Raed Arafat a demisionat. Cum comentati?

Raspunsuri - Pagina 24

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns portocalia spune:

Citat:
citat din mesajul lui ramiris

Citat:
citat din mesajul lui portocalia

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Nu, tocmai asta e cea mai "tare" parte a povestii, ca in urgente nu se cer bani. De-asta spun ca astfel de cazuri ar trebui sa plateasca.
femeia nu plateste nici un leu, platesc cei care muncesc.

**Fur is for petting***

http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts
http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts#!/profile.php?id=100001793812916

pai nu se cer pe loc, dar ulterior?

Din cate stiu eu nimeni nu plateste asistenta medicala de urgenta in Romania, asigurat sau neasigurat.

Acum opinia mea este ca daca spitalul ar face un demers prin care sa anunte ca s-a abuzat cu buna stiinta si intentie de serviciul de urgenta s-ar putea macar amenda neasiguratul nesimtit.
Cred sincer ca nici cei de la spitale nu fac nimic in sensul asta ca le e lene sau sila sa se apuce de hartogaraie. Cred ca asa schiop si chinuit cum e sistemul acum tot are o reglementare in sensul asta insa trebuie ca medicii sa documenteze intr-un fel abuzul
Pana la urma exista amenda daca suni la 112 fara sa ai treaba, nu?

da, si eu cred la fel, ca celor de la spital le e lehamite de hartogaraie sau pur si simplu nu au un departament de administratie, unde ar trebui sa ajunga toate cazurile astea. cunosc o doctorita de salvare si plangea ca jumate din apeluri sunt de la oameni care nu au bani de tratament injectabil, si atunci, la fiecare 12 ore, suna la salvare, ca vai, mor, vino sa-mi faci injectia! si salvarea se duce, ca n-are incotro. apleurile sunt inregistrate si desi iti stii bine "clientul", nu-l poti refuza, caci nu stii cum se poate intoarce impotriva ta. n-am fost pe faza sa intreb atunci de ce nu-i declara buni de plata...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Rufus

Citat:

Citat:

Privatii vin in sistem cu banii lor, se doteaza pe banii lor, tocmai aia prevedea legea!

cred ca problema nu se pune cu ce bani se doteaza, problema se pune unde factureaza, de unde isi scot investitia. si unde sa factureze, daca nu la stat, adica la banii publici? asta zicea copiloi cand vorbea de "conducta banilor publici" si cred ca are dreptate.

Guvernul nu are bani sa doteze sistemul de urgenta pana in cele mai indepartate colturi ale tarii. Concret, nu are cine (si cu ce) sa ajunga peste tot, la toti oamenii, nu doar la cei de la oras (ca doar nu degeaba isi pun problema cei care vor sa se mute din oras ce naiba s-o face in afara razei oraselor). Asa ca-i lasa pe altii, care se doteaza din banii lor, si ii plateste serviciile.
Mai simplu, este ca si cum trebuie sa ajungi la Brasov din Bucuresti, dar nu ai masina. Ce faci, nu te mai duci? Nu, iei bilet si mergi cu trenul (autobuzul). Adica ii platesti pe aia care au tren sau autobuz, nu-ti cumperi masina.
Ei bine, oamenii aia n-or sa vada salvare, pentru ca nu exista. Si n-or sa existe, pentru ca noi nu ne vindem tara.
Arafat spune ca urmeaza sa se cumpere cate o salvare pentru serviciul de urgenta in zona rurala. Dupa posibilitati...cine apuca, apuca. Cine nu, nu.

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

"EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde

da, in teorie suna foarte frumos si corect. ne lovim de problema practica atunci cand se pune problema platii. poate nu stii dupa ce criterii plateste statul :). caci una e primesti banii azi, la timp, alta peste 5 ani, cand ti s-a dat hotarare judecatoreasca. intre timp, tu trebuie sa platesti salarii, costuri fixe, TVA, taxe si impozite la zi.... esti oale si ulcele pana iti primesti banii, daca nu ai vreo intrare. iar intrarea cere spaga, evident.

mie imi place ca aici se discuta ideal si utopic. se vede ca n-ati avut niciodata de luat bani de la statul roman.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deceneus spune:

Din experienta trecuta la servicii de telecomunicatii, cei privati ar lua "crema", respectiv apelurile din urban si statul va deservi ruralul.
Si la telecomunicatii intai s-au introdus in urban, zona cu blocuri, apoi in zona de case si la urma in localitati mari.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Rufus

Citat:

Citat:

Privatii vin in sistem cu banii lor, se doteaza pe banii lor, tocmai aia prevedea legea!

cred ca problema nu se pune cu ce bani se doteaza, problema se pune unde factureaza, de unde isi scot investitia. si unde sa factureze, daca nu la stat, adica la banii publici? asta zicea copiloi cand vorbea de "conducta banilor publici" si cred ca are dreptate.

Guvernul nu are bani sa doteze sistemul de urgenta pana in cele mai indepartate colturi ale tarii. Concret, nu are cine (si cu ce) sa ajunga peste tot, la toti oamenii, nu doar la cei de la oras (ca doar nu degeaba isi pun problema cei care vor sa se mute din oras ce naiba s-o face in afara razei oraselor). Asa ca-i lasa pe altii, care se doteaza din banii lor, si le plateste serviciile.
Mai simplu, este ca si cum trebuie sa ajungi la Brasov din Bucuresti, dar nu ai masina. Ce faci, nu te mai duci? Nu, iei bilet si mergi cu trenul (autobuzul). Adica ii platesti pe aia care au tren sau autobuz, nu-ti cumperi masina.
Ei bine, oamenii aia n-or sa vada salvare, pentru ca nu exista. Si n-or sa existe, pentru ca noi nu ne vindem tara.
Arafat spune ca urmeaza sa se cumpere cate o salvare pentru serviciul de urgenta in zona rurala. Dupa posibilitati...cine apuca, apuca. Cine nu, nu.

