Strengari de Martie - Aprilie 2012 - 21

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dara76 spune:

Gabriela, in Bucuresti sigur sunt mai mari preturile, am intrebat nenumarate persoane. Dr. mea tot asa, n-a acceptat plicuri pana acum, sper sa accepte macar dupa, ca pe mine ma urmareste de 3 ani cu SOPC si nu i-am dat nimic. Si la consultatii nu imi ia bani, doar eco uneori, iar la final revenirile sunt pe mail ca sa nu mai platesc consultatie. De la fata cu gemeni n-a acceptat nimic nici dupa nastere. Asistenta de la ecograf la fel, de 2 ori m-am chinuit si nimic. La fel dr. Avram la hematologie, n-a acceptat plic.

Pt. mucisori imi iau device de-ala de aspirator, 'batista bebelusului', multe mamici mi-au zis ca nu au reusit cu alte pompite, numai cu ala dela aspirator, plus ca nu trage cu toata puterea aspiratorului, ca are un sistem de oprire.

Am priceput, Tala, merci.
Am citit si eu Stigmatul alaptarii la spitalul privat Sanador si Experienta completa a nasterii in spitalul privat Sanador
Adica iti promit marea cu sarea, dar nu e mereu asa. Insa faptul ca nu au la Cantacuzino rezerve cu toaleta, nu imi place. Daca eram la spital in care sa existe rezerve, nici nu imi mai puneam vreo problema sa nasc la privat. Unde nasc eu pana acum fetele au stat cu bebeii in camera. Il duci doar noaptea, daca vrei. La fel la Polizu si la Municipal.

Si pe o prietena a desfundat-o sotul acasa. A zis ca a durut ca naiba cand a "supt" el ca sa desfunde canalul, scuzati descrierea, dar cica a meritat. Ca nu reusise cu muls sau cu pompa.

Tala, am uitat sa intreb, ce calmante ai voie dupa nastere, scuze daca ai mai zis.

26+ Miruna Sanziana

*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kovacsc spune:

aredwynn sunt de acord cu tine, exact asa am cantarit si noi lucrurile. Trebuie sa fim sincere ca si la stat si la privat sunt atat avantaje cat si dezavantaje. Insa fiecare alege ce crede ca este potrivit pentru el. Asa cum ai spus si tu la noi in Brasov preturile sunt foarte bune la privat si ne putem permite, dar dc ar fi trebuit sa dau dublu probabil m-as fi gandit mai bine.
Toata lumea spune ca daca se intampla ceva la nastere si nu este de competenta lor te trimite repede la stat. In primul rand de ce sa iei in calcul ce este mai rau si in al doilea rand cine a uitat incediul de la maternitatea de stat unde au murit atatia bebelusi din cauza neglijentei sau a lipsei de personal. Daca e sa se intample ceva.....

Tu ce fel de asigurare privata ai?

Cristina 26+ Karina, comoara noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aredwynn spune:

Citat:
citat din mesajul lui kovacsc

aredwynn sunt de acord cu tine, exact asa am cantarit si noi lucrurile. Trebuie sa fim sincere ca si la stat si la privat sunt atat avantaje cat si dezavantaje. Insa fiecare alege ce crede ca este potrivit pentru el. Asa cum ai spus si tu la noi in Brasov preturile sunt foarte bune la privat si ne putem permite, dar dc ar fi trebuit sa dau dublu probabil m-as fi gandit mai bine.
Toata lumea spune ca daca se intampla ceva la nastere si nu este de competenta lor te trimite repede la stat. In primul rand de ce sa iei in calcul ce este mai rau si in al doilea rand cine a uitat incediul de la maternitatea de stat unde au murit atatia bebelusi din cauza neglijentei sau a lipsei de personal. Daca e sa se intample ceva.....

Tu ce fel de asigurare privata ai?

Cristina 26+ Karina, comoara noastra

Am abonament la Regina Maria care imi acopera toate serviciile astea medicale, am gresit, scuze.

