Strengari de Martie - Aprilie 2012 - 21
Raspunsuri - Pagina 13
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/amy25/amy25.jpg)
amy25 spune:
Tala- inca nu am poze decat vreo 2 pe telefon. N-am avut timp de poze sa fac ieri caci eram comediantul principal. Si aveam toate babele cu ochii pe mine
Trebuie sa intrebi la Biserica despre nasi, ce si cum...desi nu cred sa fie probleme. Sunt si fini care au cate 2 nasi si la cununie si la botezul copiilor.
2004- ovarectomie dreapta din cauza unui chist; urmari: ocluzie intestinala si multe aderente!
-tratament 2 luni cu clostybegit fara rezultat +20 kg acumulate gratis
-2010- 3 inseminari nereusite la clinica Promed + 1 FIV nereusit
2011-ET reusit la clinica Promed
Multumesc Bunului Dumnezeu!27+
Victor Gabriel
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Tala/Tala.jpg)
Tala spune:
Dragelor, cine vrea tipar (si sfaturi din experienta proprie ) cautati pe adresa contului comun de gmail (dar mai pe seara cand ajung acasa). O sa pun si poze cu tot felul de modele, asa, pt inspiratie.
Amy eu nu-mi fac probleme din cauza 'aglomeratiei' de nasi ci din cauza ca nasul fetei o sa fie finul meu. Dar voi intreba si la biserica.
JD sper sa scapati fara prea multe investigatii invazive, astfel incat sa-i fie lui Finn cat mai usor
LGabil te admir cu cusutul - la mine zac haine cu lunile daca trebuiesc cumva cusute de mana (o crapatura ceva ce nu merge la masina electrica), sau spalate de mana (mai bine nu le port). Sa le dea Dumnezeu sanatate celor care au inventat masina de spalat, masina de cusut si scutecele de unica folosinta!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/dara76/dara76.jpg)
dara76 spune:
Gabi, merci, da, ma gandeam ca-i curge mai mult laptic, insa nu stiu cand trebuie dat sa curga mai mult, asa, dupa varsta - o sa iau la inceput cu 1 orificiu si sper sa ma adaptez la bebe al meu si sa ma prind ce are nevoie [acum ma refer in materie de debit :P].
Tala, din cate stiu eu, Elias e mai de mahari, de ex. eu stiu destul de sigur ca este spitalul 'ministerului de externe', al 'diplomatiei' - de-asta si scoruri mai mari...e un spital mai scump fatza de restul. Vorba ta, se cam da dupa, deja esti rezolvata cand tre' sa dai. Eu stiam ca f. multi doctori accepta abia la iesirea din spital cand stiu sigur ca-s ok mama si copilul, asta daca accepta. La anestezist se mai da inainte sau a doua zi, dar stiu multe tipe care au pierdut momentul de dupa sau nici n-au stiut sa-l mai gaseasca si n-au mai dat nimic. La fel si cu mana a doua.
- Din cate am inteles eu (in afara de ce se fura si alte porcarii) una din probleme este ca la venituri mici (salariale) si cotizatiile sunt mici (ca-s procentuale, una e 7+7% din sume mici, si alta acelasi procent la sume mari - daca venitul/nivelul de trai ar fi mai ridicat in Romania. Si f.f.f multi bani se duc pe diabet, cancere, dialize si altele asemenea, la care costa mult medicamentele, consumabilele. Practic din cotizatiile noastre raman in viata niste oameni, tratamentul pentru cancer de ex. e in jur de 100 milioane lunar, pentru hepatita C 35000-50000 EUR. Din 7+7% cat dam noi la salarii nu f. mari, e greu sa acoperi pentru mii de oameni, lunar, asemenea tratamente, in asa fel incat sa ramana bani si de salarii mari pentru personal.
A, daca in tara salariile noastre erau duble, si cotizatiile stranse de la noi erau duble. Plus ca daca din populatia Romaniei munceste un sfert, acest sfert trebuie sa cotizeze acei 7% (omul) si 7%(angajatorul) pentru inca 3 sferturi care nu cotizeaza, adica oameni bolnavi+copii+batrani...plus asistati social la vrajeala. Asta lasand la o parte ce ziceam, tratamente pentru cancere, dialize, diabeturi, hepatite, medicamente compensate pentru diversi bolnavi, etc.
