alimente
Raspunsuri - Pagina 6
portocalia spune:
Citat: |
Si in alta ordine de idei: de ce trebuie ca o organizatie si un grup de legi sa-mi impuna mie cat si ce mananc? Daca eu vreau sa mananc vitamine cu polonicul, de ce trebuie sa vina Codex Alimentarius sa-mi interzica? |
din cate am inteles eu, codexul asta regularizeaza regimul suplimentelor alimentare. un mic exemplu: exista anii trecuti pe piata romaneasca un supliment alimentar ptr slabit. numai ca ceea ce scria pe el scria in chinezeste, nimeni nu stia ce contine, doar ca taie foamea si provoaca sete. si slabeai, evident. pana au inceput sa apara primele cazuri de blocaje renale pe la spitale si supriza! - pacientii bagau in ei cu veselie respectivele suplimente. nici macar nu stiu daca a fost scos de pe piata, pentru ca deh, nu era medicament, nu era supus niciunui regim.
deci daca vrei sa te sinucizi prin provocare de blocaj renal, presupun ca sunt modalitati s-o faci oricum. ideea e sa nu te sinucizi fara voie, din prostie sau lipsa de informare.
capcaunul spune:
citat din mesajul lui portocalia un mic exemplu: exista anii trecuti pe piata romaneasca un supliment alimentar ptr slabit. numai ca ceea ce scria pe el scria in chinezeste, nimeni nu stia ce contine, doar ca taie foamea si provoaca sete. si slabeai, evident. pana au inceput sa apara primele cazuri de blocaje renale pe la spitale si supriza! - pacientii bagau in ei cu veselie respectivele suplimente. nici macar nu stiu daca a fost scos de pe piata, pentru ca deh, nu era medicament, nu era supus niciunui regim. |
Avem totusi posibilitatea alegerii: ori suntem decimati de vestici (prin Codex), ori suntem otraviti de estici (made in China).
salcia spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui capcaunul
Avem totusi posibilitatea alegerii: ori suntem decimati de vestici (prin Codex), ori suntem otraviti de estici (made in China). |
Pai da, cu atatea reglementari, si tot am vazut nu-stiu-ce suplimente chinezesti, extrem de scumpe, care nici macar nu sunt autorizate de Ministerul Sanatatii... Bineinteles ca, daca nu stii chineza, nu stii ce contin, pentru ca eticheta e in chineza .
michelle-usa spune:
Avem totusi posibilitatea alegerii: ori suntem decimati de vestici (prin Codex), ori suntem otraviti de estici (made in China). |
michelle
portocalia spune:
o, da! tu ce alegi, capcaune?
ramiris spune:
citat din mesajul lui capcaunul Avem totusi posibilitatea alegerii: ori suntem decimati de vestici (prin Codex), ori suntem otraviti de estici (made in China). |
Chinezismele suna mai tentant, nu stim ce sunt si e un fel de ruleta ruseasca... adrenalina baby.....
saskia spune:
Ca o fi conspiratie ca nu , cert este ca daca te apuci si mananci oua sa zicem cu numarul 1 (pui care alearga liberi in natura) sau zero (alea cica sunt bio, etc, nu cumpar insa ca sunt prea scumpe) faci sigur diferenta intre ele si alea cu coaja alba.
Iar aici e nebunie pe net cu methylparabenul din pasta de dinti, oricum s-a demonstrat ca in absolut toate mostrele de cancer exista parabeni si alte componente chimice care exista in cosmetica, si nu numai, ca doar cine nu a dat cu parfum d-ala de incapere prin casa, cica exista parabeni si in mancare .
http://www.bodyhealthdebate.co.uk/
capcaunul spune:
citat din mesajul lui saskia cica exista parabeni si in mancare. |
In afine, de exemplu! Motiv pentru care intr-adevar sansele de a muri sunt mai mari (de decimare se ocupa ... ursul ).
saskia spune:
In afine, de exemplu! Motiv pentru care intr-adevar sansele de a muri sunt mai mari (de decimare se ocupa ... ursul ). |
Ai dreptate ca am cautat si intr-adevar sunt naturali in blueberries (afine), prune si scortisoara, sintetici insa sunt peste tot, in orice crema, gel de dus si asa mai departe.
Cate prune, afine si scortisoara mananci ca sa atinga nivelul alora din produsele cosmetice folosite zilnic.
"One type of paraben - methylparaben - has also been linked to the premature aging of skin. A study undertaken in Japan indicated that certain cosmetic products may cause skin to age excessively when exposed to ultra-violet rays. Ironically, this compound can be commonly found in products designed to fight the effects of aging."
Acum fiecare alege ce produse vrea sa foloseasca, eu m-am mutat pe astea fara parabeni, pentru ca m-am gandit mult si o logica, o gasesc eu destul de sanatoasa, ar fi sa folosim cat mai mult produse naturale si nu cele pline de tot felul ingredienti chimici.