Strengari de Martie - Aprilie 2012 - 20

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns irinaelena spune:

Of, Dara, sper sa treci usor peste diabetul asta, noi suntem aici sa te sustinem, dar din ce mi-am dat eu seama pana acum, de cand sunt pe forum, esti o persoana puternica si o sa te descurci!

Fetelor, eu dureri sub burta nu am simtit, dar in schimb ma doare spatele f des. Am foarte putine pozitii care sunt confortabile. Ma doare in mai multe locuri, si jos, la sold cred ( cateodata schiopatez cand ma ridic) dar si mai sus, pe la mijlocul coloanei. Si ma mai doare intr-un loc, sub sani, pe linia unde incepe burtica. Acolo ma durea si la prima sarcina, dar parca au inceput mai tarziu durerile.

Irina, 25+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Dara sunt sigura ca totul o sa fie bine (asa ai tu 'noroc' insa sa fie si cu emotii). Lasa gandurile negre, concentreaza-te la ce ai tu de facut zilele astea si apoi pt pregatirile de intampinare bebe.
Cearceaf antipipi gasesti si la Ikea, dar mi s-a parut cam scump si nu la fel de bun ca cel de la tehnicomedicala. De acolo am luat eu pt David (acum 4 ani)2buc de dimensiune pt pat dublu la 50 lei/buc (atunci). E cauciucat pe spate, iar pe fata e material de prosop bbc. Pe unul l-am taiat pt a face 'pelinci' mai mici, pe unul l-am taiat doar in 2 pt cand am trecut de la scutece la wc si i l-am momtat pe pat sub cearceaf. Acum insa mai am f putine si ar trebui sa mai cumpar unul macar.
Husa pt salteluta de infasat o gasesti la textile pt copii in Ikea, iar singura poza cu ea este doar in 'titlul' de capitol din catalog (cea cu inimioara). Sunt 2 la set (una cu inimioara rosie si una cu inimioara albastra) nu sunt din bbc 100% (au si ceva sintetic) insa la pipait pare doar bbc si oricum e mai mult decat doar frotir ce-am gasit pana acum (si mai ieftin decat sa iau eu prosoape sa le cos astfel si sa fie si putin elastice).www.ikea.com/ro/ro/catalog/categories/collections/14252/" target="_blank">husa cu inimioara
Prosop din acela cu gluga eu zic sa nu luati mai mult de 1 pt ca ajung rapid sa nu mai incapa in el. Eu am unul de la David si in rest am mai cumparat din cele mari (70*140).
Acum sunt la faza documentare pt saltea de patut (daca aveti recomandari pls share)
La mine laptele a venit cred ca pe la 3-4 zile dupa cezariana. In maternitate ma mulgeam si o ora si nu scoteam mai mult de 10ml. Din cauza asta cred ca am facut si ragade (noroc ca David era papacios, cu toate ca a inghitit si sange cred). Dar m-am masat (oricum devenise tare dureroasa toata zona) si am muls si extra decat sugea el ca sa ma asigur ca se declanseaza productia cum trebuie si apoi sa nu fac furia laptelui. Acum nu stiu cat de tare influenteaza tipul de anestezie (daca influenteaza) declansarea lactatiei. Sa nu uit sa intreb medicul!
Mi-am mai adus aminte ceva: cred ca e valabil doar pt cezariana. Banuiesc eu ca la fel ca la orice alta operatie am fost unsa/curatata cu iod pe o zona f extinsa, inclusiv in cea mai intima . La putin timp am inceput sa ma cojesc acolo si cred ca a devenit zona sensibila si de la tampoanele acelea uriase si de la umezeala continua, asa ca am recurs la baneocin (cred) cu ajutorul sotului, evident, si cred si crema de galbenele. Nu stiu cat de elegant am reusit sa ma exprim, dar am zis sa va previn (daca o fi cazul de asa ceva)
De contractii nu stiu ce sa zic. Se pare ca nu mai am pt ca am colul f lung (4,5cm). Am banuit ca am atunci cand erau la 10min si erau ca niste intepaturi (in zona unde cred eu ca sunt ovarele de obicei). Insa de la no-spa si uscosin si pt ca am stat mai cuminte n-am mai avut. Daca aveti emotii din cauza lor nu este deloc contraindicat sa luati no-spa (insa nu stiu daca e ok 2 deodata) sau uscosin (care isi face efectul mai repede decat no-spa), evident s aintrebi dr e prioritar, dar si daca nu raspunde la tel nu gresiti sa luati un antispastic din asta (m-a asigurat dr mea de muuuulte ori ca nu dauneaza bebelui - eu nefiind o partizana a consumatorilor de medicamente de felul meu)
Hai ca ma apuc si eu de treaba, totusi. Asa ca insmoniacelor le urez somn usor (macar acu pe zi), iar la toate gravidutele noastre cumpatare (si ma refer aici si la gandurile negre)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magddalena spune:

