Inscrierile cu "pile"versus inscrieri fara cadou

Inscrierile cu "pile"versus inscrieri fara cadou | Autor: deea772

Link direct la acest mesaj

Doar ce am inchis cu o ruda care si-a inscris baietelul la faimoasa scoala 97 din Bucuresti,optind pentru o invatatoare ceruta acolo si se intreba dragul de el cum sa faca sa fie sigur ca va fi si el pe lista admisilor.Desi a vorbit cu Doamna,inteleg ca nu este 100% sigur.
Mamicile de prin gascuta lor inteleg ca l-au avertizat ca ar putea sa fie presiuni mari pe Doamna respectiva ,cu fii si fiice de mari si tari si il sfatuiau sa aiba varianta de rezerva sau sa ciubuceasca Doamnele implicate in decizii.Nu este de acord cu ciubuceala,asa ca...nu stie cum sa faca.
Vi s-a intimplat asta?Sa inscrii copilul la inceput de an si sa te trezesti pe dinafara ,pilele avind prioritate?
Cum procedeaza scoala in astfel de cazuri?Daca nu ai loc pe lista Doamnei dorite,te repartizeaza ei la alta Doamna invatatoare?
Sau trebuie sa depuna dosarul si la alta scoala?
Slava Domnului ca la scoala noastra nu e cazul de astfel de situatii!

Va multumesc.

Deea

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anya spune:

In primul rand intrebarea este: apartine de scoala respectiva? Daca da, scoala este obligata sa primeasca copilul. Daca nu, poate foarte frumos sa fie pe lista respinsilor. Copilul nu ramane nescolarizat deoarece trebuie sa apartina si el de o scoala.
Pentru copiii care nu apartin de scoala X, varinta ramane sa "discute" cu directoarea astfel incat sa fie pe list admisilor in scoala, iar in etapa a2-a invatatoarea il poate cere pe lista ei. Directoarea il trece pe lista daca "vrea" ea (cunostinte, cadouri) sau daca ii este impus de undeva (inspectorat, minister, primarie..) sau daca ai noroc si au locuri (cum a fost situatia la copilul meu mai mare ).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CameliaBianca spune:

Mai e destul pana se termina perioada oficiala de inscrieri, din cate stiu eu nici nu a inceput asa ca pot sa mai apara copii.
Cum isi doresc rudele tale scoala 97 si invatatoarea respectiva sigur mai sunt si multi altii. Teoretic se va aplica regulamentul pentru "departajare" (proximitate, frati in scoala etc), practic ...
Datul de cadouri sa stiti ca nu garanteaza nimic, stiu destui care au ramas cu ele date iar uneori nici nu sunt primite decat daca vii cu recomandare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitza2005 spune:

La noi nimeni nu da, nimeni nu primeste, totul se rezolva de la sine.

Sa fim seriosi -normal ca are sanse mai mari cu "atentiile" mai ales daca nu apartine de scoala.

Eu eram genul care nu este de acord cu atentiile. Am vrut sa-l inscriu pe fimiu la o anumita gradinita, nu am dat, nu a fost acceptat. Apoi la gradinita la care am ajuns, nu am dat, asa ca a ajuns intr-o grupa "de sacrificiu" unde a schimbat n educatoare si am avut numai probleme. Lui fimiu nu-i placea la gradi, zicea ca se plictiseste pana cand am dat o amarata de atentie si de atunci totul e "super" la gradinita.
Sunt f multe mamici care zic ca nu dau - dar dau si rezolva totul asa de usor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Sa fim seriosi...peste tot "se da ceva" daca vrei ceva special.
Daca vrei sa dai copilul la o anumita scoala, desi nu apartine de scoala aia, trebuie sa dai. Daca vrei la o anumita invatatoare si nu la oricare s-o nimeri, iarasi trebuie sa dai.
Exact asa cum "dai ceva" pentru un bilet bun la un spectacol deosebit pe care nu-l gasesti, o masa buna intr-un restaurant, daca vrei musai si n-ai facut rezervare, o camera cu vedere mai buna la un hotel...
Eu inteleg ca trebuie sa ne ferim sa oferim/primim "foloase" necuvenite...dar ma gandesc ca o singura data intra copilul in scoala. Dupa aia, e alta treaba, poti aplica ce principiu vrei...

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

si daca da si daca nu da si daca apartine scolii si daca nu se poate trezi pe lista respinsilor. Locurile sunt putine, la multe scoli nu acopera numarul celor arondati.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geniest spune:

Eu am fost una dintre mamele care au crezut ca un buchet de flori in luna februarie a anului 2010 la dna invatatoare dorita si super recomandata, imi garanteaza "intrarea" in clasa respectiva. M-am inselat. Ne-am trezit intr-o alta clasa, la o alta invatatoare. Norocul nostru este ca actuala invatatoare este mult mai ok decat cea dorita de noi.

De-abia de curand am aflat ca "tariful" pentru clasa doamnei la care n-am incaput era de min. 400 de euro...

Oricum, in cazul nostru tot raul a fost spre bine...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns deea772 spune:

Deci am inteles bine?Daca nu va fi la clasa dorita,chiar daca pe fisa de inscriere scrie un nume de invatatoare,se redirectioneaza la urmatoarea clasa cu locuri disponibile?
De dat el nu vrea sa dea.Scurt.
Imi povestea de o faimoasa scoala tot din Bucuresti de pe linga Creanga,unde baietelul unor amici de-ai lor cind nu "cotizeaza" primeste nota proasat in caiet.E semnul ca este cazul cotizarii.Si este copil olimpic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns matahut spune:

Mai exista si scoli unde nu trebuie cotizat, cel putin daca esti arondat la scoala respectiva. Si vorbesc despre Colegiul M Eminescu, unde mi-am inscris copilul acum 3 ani fara un buchet de flori. Ba mai mult, fiecare parinte, pe fisa de inscriere, a putut opta pentru doamna invatatoare dorita si pt limba straina ce urma a fi studiata din clasa I - trebuia, de as, sa scrii care e optiunea I, invatatoarea sau limba straina. Din fericire toata lumea a fost multumita si a intrat unde a dorit - nu am auzit sa fi fost nemultumiri (oricum, daca nr de cereri pt o anumita clasa depasea nr de locuri, s-ar fi luat in calcul si ordinea inscrierilor)

Eu una m-am ferit de scolile la care trebuie sa "dai" inca de la inceput - nu cred ca "datul" s-ar fi oprit aici...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

La scolile mia slab cotate, de cartier si de care apartii - nu dai nimic. Cand am umblat, acum 3 ani sa inscriu copilul mai mare am jonglat cu 3 scoli din zona. Doua cautate si una nu. Culmea e ca apartineam de cea mai slaba si evident putin cautata. Am inscris copilul la toate 3. La cea mai apropiata de casa si cea mai de fitze nu mi l-au primit pe motiv ca nu apartin. La cea mai indepartata dintre cele 3, dar o scoala cautata, pentru ca au facut un numar mare de clase l-au acceptat dar pt ca n-am cotizat am ajuns la o invatatoare nou venita in scoala. Singura scoala la care am fost intrebata la ce invatatoare vreau sa dau copilul a fost scoala mai slabuta, de care apartineam, dar la care nu mi-as fi dat copilul decat ca sa-l mut cu prima ocazie .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

eu am copilul la aceeasi scoala cu Anya, nu am cotizat nimic. Am vb cu invatatoarea inainte si acolo a nimerit, la scoala asta nu era voie sa scrii numele invatatoarei pe cerere...

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput