Aspirante optimiste (749)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miha_23 spune:

Citat:
citat din mesajul lui gina85

Miha cat dureaza cm la tine ?

Pt ca uitandu-ma la valorile tale am niste dubii pt cand ai ovulat,ziua 13 sau 17, pt ca eu stiam ca cand ovulezi valoarea e mica iar imediat dupa creste si se mentine cateva zile consecutiv

CM variaza intre 25,26 si 27 zile. Cred ca luna asta am ovulat in ziua 13 ,14. Ce m-a deruta pe mine luna asta au fost durerea de ovar drept mult prea devreme fata de alta data au inceput in z9 pana in z14. Tu ce zici pot dura ata durerile de avar. De luna viitoare reincerc si si eu cu teste de ovulatie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gina85 spune:

Citat:
citat din mesajul lui miha_23

Citat:

Pt ca uitandu-ma la valorile tale am niste dubii pt cand ai ovulat,ziua 13 sau 17, pt ca eu stiam ca cand ovulezi valoarea e mica iar imediat dupa creste si se mentine cateva zile consecutiv

CM variaza intre 25,26 si 27 zile. Cred ca luna asta am ovulat in ziua 13 ,14. Ce m-a deruta pe mine luna asta au fost durerea de ovar drept mult prea devreme fata de alta data au inceput in z9 pana in z14. Tu ce zici pot dura ata durerile de avar. De luna viitoare reincerc si si eu cu teste de ovulatie.

Nu stiu daca pot dura atat durerile de ovare stiu doar ca si mie mi se intampla ca si acum,ma dor ovarele dar testele sunt neg,deci cred eu ca se poate intampla sa te doara,pot gresi bineinteles
la mine cm variaza de la 26 la 29,sa zicem ca la 29 de zile mi-a venit doar de doua ori,ultima fiind luna trecuta dar eu am facut max.
deocamdata continui cu testele de ov pt ca temp ne arata dupa ce am ovulat.......sa vedem

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gina85 spune:

Citat:
citat din mesajul lui miha_23

Citat:

TEMP TA e asa ridicata tot timpul???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simo_82 spune:

Buna fetelor,

Imi pare rau pt. fetele cu Z1 . Fetele care sunt in perioada ovulatiei, spor la prestat. Sa se lase cu muuuulte liniute II, iar celor care sunt in perioada DPO le doresc multa rabdare.
Am si eu o intrebare pt. gravidute: ca timp se ia utrogestanul si no-spa? Mi-a dat utrogestan 3*200/zi si no spa 3*1/zi, pentru ca am placenta desprinsa putin. No-sap zicea medicul ca evita contractiile uterului..
Tzuki, sper ca esti bine,

7+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MeAlex spune:

Simo, ti-am raspuns pe PM, ca sa nu fim off topic.

10 saptamani

Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/5G homozigot
2 sarcini oprite in evolutie la 7 s, respectiv la 9 s
Tratament sarcina: Clexane 0,4, Femibion1 1/zi, CETEBE 2 g/zi, MagneB6 1/zi, Acid folic 1/zi, Vitamina E 1/zi, Omega3, Nospa 3/zi, Tarosin 6/zi, Scobutil 3/zi, Utrogestan 800 mg/zi
pentru sanatos!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns YLARI spune:

Seara buna, am intrat sa va spun ca am primit rezultatul la amnio si totul este in regula cu baietelul nostru.
Micky eu in august am avut dupa ovulatie o sete cumplita, mi-am facut progesteronul in ziua 21 parca si era sus in tavan, toate fetele de aici credeau ca o sa am doua liniute dar de unde...
Va pup pe toate. Gina vezi ca poti sa copiezi in postul tau linkul de pe fertility sa vada fetele graficul direct.

YLARI si EVA alaturi de Desiree si printesa VICTORIA

POZE
Mami de Eva scumpa

bebedoiu
Trombofilie, Gena MTHFR Mutatia C677T genotip heterozigot si A1298C genotip heterozigot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DenyAnd spune:

Miha23, eu cred ca ai ovulat in ziua 13. Pt ca in ziua 12 a crescut un pic TB si apoi brusc a scazut(z13) si iar a crescut si se mentine peste 36,9. Si azi esti in ziua 11 DPO.

Gina, la tine TB sunt normale(nu e regula ca TB sa fie 36 inainte, sau 37,0 dupa ovulatie). Fiecare organism are TB a ei.
Am analizat si TB-ele tale si eu la fel zic ca inca e devreme sa spunem cand ai avea ovulatia. Tu continua cu TB.

Cum iei TB? Dimineata la trezire inainte de orice miscare? La aceeasi ora? E foarte important sa respecti asta, ca altfel iti da graficul peste cap.
(eu de obicei imi luam TB la ora 5dim. inainte de a ma ridica din pat, imi punea ceasul sa ma trezeasca, imi lua TB, repede am notat pe o foita TB ca sa nu uit, si mam culcat inapoi. Termometrul, ceasul, foita si pixul-> pregatite de cu seara pe noptiera si cand ma trezea desteptatorul pt TB, intindeam doar mana la noptiera)

Cu mucus Egg(ca albus de ou) cum stai?