33+ Natalia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ronina spune:

Aredwynn: eu planuiesc sa ma apuc deja de spalat/calcat hainite in cateva zile cand scap de tot de virusi. Stiu ca se recomanda sa fie cat mai proaspat spalate, dar eu nu rezist sa mai astept din cauza riscului de nastere prematura pe care-l am. La mine se intrevede cam asa: daca reusesc sa tin sarcina pana dupa 35 sapt as naste la privat (din motive destule, mare parte enuntate deja de tine) si atunci nu am nevoie de bagaj si atatea pregatiri. Daca insa apare ceva neasteptat, voi ajunge la spital de stat unde de multe ori ti se cere sa aduci de acasa inclusiv flexula pt perfuzie. Asta inseamna ca trebuie sa am pregatit bagajel cu de toate, inclusiv mai multe randuri de haine pt bebe gata spalate si calcate.
Dara: m-ai facut sa rosesc cand am citit ce ai scris despre mine legat de empatie Stiu ca multe persoane o au natural, dar sa stii ca la mine e mai degraba cultivata constient si cu efort, pentru ca firea mea de sagetator e "programata" sa se aprinda usor si sa turuie exact ce are in cap inainte sa gandeasca asa ca se poate ca pana la urma sa ajung sa-ti dau motive de schimbat parerea, desi sper sa nu
Magddalena: din pacate eu una cred ca peste tot pe unde exista un sistem, exista si un sistem de a fenta sistemul, mintea umana e extraordinara
Chitosenia: n-ai incurcat plicurile intre ele? ca asta e cosmarul meu
Gabrielarusu: multumim de info, seamana mult cu ce am adunat si eu de pe la curs
Tala: da, sertarul e o idee buna, pacat ca eu n-am comoda cu sertar... dar sigur voi gasi o solutie potrivita si pt mine pana la urma.

Ma duc sa mai dau o tura pe-afara, cat am sot pe care sa-l trag de toarta la indemana

31+ Bianca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Dara mie mi-au dat voie sa iau piafen (daca-l aduceam de acasa). Am avut dureri mari de cap (si dupa 3 zile dr anestezist mi-a recunoscut amuzata ca a UITAT sa-mi administreze nu stiu ce dupa operatie). Asta se intampla la CFR2. Totusi pediatra nu mi-a mai dat voie apoi sa iau nimic pt ca evident se transferau la copil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monna3 spune:

Buna fetele,

J.D. poate asa o fi dar eu de aia merg la moasa, sa nu ma bage repede medicul in cezariana
Tala cred si eu ca ai fost ocupata ca doar nu aveai sa ramai fara asa masinuta
Ronina felicitari pt cele 31 de saptam!!
Mada si Miha sanatate multa!
Dara nu zice nimeni ca nu sunt si medici care intr-adevar isi merita titulatura si mai presus de toate sunt oameni, dar din pacate acestia sunt din ce in ce mai putini.
Chito si eu mai patesc asa cu miscarile lui bebe dar ma linistesc cand isi incepe activitatea
gabrielarusu multumim pt toate info, foarte utile . Si eu ma gandeam sa iau termometru pt ureche dar prin cartile de aici am citit ca cica e recomandat sa se ia temp ori din fundulet ori de la subrat..

Pupici

Monica, fericita 30+ cu Cezar-Andrei

AMR: 10 saptamani

Mergi la inceput

Ronina, cu atat mai mult e de admirat ca ai lucrat la propria persoana, asta e un lucru foarte greu. Insa "ce ai tu in cap" poate fi chiar asta, sa te pui si in pielea altuia (empatia) instant. Si nu doar cand e usor. Mie mi se pare ca ai multa blandete si caldura.

Tala, da, de-asta intrebam, stiam ca totusi dau voie unele calmante, chiar daca alaptezi stiu ca unele-s ok pt. bebe. Ce stiam eu era algocalmin, dar eu de la ala am palpitatii ciudate. La durerea de cap la cumnata-mea a functionat remediul ala cu cafea+coniac - desigur, cantitati mici. Si la mama la fel. Dar stiu ca e nasoala rau, cumnata-mea cand incerca sa se ridice, ziceai ca i-a tras cineva un topor in moalele capului. Imi pare rau c-ai trecut prin asta, tre' sa fi fost nasol rau.

