Aspirante optimiste (749)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gina85 spune:

Buna denny,sunt de acord cu ce ai zis tu despre tb lui miha si stiu ca la mine e inca devreme dar contiunui acest drum,ma entuziasmeaza asa tare,parca ma mai incarc cu energie,si ca sa nu uit ca am intrebat-o si pe miha despre tb ei,mie una mi se pare ca e bine,valorile s-au mentinut destul de ridicate doar daca nu o are ea asa de obicei.ast sa ne raspunda,oricum ii tin pumnii

cat despre mine sa stii ca tb o masor la aceiaisi ora si ca si tine am totul pregatit pe noptieraimi fac temele bine

Mergi la inceput

cat despre egg sa stii ca am inceput sa il monitorizez si pe el,parca is un spion din urss,pana acum am obs doar prima parte pe care ai descris-o si tu.eu mai citisem undeva ca inainte sa iti vina mucusul ai pete pe chilot lunguiete,verticale de culoare alb,galbui fara miros(asta ar fi nefertil)si dupa iti vine mucusul fertil care il gasesti pe slip sub forma ovala,rotunda si pot zice ca e asa pt ca la mine asa se intampla

sper sa nu le plictisim pe celelalte aspirante dar eu ma bucur asa de ult pt tote informatiile pe care le-ai dat denny

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DenyAnd spune:

Ma bucur ca iti sunt de folos tot ce am scris din experientele mele
O sa vezi ca monitorizarea o sa fie placuta.
Pt mine asa a fost, mai mult o distractie, o curiozitate plina de nerabdare sa vad cum "lucreaza" CM al meu, si CAND, CUM apare ovulatia la mine, si sunt amintiri placute, ca si acuma inca mai pastrez toate OPK din august pana decembrie2011. Pur si simplu nu le pot arunca.
Stiu ca pt unele e un stres in plus depistarea, monitorizarea ovulatiei

2 sarcini pierdute la 4+

in curand pana la termen cu un sanatos si vioi

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui DenyAnd

Inca ceva, ce am invatat din experientele mele cu monitorizarea ovulatiei.
Faza dinainte ovulatiei(foliculara) nu este fixa (!), adica cate zile dureaza, si din cauza asta nu stii precis cand vine ovulatia. Intro luna poate veni in Z14(standartul), in alta luna poate veni in Z18, apoi urmatoarea luna in z12, apoi in z11, apoi z15 s.a.m.d.
De aceea recomand(din experientele mele), sa nu va uitati dupa lungimea CM vostru ca apoi sa incepeti cu testele de ov.
Daca aveti un CM de 26zile, ori 29, ori 32, ori 40, apoi sa incepeti testele de ovulatie in ziua care indica pe instructiune, adica daca ai Cm 26 zile, incepi OPK in z9, daca 29zile->z12, 32zile->z15, 40zile->z23. Nu va recomand asa.
Pt ca daca va orientati dupa instructiunea care zice in testele de ovulatie, riscati sa ratati ovulatia. Ca ea poate veni pe neasteptate mult mai devreme decat v-ati asteptat, cum ar fi z10 sau chiar z8.

Dar faza luteala(DPO) este mereu fixa.
La fiecare femeie in parte difera nr de zile a fazei luteale.
La mine mereu e 15zile DPO.
Primele luni de monitorizare, concomitent cu celelalte "unelte" de depistare a ovulatiei, eu asteptam nerabdatoare sa-mi vina si menstruatia, pt confirmare sa vad cand intradevar am ovulat in acea luna, si notam Z1, apoi numaram inapoi zilele spre ziua presupusa ca ar fi fost ovulatia. Si asa luna dupa luna, mereu cadeam fix a 16a zi ovulatia (numarate inapoi de la Z1), adica daca numeri inainte, iese 15zile DPO. Si asa am invatat cum sa stiu exact cand imi vine si menstruatia
Poate ajuta si aceasta info cuiva

Ma iertati daca am scris prea mult

Pupici la toate

2 sarcini pierdute la 4+

SA STII CA AI FFFF MARE DREPTATE
chiar vroiam sa imi calculez c din lunile trecute sa vad un pic dar ca sa fac asta ar trebui sa stiu sigur ca am ovulat,e asa??

tu ai maai descoperit cauza problemei tale???'cum mai esti acum??

Mergi la inceput

Da, trebuie sa stii macar cu aproximatie cand ai ovulat. Dar te safatuiesc sa nu te mai uiti la cele trecute, ca s-ar putea sa te trezesti ca pana acuma ai calculat totul gresit.
Ia-o de la zero incepand cu luna asta. Si noteaza-ti intrun caietel data, ziua CM, toate simptomele tale, ce eliminari ai, ce dureri ai la ovare, la sani, etc. Ca apoi peste vreo 4 luni te vei uita la toate insemnarile tale incepand din luna asta, si teva ajuta sa-ti faci o conlcuzie ce si cum e la tine cu CM si cu ovulatie.
Asa am facut eu

Cat despre analize, inca nu am facut nimic, ca imi astept salariul.
Vreau sa fac toate analizele odata, si costa binishor.
Le fac toate odata intr-o sambata, ca nu-mi permite jobul sa-mi iau free in timp saptamanii, plus ca ma costa drumul pana la Iasi.
O am planuita in martie sa dau la analize, pana atunci astept muncind. Am intrerupt tot ce luam: aspenterul, vitaminele(prenatele, o marca care am aflat maitarziu ca nu sunt bune), si imi las organismul sa se "odihneasca" fara ele, ca apoi cand dau analizele sa fie "curat" fara "ajutoarele" astea, sa vad ce rezultat am si sa o iau de la zero cu alte vitamine si ce mai trebuie.

