Strengari de Martie - Aprilie 2012 - 20
Raspunsuri - Pagina 11
happylica spune:
sunt si eu in zona.. v-am citit toata ziua.. insa nu-s in ale mele. nush ce am.. am dormit iar prost..
apoi am gatit.. am vrut sa fac putin curat dar nu am avut chef.. poate maine. am reusit sa dorm pe la 5 vreo 40min.. si cam atat. nimeni si nimic nu-mi intra in voie.
dara, imi pare rau de vestile proaste. succes maine.. si te asteptam cu vesti!
lakioana, ce burtica maricuta ai! arati fff bine!
monna, m-a distrat teribil semnatura ta.
eu tot citesc pe aici ca ati schimbat prefixul.. etc . eu nu am simtit nimic cand am implinit 30sapt. vineri fac 31. sper sa ajung si la eco sa vad cum e piticoata.
ronina, memorez nr. cum ne-o fi norocul.. daca ne sincronizam sau nu.
amy, cum e bluzita? poze? eu nu mi-am luat haine de gravida pana acum. decat pantaloni.. de trening, negri simpli pt serviciu si blugi. bluze am imbracat ce am avut si ce mi-am luat.. nu-s de gravi. mie nu imi plac rochiile alea largi si nici salopetele. imi plac sa le vad pe altcineva.. insa nu pe mine.
30s5z
lakioana spune:
Citat: |
citat din mesajul lui aredwynn Fetelor, voi aveti contractii BH? Mi se pare ca eu am cam multe, sunt nedureroase, nu imi provoaca disconfort, dar sunt cam multe. E drept ca nu in fiecare zi, insa azi de ex. am ajuns la 5 intr-o ora. Acum o luna si jumatate colul era ok (4.6 cm), desi si atunci aveam contractii destul de dese, deci nu am sunat medicul. Din ce citesc, vad ca la 6 contractii/h ar trebui sunat medicul. Consultatia urmatoare e abia pe 19... deja nu mai am rabdare... In rest ma simt bine. Ma cam sperie alte mamici ca la ele asa au inceput problemele, una a nascut la 35 de saptamani, alta a stat cu colul sters la pat vreo 3 luni... Voi aveti contractii? Daca da, cat de dese? Dar intepaturi/presiune pe col? 32+ Natalia |
Si eu am contractii destul de dese. Le am in fiecare zi si sunt cateodata chiar si peste 10-15 contractii pe zi. Asa am fost si cu Rebeca. Acum nu stiu ce sa spun...la mine sunt destul de inconfortabile...pentru ca sunt foarte puternice si cu presiune pe col, asa cum zici tu...unele imi iau chiar si rasuflarea, dar deocamdata sunt ok. Totusi, daca esti ingrijorata, poti sa vezi pe cineva...chiar daca nu e medicul tau.
_
Lakioana mami lui Rianna Rebecca (16.09.2006)
si Evelyne Louise 26+ (DPN: 15.04.2012)
happylica spune:
la asta am uitat sa raspund. si eu am contractii.. dureaza cam 10-15secunde. nu sunt dureroase si sunt in special cand sunt intinsa in pat. destul de dese noaptea.
30s5z
lakioana spune:
Mersi fetele pentru aprecierile pozelor.
E destul de mare burtica si e cam greu cu ea...ma gandesc ce o sa fac la 9 luni. Cu Rebeca nu am fost mare deloc...dar se zice ca la al doilea copil se poate sa fie mai maricica burtica.
Dara...imi pare rau pentru diabetul gestational...am o prietena care l-a avut...dar cu o mica dieta se corecteaza fara probleme (cel putin asa imi spunea ea). Iti urez mult succes!!!
_
Lakioana mami lui Rianna Rebecca (16.09.2006)
si Evelyne Louise 26+ (DPN: 15.04.2012)
dara76 spune:
Hai ca am reusit sa recuperez si eu pe sarite asa. Va multumesc mult de tot pentru sprijin.
Tala, ne dai info super utile, ca de obicei, de unde se ia cearceaf anti-pipi? Cum il identific#259;m? Te rog, imi poti sa un link la huse de prosop pt. salteluta de infasat?
Merci Tala, o sa fiu cuminte si o sa tin exact ce regim imi da dr. Am cantar de bucatarie, sunt obisnuita si cu numarat calorii, acu' nu e mare lucru sa numar carbohidrati.
Amy, da, seamana si cu cele de la menstra durerile, uneori sunt identice si mai puternice, alteori si de alte feluri. Studiile zic ca nu e diferenta intre rapiditatea cu care vine laptele in functie de cezariana, ca ar fi data treaba de eliminarea placentei, care se elimina ea si la cezariana. Am inteles ca in primele zile ai colostru si apoi vine laptele, de multe ori la prima sarcina cu "furia laptelui", angorjari, etc. – poti sa stai in spital 4 zile si sa vina abia cand te duci acasa laptele sau cam in ultima zi, dar e normal ca pana atunci sa ai colostru.
