Sugestie pentru un Partidul al Neincrezatorilor!
Raspunsuri - Pagina 4
marius spune:
Ar fi interesant un sondaj fulger in randul parlamentarilor actuali cu privire la opinia lor in ceea ce priveste doctrina partidului pentru care sunt parlamentari. Desigur ar fi destul de interesante opiniile si a celor care sunt independenti.
Cred ca raspunsurile ar fi mai mult decat relevante. Adica asa simt eu.
Hai sa facem un partid. Sau ma rog sa initiem aceasta posibilitate.
www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
Xenia2006 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui marius Hai sa facem un partid. Sau ma rog sa initiem aceasta posibilitate. www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor! Eu pur si simplu / Pagina legislativa |
cu respect, sugerez ca, daca discutiile de pe forum sunt o masura a coeziunii si solidaritatii acestui partid ipotetic, atunci ar fi sortit esecului
in schimb, o personalitate care inspira respect si ale carei competente si realizari ar fi recunoscute universal (un lider) ar putea energiza chiar si un grup relativ amorf
cine-ar fi acest lider?
marius spune:
Asa este. Insa uneori diamantele rasar din te miri ce locuri ascunse.
Dar ca principiu iti dau dreptate. Si la urma urmei trebuie infinit mai mult decat discutii pe un forum. Categoric.
www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!
Deceneus spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Xenia2006
cu respect, sugerez ca, daca discutiile de pe forum sunt o masura a coeziunii si solidaritatii acestui partid ipotetic, atunci ar fi sortit esecului in schimb, o personalitate care inspira respect si ale carei competente si realizari ar fi recunoscute universal (un lider) ar putea energiza chiar si un grup relativ amorf cine-ar fi acest lider? Always the dullness of the fool is the whetstone of the wits. |
Cu respect iti spun ca trebuie evitat exact sugestia de a cauta un lider "providential" din urmatoarele considerete:
- Tarile care au devenit prospere nu au castigat prosperitatea de pe urma unui lider si in salturi cand au avut asemenea lideri, au construit-o constant cu oameni obisnuiti. Obama era un ilustru necunoscut inainte de a candida, deci America nu are lideri, chiar daca are sistem prezidential si Presedintele are un rol important.
- Orientul are un model politic in care "idoli"/liderii joaca un rol important, in general lideri religiosi. Un asemena model se preteaza la populatii tribale, deci daca vrem sa fim o natiune respectata trebuie sa adoptam valori democratice.
- Gruparea care este condusa de lider nu este partid, este o "turma" sau un trib, si membrii sunt "fani" ai liderilor. A pretinde oamenilor sa adopte un asemena model inseamna sa-i jignesti, sa-i desconsideri, pentru ca sugerezi ca ei nu sunt capabili sa gandeasca cu propria minte si trebuie sa accepte solutiile liderilor.
- Daca sistemul politic s-ar sprijini pe indivizi, atunci cel mai performant sistem de a descoperi pe cei mai valorosi oameni, ar fi printr-o firma de head hunting. De ce nu recurge occidentul la firme de recrutare?
Ar mai fi si alte motive dar ma opresc aici.
capcaunul spune:
citat din mesajul lui Deceneus - Tarile care au devenit prospere nu au castigat prosperitatea de pe urma unui lider si in salturi cand au avut asemenea lideri, au construit-o constant cu oameni obisnuiti. |
US: Yes, we can!
Romania: Yes, we want!
capcaunul spune:
Pana se strang neincrezatorii, desi tare mi-e teama ca nu vor avea incredere unii-ntr-altii, iata ca a aparut Partidul Contribuabilului Roman. Pe scurt PCR. Dar acest nou PCR risca sa ramana fara opozitie, caci Partidului Asistatului Roman nu se va infiinta niciodata de la sine: cineva trebuie sa le dea de pomana partidul.
Deceneus spune:
citat din mesajul lui capcaunul Pana se strang neincrezatorii, desi tare mi-e teama ca nu vor avea incredere unii-ntr-altii, iata ca a aparut Partidul Contribuabilului Roman. Pe scurt PCR. Dar acest nou PCR risca sa ramana fara opozitie, caci Partidului Asistatului Roman nu se va infiinta niciodata de la sine: cineva trebuie sa le dea de pomana partidul. |
Partidul Contribuabilui Roman este cultivat de clasa politica actuala, si tot ea seveste "cianura" catre Partidul Asistatului Roman ca sa-i ramana mai multe fonduri de administrat.