buna dimineata burtici!!
dara imi pare rau ca ti-a iesit diabet, de incurajare,o sa fie bine pana la urma.
ma bucur ca ne-ai scris,cand intri in concediu?
bine ai revenit JD!cum a fost in tara?cred ca super bine,pt mine asa e cand merg acasa ma las rasfatata de toti..mai ales cand am fost in octombrie uff,stateam ca in rai!!
vrioam sa va intreb..ori sunt eu nesimtita,ori chiar sunt nesimtita!!eu nu simt contractiile BH adica poate nu stiu sa le identific,cum se manifesta?se intareste burtica?sau cum?
BIA mie nu mi-a iesit buricul incaa..dar e intins la maxim mai dureaza vreo saptamana doua sigur ca nu mai am nimic inauntru a iesit aproape tot

maine merg la ecograf,sper sa fie bine,si sper sa dau de doctorul meu sa fie de garda,o sa imi vad printesa!!

aa sa nu uit azi noapte am dormit ca un ingeras!!nu stiu daca a fost de la baia calduta care am facut-o sau de la ceaiul de musetel sau ca am facut schimb cu sotul de pozitia patului dar cert e ca un somn asa de odihnitor nu am mai avut de vreo saptamana buna!!sau de oboseala ca de 3 nopti nu dormeam in fine am dormittttt

va pup o zi buna

mie fierul mi-a iesit iar mic 10.7 si iau doua suplimente de feri nu inteleg de ce nu se ridica macar un pic,vad maine ce imi zice ginecologul.

gata fug sa iau masina si ma intorc pup!!

monna..fain cu AMR-ul nu?ce senzatie ciudata!!sotul cand vede hainutele la uscat pe uscator imi zice ca il ia niste emotii nu stie cum /ce sa simta!!ce tremurici ma ia!!
pup

mada 32+ MAYA-ELENA
AMR <8 saptamani!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amy25 spune:

Bia- am zis undeva intr-un mesaj ca aparatele de mana is proaste, arata ok vreun an maxim apoi dau erori. Stiu asta ca sotul meu este asistent medical in spital si chiar si dr ginecolog mi-a zis.
Vaccin poti face, acum vezi ca nici astea nu mai sunt bune toate ca au fost retrase ca nu asigurau toate tulpinile. Mie dr mi-a bagat foaia sa semnez ca nu fac din start ca ea n-a facut pana acum la nicio gravida ca le e frica. Oricum dc voiam, faceam ca aveam acasa vreo 2, dar...
Mie nu mi-a iesit buricul si nici nu cred ca va iesi ca acolo trece operatia mea si depinde atele cat dau voie, nu stiu..

Aredwynn- eu am avut vreo 2-3 contractii din astea dar mai mult cand am iesit la frig. Durere si intepaturi am avut si eu , mai ales cand misca mai tare undeva acolo jos. Dar trece . Daca mai continui asa, vezi dr mai devreme.

Lady bine ai venit! Fa-ti semnatura sa vedem si noi in cate saptamani esti.

Dara- imi pare rau de veste. Nu stiu ce sa zic, mult nu mai e dar fa ce zice dr si sa dea Dumnezeu sa fie bine bebitei si tie.
Durerile mele ca de menstra nu sunt asa puternice dar persista cateva ore bune.
Nu stiu cine poate recalibra tensiometre si mai ales din acela. Ce ai tu, se aseamana cu tensiometrul clasic, daca nu ma insel are banderola aia care te strange sus numai ca functioneaza pe baterie si citeste automat.
Cat despre lapte, eu sunt multumita si cu colostru cateva zile, numai sa fie. Eu credeam ca nu-i deloc...