Monna, ma mai framantam si eu cu termometrul ala, incercam sa ma prind din studii care e ok, de ureche sau frunte si gasisem c-ar fi fost mai corecta aia de frunte. Oricum din cate am vazut eu, exista un fel de conversii, adica cica nu e la fel peste tot. Inclusiv pe termomentrul ala digital cu varf flexibil pe care l-am luat, scrie ca daca o luam rectal e nu stiu cat, la subrat e nu stiu cat, etc. adica la toate trebuie aplicat o corectie ca sa stii care-i temperatura interna. Si la ala de frunte tot asa, daca-ti arata 35 sau nu stiu cat, tre' sa mai aduni ceva. Dar inca nu m-am lamurit si am ramas la ala digial cu varf flexibil.

26+ Miruna Sanziana

*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monna3 spune:

Dara pai in carti scrie ca sa se ia temp in fundulet sau la subrat ca daca e de sunat la pediatru el te intreaba cat are temp si cum e luata. Eu ma gandeam la cel de urechiusa sa nu-l chinui cu bagatul in fundulet dar cred ca o sa iau si eu unul de asta digital cu varf flexibil pt inceput si apoi mai vad ce-mi zice si pediatra. Cand am fost joi la ea nu mi-a trecut prin cap s-o intreb

Monica, fericita 30+ cu Cezar-Andrei

AMR: 10 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanace spune:

Dara, multumesc mult de link, dar nu stiu daca e ok sa-l mai folosesc, sa nu imi declanseze contractiile, ca deja sunt in sptamana 32. O s-o intreb pe dr. Si eu am luat pentru sni tot Lasinoh, dar am comandat pe Amazon, ca nu am stiut ca este si in Romania, oricum oretul e tot pe acolo. Auzisem si eu ca ar fi mai bun ca si Garmastanul.
Pentru funduletul bebeilor mai auzisem ca ar fi buna crema Petrini, proaspat preparata in farmacie.
Maine am si eu intalnire cu bebita, mi-e tare dor de ea. Ma astept sa aiba in jur de 1,5 kg. Oricum, de o saptamana a inceput sa imi fie mai greu, burtica parca se mareste de la o zi la alta, si in picioare zici ca am plumb... In rest, insomnii...
Si eu am ales sa nasc la privat din motivele deja enumerate de voi. Plus ca prin 98 am avut o pieredere de sarcina in spitalul de aici si a fost o experienta cu adevarat traumatizanta pentru mine. Era plin de gandaci, in prima noapte nu am dormit pandind sa nu se urce in pat peste mine, caci vedeam cate unul ba pe usa rezervei, ba pe perete, a fost groaznic. Ca sa nu mai zic de grupurile sanitare... Asa ca de a doua zi fugeam noaptea din spital si ma intorceam dimineata pe la 6. Ca norocul ca eram pe picioarele mele totusi. Ma gandesc cum era pentru bolnavii imobilizati la pat, bietii...
Nu zic ca poate acum conditiile nu or fi mai bune, caci a trecut ceva timp, dar eu in spitalul ala nu ma intorc! De doctori nu am amintiri neplacute din vremea aia, desi nu am cotizat.
Numai ca pretul unei cezariene la privat, in Cluj unde am sa nasc e 1500 eur, putintel mai mult ca la Brasov, dar mai putin ca Bucurestiul cred. Maine poate aflu cum e acolo cu bebeii peste noapte, ti-i da cu tine, sau nu. Ma apuca panica cand ma gandesc ce putin mai este, sper sa ma descurc.
De pediatru ce stiti, cand trebuie contactat, cand trebuie inscris bebelul, vine acasa sau trebuie mers cu bebele la el?

31+ Emma

Mergi la inceput

Oanace, pai ma gandeam pentru dupa, nu de corectare acuma, ci dupa, cum ar veni inainte de fiecare alaptare, eu asa credeam ca se foloseste.

Monna, pai daca stii conversia, adica ca trebuie sa adaugi x, tu iei la frunte si spui frunte +x = rectal. De ex ma gandeam sa testez inainte si daca-mi arata rectal 37 si la frunte 36, de cateva ori, stiu ca trebuie sa adaug un grad si gata. Ce mi se pare mie misto la ala de frunte e ca nu-l mai trezesti pe bebe sau copilul mai tarziu cand ii pandesti febra noaptea. Am prietene care tot pandesc la cat le ajunge febra in somn si de-asta ma gandeam la ala de frunte.

26+ Miruna Sanziana

Mergi la inceput