolul natiunii'?

daca da, atunci extremismul lor trebuie repudiat
got it?

Citat:

Propun sa nu-i mai citim pe niciunul.

eu iti propun sa citesti macar unu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristoiu spune:

Na ca Am revenit si eu la pusul poalelor in cap ...

Voiam sa spun ceva referitor la opiniile politice ale artistilor in diverse vremuri, dar Sa vedem daca ma pot exprima coeRent cu un plod agatat de poala ...

Asa ... De multe ori aRtistii adopta o idee sau alta din opiniile politice Care circula in vremurile lor. Ei nu sunt nici oameni politici, nici vizionari si de multe ori nici deschizatori de drumuri idEologice. Doar simpatizanti cu un anumit tRend, in general cu cel popular. Interesanta Este expresia artistica pE care o dAu ideilor respective. Cred ca la vremea la care scria Eminovici xenofobia era un trend de simtire national. In cazul asta, da, el era un reprezentant al vocii unui poPor. Opiniile respective nu ne mai reprezinta, lucrurile s-au mai schimbat, am mai invaTat din istorie. Deci, mai este Eminescu un reprezentant al spiritului national? Ia sa vedem, un sondaj de opinie la nivel national, mai este romanul xenofob? Eu personal cred ca inca o majoritate periculoasa se poate identifica cu sentimente xenofobe. Luati drept exemplu situatia tiganilor. Citi romani vor avea ceva bun de spus, sau macar neutru? Cu interventia din ce in ce mai mare a UE in afacerile romane, sentimentul de ura fata de strainii cotropitori si interesati creste din nou. Deci Xenia, noi personal putem sa repudiem mesajele xenofobe din poetica lui Eminescu. Dar majoritatea ce zice? M-ar bucura sa aflu ca gresesc. In general xenofobia este un sentiment prezent cam pe tot continentul european, foarte probabil firesc in contextul luptei continue pentru fixarea granitelor si posedarea de teritorii. E la fel si la nemti, si la francezi, si la olandezi. Si din pacate e in crestere ingrijoratoare. Un motiv pentru care am facut toate formele fetei mele si i-am luat pasaportul canadian, fiindca nu sunt sigura ca in tara asta vom fi in siguranta pina la adinci batrineti.

Ok, sa revin la Eminescu. Pe mine personal nu ma intereseaza ideea de poet national. Ce unseamnia asta? E o prostie inventata de romani. Ba ne-am mai bagat in cap si singuri ca Eminescu e mai tare decit toti poetii lumii, ca el foloseste cuvintul "dor" care e intraductibil si alte timpenii. Unde am mai auzit la alte popoare asa ceva? Englezii sunt mindri in aceeasi masura si de Shakespeare, si de Byron.

Ok, hai ca am aberat destul. Tanti Z si Xenia, sunt de acord cu voi, Eminescu a fost adeptul unor idei care nu ii fac cinste si NU AR TREBUI sa reprezinte spiritul national al romanului din secolul 21. Spun nu ar trebui, pentru ca din pacate realitatea cred ca este alta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns histamina spune:

oameni buni, ce mai freamat, ce mai zbucium,
Codrul(forumul) clocoti de de arme.......

eu sustin clar ca, asa cum arata Romania acum,asa cum se contruieste si se manifesta mentalul colectiv, Sorescu este cel care a reusit sa surprinda cel mai bine spiritul romanesc.

Mergi la inceput