Strengari de Martie - Aprilie 2012 - 21

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ronina spune:

Buna fetele!

Dara: multumim de share pt pontul cu Dermalin. Eu am apucat ieri sa iau deja Persil Sensitive dar mai am timp de teste later, deocamdata sa vad cum imi place asta.

Tala: sper ca povestea cu furatul masinii era in vis
Ma gandeam eu ca probabil se tine acul in punga cu ser problema mea e sa-i gasesc un loc accesibil mie dar in care nu ajunge bebe daca se rostogoleste brusc de pe masa de infasat sau mai stiu eu ce ca-s panicoasa

Kovacsc: in Timisoara e un centru comercial care se numeste Euro si acolo am gasit f. multe modele de stickere. Nu stiu insa sa-ti spun pe unde ai putea gasi in Brasov.

30+ Bianca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ronina spune:

Azi e zi de schimbat semnatura
AMR: 9 saptamani

31+ Bianca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aredwynn spune:

Voi cand spalati/calcati hainutele? Azi-noapte, pentru ca n-am prea dormit, avand cam multe contractii, incepusem sa ma gandesc ca eu nu prea am luat in calcul ca as putea naste si mai repede de DPN (3 martie). Nu e gata nici camera ei, inca, hainutele stau toate in pungi, lucrurile sunt nedesfacute, pentru ca astept comoda si patutul si probabil mai dureaza. Vroiam sa va intreb, din ce stiti, contractiile pot scurta colul? Adica pot grabi si momentul nasterii, la o adica? Of, mai e asa mult pana joi cand ajung la medic...

33+ Natalia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara76 spune:

Supermami, eu in niciun caz nu am zis ca sistemul actual e bun si ca nu trebuie schimbat, insa nu-mi fac iluzii ca se schimba peste noapte, iar pana atunci caut si solutii intermediare, nu doar din cele pe termen lung (sigur ca medicii trebuie sa aiba salarii mari si sa se elimine spaga, insa asta nu se va intampla asa repede) si imi doream sa nu-i bagam in aceeasi oala pe toti si sa vedem si punctul lor de vedere, cam cum a facut Ronina, care de obicei se pune si in pielea celuilalt si vede ambele perspective, e foarte empatica de fel.

Ronina, felicitari pentru inca o saptamana :)

Aredwin, eu am inceput sa mai spal din hainute/paturici treptat, sa fie macar o data, mai ales ca nu stiu daca nu nasc mai devreme si daca o sa observ c-a trecut prea mult timp, poate le mai spal o data, nu stiu.
Dr mea asa a zis ca ar fi colul scurtat de contractii, insa nu stiu daca toate tipurile de contractii il scurteaza, ca mi-a zis ca daca doar se intareste burtica si ramane asa (adica mai mult timp si fara durere), nu e o problema.

26+ Miruna Sanziana

*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kovacsc spune:

Imi place la nebunie melodia "pasarile paradisului", am pielea de gaina cand o ascult , bineinteles ca nu mai stiu cine a pus-o dar ii multumesc

Cristina 26+ Karina, comoara noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kovacsc spune:

Am facut un "efort" sa ma uit in urma si am vz ca gabriela a pus linkul, multumesc.

Cristina 26+ Karina, comoara noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magddalena spune:

hello feteler...

incep prin a multumi fetelor care m-au felicitat,multumesc mult de tot. Si vreau sa o felicit si eu pe Gabriela pt bebe frumos si sanatos.

Am citit din urma mi-a luat ceva timp ca ati scris nu gluma..

Legat de nastere,imi doresc enorm sa nasc natural,pentru ca recuperarea sigur e mai rapida,acum nu bag mana in foc pentru ca depinde de organism.
Ce ma bucura pe mine e ca aici cezariana se face ff greu,adica daca nu ai probleme grave atunci da iti face fara sa stea pe ganduri dar sa vrei tu nu e posibil.
Cu sistemul de sanatate mhh in Romania se va schimba ceva poate cand o sa fim noi mosnegi si nepotii nostri vor beneficia de servicii decente si fara spagi.

Aici sistemul sa zicem ca e bun.Pana acum doi ani as fi jurat ca e perfect,acum ma inclin sa spun ca sunt mari gauri si aici.
Adica e adevarat daca esti insarcinata nu platesti analize,3 ecografii iti sunt asigurate de stat si in caz ca apar complicatii se ocupa de tine,daca sarcina merge bine pana la capat.
DAR..daca ai probleme de la inceputul sarcinii iti spune subtil sa te duci la privat ca nu e de competenta lor ,ca nu au resurse sa se ocupe de tine si tot asa.Si ce poti face?mergi la privat si platesti ca na..asa iti zice medicul nu?Si asigurare platesti de te ustura buzunarul,la un salar de 2000de euro platesti inca 2000 pt sanatate,taxe impozite si tot restul.
Sotul meu isi face analizele de rutina din fiecare an la sange,urina,colesterol,le plateste integral,cu toate taxele care i le opreste din salar.La urgente daca te duci daca nu e cod rosu de gravitate,platesti ticketul de 25 de euro ,indiferent daca ti-ai sclintit un deget sau te doare spatele.Deci unde e sistemul aici?unde se varsa toti banii care statul le ia?de ce daca platesti asigurare de sanatate tot platesti aproape tot?mhh..

