Fluturasi si floricele de Mai-Iunie 2012 (21)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aever spune:

Addya, nu e chiar bine bunica...A facut un nou accident vascular cerebral, era cat pe ce sa intre in coma. Momentan se pare ca a depasit momentul, insa odata cu accidentul a cazut si s-a procopsit cu o fractura de sold. Cel mai probabil n-o sa se mai scoale din pat si momentan e pe pampersi. Dar na, exista o sansa sa se mai imbunatateasca si poate cu putin ajutor sa reuseasca iar macar sa mearga la baie. Nici vorba sa creasca si un stranepot, noi acum ne-am dori sa nu se chinuie si sa nu sufere pana pleaca dintre noi.

Andreea, 17+ cu BebeLUna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns addya_21 spune:

aevar,imi pare rau.nu am crezut ca e asa de grava situatia:(.eu insa,ii doresc multa sanatate,sa se faca bine si daca nu poatre fi vorba de crescut un stranepot,macar sa il vada.sanatate multa iti doresc si tie,sa duci sarcina la termen fara probleme si sa ai un bebe sanatos.

andreea 17+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana85 spune:

Buna dimineata, burticutelor!

Mmamita, povestea bunicii tale este intr-adevar minunata. M-a indoiosat din multe puncte de vedere - iti multumim ca ne-ai povestit despre ea. Nu stiu daca sa iti spun ori nu condoleante, pentru ca totul trebuie din pacate sa aiba un sfarsit, iar al ei a fost pe cat de frumos se poate.

Ana_lia, bun venit! Sa ai o sarcina usoara, cu cat mai putine framantari si un bebe grasun si nascut la termen.

Mi_bebelina, eu ma pregatisem sa iti spun ca nu mi se pare ingrijoratoare tensiunea, insa dupa ce am citit-o pe Anitta care chiar stie ce zice (nu ca mine ), parca am inceput si eu sa ma ingrijorez. Cand mi-o iau acasa e destul de mica (intre 90/60 si 128/nu mai stiu cat, dar pulsul cam mare - 90-100-105). La medic e un pic mai mare, insa mereu a zis ca e ok. Daca ai deja experienta medicamentatiei in acest sens din sarcina anterioara, nu cred ca ar trebui sa te ingrijorezi prea tare.

Ylari, "confirm" ca scurgerea apoasa e prezenta si la mine uneori. Am sa-ti spun ce grija au aici ca sa nu-ti "incurce" analizele, pentru ca eu am fost socata in sensul asta. Prima data cand mi-am facut analizele pentru stabilirea grupei de sange si a RH-ului, si-au cerut scuze ca o sa ma intepe de 2 ori - asa e procedura. Eram doar eu, m-au dus in camera de recoltare, a venit o tanti cu zambetul pana la urechi si m-a intrebat daca asa ma cheama, cum ma simt, m-a incurajat, mi-a luat proba, si a zis ca sa nu plec ca mai vine cineva sa mai ia una. La fel, in doua minute intra o alta tanti, zambet pana la urechi, isi cere scuze ca ma inteapa si ea, ma mai intreaba o data daca asa ma cheama, imi ia sange, pune plasture, etc. Ca nu cumva sa se incurce probele, metodologia e ca doua persoane diferite sa iti ia cate o proba si sa fie apoi analizate ambele.

Apoi, ma duc sa-mi ia sange pentru DT. Trimiterea era pe nume + Diana. Ma intreaba iar tanti cum ma cheama, zic ca Nume + Maria Diana. Corecteaza ea acolo, ia proba (acelasi zambet, aceeasi amabilitatea, etc.) Cand primesc rezultatele pentru toate analizele, DT nu era facut pentru ca laboratorul la care l-au trimis nu a acceptat proba din cauza "incompatibilitatii de nume" (?! Trimiterea era pe Nume + Diana, proba pe Nume + Maria Diana). Acum, ma intrebam ce se va intampla cu banii dati si cu faptul ca termenul cand puteam sa-l refac expirase. Dar cand medicul meu a primit scrisoarea cu "incompatibilitate de nume" a rezolvat ea problema si pana la urma aia au facut testul.

A, si am uitat sa spun ca era un spital de stat, nimic special, dimpotriva, cam rablagit (se inchide in 20 de zile pentru ca e gata altul complet nou si se muta totul acolo), o persoana asigurata la stat nu plateste (mai) nimic pentru serviciile astea, iar eu fara niciun fel de asigurare am platit mai putin decat in Romania...

Elena, nu cred ca sunt asa de ingrijoratoare rezultatele (cam asa le-am avut si eu primul set). Leucocitele - nu-s asa de "peste", plus ca in sarcina e normal sa fie marite. Anemia - la fel, inca nu e, e doar la limita. Mie mi-a iesit bine analiza de sange si totusi, chiar luand Elevit, mi-a prescris si un supliment de fier.

Urina prima data mi-a iesit dezastruoasa, insa eram sigura ca proba data nu a fost ok. Cand am repetat-o a fost totul perfect, mai putin ph-ul care era si la mine 7. Dar e si asta in limite, am inteles ca e mai acid (mai mic) daca mananci mai multa carne, si mai mare daca esti mai putin carnivora si mai axata pe cruditati. Eu cam asa sunt...

Relativ la bebe care "face valuri" - e foarte normal sa incepi sa il simti pe la 18 saptamani, dar in general il simti mai usurel, mai rar, apoi tot mai puternic. Burtica incepe sa se miste un pic mai tarziu, cand deja loviturile sunt puternice. Si cand vezi o "valuire", il si simti lovind.