- Asa e, de la 14 cu 10 tensiune incep problemele. Mai mult de 6 ore am retinut eu. Asta ar fi hipertensiune minora, mai exista media, ceva gen 15 si severa 16. Ai cumva idee unde se pot calibra tensiometrele? Eu am un Omron de brat, automat. Pana acum a batut cu ce mi se lua la medic.
Sovi, pls, ai o poza cu halatul bun pentru alaptat? Multumesc mult pentru grija, si tie, si Monnei, Talei, Danei, Roninei, lui Chito, Wali, Magdalenei. Am avut enorm de lucru si inca mai am, asa se mai intampla, vine cate un val. La spital am stat vreo 6 ore pt. analiza de diabet si eco, se cam speriasera de mine ca cica eram alba ca varul.
Magda, eu am valuri de-alea se sange spre cap si sufocare inca de pe la inceputul sarcinii, cu tot cu bufeuri, arsuri, am intrebat la dr. si cica-s normale. La fel am gasit si pe net. Dar imi verific tensiunea, la mine e ok.
Bine ai venit, Bia_Mi! Sarcina si nastere usoare! Si eu patesc la fel sa ma doara rau sub burta cand ma ridic si merg dupa aia ca Robocap. Am intrebat azi la dr. si a zis ca nu-i pericolul daca e colul lung si inchis.
Si eu am HPV, dar nu se manifesta activ, la tine e activ? Nefiind prezent pe col, nu prea mi se poate detecta tulpina, trebuia atunci cand am facut cauterizari, insa nu mi-a zis nimeni.
Dia, ce zic medicii de tensiunea ta?
Lady_x, bine ai venit!
Eu Pap fac anual si culmea, am facut unul cam fix prin perioada cand am ramas insarcinata.
Monna, am facut recoltare pe nemancate, la o ora si la doua. Valorile n-au iesit exorbitante, dar se reflecta si in avansul brusc si nou al bebitei, de aproape 2 saptamani in plus cum ar veni. La diabetul gestational se fac bebei mari. Important e sa nu-i expui la glicemii mari (nu doar cele pe nemancate, ci si cele dupa ce mananci). Sigur o sa primesc regim de numarat carbohidrati, nu stiu daca si medicatie, sper ca nu si insulina, imi ajung deocamdata injectiile cu Clexane in burtica, sper sa nu mai fac si insuline alaturi. Dar desigur, daca va fi nevoie, fac.
Multumesc mult, Cristina, Happylica; Lakioana. Nu mi-e teama, sunt putin necajita ca vreau sa nu ii creez bebicii risc crescut de diabet.
Eu am f. mult de lucru si in perioada urmatoare, o sa scriu mai rar, cred.
26+ Miruna Sanziana
*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*
dara76 spune:
Niko si J.D. or fi ok?
26+ Miruna Sanziana
*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*
monna3 spune:
La multi ani Lukas Christian de jasmin26!
Dara hai ca poate nu e cazul de insulina si e suficient doar regimul, tin pumnii. Doamne ajuta ca bebelina sa fie ok si de-acu sa ia in greutate normal, nu mai mult decat trebuie .
J.D. azi a dat semn ca abia a ajuns acasa iar de Niko nu mai stim nimic...
Monica, fericita 30+ cu Cezar-Andrei
AMR: 10 saptamani
monna3 spune:
Happylica multi sa treaca pasa proasta
Monica, fericita 30+ cu Cezar-Andrei
AMR: 10 saptamani
marci_mami spune:
Neatza fetelor!
Kovacsc mersi pt mesaj
Nu am mai apucat de mult sa intru sa scriu si sa va citesc dar promit sa recuperez cat de curand.
Suntem mutati in casa noua din august si nu am apucat sa terminam toate lucrarile.Asa ca mi s-au pus piticii acuma si ne-am apucat sa punem gresie in baie,faianta in bucatarie,parchet pe hol.......plus ca am inceput sa fac si cumparaturile pt bebelinasi sunt tare incantata.Eu nu am de la cine primi asa ca am profitat acuma de reduceri.
In rest sunt super bine spre deosebire de sarcina cu oliver cand dadeam dintr-una in alta.Nu am nici arsuri,nici contractii,nici dureri de spate(sper sa nu ma apuce de acuma)numai insomnii.
Nu avem inca nume pt bebelina si cu noutati despre cum suntem revin in 19 cand am intalnire cu printesa mea.
Va pupic si sper sa aud numai vesti bune de la voi
27+
mami de Oliver Nikolas -05.03.2010
Haydee spune:
Buna dimineata, burtici!
Am tras cu ochiul la poze, Tala are dreptate, toate burticile sunt frumoase!
Dara, imi pare rau de vestile privind diabetul gestiational; stiu ca e o sursa in plus de stres, dar cunosc alte mamici care au trecut prin asta si a fost totul ok; asa ca fii optimista si urmeaza instructiunile medicului; sunt alaturi de tine, sper sa treci cu bine peste asta
burticile si strengareii
26+, viitoare mami de