Deceneus spune:
citat din mesajul lui marius Ar fi interesant un sondaj fulger in randul parlamentarilor actuali cu privire la opinia lor in ceea ce priveste doctrina partidului pentru care sunt parlamentari. Desigur ar fi destul de interesante opiniile si a celor care sunt independenti. Cred ca raspunsurile ar fi mai mult decat relevante. Adica asa simt eu. Hai sa facem un partid. Sau ma rog sa initiem aceasta posibilitate. www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor! Eu pur si simplu / Pagina legislativa |
Hai sa facem o schema de platforma.
Care ar fi obiectivele si ce masuri ar fi necesare pentru Romania, cum ar trebui ele prezentate sa fie constientizate si sa atraga aderenti.
Dupa mine obiectivul esential ar fi sa facem institutile statului functionale, pentru ca vad ca se vehiculeaza ideea de societate fara partide si fara stat.
Romania este o societate fara stat, sau cu statul captiv unei mafii transpartinice. Ar fi necesar sa eliberam statul si sa-l facem sa functioneze in interesul cetatenilor.
Neincrederea este conditia necesara dar nu suficienta pentru ca o formatiune politica sa functioneze dupa principul participarii.
Democratia adevarata se sprijina pe participare, nu pe reprezentare, dar sigur ca participarea la nivelul un i natiuni este o utopie. Exista divesrse forme de a permite participarea la decizile importante petnru o natiune, si tehnologia IT permite o mai buna participare decat a fost in urma cu 30-40 de ani.
Puteti opta pentru un stil de politica: autoritarist, participativ, liberal(Laissez-faire), leadership narcisist, leadership toxic.
Tipologia partidelor politice nu cred ca e necesara la acest moment.
marius spune:
Nu stiu ce sa spun acum la nivel particular insa ceea ce eu as avea in program s-ar referi in mod cert la partea de legislatie. As innaspri foarte mult legislatia. Si as aduce modificari dure si clare privind raspunderea indiferent de nivelul la care se refera pe scurt se pedepseste fapta nu pozitia. Pentru mine ar dispare imunitatea. Nu exista imunitate. Esti acuzat, apare procesul de judecata si in functie de rezultat apar sau nu apar consecintele. Insa nu as mai lasa la latitudinea unui judecator sa decida. As opta penru un complet de judecata format din jurati care nu trebuie sa fie judecatori. De asemenea as fi extrem de direct cu procurorii si/sau judecatorii precum si cu politistii sau orice persoane angrenate in sistemul de urmarire si judecata daca se dovedesc corupti. De asemenea as innaspri foarte mult raspunderea pentru fapte de malpraxis indiferent de domeniu pentru ca as extinde posibilitatea exercitarii unei profesii dar si cu consecintele de rigoare clare in cazul exercitarii defectuoase sau cu rea vointa dovedita.
As scadea cheltuielile administrative cu Parlamentul sau le-as corobora in mod direct cu costurile bugetare si din alte sectoare. As scadea foarte mult valoarea salariillor si/sau indemnizatiilor de orice natura a parlamentarilor astfel incat sa devina neatractive. Adica bani mai putini si raspundere mai mare in paralel cu controlul activitatii publice.
As institui si aplica in mod direct confiscarea averilor dovedite ilicite.
As institui posibilitatea reclamarii si verificarii averilor banuite ca fiind nejustficate prin control fiscal. In cazul in care se confirma se confisca averile si se aplica pedeapsa penala nu tocmai mica.
As institui politica strategica de stat si interesele statului roman in raport cu exteriorul si interiorul lui.
As devolta intersul economic investitional al statului roman.
As dezvolta politica de management si raspundere manageriala inclusiv penala pentru persoane si/sau societati specializate cu privire la contracte de management economic al intereselor de stat.
Asa rapid am scris cate ceva.
eumada spune:
Eu m-as axa pe politie si procuratura.
Sa-si faca treaba respectand termenele legale,eventual modificand legislatia in asa fel incat un dosar de ancheta efectuat de politie sa ajunga finalizat in termen de 30-45 de zile in instanta.Sa fie sanctionata trenarea,sa nu mai fie omul obisnuit la cheremul unui politai care are/nu are chef sa duca la bun sfarsit ancheta.Sa fie termnene clare si pentru ca partile sa-si poata aduce dovezile la dosar.Una e cum se eludeaza legea sau se aplica,alta e aplicarea ei stricta.Sa nu se mai dea apa la moara celor care contribuind intr-un fel sau altul la campaniile electorale sa beneficieze de favoruri,.
Madalina si Eva-Maria
https://picasaweb.google.com/lhmadalina/Dezastrul?authkey=Gv1sRgCIKAmOzUz-zXAw#5640047175923810098
TE IUBESC MINUNEA MEA ...ESTI ALFA SI OMEGA PENTRU MINE,RATIUNEA MEA DE A TRAI.....TE IUBESC.....