mie ginecologul meu actual,mi-a zis in fata,ai 25 de ani ai avut doua sarcini oprite din evolutie,nu e normal.Mi-a zis verde in fata ca nu am sanse intr-un spital de stat!!In schimb,alti doi colegi ai lui,din acelasi spital,mi-au zis ff calm "doamna e normal ,se intampla sunteti tanara"!!!
iarasi sistemul a dat-o in bara!!

zicea cinavea ca aici se plateste 80 de euro la privat o consultatie plus ecografie,are noroc eu platesc 120 !!

m-am intins ca o zi de post!!

revenind la noi,am ramas singura acasa,sotul s-a dus sa isi duca tatal la aeroport fara mine,am vrut sa evit drumul prea lung sunt vreo 200 de km si prefer sa stau acasa linistita.

Am racit bocna!!!ma laudam la toti ca nu am racit deloc iarna asta si uite ca am luat-o si eu!!e oribil!!nu respir!!bag la ceai cu lamaie de mi s-a acrit,si stranut in continuu!!pastile nu pot lua deci si atat!!

dar nu mi-am pierdut pofta de mancare ,,mananc acum ciocolata amara e delicioasa!!!

va pup o duminica frumoasa!!

mai citesc odata din urma ca mai era ceva ce vroiam sa zic dar nu imi aduc aminte ce

mada 32+ MAYA-ELENA
AMR <8 saptamani!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chitosenia spune:

Buna fetele mele,

Vad ca discutam pe mai multe planuri:
- costuri referitoare la nastere...pot sa va spun cat am dat eu la nasterea lui Bu 2010 la Filantropia .. nastere naturala 1000 ron doctor, 150 anestezist pt epidurala, 50 asistenta anestezie, 200*2 moase(si-au meritat deplin banii am avut un travaliu de 12 ore), neonatoloaga plictisita si vulgara 150 ron(prea mult dupa parerea mea), asistente toaleta/bebei 10 ron .Costul total habar nu am ...rezultat priceless Bu .
- personal medical.. am intalnit toate categoriile atat ca pacient cat si ca familie de pacient ..jur ca unii dintre ei si-au pierdut umanitatea dar am intalnit cazuri de oameni/doctori buni care stiu pentru ce s-au apucat de medicina si nu pt bani. Daca as avea certitudinea actului medical in privat as naste acolo.. dar nu il am si nu ma risc pt nimic... prefer stat si plicuri decat nesiguranta... cred ca daca ar fi un mercurial si s-ar putea achita la internare spaga.. as plati fericita.. dar cu nu e... vin cu plicuri pregatite spun multumesc si gata.
-detergent pt hainute eu folosesc Persil Sensitive atat pt bebe cat si pt noi nu are parfum si e ok... chiar ne-am obisnuit cu el il folosesc de 2 ani.
-miscari ale lui bebe... are momente si momente sincer sunt unele cand ma panicheaza extrem trec 3-4 ore fara actiune si deodata bebe danseaza ca un smecher.

Pup fetele si strengarii

Mamica de Bu minunat si de strengar +28

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara76 spune:

Chito, ai reusit sa dai in sala, inainte, sau dupa? La dr mea nu-mi fac griji, insa pentru restul. Vorba lu' Sovi, ne trebuie halate cu buzunare la stat :) -sper sa-mi incapa plicurile in ele cand plec la sala si sa nu cada, habar nu am cum se procedeaza, cand apuci sa dai si cum ii identifici care cine sunt.

Tala, ziceai ca stii ceva despre privat versus stat, ca siguranta ceva, parca in afara de Eva din Brasov, daca retin bine, daca nu vrei sa zici pe forum, imi zici in privat, please? Eu sigur nu ma duc in alta localitate la cate probleme am, aici sotul poate chema oricand pe cineva sa-i aduca ceva, insa as fi adepta teleportarii lui bebe, cum zicea o fata de la bulgarasi :) - adica nici nastere naturala, nici cezariana :P

26+ Miruna Sanziana

*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chitosenia spune:

Dara eu am nascut natural si am avut cu mine o posetuta mica in care am avut plicurile si am dat asa: anestezist+asistenta anestezie cand mi-au montat /demontat cateterul pt epidurala, moase dupa ce am nascut cand au iesit din tura .. au venit m-am pupat imbratisat am avut o relatie foarte buna cu ele.. una dintre ele ne-a tinut cursul de puericultura . Asistente de toaleta si infirmiere la prestarea serviciului, asistentele de la bebei la alaptare ii bagam in buzunar ca altfel erau nice scorpii... oricum dintre toate persoanele de la nastere ele sunt cele mai scarboase.. au un aer de parca copilul e al lor si tie ti-l imprumuta ca un fel de pet.
Doctorului i-am dat cand a venit sa ma vada a 2 a zi in salon deci no stres.

La cezariana nu stiu cum se face .. vreau sa nasc tot natural

Mamica de Bu minunat si de strengar +28

Mergi la inceput