Strengari de Martie - Aprilie 2012 - 21

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns SuperMami_1 spune:

Magda, tu in ce tara locuiesti? la informatii ai Romania!?De racit am racit si eu, deci suntem colege de suferinta.
eu imi fac un saculet cu sare incinsa pe piept ...ca numai asta in afara de antibiotic imi trage infectia de la amigdale
Chito, la Filantropia nu stau mamicile cu bebeii in rezerva?

Miha, mamica fericita de Rares si 27+ cu bebe Vlad, zis si "Nuca"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara76 spune:

Merci, Chito!

Oanace, cautam niste cosmetice si am dat peste asta: Latch assist
parca pe tine te mai interesa ceva asemanator.

26+ Miruna Sanziana

*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aredwynn spune:

Dara, multumesc pentru raspuns!
Chito, la ce te referi cand zici "siguranta actului medical in privat"? Adevarul este ca si eu am stat si am cantarit variantele o vreme si am mai multe motive pentru care am ales privatul:

1.Ati auzit de cazurile recente de speticemie de la maternitatea de aici+au nascut de curand 2 cunostinte la maternitate - 1 a iesit cu fetita cu streptococ auriu => augmentin in prima luna de viata, cealalta - cu ceva la ochisori => la fel, tratament.
2.Sunt exact aceiasi medici si la privat si la stat.
3.Bani as fi dat oricum, nu pentru ca sunt de acord cu asta si nu mi-as pastra principiile in mod normal, dar, asa cum ati spus si voi, mi-ar fi fost frica pentru fetita mea (daca eram doar eu, ar fi fost altfel). Pretul nasterii la clinicile private din BV e de aprox 3000 RON (deci foarte aproape de suma finala pe care ajungi s-o dai la stat, cu tot cu bagajul pe care trebuie sa-l ai la tine - la privat iti iei doar buletin, dosar medical si cosmeticele tale - creme, lotiuni, in rest ai tot).
4.Tin foarte mult sa-mi alaptez bebelica, iar la maternitate asistentele nu prea tin cont de dorinta fiecarei mamici, li se da lapte praf bebelusilor imediat ce scancesc. Noaptea nu te poti duce la bebe. Una din prietenele care a nascut de curand imi povestea ca a vazut pe pervazul geamului un biberon cu ceai si a banuit ca le dadea tuturor bebeilor cu acelasi biberon. La Regina Maria mi s-a spus ca pot chema asistenta sa-mi aduca bebele ori de cate ori vreau, chiar si numai pentru 1 minut. Prima baita o va face de fata cu noi ca sa invatam(la inceput doar o va sterge de vernix), asistentele ma vor invata sa alaptez, fara sa se rasteasca vreuna la mine.
5.Prezenta sotului meu atat la nastere cat si inainte si dupa mi se pare foarte importanta, atat pentru bebe cat si pentru mine.
6.As vrea sa nasc normal, cu peridurala. La maternitate nu sunt anestezisti de garda, deci, daca as naste noaptea, nu as putea sa fac anestezia.
7.Am avut norocul sa am abonament la RM si deci nu am platit absolut nimic in timpul sarcinii, nici analize, nici consultatii, nici morfofetala - nimic. Si cred ca daca ar fi trebuit sa dau banii astia, as fi trecut de 3000 RON.
8.Si, ca un moft, evident, atmosfera si conditiile de acolo sunt incomparabile cu cele din maternitate.

Si, daca m-as mai gandi, as mai gasi motive, probabil. E drept ca am noroc ca in Brasov astea sunt preturile, pentru ca la cele din Bucuresti, e clar ca altfel sta situatia. Oricum, mi se pare ceva de groaza cu "tarifele" astea de la stat. Si ma intreb cam cum este tratata o graviduta care nu-si permite sa dea banii astia, daca chiar si cele care dau sunt tratate urat (de unele cadre medicale, nu generalizez, dar se stie ca peste tot exista specimene din astea)

33+ Natalia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aredwynn spune:

Am uitat sa intreb ceva pe mamicile cu experienta. Trebuie sau nu pregatiti sanii pentru alaptat? La curs, una din tipe ne-a spus ca ar trebui frecati cu prosopul dupa dus (mi se pare groaznic, nu cred ca as putea), alta - ca nu trebuie facut nimic. Si din ce citesc, gasesc informatii contradictorii, ba ca ar trebui masaj, ba ca trebuie dati cu crema, etc.....

