FIV in Ungaria 149
Raspunsuri - Pagina 19
adipapazi spune:
gretta, relax ca va fi super, o sa-ti placa , un fleac: te ciuruieste1 vezi ca ai descrisa punctia pe prima pagina. ideea e ca te adoarme pe vena si pana ajungi la painea noastra cea de toate zilele esti in lumea viselor. sa faci pregnylul/ovitrelle-ul exact la cat ti-a zis, daca ratezi, sa-i spui drului exact ora la care ai fct injectia.sa ai oua multe si mai ales bune!
qiao, si eu cu okii pe tn!
fetele noi, sedere scurta aici!
corina, arata-ne !
naty76 spune:
qiao,gretta bafta multa la punctie sa fie outze de calitate care sa se iubeasca mult cu gigeii!!
fetele si mult noroc
ImiMS spune:
Buna dimineata fetelor.
Gretta si Qiao...bafta multa la punctie...si sper ca dupa sa-mi impartasiti si mie experienta voastra!
Pety1981...multumesc de primire!
Povestea mea? Pai incerc sa v-o spun asa pe scurt.
Am 32 de ani si sunt din Tg.Mures. La 26-27 de ani ne-am hotarat ca vrem si noi un bebe...Pe vremea aceea am crezut ca trebuie doar sa vrei...restul e ceva banal!
Dupa cca 5 luni de incercari, ne-am dat seama ca ceva nu e in regula...si ne-am dus la dr! Mi-a zis sa mai incercam pana la 1 an...si daca nu se intampla nimic...mai vedem dupa! Dupa un an...fara analize, fara nimic...m-a bagat la IA nr.1...pe care mi-a facut-o o dr.rezidenta, fara succes...Apoi dupa cca 3 luni IA nr.2 facut chiar de el...dar la fel, fara rezultate!
Apoi au inceput migrarile noastre de la un medic la celalalt, analize peste analize...pana un medic endocrinolog si-a dat seama ca sotul avea oligozoospermie. A urmat o operatie laparoscopica, in urma careia "defectul" s-a remediat.Dupa un an s-a intervenit laparoscopic si la mine ptr verificarea trompelor...totul era in regula si acolo!
In 2010 dr de familie mi-a recomandat sa merg in Ungaria la Kaali, avand si ei o pacienta de 38 de ani care a reusit sa ramana la FIV nr.1...si asta mi-a dat incredere si speranta! I-am scris dr-lui Zadori, acesta mi-a trimis lista de analize, si in 25 noiembrie 2010 la ora 10 eram la el in cabinet, pentru primul consult.Toate analizele erau OK, mai putin la sot...unde...surpriza...a iesit din nou ologozoospermie! Dr.Zadori mi-a recomandat sa facem IA sau FIV...ptr IA mi-a dat sanse de 8%...iar cu FIV 45%...A ramas sa ne gandim ce varianta alegem si sa-l sunam.Dar...viata e plina de surprize...au intervenit in familie la noi tot felul de alte probleme de sanatate cu parintii, ceea ce ne-a obligat cumva sa amanam inteventia.Acum insa ne-am hotarat sa incercam primul FIV! I-am scris din nou dr-lui Zadori in 5 ianuarie...mi-a si raspuns...mi-a trimis lista cu analizele care sa i le repet, avand in vedere ca a trecut mai mult de un an de la consult. Astfel ieri,fiind in ziua 3 a CM, am fost la analize de sange cu sotul: AMH, FSH, TSH, LH si Prolactina ( astea vor fi gata in cca 2 saptamani ) + HIV, Hepatita B si C si VDRL la amandoi ( astea sunt deja gata si sunt OK ). Acum urmeaza sa ma programez la ginecologie ptr a repeta testul Pap + analiza bacteriologica a secretiei vaginale, plus sotul trebuie sa repete spermograma si analiza bacteriologica a lichidului seminal! Cand sunt gata urmeaza sa-l sun pe dr si sa mergem la Szeged, sa demaram procedura!
Cam asta ar fi povestea mea...sper ca nu v-am plictisit prea tare!
M-am inscris pe forum in ideea de a avea pe cineva cu care sa impartasesc experientele traite inainte, in timpul si dupa FIV!
O zi furmoasa fetelor si bafta tuturor!!!!
danylini spune:
buna fetele, imi pare rau ca n-am mai intrat dar am facut un pic de pauza , de ieri am inceput si lucrul dupa 3 saptamani de concediu si in martie voi incepe al 2-lea FIV.
fetele care sunt in focuri multa bafta!!!
va doresc o zi superba la toate fetele
corinuka_g spune:
'neata!
de ieri de la ora 13,30 sunt oficial mamica!!!! am 3 puisori in burtica! sper sa fie lipiciosi, cuminti si sa stea acolo 9 luni!
calitatea embrionilor a fost foarte buna, am avut 2 de 8A2 si o morula :), care cica a luat-o inaintea celorlalti..
suntem acasa, sunt cuminte si urmez recomandarile dr...
