Sugestie pentru un Partidul al Neincrezatorilor!

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

[quote ]US: Yes, we can!
Romania: Yes, we want!
[/quote]

No Capcaune Romania yes,we can`t...sper ca am scris corect.

Madalina si Eva-Maria
https://picasaweb.google.com/lhmadalina/Dezastrul?authkey=Gv1sRgCIKAmOzUz-zXAw#5640047175923810098

TE IUBESC MINUNEA MEA ...ESTI ALFA SI OMEGA PENTRU MINE,RATIUNEA MEA DE A TRAI.....TE IUBESC.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deceneus spune:

Citat:
citat din mesajul lui marius

Nu stiu ce sa spun acum la nivel particular insa ceea ce eu as avea in program s-ar referi in mod cert la partea de legislatie. As innaspri foarte mult legislatia. Si as aduce modificari dure si clare privind raspunderea indiferent de nivelul la care se refera pe scurt se pedepseste fapta nu pozitia. Pentru mine ar dispare imunitatea. Nu exista imunitate. Esti acuzat, apare procesul de judecata si in functie de rezultat apar sau nu apar consecintele.

Nu exista imunitate absoluta. Imunitatea se aplica pentru votul si discursul din parlament si pentru arestul preventiv. Mai exista o imunitate pentru ministrii parlamentari, acuzati pentru ilegalitati in functia de ministru. Ultima ar putea dispare, sa beneficieze doar de imunitatea clasica a parlamentarilor, imunitate care cred ca este necesara in special in lipsa unei legi a hartuirii si a utilizarii institutilor statului in mod abuziv.

Eu nu as sustine legi mai severe cat aplicarea lor corecta. Acum unul care calca pietonii pe trecere de pietoni poate scapa cu condamanare cu suspendare, si altul care ii omoara pe loc nemarcat executa 5 ani. Nu mai vorbesc de cei care scapa din cauza vicilor de procedura.
Exista legi dar nu sunt aplicate, sau sunt aplicate cu dubla masura.

Citat:
citat din mesajul lui mariusInsa nu as mai lasa la latitudinea unui judecator sa decida. As opta penru un complet de judecata format din jurati care nu trebuie sa fie judecatori.
Chestia cu juratii poate ar fi de discutat. Nu stiu daca ar functiona la o societate fara traditie si cu o cultura a responsabilitatii aproape de zero.

Citat:
De asemenea as fi extrem de direct cu procurorii si/sau judecatorii precum si cu politistii sau orice persoane angrenate in sistemul de urmarire si judecata daca se dovedesc corupti. De asemenea as innaspri foarte mult raspunderea pentru fapte de malpraxis indiferent de domeniu pentru ca as extinde posibilitatea exercitarii unei profesii dar si cu consecintele de rigoare clare in cazul exercitarii defectuoase sau cu rea vointa dovedita.

Cu asta as fi de acord. Sanctiuni dure pentru neglijenta sau exercitatrea cu rea credinta a profesiei in justitie si oprdine publica.

Citat:
As scadea cheltuielile administrative cu Parlamentul sau le-as corobora in mod direct cu costurile bugetare si din alte sectoare. As scadea foarte mult valoarea salariillor si/sau indemnizatiilor de orice natura a parlamentarilor astfel incat sa devina neatractive. Adica bani mai putini si raspundere mai mare in paralel cu controlul activitatii publice.

Daca nu acorzi salarii la nivelul pietei risti sa provoci o "hemoragie" de oameni calificati si incompetenti sa produca daune mai mari decat economia care o faci la salarii.

Citat:
As institui si aplica in mod direct confiscarea averilor dovedite ilicite.
As institui posibilitatea reclamarii si verificarii averilor banuite ca fiind nejustficate prin control fiscal. In cazul in care se confirma se confisca averile si se aplica pedeapsa penala nu tocmai mica.

Exista dar nu se aplica.

Citat:
As institui politica strategica de stat si interesele statului roman in raport cu exteriorul si interiorul lui.
As devolta intersul economic investitional al statului roman.
As dezvolta politica de management si raspundere manageriala inclusiv penala pentru persoane si/sau societati specializate cu privire la contracte de management economic al intereselor de stat.
Asa rapid am scris cate ceva.

www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

In domeniul economic as mentine proprietatea statului in domeniul zacamintelor, al monopolurilor strategice (cfr, posta etc..).
Nu as opta pentru un stat implicat in economie, dar as opta pentru un stat care sa crediteze proiecte investitionale private ca un concurent al bancilor.
Prin credite pentru afaceri ar putea determina bancile private sa reduca dobanda.

Mergi la inceput

Deceneus,atunci bugetarii obisnuiti?Ei muncesc mult si pe bani putini,si totusi isi fac treaba.Pe salarii de mizerie.Dar au copii acasa,au de intretinut familii si incearca sa se descurce.Daca s-ar aplica principiul tau...

Madalina si Eva-Maria
https://picasaweb.google.com/lhmadalina/Dezastrul?authkey=Gv1sRgCIKAmOzUz-zXAw#5640047175923810098

TE IUBESC MINUNEA MEA ...ESTI ALFA SI OMEGA PENTRU MINE,RATIUNEA MEA DE A TRAI.....TE IUBESC.....

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui eumada

Eu m-as axa pe politie si procuratura.
Sa-si faca treaba respectand termenele legale,eventual modificand legislatia in asa fel incat un dosar de ancheta efectuat de politie sa ajunga finalizat in termen de 30-45 de zile in instanta.Sa fie sanctionata trenarea,sa nu mai fie omul obisnuit la cheremul unui politai care are/nu are chef sa duca la bun sfarsit ancheta.Sa fie termnene clare si pentru ca partile sa-si poata aduce dovezile la dosar.Una e cum se eludeaza legea sau se aplica,alta e aplicarea ei stricta.Sa nu se mai dea apa la moara celor care contribuind intr-un fel sau altul la campaniile electorale sa beneficieze de favoruri,.