Suntem pe primul loc in Europa la hepatite virale (deci mii de oameni inmultit cu 35000 EUR tratamentul) [hepatite luate de la dentisti privati si de la cabinete de manichiura/pediuchiura cu instrumente nesterilizate la fiecare client], diabetul creste galopant, inclusiv la copii, tre' sa le decontezi insulina, medicamentele, operatiile pentru complicatii, cancerele sunt tot in crestere. Adica si de-acolo nu ajung banii.
Sper sa nu se interpreteze ca-s gica contra sau ca eu iubesc sistemul, conducerea sau mai stiu eu ce - ca nu e cazul deloc. Pur si simplu am incercat sa fac niste socoteli sa vad de unde ar fi problemele. Si am ajuns la concluzia si ca nu cotizam noi asa niste sume uriase la sanatate, de fapt, ca sa incapa in ele tot ce ne-am dori noi. Repet, cine nu te trateaza ca nu dai e un criminal si ar trebui judecat pentru tentativa de omor. Asta e altceva.
Da, se si fura, se si dau si comisioane la contracte, insa si fara acele furturi, daca faci o socoteala, tot nu iese sa se acopere cheltuielile.
![](gravida.gif)
![](fetita.gif)
*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/dia_tm/dia_tm.jpg)
dia_tm spune:
N-am mai ajuns pe aici in week-end ...
Vineri am fost la analize;
...pe cuvant ca in ultimele 6 luni de sarcina am facut mai multe analize decat in cei 34 de ani anteriori.
E super sa ai asigurare ok, care iti acopera multe, dar ai si dezavantaje - o predispozitie inevitabila de a face analize cretine doar pentru ca tie ti se deconteaza, si-atunci ce mai conteaza daca sunt necesare sau nu, si n consultatii si controale suplimentare, nu intotdeauna necesare ...
Despre glicemie ...test complet, pe nemancate (92), la o ora dupa 100g glucoza (148), la 2 ore (115) si la 3 ore (114) + teste cu dozaj de insulina (unde e ok) + o chestie care n-am retinut cum se numeste, care-ti indica cat de des a fost glicemia peste 120 in ultimele n zile (ok si ala).
Concluzie, toate rezultatele sunt ok, mai putin glicemia pe nemancate care este exact la limita ; in septembrie era 90, acum 92 ... bine ca in afara sarcinii valorile normale sunt pana la 110 (si de diabet se pune problema abia peste 126), dar in sarcina limita e pana la 92
.
Concluzie: sunt cu nervii pe bigudiuri din nou.
Am aflat rezultatele de la laborator ... asta dupa ce intr-o prima faza rapunsul a fost "e totul ok, rezultatele sunt bune, ... va incadrati la diabet gestational, nu la diabet normal"
(definitia medicilor despre "e totul ok" nu pare sa corespunda nici din greseala cu definitiile mele)... in final daca una singura din valori e mai mare sau egala cu limita poti fi incadrat la diabet gestational. Cica e la latitudinea dr. meu daca considera ca e ok sau nu cu rezupltatele pe care le am, fiind chiar la limita.
Aflu eu joi, dar din ce-am vazut pana acum cum reactioneaza ..cred ca e foarte predictibil cum va considera ea.
Si din moment ce ea deja mi-a spus sa elimin total zaharul (inclusiv orice fel de paine/paste din faina alba, cartofi etc.), inainte de a fi vreo problema legata de glicemie (doar de dragul de lua doar 3 kg in sarcina ), mi-e greu sa-mi imaginez ce ar mai avea de adaugat.
Dar presimt ca va iesi destul de urat si o sa-i spun verde-n fata ca nu sunt de acord cu ea si va trebui sa gasim un compromis care sa fie normal si rezonabil si pentru mine. Serios ca daca ieseau valori peste limite nu comentam nimic si o ascultam, dar cand din n valori n-1 sunt ok si o valoare e fix la limita (nu peste), mi-e cam greu.
Si in plus de regula imi spune ca e totul ok, si nu considera ca sunt motive serioase de ingrijorare dar preventiv mai bien facem asa ... dar deja analize mai des decat lunar si 3 consulatii pe luna (si asta din luna a patra) e prea mult; s-or deconta ele, dar nu se deconteaza integral, si in plus e timp pierdut si nervi aiurea, si deja pe cuvant ca am senzatia ca mergem pe principiul cautatului de nod in papura (adica daca totul pare ok, hai totusi sa mai investigam si aia si cealalta, ca poate totusi descoperim ceva ce nu e ok).
Adica daca e ceva grav si trebuie facute toate, ok, dar atunci as aprecia sa-mi spuna clar care e problema si care sunt riscurile, nu ca totul e ok (mai cate una alta e cam la limita)...dar hai sa face n investigatii si tratamente preventive.
