alimente

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Nati spune:

Citat:
citat din mesajul lui Letitia1

Citat:
Nati: Pai se decimeaza viata, ca autismul nu e floare la ureche, un copil, adult cu autism are o viata diferita fata de un adul sanatos.Si aici ma refer la o forma de autism mai dificila.
Nu are o viata usoara, gandeste-te pe termen lung, cati angajeaza un adult cu autism? Dar daca autismul e genetic, si nu e din vina vacinarilor? Exista sansa ca acel adult sa se casatoreasca si sa aiba copii, cu aceiasi problema? Ce sa intampla daca statul nu mai are fonduri pt pensii ori cum se numesc pt cei cu aceasta problema de sanatate?
Ce se intampla cu ei daca nu au bani, ori parinti,rude sa-i ajute?
Asta e parerea mea

Nici o grija, revin dupa ce ma refac!
Sau tu imi doresti un drob de sare cat un clopot de la vreo catedrala?

Si daca miine iti cade un drob de sare in cap si nu mai poti sa vii aici sa-ti expui teoriile si speculatiile, cum o sa fie? Ha, pun pariu ca la asta nu te-ai gindit. Stii cum e, de ce ti-e frica de aia nu scapi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nati spune:

hai sa mai vin cu zvonuri, asta pana nu-mi cade drobul de sare in cap.
cititi cartea Ecosience Population Resources Environment scrisa de Holdren.
Si dupa ce cititi cartea asta, mai faceti niste sapaturi si vedeti cum se prezinta relitatea in lume.
E munca multa, ore de cautat prin materiale, documente, dar daca va simtiti comfortabil in realitatea de azi, atunci nu va obositi sa va interesati.
De murit, murim oricum, mie mi s-a recomandat drobul de sare, mersi Letitia ca mi-ai reamintit povestea cu drobul, chiar uitasem analogia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramiris spune:

Citat:
citat din mesajul lui Nati

hai sa mai vin cu zvonuri, asta pana nu-mi cade drobul de sare in cap.
cititi cartea Ecosience Population Resources Environment scrisa de Holdren.
Si dupa ce cititi cartea asta, mai faceti niste sapaturi si vedeti cum se prezinta relitatea in lume.
E munca multa, ore de cautat prin materiale, documente, dar daca va simtiti comfortabil in realitatea de azi, atunci nu va obositi sa va interesati.
De murit, murim oricum, mie mi s-a recomandat drobul de sare, mersi Letitia ca mi-ai reamintit povestea cu drobul, chiar uitasem analogia.

Nati,
inca o Fukusima, hai doua, si Codex alimentarius va fi ultima noastra problema.
Problema o sa fie de care peste care "glows in the dark" sa mancam azi: sa fie cu 5 ochi sau cu 7 inotatoare....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elle_seb spune:

Citat:
citat din mesajul lui ramiris

Citat:
citat din mesajul lui Elle_seb

Citat:
citat din mesajul lui cristoiu

Elle_seb Da si tu te rog sursa. Unde scrie ca se va interzice usturoiul si menta si hrana organica, adica naturala. Ca eu pina acum inteleg Codexul asta ca fiind o serie de reglementari , de valori a anumitor produsi in alimente peste care sa nu se sara. Eu cred ca astfel de reglementRi sunt necesare, altfel ai minca pesticide cu lingura, ca nu le-ar interzice nimeni fermierilor sa le foloseasca.

Pai deja le mancam cu lingura.

Inseamna ca organismul nostru s-a adaptat daca le mancam cu lingura si nu crapam in masa, nu?

Tie ti se pare ca populatia este sanatoasa?

_
Tratament Anti-Cancer - 24 Brevete Medicale Internationale

35+ *** Mami de Sebi (25 Mai 2004) si Sofia (14 August 2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violetan spune:

Hei

Intervin si eu in discutie si, imi permit sa vorbesc de pe pozitie oficiala, cel putin in ce priveste compania Titan. Ne-a parvenit si noua (evident) in nenumarate randuri ineptia respectiva. Va mai confirm si eu (daca mai era nevoie ) ca sunt doar zvonuri fara nici un fel de fundament: nici un produs comercializat de Titan nu contine in lista de ingrediente substanta chimica (fungicidul) Initium (sau substanta cu denumire comerciala Enevrin T) si nici un furnizor al companiei de la care provin diverse alte ingrediente nu foloseste astfel de substante. Mai mult (se efectueaza analize periodic, absolut obligatoriu atat intern cat si extern) nici o alta substanta asemanatoare sau cu efect asemanator nu se foloseste in nici una din etapele procesului tehnologic si nici in alte operatiuni (gen deratizare, igienizare etc).
Scrisorele alarmiste primim aproape lunar, legate de diverse alte produse/producatori, dar cred ca aproape toti am inceput sa facem diferenta intre reclamatii intemeiate si prostiute menite sa agite spiritele...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui cristoiu

Pe de alta parte, hrana aia buna, naturala, exista. Bineinteles ca ea poate reveni in forta. INtreBarea este citi oameni din populatia lumii isi vor permite puiul ala netratat cu antibiotice - desi cred ca si fermele bio le folosesc - si fructele respective tratate doar cu apa de ploaie nePoluata. Citi vor muri de foame daca le scoAtem pesticidele si lampile hidroponice din uz?