Madalina si Eva-Maria

In toate institutile statului exista lipsa de responsabilitate.
Elementele de baza ale managementului sunt: stabirea criterilor de performanta, monitorizarea lor, si reactia (stimulente sau sanctiuni).
Lucrurile sunt simple dar nu se doresc a fi aplicate.

Mergi la inceput

Citat:

Deceneus,atunci bugetarii obisnuiti?Ei muncesc mult si pe bani putini,si totusi isi fac treaba.Pe salarii de mizerie.Dar au copii acasa,au de intretinut familii si incearca sa se descurce.Daca s-ar aplica principiul tau...

Madalina si Eva-Maria

Eu cred ca acum sunt bugetari cu salarii mari si care nu fac mai nimic, sunt bugetari care-i "duc in spate" pe primii si au salarii de mizerie.
Ar trebui o mai mare departajare si o corelare cu ceea ce fac.
Eu as fi propus sa nu existe o grila de salarii rigida la bugetari, fie sa-si negocieze salarile cu conducatorii instiututiei, fie sa fie platiti pe lucrarile pe care le fac.

Intr-un birou sunt de facut urmatoarele lucrari: cine se ofera si cu ce tarif.?
Si se liciteaza, ionescu le face pentru 1000 de lei, popescu pentru 1800 etc..
Am dat doua exemple, dar sunt multe posibilitati. Important este sa existe flexibilitate.

O masura pe care o sustin este alocarea functilor de conducere pe durata unui mandat pe care sa poata sa-l recastige dupa un alt concurs, respectiv posturile de conducere sa fie scoare periodic la concurs.
Masura ar permite ocuparea posturilor de persoane capabile si ar oferi sanse tinerilor sa ocupe posturi de conducere pe criterii de performanta, si nu pe criterii de loialitatea ca acum.

Mergi la inceput

Pai posturile sunt scoase la concurs ..in functie de cine iese la putere...

Madalina si Eva-Maria

Mergi la inceput

Citat:

Pai posturile sunt scoase la concurs ..in functie de cine iese la putere...

Madalina si Eva-Maria

Nu concurs de relatii politice, un concurs de aptitudini, concurs cu chestionar de tip grila sustinut la calculator si cu rezultatul instant.
Si nu un concurs organizat dupa alegeri, ci concursuri esalonate in timp.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinuk spune:

interesant subiect

am citit primele doua pagini si inca mai caut cedva concret ce s-ar fi propus

ce sa fac eu...cetateanul turmentat de atata politica
acel cetatean neincrezator?

parca am mai discutat pe tema asta

personal, am incredere in oameni
am trait experiente mai multe cu
sunt sanse mari sa primesti ....pe masura a ceea ce esti dispus sa oferi
decat dezamagiri, asa ca nu am motive sa nu am incredere in oameni
in unii oameni
in politicieni NU....desi sunt si ei oameni / increderea-mi e limitata in ei

i-am vazut dand mana in spatele cortinelor...indif de cum pozau in fata lor

o sa revin sa aprofundez subiectul

Alinuk
si ostrogotzii din dotare: Andu mik (3 ani) si Teo voinik (5 ani)

www.meseriademama.blogspot.com/" target="_blank">party in FEERIE de muzica si dans

............................................................................
Nimic nu-i intamplator!
............................................................................

Mergi la inceput

Politica si economia sunt actiune bazate pe incredere, dar increderea se castiga greu si se pierde usor.
Increderea se mentine daca este intretinuta prin consultare si transparenta.
In Romania am mostenit o clasa politica aroganta, orgolioasa, lipsita de transparenta chiar opaca, guvernata de secretomanie tipica serviclor secrete. Din cauza asta fractura intre clasa politica si societate.

Ideea de neincredere vine sa contrabalanseze clamarea increderii neconditionate, a increderii oarbe in politiceni. Politicienii au sustinut ca problemele sunt prea complicate sa le intelegem, sa avem incredere, si sub paravanul increderii au facut ce-au vrut.

Neincrederea este garantul cultivari iincrederii conditionate.
Avem nevoie de incredere, dar daca eu am incredere in tine, tu esti obligat(a) sa ai incredere in mine si sa-mi dai toate detatlile, sa ma consulti inainte de a lua decizii care-mi afecteaza viata prezenta si viitoare.

Citat:
ciata alinuk
ce sa fac eu...cetateanul turmentat de atata politica
acel cetatean neincrezator?

Sa propui ceva masuri care sa aiba ca efect functionarea societatii.
Spre exemplu:
Eu sustin stimularea celor care reclama ilegalitati prin recompensarea lor cu sume din amenzi, lucru care ar face ca toata societatea sa participe la reducerea ilegalitatilor, nu doar institutile abilitate. Ilegalitatile nu ar mai putea fi atat de usor musamalizate pentru ca recalamantul are un interes material.

Sustin ca dosarele penale sa poata fi intocmite de de avocati, sa nu mia fie un monopol al parchetelor sau la DNA. Daca un procuror are impresia ca un coleg sterge probele sa aiba dreptul sa cerceteze fara sa primeasca un dosar de cercetare de la un superior.

Sunt cateva exemple care pot provoca efecte de multipiolcare si un comporament social anti fraude, exemple ce pot fi discutate, triate, ierarhizate si la final se obtine un set de masuri.

Mergi la inceput