Strumfi & prichindei de iul-aug 2011 (37)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mamutz spune:

Tocmai am avut o discutie la plimbare cu o bunica iesita la plimbare cu nepotelul "E slab saracu, la 8 luni are 9 kg, nu ii da ma-sa sa manance. Nu vrea sa ii dea, nu a vrut deloc sa ii dea biberon copilului, ii da san si acum, saracu copil suge cate 5 minute odata, pai aia e mancare, normal ca e asa slab. Si ii da cate o jumatate de galbenus odata in loc sa ii dea copilului sa manace ca lumea. Pai celalat nepot al meu e asa de gras...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns v_florina spune:

Miha, eu nu mai am serviciu, trebuie sa imi caut ceva, dar asta mai incolo, sa faca Stefan macar 10 luni. Concediu de maternitate am pana face Stefan 1 an, adica pana in august.
Parintii si socrii stau tot in Bucuresti, relativ aproape. Ai mei sunt insa inflexibili, vor sa le duc copilul la ei daca ar fi sa aiba grija de el. Mie nu-mi convine nici asa, ca as pierde o ora dimineata sa-l duc, si o ora seara sa il iau (plus inca doua ore drumul la birou, deci ar fi practic 4 ore numai pe drumuri). La traficul din Buc inseamna f mult, plus ca de la serviciu nu pleci la ora fixa, ca deh, asa este la noi.
Eu propusesem sa aiba ei grija de el 2-3 zile, si 2-3 zile socrii. Sa-l ia ei dim, si noi sa-l luam seara. Iar o zi-doua sa vina ei aici, sa stea si copilul acasa, sa stie ca asta este casa lui si locul lui. Si sa platim noi motorina pt drumurile facute de ei.
Oricum toata discutia a fost ipotetica, pt ca eu nu ma apuc acum sa-mi caut de lucru, dar este bine sa stii cum stai si cu cine lasi copilul. Mama mi-a propus sa-l duc luni si sa-l iau vineri, ceea ce este de nediscutat din punctul meu de vedere.

Felicitari pentru reusita cu serviciul. O sa fie bine, o sa vezi. Este important ca reusiti sa fiti acasa, tu sau sotul, mai ales in primii doi ani.

Lori, da, nici nu vreau sa mi-l creasca cineva. Copilul o sa-l crestem noi, insa speram sa ma bazez pe ceva flexibilitate. Daca acum le este greu sa vina pana aici sa-l vada, ce sa mai spun cand o incepe gradinita si trebuie luat la ora fixa? Dar daca ei nu vor, asta este. Cumva vom gasi o solutie, ne vom descurca.

Roberta, imi pare rau ca trebuie sa incepi serviciul. Este totusi bine ca vine mama ta, este o persoana pe care te poti baza.

Adra, tocmai asta am zis si eu, ce fac, trezesc copilul la 6.30 dimineata? Pai o sa se sature de trezit cand incepe gradinita... Singura solutie la care ma gandesc acum este sa-mi gasesc un part-time, sau sa incep sa lucrez de acasa. Indiferent cat de putini bani vin, va fi ceva decat nimic.

Da, Crisspy, asa sunt ai mei. Asteapta sa ne ducem noi mereu la ei.
Imi pare rau de problemutele cu Andra. Sper din tot sufletul sa fie bine si sa ia constant in greutate. Incearca sa o cantaresti macar la cateva zile, vei vedea o crestere, oricat de mica. Asa, daca o cantaresti zilnic si vezi scadere, innebunesti!

Andreea, imi pare rau si de situatia ta. La mine mama vine daca o chem, dar nu abuzez. O chem doar cand nu mai am de ales. Si mai vine ea asa, cand trec ceva zile si i se face dor. Ma ajuta totusi si-mi aduce mancare cand vine, sau cand mergem noi la ei. La fel si socrii, ne dau mancare la pachet cand ne vedem. SI asta este un ajutor foarte important.

Lulusor, multa sanatate lui Eric. Abia astept sa vad cum evolueaza dupa ce incepeti sa mergeti la clinica.

Referitor la transfer diverse, puteti folosi si transfer.ro Pana intr-un giga este gratuit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LORIALEX spune:

Se vede ca doarme Luca,nu?

