Inscrierile cu "pile"versus inscrieri fara cadou
Raspunsuri - Pagina 2
loryi1974 spune:
Eu nu am dat nimic la inscriere si nici nu am cerut nimic. Nu apartineam de acea scoala desi suntem aproape de ea. Cea de care apartinem e muuult mai departe :). Am nimerit in cea mai buna clasa a scolii, iar fiica-mea este la un nivel care se poate compara cu cel al unor copii de la scoli cu pretentii. Invatatoarea e normala, isi face lectiile , e blanda si cam atat.
Sfatul meu este sa nu insiste, uneori te poti pacali, oricum ,cu mici, mici exceptii, ca sa ai un copil la un nivel inalt trebuie sa lucrezi acasa cu el. Pe de alta parte nu toti copiii de la invatatori de fitze sunt foarte buni.
Rufus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui deea772 Imi povestea de o faimoasa scoala tot din Bucuresti de pe linga Creanga,unde baietelul unor amici de-ai lor cind nu "cotizeaza" primeste nota proasat in caiet.E semnul ca este cazul cotizarii.Si este copil olimpic. |
Discutia este despre "cotizatia" in cazul inscrierii copilului musai la scoala si invatatorul dorit.
Daca este sa vorbim despre cum dau unii parinti cu bani in invatatori si profesori, ca manelistii in Guta sau Salam, cred ca suntem la unison sa spunem ca sunt singurii responsabili, nu profesorul sau copilul sunt de vina pentru ce urmeaza.
Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010
iahim spune:
Si eu am trait o experienta asemanatoare.Sincer,imi este si teama sa dau detalii pentru ca nu stiu cine imi citeste comentariile si intotdeauna bumerangul s-a intors impotriva mea.Si nu are de suferit decat copilul.
Ca un sfat,daca isi doreste la acea invatatoare,conteaza foarte mult o recomandare de la cineva din cadrul institutiei.Daca invatatoarea doreste sa vada copilul inaintea de inceperea anului scolar,pe motivul "sa-l cunoasca mai bine" sa nu cada in aceasta plasa!.Unii invatatori isi "evalueaza"copiii inscrisi inaintea de inceperea anului scolar si daca nu se ridica la "standardele"cerute renunta la ei.
Este foarte adevarat ca multi copii care merg in ziua de azi in clasa intai,au "absolvit" deja acesta clasa.Fie au lucrat parintii acasa cu ei,fie au apelat la o alta persoana pentru ca copilul sa fie "pregatit" cand incepe scoala si sa nu fie cumva etichetat ca nefiind"bun".
Asadar,mare atentie!
anya spune:
Cunosc invatatori cum zici tu, iahim, dar exista si altii care nu fac asa ceva. Cu recomandari m-am dus si eu sa vorbesc cu o invatatoare. Ca orice cioara, m-am pus sa-mi laud puiul ca stie literele, face operatii matematice si deja invata tabla inmultirii (e adevarat, dar nu pt ca il pun eu ci pt ca prinde usor de la fratele mai mare). Invatatoarea mi-a raspuns: "Aualeu, si eu ce-l mai invat?" Mi se pare raspunsul perfect pt ce cautam eu.
theo_2004 spune:
Am auzit (nu sunt interesata si nu am dezbatut problema) ca incepand din anul scolar 2012 - 2013 s-ar putea ca inscrierile la scoala sa fie coordonate de calculator. Adica in baza unui program inscrierile sa fie facute doar la scoala careia ii este arondat domiciliu. Daca exista un frate mai mare in alta scoala sau parinteel este cadru didactic se pot face derogari.
Ati auzit asa ceva?
deea772 spune:
Ar fi cea mai crasa ineptie.Ar fi discriminare.Unii copii ar fi favorizati in defavoarea altora.Daca in scoala x de cartier exista invatatori,profesori slabi,copilul arondat acelei scoli trebuie sa fie sacrificatul sistemului si sa accepte drept dascal un vai-de-el.
Isi vor da foc la valiza cu o astfel de decizie.Traim vremurile in care urmezi dascalul nu scoala de linga casa indiferent cum o fi,doar scoala sa fie.