Eu ca sami dau seama cand se apropie ovulatie, in primul rand ma uit dupa Egg(si hai sa va zic inca ceva, ma scuzati de detalii, dar scriu ca poate ajuta cuiva: chiar inainte de a incepe Egg, iese ceva mai galbui si pe slip sta ca un punctulet-biluta mica-ala e semnul dupa care imi dau seama ca incepe Egg-asa am observat la mine, nush cum e la altele), si cum vad ca incepe sa apara Egg, cum incep testele de ovulatie(OPK).
Dar stiu ca nu la toate se observa Egg.
Si eu am avut luni cand nu observam Egg, dar lunile celea erau si cand iuby era acasa... asa ca cat era iuby in deplasare(era plecat chiar si 2 luni) si eram in pauza cu , se observa foarte bine Egg la mine. Dar cand era iuby acasa, nu-mi mai zaream Egg-ul, pt ca normal, faceam in fiecare zi. De aici si trag concluzia de ce la unele femei nu observa Egg incat zic ca nu au asa ceva. Parerea mea este ca Egg este, dar din cauza prestarilor zilnice, ea nu se observa .
Mi-e mi-a fost mai usor sa depistez ovulatia dupa mucus Egg atunci cand sotul era plecat. Si Egg nu ma insela niciodata, ca mergea mana-n mana si cu OPK si cu TB si cu simptome.
Gina, poate te ajuta aceste info din experienta mea

MeAlex spune foarte corect despre intervalul de ore cand sa faci OPK-ul, si eu de la ea am invatat cum sa le fac corect, si pana am inteles, mi-a trebuit sa treaca 2 luni de incercari cu OPK-ele.
Eu faceam mereu la ora 17. (au fost cateva luni cand faceam de 2 ori pe zi, exact in ziua ovulatiei, curioasa sa vad cum arata OPK-ul facut mai de dimineata, si pot sa va zic ca degeaba il faceam pe ala de dimineata, pt ca la mine sa pozitivat abia la ora 17. Si de atunci doar la ora 17 fac OPK-ele, si am reusit(dupa teorie am pus la practica munca mea de monitorizare a ovulatiei), adica am prins gravi din prima(so zic asa) dar din pacate am pierdut sarcina din cauza ca am nush ce "boala" in mine, care abia astept sa aflu care e ca sa ma pun pe tratament cat mai curand.

2 sarcini pierdute la 4+

in curand pana la termen cu un sanatos si vioi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MeAlex spune:

Ylari, tocmai am postat la odiseea ta, nu stiam ce ai facut si te-am cautat! Felicitari!

10 saptamani

Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/5G homozigot
2 sarcini oprite in evolutie la 7 s, respectiv la 9 s
Tratament sarcina: Clexane 0,4, Femibion1 1/zi, CETEBE 2 g/zi, MagneB6 1/zi, Acid folic 1/zi, Vitamina E 1/zi, Omega3, Nospa 3/zi, Tarosin 6/zi, Scobutil 3/zi, Utrogestan 800 mg/zi
pentru sanatos!

Mergi la inceput

Inca ceva, ce am invatat din experientele mele cu monitorizarea ovulatiei.
Faza dinainte ovulatiei(foliculara) nu este fixa (!), adica cate zile dureaza, si din cauza asta nu stii precis cand vine ovulatia. Intro luna poate veni in Z14(standartul), in alta luna poate veni in Z18, apoi urmatoarea luna in z12, apoi in z11, apoi z15 s.a.m.d.
De aceea recomand(din experientele mele), sa nu va uitati dupa lungimea CM vostru ca apoi sa incepeti cu testele de ov.
Daca aveti un CM de 26zile, ori 29, ori 32, ori 40, apoi sa incepeti testele de ovulatie in ziua care indica pe instructiune, adica daca ai Cm 26 zile, incepi OPK in z9, daca 29zile->z12, 32zile->z15, 40zile->z23. Nu va recomand asa.
Pt ca daca va orientati dupa instructiunea care zice in testele de ovulatie, riscati sa ratati ovulatia. Ca ea poate veni pe neasteptate mult mai devreme decat v-ati asteptat, cum ar fi z10 sau chiar z8.

Dar faza luteala(DPO) este mereu fixa.
La fiecare femeie in parte difera nr de zile a fazei luteale.
La mine mereu e 15zile DPO.
Primele luni de monitorizare, concomitent cu celelalte "unelte" de depistare a ovulatiei, eu asteptam nerabdatoare sa-mi vina si menstruatia, pt confirmare sa vad cand intradevar am ovulat in acea luna, si notam Z1, apoi numaram inapoi zilele spre ziua presupusa ca ar fi fost ovulatia. Si asa luna dupa luna, mereu cadeam fix a 16a zi ovulatia (numarate inapoi de la Z1), adica daca numeri inainte, iese 15zile DPO. Si asa am invatat cum sa stiu exact cand imi vine si menstruatia
Poate ajuta si aceasta info cuiva

Ma iertati daca am scris prea mult

Pupici la toate

2 sarcini pierdute la 4+

Mergi la inceput

Ylari felicitari pt rezultate bune la amnio.
Pana la urma tot l-ai facut

DD sa va da sanatate si sa ajungeti la termen. Abia astept sa aud ca ai nascut
Si de la MeAlex la fel.
Am emotii pt voi, de parca eu sunt gravi

2 sarcini pierdute la 4+

Mergi la inceput