Aever, iar lasi hormonii sa te conduca si te stresezi prea mult! Bebe e bine, nu te ingrijora, el nu e atat de afectat de 2-3 zile de stres. Deja ti-am povestit la ce stresuri fizice l-a supus maica-mea pe frate-mio (cand a cazut pe burta pe niste sticle de a trebuit sa o coasa). Ei, eu am fost supusa 9 luni in burtica la stresuri psihice. Tatal ei era foarte bolnav de cancer, in faza terminala, iar mama era tare tare atasata de el - locuiau impreuna toti patru si el era un om minunat. Din pacate nu a apucat sa se bucure de mine mai mult de trei luni (asta e cel mai mare regret al mamei). Ea era devastata. Si cu toate astea, uite ca eu am iesit bine. Asa ca nu te ingrijora de pomana, piticutul e bine.

Titi, eu zic sa mergi la spital ori la un medic recomandat de vreo prietena ori policlinica, ori practic la orice ginecolog dispus sa te vada astazi. Nu stiu cat de grava e situatia, doar tu poti sa estimezi, insa nu esti "legata" de medicul tau - oricine te poate vedea in situatii de urgenta. Fetele spuneau pe aici (in special Elly, ea e experta contractiilor ) ca magneziul ajuta, si ca sunt periculoase contractiile pentru ca pot deschide colul.

Diana 23+ cu Mirciulica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns YLARI spune:

Of aiurea e sa stai numai in pat...
Vad ca nu mai am secretie de aia apoasa, nu asa ca aseara, e combinata si cu "bucatele" albe, probabil resturi de utrogestan. Abia astept sa vb cu dra...

YLARI si EVA alaturi de Desiree si printesa VICTORIA

POZE
Mami de Eva scumpa

bebedoiu
Trombofilie, Gena MTHFR Mutatia C677T genotip heterozigot si A1298C genotip heterozigot

Mergi la inceput

Ieri am uitat sa va spun, placenta mea e situata anterior, adik intre bb si peretele abdominal. Am navigat un pic, nu e nimic grav in asta doar ca mamicile cu astfel de placenta simt mai greu miscarile lui bb. Tzuky tu cum ai placenta inserata, ca m-am gandit fix la tine cand am aflat.

POZE
Mami de Eva scumpa

bebedoiu
Trombofilie, Gena MTHFR Mutatia C677T genotip heterozigot si A1298C genotip heterozigot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns onutza83 spune:

Ylari si eu am placenta anterior situata si am intrebat dr ce inseamna asta si a spus ca nu e nimik grav.La mine e un pic joasa dar dr a zis ca se ridica cand mai creste sracina...Eu il simt pe Tudorica al meu acu din orice pozitie:)) Uneori mai sus alteori mai jos .Cateodata da in ambele parti adik si in stanga si in dreapta deodata ceea ce ma face s acred ca e pozitionat orizontal:)
O sa fie momentul cand toate vom simti bebeii nostrii si atunci o sa ne plangem ca face box cu ficatul nostru cu coastele sau mai stiu eu cu ce:))
Ma uitam pe net si citeam de plictiseala bineinteles si mi-am dat seama ca in februarie intru in trimestru 3.Uffff repede a mai trecut
Multumesc lui dumnezeu ca nu am probleme si asa sa fie pana la capat,Mi s-a reglat somnul in sfarsit nu ma mai duc noaptea la baie si pot dormi pana la 10:)) om puturos ce sunt:))
Va pup si Ylari da-ne vesti bune !Doamne ajuta!!
Sa schimb si semnatura ca am schimbat sapt de miercuri acu avem 23s

Oana cu Bebe Tudor 22 +

Mergi la inceput

Aever, imi pare rau ptr bunica ta, dar bine ca a depasit faza critica, multa putere si sanatate!

Of, azi vad ca nu prea e nimeni pe aici.

Fetelor, m-am uitat cu oglinda acolo la mine loooool si nu e transparenta secretia, e albicioasa dar foarte apoasa. Hmmmm

Am visat groaznic de urat fetelor, ca sangeram si chiar cand sa plecam la dr il pierdusem/eliminasem pe bb si plangeam groaznic. Deci credeti ca sunt stresata???
hai va pup nu va mai sacai, o sa intru dupa ce aflu rezultatul.
In seara asta oricum nu mai pun utrogestan ca m-a bagat in ceatza rau ala pus aseara.

POZE
Mami de Eva scumpa

bebedoiu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns onutza83 spune:

Ylari activitate intensa ai:))Cosmarurile in sarcina cica is normale nu mai stiu unde am citit.:))) serios iti spun.
Oricum nu te mai gandi la ce e mai rau ca ai sa vezi ca totul va fi bine vb lui Elishor (care lipseste la apelul de dimineata vad,cred ca e dusa dupa concediu medical) asta este odiseea minunilor.
Capul sus si mergem inainte:))Fii ZENNNNNNNNNNNN

Oana cu Bebe Tudor 22 +

Mergi la inceput

ylari,uite ce am gasit despre cosmaruri in timpul sarcinii:
""........Nu te alarma atunci cand ai cosmaruri! De fapt, mai mult de 80% din vise sunt expresii ale anxietatii. Acesta este si rolul lor: sa elibereze mintea de stres si temeri si sa ofere solutii unor nelamuriri care te preocupa"

andreea 17+

Mergi la inceput

...si eu am cosmaruri,ultimul a fost ca o consecinta a unei discutii pe care am avut-o cu sotul meu in legatura cu eco morfofetala.el nu prea este de acord cu atatea eco si analize in fine l-am visat pe bebe,era mic si avea 6 degete la un picior si la celalalt 10.m-am trezit ffff speriata,bine ca a fost doar un vis.

bebe al meu e sanatos si frumos,nu are cum sa fie altfel, nu accept nici o alta varianta.

andreea 17+

Mergi la inceput