Strumfi & prichindei de iul-aug 2011 (36)
Raspunsuri - Pagina 9
madybulancea spune:
Si noi smiorcaiti,dintii se vad prin gingie dar pur si simplu nu vor sa sparga,simt ca o iau pe aratura....nu sunt in stare nici sa raspund!
Laura13 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui anda82 Revin si eu dupao zi de munca si griji pentru bebica mea.are temperatura de 37,6 rectal, desi i-a fst administrat dimineata nurofen.Si penoi ne supara gingia, e nervoasa, mai plange uneori noaptea...intr-un fel ma amuza ca sunt atatia bebei aici care se lupta cu navala primilor dintisori.I-am cumparat un gel, insa la noi nu are efect. Ma ingrijoreaza si faptul ca face caca asa ca un carnacior mai tare.De obicei nu se aduna intr-un carnat.I-am dat o para astazi, sa vedem ce se mai intampla...Ceaiul de musetel spunea cineva ca ajuta la constipatie?Voi dat apa la bebei?Si daca da, cam cat pe zi?Eu ii dau si mi-e teama sa nu-i dau prea mult. Babyblue mi-a venit scaunul si e ok,intr-adevar e confortabil pentru bebe. Miha, nu ai o cura si pt mine ca sa slabesc rapid 5 kg>Am citit ca ai tinut cu rezultate |
37.6 cu rectal inseamna de fapt 37.1. NU ESTE FEBRA. abia daca poti numi stare subfebrila. nu ii da antitermice la tempteratura asta, cand vor fi cu adevarat necesare nu isi vor mai face efectul.
ajuta la constipatie toate fructele care incep cu litera P (para, pruna, portocala - desi nu i-as da portocala asa de micutz, dar e bine sa stii pe viitor). da, ajuta si ceaiul de musetel. si in general lichidele.
eu ii dau apa doar dupa masa de pranz, bea destul de putina, mai mult se joaca cu biberonul. si ii mai dau seara dupa nexium. poate bea max. 10 ml pe zi. dar asta pt ca e nu cere/vrea. nu cred ca exista sa ii dai prea multa apa (desi stiu ca aici pe forum s-a spus la un moment dat ca nu e indicat sa se dea deloc apa la copiii pana la un an).
EDIT: ca sa spun ca nurofenul oricum are efect 8h, deci daca ar fi avut febra, i-ai dat dimineata nurofenul, este posibil si destul de normal sa reapara febra dupa 8h.
multa sanatate.
Laura13 spune:
a! si sa va mai zic ca dl. alex si-a descoperit picioarele pe care le suge de zor, prin papucei, botosei, salopeta. iar cand le prinde goale ... hmmmm, deliciu, cu toate scamele adunate de pe salopete
v-at prins ca doarme, nu?
Amaia spune:
citat din mesajul lui anda82 Revin si eu dupao zi de munca si griji pentru bebica mea.are temperatura de 37,6 rectal, desi i-a fst administrat dimineata nurofen.Si penoi ne supara gingia, e nervoasa, mai plange uneori noaptea...intr-un fel ma amuza ca sunt atatia bebei aici care se lupta cu navala primilor dintisori.I-am cumparat un gel, insa la noi nu are efect. Ma ingrijoreaza si faptul ca face caca asa ca un carnacior mai tare.De obicei nu se aduna intr-un carnat.I-am dat o para astazi, sa vedem ce se mai intampla...Ceaiul de musetel spunea cineva ca ajuta la constipatie?Voi dat apa la bebei?Si daca da, cam cat pe zi?Eu ii dau si mi-e teama sa nu-i dau prea mult. Babyblue mi-a venit scaunul si e ok,intr-adevar e confortabil pentru bebe. Miha, nu ai o cura si pt mine ca sa slabesc rapid 5 kg>Am citit ca ai tinut cu rezultate |
Da, Anda, eu spuneam ca am apelat la ceaiul de musetel pentru constipatie.(a baut cam 50 ml) In schimb nu stiu sa-ti spun cum ar trebui sa-l prepari. Eu am luat de la milupa si are concentratia gata "aranjata" pentru bebei. Si a functionat..dar imi este frica sa ii dau in fiecare zi.Pana nu intreb pediatrul nu te sfatuiesc nici pe tine sa faci exces. Pupici
Amaia spune:
citat din mesajul lui Laura13 salutari mamici, revenim si noi de la vizita la pediatra unde am avut mari surprize. in primul rand kilele, am ajuns la 8.400, adica a luat 900gr luna aceasta. tare mult, dupa orice standarde. na ... nu ne punem cu pofta de lapte a copilului , dar ne "grabim" cu diversificarea mesei de dimineata. apoi tot povestind de maraiala si noptile urate a le lui alex, am ajuns la concluzia ca reincepem nexiumul, a fost f bine cat a fost pe tratament. mai redeucem un pic morcovul din masa de pranz deoarece e un pic constipat. no, la sfarsit sa se uite si d-na doctor prin gurita ... surpriza emisiunii ... e ceva tare pe gingie care face un zgomot ca de os. ei, se pare ca iese si la noi un dintisor (ca sa intram in rand cu strumfii de pe forum - apropo felicitari pt toti dintisorii noi pe care i-am ratat pe perioada absentei mele). asa ca ii voi da calciu acum (nu peste o sapt cum ar trebui) ca sa il ajutam un pic si sa treaca mai usor peste dureri. cat despre masa de dimineata doctorita mi-a vandut pontul cu fructele uscate de la supermarketuri. cica ar fi (iertare daca s-a mai discutat, dar eu nu am citit) fructe uscate, nu confiate, care se rehidrateaza (adica se pun in apa peste noapte) si arata si au gust de fruct proaspat cules. doctorita imi spunea ca ei in casa folosesc numai din acestea peste iarna, inclusiv (sau mai ales) pt copii. cica se gasesc caise si prune. saptamana viitoare trebuie sa ajung si eu musai sa caut, sunt o varianta super la borcanase. cam astea-s vestile. logic, iar sunt in urma cu cititul (nu e gradi si dimineata mi-o papa toata dl. dani - care face f bine, multumesc de intrebare, e la fel de afectuos cu alex, la fel de dragut si minunat cum il stiti. a! si la fel de mofturos ), asa ca iertare ca nu raspund punctual nimanui. o sa imi intru eu incetul cu incetul in ritm. gasca Laura lui Daniel - 14.11.2006 si Alexandru 01.07.2011 Poze Daniel Mamici din Iasi Copilul iti ia tot ce ai avut, dar iti da ce n-ai avut niciodata. |
Felicitari pentru kg si pentru dintisor!!!!!!!
Amaia spune:
citat din mesajul lui Laura13 a! si sa va mai zic ca dl. alex si-a descoperit picioarele pe care le suge de zor, prin papucei, botosei, salopeta. iar cand le prinde goale ... hmmmm, deliciu, cu toate scamele adunate de pe salopete v-at prins ca doarme, nu? Laura lui Daniel - 14.11.2006 si Alexandru 01.07.2011 Poze Daniel Mamici din Iasi Copilul iti ia tot ce ai avut, dar iti da ce n-ai avut niciodata. |
Ce tare!!!!:)))))))))))))))))
Abia astept sa ajunga si Sofia la faza "picioruse"!!!
Amaia spune:
citat din mesajul lui madybulancea Si noi smiorcaiti,dintii se vad prin gingie dar pur si simplu nu vor sa sparga,simt ca o iau pe aratura....nu sunt in stare nici sa raspund! Mami de Razvan si Rares |
Era o vorba din batrani..."rabdare si tutun". Ma rog....in cazul nostru RABDARE!
Burtocika spune:
citat din mesajul lui Laura13 a! si sa va mai zic ca dl. alex si-a descoperit picioarele pe care le suge de zor, prin papucei, botosei, salopeta. iar cand le prinde goale ... hmmmm, deliciu, cu toate scamele adunate de pe salopete v-at prins ca doarme, nu? Laura lui Daniel - 14.11.2006 si Alexandru 01.07.2011 Poze Daniel Mamici din Iasi Copilul iti ia tot ce ai avut, dar iti da ce n-ai avut niciodata. |
Si noi, si noi, de ceva vreme deja !!! Am pe masa 4-5 perechi de sosete, ca sa o schimb cand se uda, si jonglez cu 2-3 salpoete. Plus bavetele pt ca saliveaza si uda salpoetele si body-urile sus ... Avem un bebe stropitoare
Irina (2006) si Miruna (2011)
www.goblenpartner.webs.com" target="_blank">mai coase cineva goblen ?
www.dealemele.webs.com" target="_blank">cartile copilariei mele
anda82 spune:
Multumesc fetelor pentru raspunsuri!
Andy08 eu nu i-am dat niciodata asa multa apa, o sa incerc sa-i dau mai des.
Laura, cu tot cu nurofen avea 37,6, iar cand i-am pus nurofenul 37,9.Are si ochii umezi, nu lacrimeaza dar lucesc asa...Si e nervoasa si duce totul la gura, deci clar e si gingia.
Amaliao sa caut si eu ceai de la Milupa de musetel, sper sa gasesc.