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

"EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde

si rufus, intr-o afacere, ca sa vezi interesele, trebuie sa "urmezi banii" / follow de money! de ce si-ar baga privatul bani in serviciul de ambulanta? nu pentru profit?
de unde vin banii, nu de la stat?
cand sunt mai multe firme privata si statul nu are bani destui pentru toate cui crezi tu ca-i va plati la timp si pe cine va lasa sa moara?

traiesti in romania nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui Deceneus
Si la telecomunicatii intai s-au introdus in urban, zona cu blocuri, apoi in zona de case si la urma in localitati mari.

In ABSOLUT TOATE tarile de pe mapamond, TOATE retele de comunicatii au fost instalate mai intai in zonele intens populate si-abia apoi in celelalte zone.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Nu este legislatie care sa permita asa ceva si nu ai cum sa demonstrezi intr-un proces, ca la asta s-ar ajunge, ca femeia nu acrezut realmente ca decedeaza.
Ea poate spune ca nu stia ca nu poate chema salvarea spre exeplu.
Au mai fost colegi care au refuzat sa consulte in urgenta pe cineva care vroia sa afle sexul copilului, iar cineva-ul respectiv a iesit in strada si a inceput sa racneasca in gura mare ca ea moare si medicii nu o ajuta, s-a adunat lumea ca la urs, si da-i cu explicatiile.

Nu ai dreptul sa ceri bani pt. urgente.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

Citat:

In ABSOLUT TOATE tarile de pe mapamond, TOATE retele de comunicatii au fost instalate mai intai in zonele intens populate si-abia apoi in celelalte zone.

In virtutea acestui criteriu de eficienta, firmele private vor da mita ca sa primeasca apeluri in zonele urbane si se vor eschiva de la servicii in rural. O lege proasta generatoare de coruptie.
Privatizarea nu aduce neaparat beneficii sociale, ea poate fi buna sau dezastruoasa.

Decat sa privatizezi prost mai bine lasi activitatea la stat.

S-au privatizat societati din industria usoara catre investitori mari de profil si acestia au preluat societatile ca sa le inchida, pentrru ca aveau nevoie de piata nu de capacitati de productie. Daca statul ar fi prevazut clauze ca, in cazul in care capacitatea de productie scade sub un anumit volum contractul se reziliaza fara despagubiri, ar fi obligat pe investitori sa reloce productia in Romania si s-ar fi salvat locuri de munca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Eu n-am pretentia ca-s mare afacerist, asa ca nu m-am bagat in disecarea afecrii cu sistemul de urgenta.
Iti pot spune, insa:
- MS sanatatii face acum afaceri cu mediul privat, adica cu firmele private din Romania; din motive pe care nu le cunosc (poate ca nu se poate legal), toate achizitiile se fac nu direct de minister la firmele producatoare (de aparatura, de materiale, etc), ci la firme de trei lei care le cumpara de la producator si le vand la stat. Se numeste "externalizarea serviciilor", o practica binecunoscuta, pentru ca la fel si-au externalizat serviciile si Romgaz, ApaNova, Romtelecom, Enel si alte firme de stat, regii autonome sau firme private de (mare) interes public; firmele alea nici n-au bani sa cumpere aparatura medicala, primesc banii in avans de la stat, dupa care fac achizitia; si n-am vazut nici un miting care sa blameze chestia asta;
- cand cifra de afaceri este fixa, adica banii pe care-i are MS de cheltuit pentru urgenta prespitaliceasca (pentru ca vorbim de niste ambulante in toata paranoia asta, nu de toata medicina de urgenta) este una cunoscuta, de ce crezi ca se vor bate in nestire mai multe firme private? Si, daca prin absurd, din 5 firme private care se bat "pe ciolan", trei dau faliment ca nu-s platite la timp, crezi ca ma intereseaza pe mine? Au riscat, n-au castigat; care-i problema ta de pacient?

Mergi la inceput

Mitingul nu are legatura cu proiectul legii, mitingul a fost declansat de Basescu prin marlania la adresa lui Arafat.

Stiu ca externalizarile de servicii au fost surse de coruptie, si sa nu-ti faci impresia ca s-au batut firme private pe ele sau ca unele au dat faliment din cauza concurentei. Au fost externalizate cu "dedicatie". Cei care le-au preluat nu au avut concurenta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:

In virtutea acestui criteriu de eficienta, firmele private vor da mita ca sa primeasca apeluri in zonele urbane si se vor eschiva de la servicii in rural. O lege proasta generatoare de coruptie.

Legea-i buna, de ce nu este?
Da, firmele private vor da mita (probabil) si vor obtine privilegii. Te rog insa sa observi ca nu este o deficienta a legii ca exista infractori (mita este infractiune). Adica legea ar fi proasta daca ar ingadui, prin lipsurile ei, obtinerea de privilegii legale. Ceva de genul "tu esti avantajat ca ai salvarile mai rosii sau cu doua girofaruri". Iar ceilalti pierd pentru ca lor li s-au spus sa vina cu salvarile verzi si fara girofar.
Nu putem sta la infinit (adica mi-as dori asta, ca de putut vad ca se poate si asa) fara sa facem reforma in orice sistem, doar ca se vor gasi infractori care sa incalece sistemul ala. Nu este nici macar stagnare...este involutie. In multe domenii vremea ceausista incepe sa fie regretata; nu spune nimic asta?

Mergi la inceput