Strumfy- ce zice dr tau de contractiile dureroase?

happylica- bluzaam luat-o chiar daca nu m-a incantat prea tare. Dar nu e numai de gravide, o pot purta si dupa . Ideea e ca ieri am stat 3 ore sa gasesc ceva de pus la gat in nuanta ei. Am ajuns acasa dupa 3 ore varza si am stat cu dureri de burta si spate pana pe la 11 aseara cand am bagat un uscosin si am adormit.
Fac o poza si o pun pe Picassa. Am pus si cu camasuta de alaptare si as vrea sa mai iau dar cu pantalon ceva, mai aproape atunci.

irinaelena- e normal sa schipatezi, sora mea a fost asa, din cauza sarcinii care apasa pe nervul sciatic

2004- ovarectomie dreapta din cauza unui chist; urmari: ocluzie intestinala si multe aderente!
-tratament 2 luni cu clostybegit fara rezultat +20 kg acumulate gratis
-2010- 3 inseminari nereusite la clinica Promed + 1 FIV nereusit
2011-ET reusit la clinica Promed

Multumesc Bunului Dumnezeu!
27+ Victor Gabriel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns titi143 spune:

Buna fetelor.
Lady bine ai venit printre noi si iti doresc o sarcina usoara si frumoasa. Sa ai un baietel sanatos, destept si frumos.

Dara imi pare rau pentru ca ti-a iesit ca ai diabet. Sper si cred ca totul va fi bine, mai ales daca ti cont de indicatiile doctorilor.

Eu am de azi dimineata ceva contractii, nu sunt dureroase, doar deranjante. Sper cand ajung acasa si iau nospa sa imi treaca.

Ramona mamica fericita a lui Eduard (09.10.09) si 24+ Robert Aaron

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happylica spune:

doar va salut si va servesc cu un ceai. am avut o noapte decenta. am mers la baie k de obicei.. dar m-am si odihnit.
am spalat deja o tura.. am mai pus o data la spalat.. acum ma apuc sa fac curat.
sa aveti o zi minunata
revin...

30s6z

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chitosenia spune:

Buna fetele mele,

Raportez ca m-au napadit hoarele de hartii... sefa vrea sa ma iau si de niste fise de date.. eu cred ca a innebunit stie ca mai vin 6 zile la munca...si vrea sa salvez universul. De azi dimineata tot punea lumea chestii pe biroul meu ... deja am obosit.
Mi-au sosit analizele .. hemoleucograma arata aiurea si ce m-a speriat si mai tare erse faptul ca hemoglobina glicata(Hb A1c) mi-a iesit mare 6.5% in loc de intervalul 4.5-6%.
Am nevoie de ajutor... Dara cu au ajuns la tine la concluzia de diabet... ce analize specifice ti-au dat si cum au iesit ele.
Fetelor care ati mai facut testul asta sau altele asemanatoare cu au fost rezultatele. Am vazut ca unele dintre voi ati baut ceva dulce si pe urma v-ati testat... lamuriti-ma pana nu o ia neuronul gravid pe aratura.

Pup fetele si strengarii

Mamica de Bu minunat si de strengar +28

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara76 spune:

Eu am facut testul asta: http://www.synevo.ro/test-de-toleranta-la-glucoza-diabet-gestational-75-g/
- are valorile la sfarsit jos in tabel, "a jeun" inseamna pe nemancate
- practic m-am dus, mi-au luat glicemia dupa ce n-am mancat/baut apa 8 ore, apoi am baut 75 g glucoza in apa rece si mi-au luat la 1 h si la 2 h
-asta e testul care stabileste daca ai diabet gestational, daca 1 din 3 valori depaseste ce e in tabelul ala - la mine depasesc 2 din 3, nu cu mult, dar bebe a crescut in avans si atunci se coreleaza (la diabet gestational sunt bebeii mari)

In strainatate se face obligatoriu in saptamanile 24-28, ca asta e perioada cand se declanseaza.
Bine, nu am facut testul la synevo, ci la Cantacuzino, imi recolta o asistenta din maternitate si sotu' fugea cu eprubeta in alta cladire la laboratorul privat sa i-o analizeze acolo.
E bine dupa ce-l termini sa bei apa si sa mananci, sa nu scada mult glicemia dupa.

Am indicatii asa: sa mananc 180 de carbohidrati pe zi (mi-au dat o foaie cu ei, dar oricum eu o sa folosesc un site sa calculez, cred) si sa imi monitorizez de 2 ori pe zi glicemia cu aparatul meu - dimineata sa nu depaseasca 99, iar la 2,5 ore dupa masa sa nu depaseasca 130.
Adica o iau dimineata in fiecare zi (dupa minim 8 ore de nemancat) si apoi la 2,5 ore dupa micul dejun azi, la 2,5 ore dupa pranz maine, la 2,5 ore dupa masa de seara. Adica in fiecare zi pe nemancate si la una din mese.
Daca nu reusesc sa fie sub 99 dimineata si sub 130 dupa masa, insulina scrie pe mine. Ca insulina nu face rau la bebe deloc.
In principiu, dupa sarcina, scapi, totul e sa nu fie bebe expus la glicemii mai mari decat cele de mai sus, e mai bine. Si poate nici nu se face de 4-5 kg la nastere.