33+ Natalia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magddalena spune:

SUPER.MAMI locuiesc in frumoasa si insorita ITALIA.
nu s-ar zice nu?condittile sunt bune curatenie nimic de zis,doar ca mai dai si de oameni mai putin "oameni"sa zicem sau am dat eu peste persoane care sunt mai rasiste..nu stiu

ma pun la somn raceala asta ma doboara nu respir deloc cum trebuie si ma sufoc

mada 32+ MAYA-ELENA
AMR <8 saptamani!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara76 spune:

Tala, am gasit un fel de 2 in 1, adica crema de galbenele cu oxid de zinc, de felul asta Wb

Mi-am comandat de la ei unguent pentru alaptare Lansinoh, am inteles ca Lansinoh sau Medela Purelan sunt mai bune decat Garmastan.

26+ Miruna Sanziana

*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabrielarusu spune:

fetelor ma uimiti cu preturile asa de mari la nastere, in Ploiesti la o nastere naturala se da cam 300-400 lei iar pt. cezariana 500-600 lei iar la anestezist 150 lei,cam astea sunt preturile din auzite cand am fost internata in maternitate. a doua mana la cezariana ce-ti face? de asta chiar nu am auzit nimic.
Ma bucur ca am dat peste dr. fff amabila care imi monitorizeaza sarcina si nu este nici pretentioasa asa imi spunea o vecina care este infirmiera chiar dc dai mai putin sau mai mult la fel se poarta cu toata lumea.
Va mai aducei aminte pe 30 descmbrie va spuneam ca nu prea am simtit-o pe pitica mea cum trebuie si am dat o fuga la Medsana unde am avut noroc ca am gasit-o pe dr. mea si am zis pe langa plata consultatiei sa-i duc o cutie cu bomboane si surpriza.. nu a vrut s-o primeasca, a spus ca la clinica asa este protocolul si ca nu poate primi nimic la clinica , ce mai ma lasat masca si chiar am apreciat acest lucru.

Mai sunt si dr. care nu i-au nimic, de ex dr Ion Ionut de la giulesti am facut cu el histeroscopia si biopsia de endometru si nu a vrut sa-mi ia plicul, plus tutu am facut cu el laparoscopia si tot asa nu a vrut sa ia .. toata stima pt. acesti dr.

Ma bucur ca va place melodia pasarile paradisului o ascult mai mereu si ii place fetitei ff mult.

31+ Maria Elisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabrielarusu spune:

Noua la curs pt ragade ni sa recomandat comprese cu aloe MultiMam si crema pt. sani gamestan.

- de pampers ne-a spus sa luam marimea 0 sau New Born de la Hapy ca sunt decupate la buric si nu-l va deranja pe bebe pana cand ii va cadea.

-de servetelele umede a spus sa nu le folosim tot timpul doar in parc, vizite, etc. de preferat sa se spele bebele la fundulet dupa fiecare schimbare.

- pt nas se pune ser fiziologic dupa care se trag mucisori cu o pompita, apropo voi pt mucisori ce va luati?

- pt. ochi se pune ser fiziologic in coltisor si se sterge cu o comprese sterila de la exterior catre interior se va folosi pt fiecare ochisor cate o compresa.

- termometru de corp cel recomnadat este ce de pus in fundulet sau cel de ureche.
-temperatura in camera sa fie intre 22-26 grade.

cam atat momentan va mai scriu un pic mai tarziu ce ne-a mai spus la curs.