voi ce ziceti, sa stau acasa o saptamana sau doua? PK a zis ca nu-i musai doua, dar sa fac cum cred eu..
pupici
cybele spune:
dragele mele, am o veste minunata, bebelina lui Toni a "implinit" primul ei kilogram - 1040 grame cantarea aseara; Toni e absolut "topita", au lasat-o sa o atinga, zicea ca micuta se intindea ca o pisicuta la mangaiat; la spital medicii si asistentele evita sa se pronunte categoric in privinta ei, insa eu cred ca evolutia piticutei e absolut uimitoare , in 3 saptamani a luat mai mult de 300 de grame (ea dupa nastere a scazut la 720 gr). Sa dea Dumnezeu sa fie totul bine in continuare!
bafta multa fetelor in focuri, corinuka te asteptam cu test pozitiv, ca sa incepem anul bine!
ioana3110 spune:
vai ImiMs, cate lucruri facute in zadar! Ma infurii rau cand vad de-astea cu doctori care fac prima data IA inainte sa verifice trompele....
Oricum, sotul tau a facut si spermocultura? Stiu cazuri similare unde s-a putut rezolva partial cu tratament cu antibiotic, vitamina E si acid folic
Corinuka, bravo draga mea
Legat de stat in pat, hai sa iti zic ceva: eu la primul fiv , am stat acasa 2 saptamani si cuminte foc. Si nu s-a prins
La al doilea, de la embriotransfer, am fugit la aeroport direct si a doua zi am fost la lucru. si iaca fericire ca sunt insarcinata. Asa ca eu zic sa ai activitate oarecum normala, fara exagerari, evident. Faza asta cu statul in pat prea mult, nu cred ca face bine la circulatia sangelui in uter....am eu o teorie.
Eu sunt cu morcovu cat china pana ajung la eco
ImiMS spune:
Corinuka...felicitari,sa fie intr-un ceas bun!!!
Ioana...multumesc de raspuns! Da...si eu m-am inervat...dar tot degeaba...Pe atunci eram novice in de-ale fertilitatii...
In ceea ce-l priveste pe sot, spermocultura este OK si dr Zadori a zis ca nu e mare problema si ca am avea sanse mari...Acum...nu stiu...la cate am citit pe aici...pffffffffffff.
Dar...vreau sa fiu optimista!!!
Bafta si tie la eco!
Va pup!
danylini spune:
cybele, super veste, tot asa pe mai departe, ma gandeam la ea ca mai cunosc in aceasi situatie pe cineva, Doamne ajuta!!!
Ioana si eu imi faceam griji ca n-am stat la pat cat trebuie, ca dupa transfer direct in masina si acasa si apoi cum a fost craciunul am fost la parinti la masa si apoi la socri .
corinuka, Doamne ajuta sa se prinda macar unul sau doi, incearca sa nu te stresezi...
imims, pai daca nu am fi optimiste nu am mai face fiv asa ca hai capu sus si o sa reusim
QiaoBing spune:
corinuka si asa sa ramai pt restul vietii, mamica !
Eu raportez desertare cofrag cu 4 oo eco. Nu mi-a zis atunci cum sunt pt ca le-a mai lasat la "maturat", o sa aflu maine daca avem embrionasi si tot atunci ma hotarasc daca cer AH sau nu. ET o sa fie vineri, nu joi.
Totul a mers bine, i-au povestit sotului ca am adormit greu (aveam de povestit cu anestezista ) si m-am trezit repede. Am plecat zglobie de acolo, dar pe drum cand m-a apucat greata, iar acasa dupa jumatate de portocala si 2 covrigei am dat la boboci. Asa ca am luat antibioticul pe stomacul gol, am plantat si primul utrogestan, am tras un pui de somn si acum sunt fresh.
fetelor de sustinere. Sa stiti ca m-am laudat sotului ca am galerie
---------------------------------------------
MTHFR A1298C, PAI-1 675 4G, PAI-1 844G Heterozigote, TSH sub limita
sarcini obtinute natural 2000 - extrauterina cu pierdere de trompa, 2007 - chiuretaj terapeutic la recomandarea dr, 2010 - sarcina oprita in evolutie 6-7s, tratament cu Clexane 0,4 1/zi in s6
IA mai 2011 Medlife - nereusita
Copiii vostri nu sunt copiii vostri. Ei sunt fii si fiicele dorului Vietii de ea insasi indragostita. Ei vin prin voi, dar nu din voi. Si, desi sunt cu voi, ei nu sunt ai vostri. Puteti sa le dati dragostea, nu insa si gandurile voastre, Fiindca ei au gandurile lor, Le puteti gazdui trupul dar nu si sufletul, Fiindca sufletele lor locuiesc in casa zilei de maine, pe care voi nici chiar in vis nu o puteti cunoaste. Putei nazui sa fiti ca ei, dar nu cautati sa ii faceti asemenea voua, Pentru ca viata nu merge inapoi, nici nu zaboveste in ziua de ieri" (Kahlil Gibran)