Mi-au verificat si aparatul meu de glicemie la spital, al lor arata 105, al meu 109, cica nu e chiar asa relevanta diferenta, au zis ca-i bun (Accu check).

Chito, tin pumnii sa-ti iasa, dar daca nu, nu e grav, in general se rezolva cu regim, dar nici insulina nu e mare lucru si nu mai faci si dupa sarcina, marea majoritate nu raman cu diabet dupa. De.-aia ii zice doar gestational.

26+ Miruna Sanziana

*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lady_X spune:

Mi-am pus si eu semnatura cu varsta sarcinii. Bine gandit cu toate informatiile necesare pe prima pagina, pentru cele noi

irinaelena si eu am dureri de spate, iar cele ce sunt putin mai sus, banuiesc ca sunt rinichii, si m-au durut mai tare cand am stat intinsa pe spate. Presupun ca bebe apasa pe rinichi si din cauza asta. O vreme am evitat sa stau pe spate, pana si-a schimbat bebe pozitia si momentan sunt tot mai rare durerile astea.

magdaelena Eu simt contractiile BH ca un muschi incordat in abdomen, si cum sunt si slabuta, burta parca se ingusteaza, si iese mai in fata. In plus se si stramba, pentru ca il strange pe bebe si se vede forma lui, iar dc el e intr-o parte, asa iese in afara. Imi e si drag, la inceput cand il vedeam era mai ingust de o palma, acum e cam cat palma. Bine, se adauga si placenta, muschiul meu etc, dar oricum vad clar ca e mai lat acuma

dara Imi pare rau de diabet, dar din cate am apucat sa te citesc, esti o femeie puternica si sigur o sa fie bine. Din pacate e o bataie de cap in plus, dar sigur veti fi bine.

amy25 Eu am un tensiometru de incheietura de mai bine de 3 ani, si la fel mi-a fost teama ca nu o sa indice corect, mai ales in timp, dar chiar am avut ocazia sa il compar, inclusiv cu aparatul celor de pe ambulanta, cand am avut probleme (era pulsul 190, si doamna de pe ambulanta a spus ca sigur nu merge bine aparatul meu, si cand colo al ei a aratat la fel). Si mai nou in sarcina, l-am tot comparat cu al medicului de familie, cu al medicului ginecolog, cu al celor de la medicina muncii si mi-a indicat corect, acceasi tensiune, cu mici variatii de cateva unitati. Dar si eu as incerca sa compar periodic aparatul meu cu altele, sa ma asigur ca inca indica bine.

27+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J.D. spune:

am fost si eu la doctor azi pentru testul de toleranta la glucoza. sper sa iasa bine. bebe e bine, cu capul in coaste, are 767 gr, iar eu am pus 4 kg. Finn s/a bucurat foarte mult sa/l vada. o sa/i treaca cand la anul pe vremea asta o sa/i roada toate masinutele.

In ro a fost foarte bine. m/am relaxat, am dormit, am mancat porcarii si l/am lasat pe Finn sa/si faca de cap cu bunicii, strabunicele, unchiul, matusa si 2 pisici. De revelion a pus pana pe o arificie din aia mare care scoate un jet de flacari si s/a dus cu ea drept la lumanare. noroc cu taica/meu ca a deschis imediat usa si a aruncat/o in gradina. Apoi a pus stapanire pe farfuria cu ciorba de burta a matusa/mi si nu l/am putut opri. a mancat de parca nu mai vazuse mancare in viata lui. Cumparaturi nu prea am facut. cateva hainute pentru Finn si frate/sau, niste carti, un pulover pentru mine. mi/a luat maica/mea cadou o rochie de lana care se pate purta peste pantaloni si m/am bucurat ca am cu ce sa/mi acopar burta. deocamdata port niste tricouri lungi din cele care se puratu cu colanti acum cativa ani si un hanorac peste. mai am 3 perechi de jeans cu care ma tot schimb cand e rece si 2 perechi de vara. haine de gravida nu imi iau.

Finn Constantine 15.10.2009 si 25+ Euan Tudor

Mergi la inceput