Strengari de Martie - Aprilie 2012 - 21
Raspunsuri - Pagina 14
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/titi143/titi143.jpg)
titi143 spune:
Buna fetelor.
Am fost foarte ocupata in wekend, am continuat cu curatenia in beci. Am mai aruncat lucruri sau le-am mai dus in sat la bunici.
Ella ati ales 2 nume frumoase. Imi plac amandoua.
Dara eu am folosit la Edi al meu crema petrini preparata in farmacie. De obicei nu sa oparit. Am folosit de prima data servetele umede si a facut alergie doar la dalin.
A-ti vorbit de nastere si cat se da la doctori. Eu la Edi pe care l-am nascut in Cluj, am dat la doctor 100 de euro si am vrut sa ii dau 50 de lei la moasa(cu toate ca nu merita), dar oricum nu a vrut sa ia. In rest nu am dat la nimeni nimic. Oricum nu au prea fost la noi nici infirmiere si nici sore medicale. Din pacate nici doctorul meu nu m-a vizitat. Poate ca nu ia convenit cat am dat, dar mai mult nu mi-am permis.
Ramona mamica fericita a lui Eduard (09.10.09) si 25+
Robert Aaron
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/nikoniko/nikoniko.jpg)
nikoniko spune:
Bine v-am regasit, Doamnelor
Eu sunt bine, bb e bine si in grafic, dar nu am mai "trecut" pe aici din cauza lipsei de timp (si l am internat iar pe tata in spital din cauza unui puseu de hipertensiune, doctorul suspecteaza alt avc), iar de azi a reinceput scoala.
Dara, imi pare rau sa vad ca au aparut complicatii, dar sunt sigura ca vei gestiona situatia cu succes si fara urmari. Uite ce am gasit, poate ti e de folos www.iherb.com/Diabetes
Revin mai tarziu
Niko, mami de Alex(1995) si 25+ cu
MTHFR C677 Homozigot
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Tala/Tala.jpg)
Tala spune:
Of Dara nici pe mine nu ma deranjeaza sa castige medicii cat mai mult. Si nu am nimic cu tagma lor (o plac pe dr mea, cunosc cel putin 3 medici care scot bani din buzunar si se agita enorm pt a ajuta diferite cazuri - grave, fiind si cazuri sociale in acelasi timp). Ce ma enerveaza pe mine este ca ma simt cumva fortata sa asigur acest venit al medicilor si nu consider ca e vina mea ca au salarii mici, deci nici obligatia mea sa le maresc. Ma simt obligata pt ca mi-e teama ca daca nu cotizez o sa ma trezesc cu fire 'uitate' in operatie, ca poate imi lasa copilul sa urle de foame, ca ma brutalizeaza la momentul 'igiena' ...etc.. In concluzie sunt de acord ca nu e vina lor, dar nici a mea. As vrea sincer sa ajung sa traiesc zilele acelea in care sa vad o fata surprinsa, contrariata la tentativa de spaga si sa o refuze (stiu ca sunt si astfel de cazuri, dar prea putine) - eu sunt mai de moda veche cred pt ca oricum eu sunt cea care se jeneaza la momentul dat spaga.
Poate nu ma exprim cum trebuie, iti inteleg punctul de vedere, dar ultima fraza din mesajul tau (cel legat de criminali) - nu stiu daca ai idee cat de generalizata e situatia asta (din pacate) - poate de aici si inversunarea mea.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/SuperMami_1/SuperMami_1.jpg)
SuperMami_1 spune:
Jd, tinem pumnii stransi sa nu fie infectie!brrr ... ce frig e la voi.
Tala, asteptam cu mare interes tiparul.Mi-am luat si eu material si tot de mana o voi coase...am rabdare si timp...si imi si place.
Concluzie, in ceea ce priveste spagile.... fiecare da cat poate si daca e multumit, deci n-ar mai trebui sa ne intereseze cat da colega, cat merge spaga la cutare maternitate, rareori am auzit pe forum cazuri in care dr desfac plicul in fata ta si stramba din nas ca e prea putin...aia sunt probabil niste mitocani, si sper ca nu vom ajunge vreuna din noi pe mainile lor.
Miha, mamica fericita de Rares si
27+ cu bebe Vlad, zis si "Nuca"
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/J_p_D_p_/J_p_D_p_.jpg)
J.D. spune:
Tala, Miha, multumim.
Dara, din cate am vazut eu si pe tetinele avent scrie ceva. nu mai stiu daca numarul de luni sau doar slow, medium sau fast flow.
Finn Constantine 15.10.2009 si 25+
Euan Tudor
![](images/user_woman.png)
magddalena spune:
buna seara fete dragi
vad ca discutati de preturi in maternitati,eu ma crucesc, nu pot sa cred ca sunt asa preturi cum Doamne iarta-ma face o familie cu venituri minime sa faca un copil?o familie normala care lucreaza amandoi soti si castiga sa zicem 2000 lei pe luna si mai au de platit si rata la banca,intretinere,facturi??
ma bucur ca aici nu se pune problema asta de dat plicuri peste plicuri ca sincer mie mi-ar fi rusine,nu stiu cum as proceda.
maine schimb semnatura dar o fac azi
am niste dureri de dimineata jos,inspre vezica cred nu reusesc sa o localizez prea bine e sacaitoare.
voi v-ati facut bagajul deja??
eu nu si ma gandesc ca ar trebui sa incep nu?sunt in luna a 8 a,ar fi cazul ,cumnata mea il avea gata din luna a 7 a eu am ramas in urma vad.
va pup o seara buna
aseara cred ca am avut o contractie dureroasa,ca m-a sagetat burta deodata de m-a incovoiat si era tare ca piattra. Asa se manifesta?daca da..doare ca naiba!!
byee pupici la burtici.
mada 32+
MAYA-ELENA
AMR <8 saptamani!!!!!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/gabrielarusu/gabrielarusu.jpg)
gabrielarusu spune:
Happylica in noiemb. 2008 am facut laparoscopia la elias cu Tutu.