Deci de azi-noapte a inceput baiatul maii iubit sa-si reia bunele obiceiuri si sa nu ma mai trezeasca,sa se scoale doar pentru o gurita de laptic si apoi ....tocmai la 7 s-a mai trezit Uite-asa-l iubeste mai pe el
Dar sa va zic de ce:stiti ca el nu vrea biberon sub nici o forma.Am incercat de doua ori cand am fost la dentist si veam anestezie facuta.Ieri asa m-am suparat si mi-am zis ca n-o fi copchilul satul si am facut LP(prima data) si i-am dat si a facut un scandal de numai.Normal ca nu a vrut si a preferat sa se culceSi apoi cred ca a stat el asa si a gandit-o:De ce mi-a dat mami mie porcaria asat?Si cred ca si-a dat si raspunsul si drept uramare a dormit aproape toata noaptea de m-am trezit asa de odihnita de-mi vine sa dansez
Va pup fete dragi si va urez ozi de vineri minunata si un wikend incantator!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Gliana

Eric parca mesteca ceva..asa face.
Bebelusii vostri carora le-au iesit dintisorii...tot asa faceau??

mamica fericita a doi copii minunati Eric (26.08.2011) si Cristina (07.07.1992)

Al meu nu face asa,dar baleste de mori!
Si asa frumos ninge la noi mai Giulia!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns v_florina spune:

Lori, bravo!!! Oricum tu esti asa efervescenta (cel putin aici ) ca nici n-ai stii cand esti obosita!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui v_florina

Miha, eu nu mai am serviciu, trebuie sa imi caut ceva, dar asta mai incolo, sa faca Stefan macar 10 luni. Concediu de maternitate am pana face Stefan 1 an, adica pana in august.
Parintii si socrii stau tot in Bucuresti, relativ aproape. Ai mei sunt insa inflexibili, vor sa le duc copilul la ei daca ar fi sa aiba grija de el. Mie nu-mi convine nici asa, ca as pierde o ora dimineata sa-l duc, si o ora seara sa il iau (plus inca doua ore drumul la birou, deci ar fi practic 4 ore numai pe drumuri). La traficul din Buc inseamna f mult, plus ca de la serviciu nu pleci la ora fixa, ca deh, asa este la noi.
Eu propusesem sa aiba ei grija de el 2-3 zile, si 2-3 zile socrii. Sa-l ia ei dim, si noi sa-l luam seara. Iar o zi-doua sa vina ei aici, sa stea si copilul acasa, sa stie ca asta este casa lui si locul lui. Si sa platim noi motorina pt drumurile facute de ei.
Oricum toata discutia a fost ipotetica, pt ca eu nu ma apuc acum sa-mi caut de lucru, dar este bine sa stii cum stai si cu cine lasi copilul. Mama mi-a propus sa-l duc luni si sa-l iau vineri, ceea ce este de nediscutat din punctul meu de vedere.

Felicitari pentru reusita cu serviciul. O sa fie bine, o sa vezi. Este important ca reusiti sa fiti acasa, tu sau sotul, mai ales in primii doi ani.

Lori, da, nici nu vreau sa mi-l creasca cineva. Copilul o sa-l crestem noi, insa speram sa ma bazez pe ceva flexibilitate. Daca acum le este greu sa vina pana aici sa-l vada, ce sa mai spun cand o incepe gradinita si trebuie luat la ora fixa? Dar daca ei nu vor, asta este. Cumva vom gasi o solutie, ne vom descurca.

Roberta, imi pare rau ca trebuie sa incepi serviciul. Este totusi bine ca vine mama ta, este o persoana pe care te poti baza.

Adra, tocmai asta am zis si eu, ce fac, trezesc copilul la 6.30 dimineata? Pai o sa se sature de trezit cand incepe gradinita... Singura solutie la care ma gandesc acum este sa-mi gasesc un part-time, sau sa incep sa lucrez de acasa. Indiferent cat de putini bani vin, va fi ceva decat nimic.

Da, Crisspy, asa sunt ai mei. Asteapta sa ne ducem noi mereu la ei.
Imi pare rau de problemutele cu Andra. Sper din tot sufletul sa fie bine si sa ia constant in greutate. Incearca sa o cantaresti macar la cateva zile, vei vedea o crestere, oricat de mica. Asa, daca o cantaresti zilnic si vezi scadere, innebunesti!

Andreea, imi pare rau si de situatia ta. La mine mama vine daca o chem, dar nu abuzez. O chem doar cand nu mai am de ales. Si mai vine ea asa, cand trec ceva zile si i se face dor. Ma ajuta totusi si-mi aduce mancare cand vine, sau cand mergem noi la ei. La fel si socrii, ne dau mancare la pachet cand ne vedem. SI asta este un ajutor foarte important.

Lulusor, multa sanatate lui Eric. Abia astept sa vad cum evolueaza dupa ce incepeti sa mergeti la clinica.

Referitor la transfer diverse, puteti folosi si transfer.ro Pana intr-un giga este gratuit.

