alimente

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Elle_seb spune:

Citat:
citat din mesajul lui portocalia

Citat:

Si in alta ordine de idei: de ce trebuie ca o organizatie si un grup de legi sa-mi impuna mie cat si ce mananc? Daca eu vreau sa mananc vitamine cu polonicul, de ce trebuie sa vina Codex Alimentarius sa-mi interzica?

din cate am inteles eu, codexul asta regularizeaza regimul suplimentelor alimentare. un mic exemplu: exista anii trecuti pe piata romaneasca un supliment alimentar ptr slabit. numai ca ceea ce scria pe el scria in chinezeste, nimeni nu stia ce contine, doar ca taie foamea si provoaca sete. si slabeai, evident. pana au inceput sa apara primele cazuri de blocaje renale pe la spitale si supriza! - pacientii bagau in ei cu veselie respectivele suplimente. nici macar nu stiu daca a fost scos de pe piata, pentru ca deh, nu era medicament, nu era supus niciunui regim.

deci daca vrei sa te sinucizi prin provocare de blocaj renal, presupun ca sunt modalitati s-o faci oricum. ideea e sa nu te sinucizi fara voie, din prostie sau lipsa de informare.

Genul asta de practici ar trebui sa urmareasca si sa combata aceste regmelemtari. Si poate ca o face deja. Insa pe langa asta, asa cum a explicat si Salcia, se merge mult prea departe cu reglementarile, asa incat nu vom mai avea acces decat la ceea ce vor ei. Adica o falsa nutritie.

_
Tratament Anti-Cancer - 24 Brevete Medicale Internationale

35+ *** Mami de Sebi (25 Mai 2004) si Sofia (14 August 2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns portocalia spune:

Citat:
citat din mesajul lui Elle_seb

Citat:
citat din mesajul lui portocalia

Citat:

Si in alta ordine de idei: de ce trebuie ca o organizatie si un grup de legi sa-mi impuna mie cat si ce mananc? Daca eu vreau sa mananc vitamine cu polonicul, de ce trebuie sa vina Codex Alimentarius sa-mi interzica?

din cate am inteles eu, codexul asta regularizeaza regimul suplimentelor alimentare. un mic exemplu: exista anii trecuti pe piata romaneasca un supliment alimentar ptr slabit. numai ca ceea ce scria pe el scria in chinezeste, nimeni nu stia ce contine, doar ca taie foamea si provoaca sete. si slabeai, evident. pana au inceput sa apara primele cazuri de blocaje renale pe la spitale si supriza! - pacientii bagau in ei cu veselie respectivele suplimente. nici macar nu stiu daca a fost scos de pe piata, pentru ca deh, nu era medicament, nu era supus niciunui regim.

deci daca vrei sa te sinucizi prin provocare de blocaj renal, presupun ca sunt modalitati s-o faci oricum. ideea e sa nu te sinucizi fara voie, din prostie sau lipsa de informare.

Genul asta de practici ar trebui sa urmareasca si sa combata aceste regmelemtari. Si poate ca o face deja. Insa pe langa asta, asa cum a explicat si Salcia, se merge mult prea departe cu reglementarile, asa incat nu vom mai avea acces decat la ceea ce vor ei. Adica o falsa nutritie.

zau daca inteleg ceva din mesajul tau...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Marile firme sa fie reglementate si verificate la picogram, dar micii comercianti care vand muraturi si fierturi sa fie lasati in pace.
Caci daca o transnationala scapa un procent peste norma admisa e genocid, dar cand un taran toarna un pumn de azotati la radacina morcovului nu-i bai.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gogosel spune:

nu stiu ce sa zic daca conspiratie sau nu cu codexul asta, insa pana una alta am eliminat de pe lista cumparaturilor SI si pastravul somonat.somonul de ce?
am citit pe un site de acvaristica, unde scriu si oamenii care au bazine/balti cu peste, deci stiu ei ce vorbesc,si am aflat ca somonul din market este de fapt colorat de arata asa. cel crescut in mediul natural este colorat insa cel de acvacultura are carnea de culoare alba. si ca sa arate ca cel "salbatic" , inainte de comercializare i se da hrana cu coloranti, evident artificiali,de sinteza, ca sunt mai ieftini.
iar pastravul somonat este "o inventie" adica este pastrav care mananca tot hrana colorata . de ce asta? pt ca se vinde mai scump decat pastravul"necolorat" si mai bine. si eu credeam ca pastravul somonat este de fapt o incrucisare intre pastrav si somom...

asa ca voi cumpara peste oceanic, este si el contaminat dar parca este mai curat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Fiindca veni vorba am si eu o intrebare care ma framanta."ce fel de peste sa-i dau Evei?Din cauza ca ficatul ei e foarte sensibil de la tratamentul de asta vara din spital,nu are voie ton"rio mare"Mi-a zis medicul sa nu-i mai dau sub nici o forma iar ea e inebunita dupa paste cu ton,...cu ce as putea sa-l inlocuiesc?Vreau niste file dar somonul care sta pe gheata in magazine nu stii cat a stat...as putea sa-i cumpar o bucata dar cine stie cat si cum a stat ala acolo?Peste cu oase nu prea as vrea....si aia care misca sunt in general..stiuca,crap(e foarte gras),pastrav....are oase.....help...Eu nu am incredere in chestiile alea din supermarket......ce sa cumpar?

Madalina si Eva-Maria
https://picasaweb.google.com/lhmadalina/Dezastrul?authkey=Gv1sRgCIKAmOzUz-zXAw#5640047175923810098

TE IUBESC MINUNEA MEA ...ESTI ALFA SI OMEGA PENTRU MINE,RATIUNEA MEA DE A TRAI.....TE IUBESC.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gogosel spune:

Crapul pescuit, nu cel de acvacultura, nu este gras. Eu am cumparat macrou proaspat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jennifer spune:

Recomand calcanul (cel de Marea Neagra, cel de Mediterana e peste 60lei/kg la Metro) si pisica-de-mare, 25lei/kg la Cora Militari, toamna trecuta. Cu astea doua specii nu ai treaba cu oasele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

La noi nu este Cora,doar Metro,Real,Selgros,Kauf.Aia de care pomeniti voi sunt vii la Metro?

Madalina si Eva-Maria
https://picasaweb.google.com/lhmadalina/Dezastrul?authkey=Gv1sRgCIKAmOzUz-zXAw#5640047175923810098

TE IUBESC MINUNEA MEA ...ESTI ALFA SI OMEGA PENTRU MINE,RATIUNEA MEA DE A TRAI.....TE IUBESC.....

Mergi la inceput