Ah ... Si tu chiar iti doresti reintilnirea cu ciuma bubonica? Eu nu.

Hrana aia buna, naturala, exista, insa in cantitati foarte mici, si nu este accesibila decat celor care fac agricultura si stiu ei sigur ce pun si ce recolteaza, asta daca o fac ecologic.

Nu inseamna automat ca daca la magazin scrie pe produs ca este "bio", in mod sigur, 100%, fara nici un fel de dubiu, produsul respectiv este bio. De exemplu, despre grau, se poate spune ca este bio daca, printre altele, solul in care a crescut nu a vazut ingrasaminte chimice sau pesticide in ultimii 7 ani. Stim noi sigur ca graul ala a fost crescut bio? Putin probabil.

_

Mergi la inceput

Citat:

Tie ti se pare ca populatia este sanatoasa?

Nu am competenta necesara sa evaluez starea de sanatate a populatiei, tu o ai? Care ar fi criteriile?

Si daca as fi de parere ca "populatia" nu este sanatoasa cum ar veni asta in sprijinul acestei teorii a conspiratiei pentru decimare?
"Populatia" poate fi bolnava din zeci de cauze independente de Codexul asta: pentru ca are gene proaste, bea, fumeaza, face tot felul de excese inclusiv alimentare. "Populatia" poate avea probleme din cauza poluarii, a radiatiilor, a autimedicatiei....

Dar daca populatia ar manca in mod regulat pesticide cu lingura ar trebui sa crape in masa si asta nu se intampla.
Eu vad doua motive: ori nu le mancam cu lingura ori am inceput sa ne adaptam... Sau o combinatie a celor doua.

Nu-mi pare ca se moare in proportie mai mare si la varste mai tinere decat se murea acum 20 sau 50 sau 100 ani, azi zice ca dimpotriva. Daca ai o statistica care sa arate contrariul sunt deschisa s-o studiez.

Nu pot sa-ti spun despre "populatie" dar stiu ca eu sunt sanatoasa, familia mea este. In 16 ani de munca am avut probabil puse cap la cap 20 zile de concediu medical pentru probleme minore. Nu avem boli cronice, suntem activi, cu tonus fizic si psihic bun. Ne facem analize periodic si nu ni s-au identificat probleme. Nu ne indopam cu procarii dar nici nu citim pana la virgula etichetele tuturor produselor pe care le mancam/bem.

Una peste alta speranta de viata a crescut, suntem activi mai mult timp, nu inteleg de ce ar trebui sa intru in panica.

A, daca vreau sa-mi bag in cap ca e o conspiratie mondiala si ca cineva se joaca cu creierul meu facandu-ma sa-mi para doar ca ma simt bine si ca altcineva imi falsifica analizele care de fapt sunt dezastruoase, ca sotul meu e in realitatea cu un picior in groapa din cauza intoxicatiilor cu cine stie ce dar nu se vede...deocamdata, ca prietenii sunt frumosi si zambitori pe dinafara si gaunosi pe dinauntru... o pot face.
Dar risc sa fac o pshioza si sa am nevoie de-adevaratelea de tratament.
Opinia mea e ca e o falsa problema. De otravit nu e otraveste nimeni, o facem singuri mai mult ca sigur prin poluare si lipsa de grija fata de mediu. Dar din indolenta, nu pentru ca suntem parte a unei consipratii mondiale.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

Citat:
Codex Alimentarius are peste 16.000 pagini.

http://www.codexalimentarius.org/codex-home/en/

Ca sa nu cautam acul in carul cu fan, adica ceva ce nu exista decat in imaginatia "cercetatorilor" din saloanele spitalelor de psihiatrie,
indica-ne (cu trimitere directa catre directorul, documentul, pagina, articolul de pe site) o singura propozitie din acest Codex Alimentarius care ar sustine teoriile conspirationiste.

Ba pune mana si cauta si arata-mi tu ca ai dreptate si ca Codex-ul este creat si impus tocmai din dorinta mai-marilor lumii de a avea o planeta sanatoasa. Vrei chiar asa, mura-n gura?
Ia si tu la citit site-ul lor, toate articolele alea, tradu-le, daca vrei mai mult decat ceea ce am postat deja. Uite, cauta la capitolul cu Vitamine, vezi, ce scrie acolo?