Mami de Pusculeanu mic si iubit (24 aug 2011)

Parerea mea este ca atunci cand esti pus in fata unui fapt vei gasi si solutia.Tu nu ai acum solutia pentru ca inca nu ai inceput munca,mai ai 8 luni,si nu esti stresata.Ca sa te incurajez,noi cand am venit in Canada ,Alexia avea 11 luni.Noi nu cunosteam pe nimeni,limba etc.A cautat gradinita asa cum am stiut si la 1 an si o luna ALexia a inceput gardinita de la 7 AM la 6 PM,timp in care eu faceam cursurile de francizare.Sotul meu lucra ,iar ma ocupam de csoal mea,de gradinita Alexiei casa.Atunci mi-a fost ff greu si-mi doream sa ma intorc in Ro,mai aveam si handicapul limbii,dar acum,privind in urma, a fost o perioada ff frumoasa din care am invatat si ramas cu ff multe.Nu a fost usor deloc,dar a meritat
Acum,stam undeva la 45km de Montreal si in cel mai fericit caz facem 45 min pana la serviciu.Dimineata plecam la 6.45 sa o lasam pe Alexia la scoala si apoi ne continuam drummul la serviul nostru la Montreal.Seara,plecam la 4 PM de la serviciu,dar din cauza traficului(pt ca toata lumea se grabeste sa-si ia copii/nevestele,etc) ajungem la Alexia la scoala abia la 5.30PM si in final ajungem acasa pe la 6PM.deci nu e fun nici la noi ,dar nu regret nimic si alergatura asta are farmecul ei,desi de muuuulte ori injuram traficul,vremea sau mai stiu eu ceGandeste-te ca din vara o sa fie unul in plus de lasat la gradi,Luca,si deci...mai mult timp.Dar asta ne-a apropiat mai mult,alexia este ff fericita ca suntem mereu impreuna,iar eu si sotul meu dicutam despre lucruri pe care nu le-am putea face acasa dincauza de copil
Sincer,iti doresc curaj si ai sa vezi ca lucrurile se vor aranja de la sine asa cum e mai bine pt voi

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui v_florina

Lori, bravo!!! Oricum tu esti asa efervescenta (cel putin aici ) ca nici n-ai stii cand esti obosita!

Mami de Pusculeanu mic si iubit (24 aug 2011)

Asa sunt,dar nu stiu daca-i bine ca uneori ii obosesc pe cei din jurul meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulusor77 spune:

Andy draga, este epuizant ce-ai descris tu, prin ce-ati trecut si inca mai treceti. Eu nu pot intelege ce s-a intamplat cu generatia copiilor nostri, de ce asa deodata aproape toti sufera de forme mai usoare sau mai grave de diverse alergii. Imi pare tare rau ca asa de complicat este la voi, iti doresc din suflet sa va mearga din ce in ce mai bine.
Asa cum am spus, Eric e alaptat exclusiv, iar eu nu mai mananc carne, lactate, oua, nuci, dulciuri, iar paine si paste mananc doar integrale. E prea scurta perioada de cand am inceput ca sa-mi dau seama de efecte. Nu folosesc produse cosmetice la el, iar detergent doar special pt. alergici. Am facut pana acum ce-am crezut eu de cuviinta, din sfaturile primite de la voi si din ce m-am mai informat si eu, dar oricum astept cu mare nerabdare ziua evaluarii.

Multumesc frumos pentru link.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreea_tc spune:

Citat:
citat din mesajul lui corry_28

Citat:
citat din mesajul lui Gliana

Eric parca mesteca ceva..asa face.
Bebelusii vostri carora le-au iesit dintisorii...tot asa faceau??

mamica fericita a doi copii minunati Eric (26.08.2011) si Cristina (07.07.1992)

Yap!

O mama implinita de: Matei si Iustin * 03.08.2011*

Si la mine (parca mesteca guma)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulusor77 spune:

Citat:
citat din mesajul lui mamutz

Tocmai am avut o discutie la plimbare cu o bunica iesita la plimbare cu nepotelul "E slab saracu, la 8 luni are 9 kg, nu ii da ma-sa sa manance. Nu vrea sa ii dea, nu a vrut deloc sa ii dea biberon copilului, ii da san si acum, saracu copil suge cate 5 minute odata, pai aia e mancare, normal ca e asa slab. Si ii da cate o jumatate de galbenus odata in loc sa ii dea copilului sa manace ca lumea. Pai celalat nepot al meu e asa de gras...

Mami fericita de Petru Nectarie (30.06.2011)

Mergi la inceput