Acusi se apropie menstruatia, si asa mii frica! Mii frica de crizele de dureri mari in timpul menstruatiei(de treb sa ma ia ambulanta de acasa) care le-am avut pana sa iau aspenter. Si cum ca am intrerupt aspenterul... sa vedem ce va fi.
Eu sunt sigura ca aspenterul ma ajutat sa nu mai am acele dureri.

2 sarcini pierdute la 4+

Mergi la inceput

Citat:

Da, trebuie sa stii macar cu aproximatie cand ai ovulat. Dar te safatuiesc sa nu te mai uiti la cele trecute, ca s-ar putea sa te trezesti ca pana acuma ai calculat totul gresit.
Ia-o de la zero incepand cu luna asta. Si noteaza-ti intrun caietel toate simptomele tale, ce eliminari ai, ce dureri ai la ovare, la sani, etc. Ca apoi peste vreo 4 luni te vei uita la toate insemnarile tale incepand din luna asta, si teva ajuta sa-ti faci o conlcuzie ce si cum e la tine cu CM si cu ovulatie.
Asa am facut eu

Cat despre analize, inca nu am facut nimic, ca imi astept salariul.
Vreau sa fac toate analizele odata, si costa binishor.
O am planuita in martie sa dau la analize, pana atunci astept muncind. Am intrerupt tot ce luam: aspenterul, vitaminele(prenatele, o marca care am aflat maitarziu ca nu sunt bune), si imi las organismul sa se "odihneasca" fara ele, ca apoi cand dau analizele sa fie "curat" fara "ajutoarele" astea, sa vad ce rezultat am si sa o iau de la zero cu alte vitamine si ce mai trebuie.

Acusi se apropie menstruatia, si asa mii frica! Mii frica de crizele de dureri mari in timpul menstruatiei(de treb sa ma ia ambulanta de acasa) care le-am avut pana sa iau aspenter. Si cum ca am intrerupt aspenterul... sa vedem ce va fi.
Eu sunt sigura ca aspenterul ma ajutat sa nu mai am acele dureri.

2 sarcini pierdute la 4+

Oricum e bine ca iti lasi un pic organismul fara pastile cum zici tu,asa mai elimini din "toxine" si dupa ai sa vezi ca totul o sa fie bine.
La maine cred ca problema o am eu cu siguranta,pt ca in august al meu a facut spermiograma,spermocultura si era totul ok.
Cred eu ca ori am probleme cu ovulatia ori am trompele infundate ca astea nu le-am mai verificat ca nu a fost timp.
Oricum sapt viitoare vad cum fac sa imi dea doc hartie sa merg la ginecolog aici si sa vedem ce zice

Mergi la inceput

Cat despre durerile groaznice de menstra ce pot sa iti zic e ca eu imi fac un fel de ceai,pun pe foc apa cu 2 foi de dafin si doua trei coji de lamaie si las un cloclt,la mine merge,nu stiu dar poti sa incerci,cine stie

Mergi la inceput

O sa incep de luna asta,nu vreau sa am vreo surpriza cum zici tu ca am calculat totul gresit

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui gina85

Cat despre durerile groaznice de menstra ce pot sa iti zic e ca eu imi fac un fel de ceai,pun pe foc apa cu 2 foi de dafin si doua trei coji de lamaie si las un cloclt,la mine merge,nu stiu dar poti sa incerci,cine stie

Multumesc de reteta. O sa incerc. Ca sotul imi interzice sa mai iau medicamente. Sau orice fel de vitamine. El e adeptul naturalului.
Cu greu l-am convins sa ma lase sa iau macar vitaminele ca sa ajute corpul pt a se prinde bebe bine de uter(cum ar fi vitaminele care le iau fetele cu trombofilie, ca ma astept la orice pana nu am rezultatele de la analize).
Nici utrogestanul nu ma lasa sa-l iau, si nu l-am ascultat, nah daca eu sunt

De cate ori pe zi se bea ceaiul de care spui? Si in cata cantitate?

2 sarcini pierdute la 4+

Mergi la inceput

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui gina85

Multumesc de reteta. O sa incerc. Ca sotul imi interzice sa mai iau medicamente. Sau orice fel de vitamine. El e adeptatul naturalului.
Cu greu l-am convins sa ma lase sa iau macar vitaminele ca sa ajute corpul pt a prinde bebe bine (vitaminele care le au fetele cu trombofilie, nah, ma astept la orice pana nu am rezultatele de la analize).
Nici utrogestanul nu ma lasa sa-l iau, si nu l-am ascultat, nah daca eu sunt

De cate ori pe zi se bea ceaiul de care spui? Si in cata cantitate?

2 sarcini pierdute la 4+

Sa stii ca eu il fac cand simt ca ma iau durerile alea de daca las sa treca ceva timp nu ma mai lasa cu nimik pana nu isi fac damblaua...
Il beau cand imi vin durerile si de obicei ma lasa imediat,poate ma gandesc eu ,nu le am asa de puternice ca si tine dar merita incercat.
Parerea mea e sa nu lasi sa iti fie prea rau ca eu asa faceam(ma gandeam:dar daca sunt totusi gravida,stiu ca suna paranoia)si nu imi mai trece deloc....sper sa iti priasca

Mergi la inceput