...asa ca sunt nervoasa si deprimata (or avea si hormonii de sarcina o contributie)...
sper sa ma mai linistesc pana joi.
Insomnii am si eu, tot mai des ...
Vad ca discutati de nastere, de biberoane, alaptat ... chiar nu mai avem asa de mult pana atunci. (doar cand ma gandesc catre teste si controale medicale mai am de facut pana atunci mi se pare o vesnicie).
Diana - mami de Adriana(n.14.02.2006) si
(DNP.12.04.2012)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Tala/Tala.jpg)
Tala spune:
Dara eu am ajuns la Elias cautand medicul. Initial am ales Filantropia (cautand maternitatea si n-a fost ok). Ai dreptate, cotizatiile sunt f mici si din pacate nici astea nu ajung 100% unde trebuie (stii bine de 'tratamente' acordate mortilor sau cui nu trebuie). Insa nu ma pot abtine sa nu fac si eu un calcul scurt - un medic daca are 5-10 nasteri pe luna....la cat ajunge? Si tot nu pot sa fac legatura dintre cei 7% si spagile care se dau (mai ales de dimensiunea asta). Nu ma intelege gresit, nu ma contrez cu tine, dar sunt inca indignata. Evident ca nu ma intereseaza cine naste la Elias, eu voi da cat voi avea (si tot cu inima stransa )
dara76 spune:
Tala, pai nici eu nu-s de acord cu 500 EUR numai medicul principal, imi pare f. mult. Nu zic ca de ce ai ajuns tu acolo, zic de motivul pt. care e asa mult acolo, cam cum zicea Amy, cu snobii care cresc preturile. Si eu m-am dus dupa medicul meu, ca nu m-as duce altfel la Cantacuzino.
Dia, eu cred ca 92 e bine, mie mi s-a zis sa fie macar 95 (intra-adevar, in sarcina tre' sa fie maxim 92, nu 100, nu 110) - doar ca mai poate creste in timp, pe masura ce avansezi in trim III si ar trebui verificat. Asa e standardul, daca 1 din 3 valori nu-i ok - insa mai conteaza si daca se vede in cresterea lui bebe, daca bebe e in avans bine cu dezvoltarea (macrosomie la un moment dat).
Eu nu reusesc sa scad sub 103 dimineata nici cu regim. Si nu mananc zahar deloc. Si inainte aveam grija si mancam jumatate de clatita doar sau jumatate dintr-un baton de Kinder Bueno, ca stiam cum e cu incarcatura glicemica. Adica nu tot Kinder Bueno, ci numai dintr-unul din batoane jumatate. Sau maxim 2 lingurite de gem. Acum le-am scos pe toate si am ramas pe carbohidratii pe care mi i-au zis ei, 180 pe zi, dar nu reusesc sa mananc chiar 180, maxim am reusit 150 (scotand zaharul si ramana carbo numai din paine (3 felii pe zi), legume si 100 g mar - ca paine ei m-au pus sa mananc).
Ar fi super sa tii glicemia de dimineata sub control, sa nu sara de 92. Ca nu mai e asa mult timp cat trebuie sa faci asta.
Eu nu stiu valorile pentru 100 g, ci doar pt. 75g glucoza, dar daca zici ca-s bune, atentia ar fi la ala de dimineata.
Cred ca exista aparate care nu-s asa scumpe (recomand Accu check) si nu e o perioada asa de lunga de timp de monitorizat.
In mod normal se monitorizeaza de 2 ori pe zi, 1 pe nemancate si una la 2-2,5 ore dupa una din mese (pe rand, o data dupa masa de dimineata, a doua zi dupa masa de pranz etc.). Si trebuie sa fie sub 89-92 pe nemancate si sub 120-130 la 2-2,5 h.
![](gravida.gif)
![](fetita.gif)
*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/dia_tm/dia_tm.jpg)
dia_tm spune:
Dara, merci mult pt raspuns.
Imi pare rau ca la tine valorile raman mari ... sper sa reusesti sa le scazi cumva doar pe baza de dieta, sa nu fie cazul de tratamanete mai complicate.
Aici sunt ceva informatii despre testul respectiv - dar cred ca depinde de la o tara la alta, si de la unii la altii - inclusiv aici pe site glicemia inainte de glucoza e indicata ca 95 la acest test si 90 la testul cu 75 de grame:
www.cmmh.ro/test-de-toleranta-la-glucoza" target="_blank">http://www.cmmh.ro/test-de-toleranta-la-glucoza
Aici e ceva pe Belgia - dar mi s-a confirmat la laborator ca exista noi recomandari (din iulie anul trecut) si limita initiala e acum 92.
