Strengari de Martie - Aprilie 2012 - 21
Raspunsuri - Pagina 7
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ronina/ronina.jpg)
ronina spune:
Bravo Tala ce priceputa esti
Am mai pus si eu 2 pozici daca tot am intrat pe picasa
Si eu sunt curioasa cum ai procedat cu punga de ser. Daca nu scoti acul si gasesti o modalitate s-o agheti pe undeva eu ma gandesc ca nu curge, dar nush pe unde s-o tin sa fiu sigura ca nu da micuta de punga si implicit de ac si nici sa nu ma prea incurce pe mine cu accesatul. Cred ca cel mai bine e transburdat in altceva. 30+
Bianca
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/monna3/monna3.jpg)
monna3 spune:
Dana si eu tot asta sper, sa n-am nevoie de taieturi ca de asta vreau si sa nasc in apa
Aredwynn nu, nu dau nimic nimanui. Pt aia 2500 eu primesc factura pe care o platesc, ca de altfel pt toate serviciile medicale de care beneficiez aici. In fiecare luna primesti acasa factura si iti spune cat si daca ai de platit sau te informeaza doar ca tu ai facut aia si aia si asigurarile au platit si cat au platit. In USA nu toata lumea beneficiaza de aceleasi servicii... depinde de firma de asigurari la care esti care acopera mai mult sau mai putin din ce faci. Mai sunt si cei care nu au asigurari private pt care este un sistem national dar nu stiu exact cum e cu ala.
Dara, da, iesi la aceeasi cheltuiala (daca faci conversia in ron), dar uiti ceva: la salariile de aici 2500 usd nu sunt asa multi bani. Nu poti face comparatie cu Ro. Pai eu in Ro cate luni trebuie sa lucrez ca sa strang aia 2500 usd???
Tala a iesit super perna, s-o folositi sanatoase
Monica, fericita 30+ cu
Cezar-Andrei
AMR: 10 saptamani
![](images/user_woman.png)
Ana_30 spune:
Aici in Anglia se merge pe ideea de nastere naturala. Nu te intreaba nimeni daca vrei cezariana. Dar ai optiuni cu privire la cum vrei sa nasti: poti naste acasa, la spital, in apa, si poti opta dinainte pentru ce fel de medicatie pentru durere sa iei (inclusiv epidurala). Intr-un fel imi pare bine ca nu am de ales; eu sunt foarte indecisa de felul meu. Dar stiu ca daca ar fi fost sa nasc in Romania, la un spital de stat, as fi ales cezariana, pentru ca am auzit povesti de groaza de cum te trateaza la spitalele de stat cand nasti natural. Poate s-o mai fi schimbat intre timp.
Sotia unui coleg de servici, care va naste acum la inceputul lui februarie, a optat pentru o nastere naturala, in apa, acasa. Cei de la spital se ocupa cu adusul bazinului cu apa. Mie mi se pare o mare vitejie, mai ales ca este si la prima nastere.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/monna3/monna3.jpg)
monna3 spune:
Ana si aici la noi se poate naste acasa in apa ca mi-a si zis moasa dar eu una nu sunt asa curajoasa. Prefer spitalul, in caz de ceva macar sa aiba pe ce pune mana. Nici aici nu te intreaba nimeni daca vrei cezariana sau nastere normala... cezariana se face doar la cazurile care chiar au nevoie de cezariana, nu poti opta tu ca pacienta pt asta. Si la fel ca si la tine tu alegi daca vrei sa nasti in apa (desi am inteles ca nu in toate spitalele poti chiar naste in apa ci stai in apa doar pe perioada travaliului) sau cu epidurala.
Monica, fericita 30+ cu
Cezar-Andrei
AMR: 10 saptamani
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/dara76/dara76.jpg)
dara76 spune:
Monna, pai aici e cat dai tu numai la privat, la stat e cam 500 eur, adica alt nivel. Si sumele mari sunt la dr si se dau la sfarsit, extrem de rar inainte, in Bucuresti.
Cu asistentele e alta mancare de paste, dar nu acolo e suma cea mare, care arde la buzunar.
Sigur ca-s f. importante si jena si frica, eu ma trezesc noaptea speriata ca o sa merg la spital. Insa ce vrusesem eu sa zic e ca solutia "daca nu le place ca au salariu mic, sa mearga la privat" nu prea functioneaza decat pt. f. mari somitati. Cam de-acolo plecasem eu in ce am vrut sa zic. Daca nu esti super mare somitate, la o varsta avansata, medic primar, n-ai rezolvat nimic la privat, ai acelasi salariu. In plus, ca sa fie luati la privat, de multe ori tre' sa capete experienta de spital de stat, etc. Adica nu-i asa simplu, nu pot sa mearga la privat si gata, daca nu le convine. Cam asta ziceam, ca nu e roz deloc la privat pt. multi medici, cum s-ar crede. Clinicile si spitalele private isi iau ele f. multi bani, nu chiar medicul respectiv, chiar daca noua ni se pare ca dam mult.
