ati primit indemnizatia de crestere copil?
Buna ziua mamici! Cu noile reglementari in legatura cu OUG 124/2011 ce prevede ca benficiarii de venit minim garantat, aloca#355;ia de sus#355;inere a familiei #351;i indemniza#355;ia de cre#351;tere a copilului, care nu si-au achitat impozitele pot fi suspenda#355;i din plat#259; pe perioad#259; de pān#259; la 5 luni. Intrebarea mea este daca a "patit-o" cineva. Si mai ales ce integ ei prin: "Reintr#259; īn plat#259; īn momentul īn care fac dovada achit#259;rii taxelor #351;i impozitelor locale". Ca la cum se fac dosare si dosarele pt orice hartie, reintri in plata ,,,la anu pe vremea asta.
Raspunsuri
marius spune:
Prezinti chitanta sau ordinul de plata bancar dupa caz, cu justificarea achitarii taxei sau impozitului restant care face obiectul suspendarii acestor drepturi.
Vor face o copie xerox si se va relua plata drepturilor suspendate.
www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
BRAHARUALEXA spune:
Mda, raspuns ca la carte, nu realist din pacate. Reluarea platilor nu se face instant, adica a doua zi. Deoarece pana se introduce in sistem, pana se deblocheaza la plata, mai trece inca vreo 2 saptamani in care traiesti cu aer si tu si copilul tau. Dar sa speram ca nu vor fi cazuri.
eveline spune:
BTW..Marius....te rog lumineaza-ma. La primarie trebuie sa platesc impozitul pe casa si o amenda de circulatie, a sotului. Daca sotul nu plateste amenda (ma rog, noi - da e a lui) pot sa-mi opreasca astia indemnizatia?
mamica de Andreea Bianca(05.12.04) si Victor Darian(05.10.10)
marius spune:
Citat: |
citat din mesajul lui BRAHARUALEXA Mda, raspuns ca la carte, nu realist din pacate. Reluarea platilor nu se face instant, adica a doua zi. Deoarece pana se introduce in sistem, pana se deblocheaza la plata, mai trece inca vreo 2 saptamani in care traiesti cu aer si tu si copilul tau. Dar sa speram ca nu vor fi cazuri. |
Pai speram sa nu fie cazul nici de rauplatnici a obligatiilor ce le revin si care sa aiba o vechime a restantei mai mare de 2 saptamani, ca sa nu fie obligati altii fara probleme sa nu isi incaseze drepturile pentru neplata altora.
www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!
marius spune:
citat din mesajul lui eveline BTW..Marius....te rog lumineaza-ma. La primarie trebuie sa platesc impozitul pe casa si o amenda de circulatie, a sotului. Daca sotul nu plateste amenda (ma rog, noi - da e a lui) pot sa-mi opreasca astia indemnizatia? mamica de Andreea Bianca(05.12.04) si Victor Darian(05.10.10) |
Impozitele si/sau taxele beneficiarului de drept social.
eveline spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui marius
Impozitele si/sau taxele beneficiarului de drept social. www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor! Eu pur si simplu / Pagina legislativa |
Multumesc frumos de raspuns, e firesc ce spui.
Inca ceva, daca tot te-am prins: hartia de rigoare de la primarie unde scrie ce impozit avem de platit pe casa e pe numele sotului. In general adresele astea vin pe un singur nume...na, la noi e al lui. Daca nu-l platim (ipotetic), imi taie sau nu indemnizatia? Impozitul e la primarie pe numele lui, dar e al nostru, firesc, locuim amandoi in casa asta. In cercul meu de prieteni, cea mai mare parte a adreselor vin pe numele sotului (de obicei el e cel ce umbla sa intocmeasca acte), iar indemnizatia e luata de sotii (chiar, eu personal nu cunosc niciun tatic in CIC)...in cazurile astea se suspenda indemnizatiile doamnelor sau nu?
marius spune:
Daca in evidentele fiscale figurati amandoi - da. Daca figureaza doar el - nu.
eveline spune:
citat din mesajul lui marius Daca in evidentele fiscale figurati amandoi - da. Daca figureaza doar el - nu. www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor! Eu pur si simplu / Pagina legislativa |
Si asta aflu ineteresandu-ma la primarie, da?
marius spune:
Da
greatmom spune:
Am si eu o intrebare, poate stie cineva sa imi raspunda. Am o amenda de circulatie neplatita din vara 2009. Indemnizatia ti-o poate opri si pt amenzi neplatite vechi, sau doar cele care urmeaza sa apara dupa data de 1 ian 2012?