(dar tot ce mai citesc pe net pare sa-mi confirme ca dupa marea majoritate a testelor si standardelor nu am nici o problema - doar sunt la limita conform celui mai strict dintre ele.
www.ulb-ibc.be/test_hyperglycemie.aspx" target="_blank">http://www.ulb-ibc.be/test_hyperglycemie.aspx
Si-ar mai fi ceva, conform indicatiilor lor, trebuiau indeplinite anumite conditii pentru test, inclusiv prima glicemie dupa 12 ore de nemancate ... n-a fost cazul, ca am inceput testul la 8 dimineata, si noi cina o luam de regula dupa ora 20:00.
(gasesc si eu scuze acum...)
Diana - mami de Adriana(n.14.02.2006) si
(DNP.12.04.2012)
dara76 spune:
Dia, uneori nu variaza nici cu 8 ore sau 12 ore glicemia (de obicei adesea se recomandau 8 ore minim, acum am vazut si eu cu 12 ore), am testat eu si nu mereu difera dupa 8 si dupa 12 de nemancat, din pacate.
Daca in alta dimineti ai sub 92, nu ai nicio problema, dar ar fi util sa monitorizezi, asta e parerea mea. Pentru ca valoarea dintr-o singura zi nu e chiar asa de relevanta si pentru ca glicemia are tendinta sa creasca pana spre nastere.
Poate gasesti la un prieten aparat (si schimbi doar acul) sau ceva la farmacii sau din cand in cand glicemia de dimineata la o clinica.
Din cate am citit eu, in sarcina trebuie minim 175 g carbohidrati pe zi, deci ar incapea si un pic de paine/paste/orez, dar dozate pe mese, nu mult la o masa.
A si daca bebe nu o ia inainte mai multicel cu greutatea, mai e si asta un marker in plus.
![](gravida.gif)
![](fetita.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/J_p_D_p_/J_p_D_p_.jpg)
J.D. spune:
Dara, eu am folosit biberoane si tetine de la mothercare. nu stiu cate gauri aveau tetinele pentru ca scria pe pachet 0 m, 3m+, 6 m+.
Finn Constantine 15.10.2009 si 25+
Euan Tudor
dara76 spune:
J.D., merci frumos, am zis sa iau Avent ca tot am niste biberoane Avent.
Tala, m-am gandit la ce ai zis, am zis sa examinez atent cum simt sa nu ma reped sau ceva, si mi-am dat seama ca nu ma deranjeaza nici daca un medic ar castiga 2500-5000 de EUR din spagi pe luna (desi nu dau la toate spitalele oamenii ca la Elias).
Din partea mea, omul cu cutitul in mana care taie pe langa aorta mea, poa' sa castige si mai mult. In opinia mea, nu tre' sa-si faca nicio grija ca cine-i ia copilul de la scoala (adica sa aiba bani de bona), ca cine gateste (sa aiba bani de mancare preparata, comanda, etc), ca ce mananca familia (sa nu consume timpul sa gateasca), sa nu fie prea obosit si sa aiba f. mult timp sa se documenteze la zi, cu tot ce apare, sa aiba bani sa se duca la congrese medicale si bani de abonamente la revistele medicale straine, bani de specializari (stiu dr. pediatru care pe banii ei s-a dus in SUA 3 luni sa invete in spitalele americane, oamenii aia au primit-o, au invatat-o, dar cheltuielile si le platea ea).
Dr. mea ii spunea altei dr la telefon ca aspirina prescrisa incepand cu sapt. 12 (dar ca nu mai tarziu[) la paciente cu sub 0,2 MoM la analiza Pap-A reduce cu 70% riscul de preeclamsie si restul dr se uitau cu gura cascata si nu auzisera. Ca dr aia avea o pacienta gravida cu sub 0,2 MoM.
Adica zic de ce nu ma deranjeaza sa castige f. mult personalul medical. Eu sau altii mai putem verifica daca am scris bine, calculat bine, mai putem reface daca am gresit. Dr-ii mai putin.
Insa cei care forteaza oamenii sa plateasca sunt mai rau decat criminalii aia de pe strada, ca aia de pe strada poate nu stiu mai multe, dar de la un dr e inadmisibil.
![](gravida.gif)
![](fetita.gif)