31+ Maria Elisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Eu m-am intors acum de la o tentativa de tura de shopping (tot Hornbach e preferatul meu). Mi se pare o gluma sinistra anuntul cu reduceri din magazine - sunt niste preturi nesimtite si niste haine oribile (eu mergeam sa caut papucei de casa pt David, si n-am gasit, dar am aruncat un ochi si pe la restul). Am luat doar 2 caciulite subtiri si manusele pt bebita de la Kiabi (nereduse, dar dragute).
Dara de auzit am auzit multe legat de sistemul privat. Pana la urma sunt aceeasi medici, adica tot la noroc. Insa fug f tare de responsabilitate. Cunosc 2 mamici care au cotizat toata sarcina la Medlife - pe prima n-au primit-o sa nasca pt ca avea diferenta de RH si i-a spus citez: "la noi se nasc doar copii frumosi si sanatosi" de parca ea urma sa aduca pe lume un monstru. A doua venea tocmai din Valcea la controale. La ultimul (pe la 7 luni) i s-a spus ca totul e ok - dupa 3 zile a nascut si n-au primit-o acolo ci au trimis-o la stat. In eco facuta cu cateva zile inainte se vedea colul deschis, insa au trimis-o acasa . Se stie oricum ca maternitatile private nu sunt totusi dotate pt cazuri grave - astfel mama sau bebe ajunge la stat si inseamna o intarziere in interventie, Doamne feri!
Am fost eu cu David - avea o enterocolita - varsa ff mult. L-au pus pe perfuzie pt hidratare si nu vroiau sa ma lase sa-l mai alaptez (avea 9 luni). Copilul a trait doar cu ce a supt o saptamana, daca-l intarcam tocmai atunci cum ar fi fost? Eu imi pastrez parerea: la noi sistemul medical privat inseamna conditii f bune de cazare... si atat. Insa scuip in san si cand ma gandesc la spitalele de stat (mai ales pt copii, deci nu prea e loc de intoarcere)
Ronina, dah...era vis , doar acolo pot avea o decapotabila (in realitate nici nu mi-ar placea). Serul il voi tine intr-un sertar de la comoda - n-are cum sa-si bage nasul pitica acolo.
Aredwynn eu cred ca nu strica sa pregatesti sanii putin. Eu aveam o sensibilitate enorma inainte de David (nu erau folositi la nimic pt ca nu suportam nici o atingere), dupa ce am facut rani si a supt 1 an si 5 luni puteam sa-i dau si cu smirghel si n-as mai fi simtit . Acum insa s-au sensibilizat la loc (nu chiar asa rau) si nu-i ocolesc la dus cu buretele (si din cauza cojitelor de la colostru). Insa alta stimulare eu stiu ca n-ai voie. In nici un caz masaj sau mulgere pt ca declansezi lactatia si contractiile. Dupa nastere pt desfundare am citit undeva ca trebuie tras brusc si tare de sfarc (auch!) dar o s-o incerc si pe asta, plus ca s-a oferit si David sa ma ajute (el spera ca va imparti portia de laptic cu soru-sa ). Si mie mi-a spus dr ca da, contractiile micsoreaza colul. Daca sunt 6 pe ora suna dr.
Eu am dat plicurile inainte (aveam un mare stres) la David, acum o sa mai intreb si eu pe acolo cum se procedeaza. La inceputul sarcinii alesesem si eu Filantropia si am avut ocazia sa vad cat de scarbe sunt asistentele acolo. Sper sa nu fie chiar asa si aici.
Magda fa-te bine repede

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Citat:
citat din mesajul lui dara76

Tala, am gasit un fel de 2 in 1, adica crema de galbenele cu oxid de zinc, de felul asta Wb

Mi-am comandat de la ei unguent pentru alaptare Lansinoh, am inteles ca Lansinoh sau Medela Purelan sunt mai bune decat Garmastan.

26+ Miruna Sanziana

notat! multumim

Mergi la inceput