Fetelor am fost azi la cumparaturi am intrata intr-o faramcie de cartier si am intrebat de curiozitate dc. au tampoane pt lauze si farmacista da avem la 9 lei setul de 10 buc, am ramas surprinsa ca sunt asa de ieftine, inca nu am luat, pt. cele care va intreseaza firma se numeste HARTMANN si pe pachet scrai Samu Clasic.31+
Maria Elisa
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Bia_Mi/Bia_Mi.jpg)
Bia_Mi spune:
Salutare fetelor, am revenit printre voi. Am fost plecata week asta si nu am avut acces la internet. Sper ca sunteti bn toate si bebelusii(bebelusele) voastre.Sunt un pic suparata pt ca mi-i s-au intins vergeturile pe burta in sus, chiar daca mi-am dat continuu cu crema. Cred ca pana nasc o sa am burtica franjuri. Printesa mea e bn (asa cred si sper, am control la dr pe 23), e f energica. In rest ma lupt cu niste arsuri pe gat, nopti nedormite, picioare si maini umflate ... deabia astept sa scap de ele.
App in legatura cu pregatirea sanilor, imi dau cu crema garmastan. Sper sa am lapte suficient ca sa-mi pot hrani fetita numai de la piept(eu asa as vrea).
Magddalena nici eu nu mi-am facut bagajul, nici nu am spalat hainute! Defapt nici nu prea stiu 100% ce sa pun in bagaj. Am tot citit pe net,dar nu cred ca o sa am nevoie chiar de toate sau poate cei de aici mai cer si altceva in plus. Pe mine ma costa nasterea(cezariana) 2000 Ron in total. Iar referitor la contractii eu nu am avut asa ceva pana acum. Nici nu stiu cum sunt. E anormal acest lucru? 33+ cu
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/dara76/dara76.jpg)
dara76 spune:
Asa e, partea cu a fi obligat si a-ti fi teama daca nu dai e foarte nasoala si am si eu probleme de fiecare data cu incercat cu plicul si bagat in buzunar, nu stiu care primeste si care nu, intr-adevar in ultima vreme m-am intalnit mai mult cu refuzuri de a primi. Sau n-am stiut cum D-zeu sa dau, ca era prea multa lume de fatza. Eu am vorbit de datul ala la final, la un om care e om, ca nu ma deranjeaza. Si faza aia ca la privat nu e asa roz pt. ei cum se crede. Si mi-e frica si mie daca nu pic la dr mea (sa zicem c-o prind plecata de Paste sau mai stiu eu ce, ce ma fac cu alt dr., unde ma duc, cand ii dau, etc.) si mi-e frica de moasa sau asistenta cu sonda ca aoleu, daca nu apuc sa-i dau. Si pentru bebe, ca e posibil sa faca hipoglicemie la nastere si sa il analizeze atent, ca eu nu am cum sa evaluez asta, tot ei tre' sa fie atenti si sa faca ceva.
Merci Titi, Niko, bine ca esti bine in rest, imi pare rau pt. tatal tau, sper sa fie bine.
Am gasit in sfarsit vata preformata. Cumva din greseala. Este chiar vata Sensiblu (mai fusesem la ei si imi dadusera de alt producator si nu era preformata). Are niste intreruperi din loc in loc. Tot punga mare sau medie, insa din loc in loc e perforata sa se rupa mai bine. O prietena mi-a zis ca punea 3-4 bucati de-astea la un tampon din ala invelit in comprese. Acu' or mai fi si alte tipuri/firme, dar sunt bucuroasa ca am gasit macar un fel, asta chiar marca Sensiblu.
Mi-am luat si Jarro-Dophilus pt. adulti, anticolici, am luat de adulti ca mi-era ca nu folosesc pulberea aia baby doar pt dat pe san, asa pot sa desfac capsula si sa dau putin pe san si pana atunci sa inghit eu capsulele.
![](gravida.gif)
![](fetita.gif)
*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Tala/Tala.jpg)
Tala spune:
Gata! am ajuns acasa si de azi sunt si eu oficial in concediu .
Am papat pt ca pitica trecuse deja de la aluzii subtile la ghionturi serioase si am reusit sa pun documentele in contul comun in categoria 'perna alaptat' - aici sunt 3 tipare insa eu l-am ales pe "boppy-sleepcover-pattern.pdf". Am facut si perna si husa de perna dupa acelasi tipar (astfel incat sa-mi fie usor sa umblu la umplutura cand e cazul). Ca si mici sfaturi de constructie (vazute pe un tutorial pe care nu stiu daca l-am salvat) era sa surfilati la curba interioara dupa ce ati sectionat putin materialul care a ramas in marginea cusaturii (ca sa aiba toleranta mai mare la desfacere). Eu am cusut de 2 ori (mi-a fost usor cu masina, la cusut de mana n-as fi asa de curajoasa), fermoirul l-am montat invers si cu cheita pe partea interioara. Cam asta e.
Acum ma apuc de costum de Robot Transformers (ca am un baietel care ma pune la treaba )