![](gravida.gif)
![](fetita.gif)
*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/J_p_D_p_/J_p_D_p_.jpg)
J.D. spune:
Dara, soacra/mea era asistenta la neonatologie cand l/a nascut pe Dave. Nu sunt absolut convinsa ca se facea testul de toleranta la glucoza pe vremea aia. Poate i/au facut un test de sange obisnuit sau de glicemie. Cine stie care era de fapt situatia. Dar stiu sigur ca a facut ecografie.
Monna, Ana eu din cate am citit si auzit stiu ca Sua si Uk au un procent imens de nasteri prin cezariana. Intr/adevar, nu se fac la cerere, dar medicii gasesc motive aiurea pentru a le face. Puteti vizione The business of being born pentru statistici.
Eu ma consider o fericita. sistemul medical cehesc este super iar conditiile din spitale sunt foarte bune. Toate prietenele care au nascut aici au fost foarte multumite, mai ales ca, daca ai asigurare nu platesti nici un ban in plus.
Finn Constantine 15.10.2009 si 25+
Euan Tudor
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/dara76/dara76.jpg)
dara76 spune:
Gabrielarusu zicea la gravidute cu trombofilie ca li s-a spus la cursuri sa spele hainele lui bebe cu dermalin si fara balsam. Am gasit dero asta pe site la Sensiblu, costa 32 lei recipient de 3 kg la ei. Am vazut ca-i zice dermalin baby - adica exista special varianta pt. copii, cica asta nu contine parfum. Multzu, Gabriela!
![](gravida.gif)
![](fetita.gif)
*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Tala/Tala.jpg)
Tala spune:
'Neatza (adica pt mine, pt ca abia acum jumatate de ora m-am trezit, dupa ce am fugit toata noaptea dupa masina mea decapotabila pe care mi-o furasera unii
)
Multumesc pt laude, ma pricep si eu cat sa cos linii drepte (V-am zis ca am gasit tiparul si asa a fost usor). Mai greu a fost sa scarman vatelina din pernele de sacrificiu (pe care le-am spalat inainte la 90 de grade)
Dara in SamExpo nu toti, dar majoritatea dau si la ml (putin mai scump decat daca iei en-gros). Poate pun de-o afacere (am gasit ieri in mini cercetarea pe care am facut-o tot felul de modele). Eu la perna asta o sa-mi fac si un fel de sul care sa stea la spate si unul mic care sa tina bebe sa nu se rostogoleasca dupa ce-si termina misiunea de tzocaiala.
Eu cand am folosit serul la punga de 1l nu l-am mutat in altceva (pt ca mi-era teama ca nu mai e steril apoi). Pur si simplu am infipt o seringa si am lasat-o acolo (si cand aveam nevoie scoteam doar partea de plastic, fara ac, in rest aceasta tinand loc de capac). Apa de mare am inceput sa folosim cred pe la 1.5 sau 2 anisori (trebuie sa stea in fundulet si sa suporte presiunea aceea)
Dara am ajuns si eu in Dragon acum 2-3 luni cred (asta dupa ce am jurat acum 7 ani ca nu mai calc acolo). Sincer eu n-am ochit nimic (chiar unele lucruri mi s-au parut mai scumpe decat in oras -gen seturi de lenjerie pt patut). Se gasesc de toate , dar cele ieftine sunt la o calitate proasta (si nu prea am vazut calitate buna acolo). Cert este ca mi-am reinnoit juramantul .
Multumesc pt pontul cu dero. Eu oricum nu folosesc balsam la haine (doar la carpete si perdele, adica ce nu prea atingem pe piele), si ce aveam dero pt copii (de la Sano) are totusi parfum (care nu se prea simte dupa 2 clatiri) insa voi lua si eu Dermalin.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/SuperMami_1/SuperMami_1.jpg)
SuperMami_1 spune:
kovacs,e greu de spus de ce am regretat.... in primul rand pt ca eram anesteziata si ca n-am avut o contributie activa la nasterea copilului meu,am fost programata, nu am simtit contractiile, travaliul si l-am vazut pe bebe cateva ore mai tarziu
Eu in schimb, n-am avut si nu am nici o problema de sanatate care sa recomande cezariana. a fost sugestia medicului, care probabil s-a gandit la aspectul material.
Aredwin, sunt total de acord cu tine...de asta zic ca trebuie facuta o reforma in domeniul medical.
Dana, esti o curajoasa si te felicit pentru asta multumesc de gandurile bune...si iti doresc sa nasti usor si fara probleme...sunt sigura ca dr Zaher va fi acolo sa te ajute sa nasti cum simti. Faci epidurala?
Tala, sa folositi sanatoase pernuta! daca faci contra cost, ma bag si eu cu o comanda ferma
o zi buna!
Miha, mamica fericita de Rares si
27+ cu bebe Vlad, zis si "Nuca"