Si in alta ordine de idei: de ce trebuie ca o organizatie si un grup de legi sa-mi impuna mie cat si ce mananc? Daca eu vreau sa mananc vitamine cu polonicul, de ce trebuie sa vina Codex Alimentarius sa-mi interzica?

De ce populatia din SUA nu are voie sa-si cultive propriile rosii si castraveti in curtea din spate?
http://uk.answers.yahoo.com/question/index?qid=20100915065828AAkghD0
http://www.rawstory.com/rawreplay/2011/07/michigan-woman-faces-jail-time-for-planting-vegetable-garden/

_

Mergi la inceput

Citat:

De ce populatia din SUA nu are voie sa-si cultive propriile rosii si castraveti in curtea din spate?
http://uk.answers.yahoo.com/question/index?qid=20100915065828AAkghD0
http://www.rawstory.com/rawreplay/2011/07/michigan-woman-faces-jail-time-for-planting-vegetable-garden/

Daca populatia din SUA este acelasi lucru cu dna din articolul pentru care ai pus link atunci raspunsul e tot acolo: nu are voie pentru ca vecinii din zona in care locuieste nu au fost de acord pt ca gradina ei de legume in curtea din fata strica aspectul cartierului.

Vecinii respectivi au reclamat-o la politie, au ajuns la tribunal si i s-a interzis.
Unde e codex alimentarius aici si unde este interdictia pentru toti cetatenii americii.

A... si nu era back-yard ci front-yard, aia care da la drum si pe care o vede toata lumea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns salcia spune:

Citat:

Si in alta ordine de idei: de ce trebuie ca o organizatie si un grup de legi sa-mi impuna mie cat si ce mananc? Daca eu vreau sa mananc vitamine cu polonicul, de ce trebuie sa vina Codex Alimentarius sa-mi interzica?

E, uite, aici iti dau dreptate. Nu sunt adepta teoriilor conspiratiei, insa nici nu cred ca trebuie sa fim supra-reglementati si tratati asa, de parca am fi copii mici. Adica nu imi place viziunea asta de stat paternalist, care ne dicteaza totul, mergand pana la ce si cum si cat sa mancam.

Dupa parerea mea, acest Codex este rezultatul lobby-ului facut de marile companii farmaceutice, in incercarea de a obtine o cota de piata cat mai mare (nu-i vorba, ca e deja destul de mare, dar daca se poate si mai mult, de ce nu?). Deci nu cred ca vor sa ne omoare, e pur si simplu lupta pentru bani (ca intotdeauna). Eu citesc de ani de zile despre subiect (de cand m-am inscris pe un site britanic, cred ca se numeste Alliance for Natural Health, pentru cele interesate), si din cate am inteles ideea e sa limiteze foarte mult cantitatea de substanta activa din suplimentele alimentare (vitamine, minerale, extracte din plante etc.). care se vand "over the counter" (fara reteta). Cand substanta activa depaseste o anumita limita, produsul respectiv trece din categoria "supliment alimentar" vandut OTC la categoria medicament, si pentru medicamente bineinteles ca exista cu totul alte reguli de omologare, autorizare etc. Pentru a scoate pe piata un nou medicament producatorul trece printr-un proces lung si foarte costisitor, si in general producatorii de suplimente nu isi permit asa ceva. Deci acestia fie vor produce suplimente cu cantitati foarte mici de substanta activa (care probabil vor fi un fel de "frectie la picior de lemn"), fie vor iesi de pe piata.

Substantele active la care ne referim nu sunt cine stie ce OZN-uri, ci vitamine, minerale si plante care se folosesc de mult timp si sunt testate suficient. Adica e absurd ca, in concentratia eficienta, sa le clasificam in categoria de medicamente vandute pe baza de reteta si sa obligam producatorul sa le testeze, sa le omologheze bla-bla, iar noi sa mergem la medic pentru a obtine reteta. Eu vorbesc acum si din postura omului care si-a rezolvat niste probleme de sanatate urate cu suplimente alimentare (e adevarat ca a trebuit sa le comand din State, pentru ca in general marea majoritate a suplimentelor de pe piata, chiar si inainte de aplicarea Codex-ului, contin cantitati infime de substanta activa si sunt apa de ploaie), si nu-mi convine ideea de a mi se limita niste alegeri si de a mi se refuza niste variante de tratament (mai ales in cazul in care nimic altceva nu a functionat).

In plus, daca intr-adevar mai exista si conflicte din astea de interese si laboratoare ale celor din Comisie implicate in "risk assessment", e clar ca ceva nu e in regula.

Deci, nu, nu cred ca in teorii conspirationiste, dar pe de alta parte sunt constienta ca intr-o oarecare masura suntem niste pioni folositi de diverse grupuri de interese.

Mergi la inceput