BIOGENESIS FERTILITY CENTER (33)
Raspunsuri - Pagina 18
mbadaran spune:
Da, stiu ca ai aceeasi problema, ca citesc si la "clubul babelor", dar nu intervin
In ziua transferului, dr embriolog mi-a zis ca am avut 10 embrionasi, numai ca 2 dintre ei erau de calitatea C.
So, 7 erau de calitatea AA, si unul de cal B. Si mi-au zis ca parerea lor este ca trebuie sa-mi transfere 2. Eu le-am zis ca vreau 3. Au discutat intre ei si au zis ok, daca asa imi doresc asa vor face. Din ceea ce am discutat si cu fetele la clinica (le spusesem ca eu vreau sa transfer 4) am inteles ca se stabileste de comun acord nr de embrioni transferati. Stiu sigur ca medicii nu se "arunca" la un nr mare de embrioni transferati.
Cred ca in cazul lui Anne Mary a fost o neintelegere la mijloc, comunicarea a fost de vina, probabil ca si emotiile, stresul au fost de vina (la embriotransfer am fost super emotionata, stresata, chiar dr.D mi-a zis sa fiu mai relaxata).
Mihaela
Ingerash_Mic spune:
mihaela de ce nu intervii si acolo?
citind aici incep tot mai mult sa ma bazez mai mult pe clinica asta..
tu ce varsta ai? sotul tau a avut probleme ceva?
mbadaran spune:
Nu intervin pentru ca nu ma pricep, sunt prea avansate discutiile pe acolo. Stau, citesc si incerc sa bag la cap
Am 27, sotul 32. Problemele sunt numai la mine: ovare micropolichistice, anovulatie, menstra dereglata.
Mie mi-a placut f mult profesionalismul celor de la clinica. Dr sunt deosebiti, sunt dedicati meseriei pe care o fac. Si tot pe mana lor merg in continuare.
Mihaela
ingeras26a spune:
Ingerash mic, nu se pune problema ca ai deranja sau ai deranjat pe cineva, oricine este liber sa scrie la orice subiect.
Numai ca situatia fiecareia dintre noi este diferita, fiecare dintre noi stie daca isi "permite" sau nu (si nu ma refer numai dpdv financiar, ci la toate aspectele) sa aiba 4 copii nascuti inin acelasi timp...
Anne, cand faci FIV trebuie sa te gandesti ca daca iti pui 4 embrioni se poate sa nu se prinda niciunul, sa se prinda 2,3 sau 4, asa cum este cazul tau.
Nici pe mine nu m-a intrebat nimeni cati copii mai vreau.
Eu am insistat sa-mi creasca doza de stimulare pt ca aveam estradiolul mic si Dr D nu a vrut. A zis ca sunt tanara, sanatoasa si nu vrea sa-mi creasca doza. Nici nu a vrut sa mai discute pe tema asta.
M-a intrebat cati vreau sa transfer, el a zis 2, eu am zis 4, ca imi doresc cu disperare inca un copil si vreau sa-mi creasca sansele. Dar am ales sa-mi pun 4, avand un istoric: am pierdut 5 sarcini, deci ceva, acolo, este ostil sau ... nu. Nu se stie.
M-am gandit insa si la ce as fi facut daca se prindeau mai multi.
Daca se prineau 2, i-as fi pastrat pe amandoi, evident.
Daca se prindeau 3, ei, aici era cu semnul intrebarii. La 4 as fi facut embrioreductie sa imi ramana 2 sau poate 3, cine stie?
Saptamana aceea dupa ET stateam in pat si ma gandeam, Doamne, ce fac daca se prind 3 sau 4? Catalina poate confirma, ca am vb mult cu ea atunci...
La mine DD a decis sa mai am un bebe, asa ca nu a fost cazul sa fac nimic decat sa strang din dinti (am avut o sarcina cumplit de grea la inceput, pt ca de 2-3 ori pe saptamana sangeram foarte rau, de la ceilalti embrioni transferati mi s-a format un hematom care la vremea respectiva era muuult mai mare decat sarcina). Nu vrei sa stii prin ce am trecut in primele 3 luni, dupa fiecare sangerare o sunam pe Catalina sa ma incurajeze, mergeam la eco sa vad daca am pierdut sau nu sarcina, unii dr chiar m-au intrebat daca ma programeaza la chiuretaj, ca nu am nicio sansa sa duc sarcina la capat.
Si iata ca Sasha are 4 luni si 10 zile si este minunat si le multumesc lui Dzeu si dr pt ca mi-au dat aceasta sansa...
Mai am, dupa cum stii, 8 embrioni, toti AA. As mai face copii? Da, dar:
- o sa ma descurc financiar cu gradi privata, caci la stat sunt 40 in grupa si nu pot oricum sa-i duc pt ca nu ajungem la 5 sa-i luam? NU
- o sa ma descurc cu 2 sau mai multe gradi si afterschool? NU
- am bani sa-mi schimb cel putin o masina, pt ca eu am obsesia statului in scaun de masina (copiii) si sa-mi iau una mare in care sa plec in concedii cu toti copiii? NU
- am timp pentru mai mult de 2 copii, sa ma ocup de ei asa cum am visat si cum imi doresc? NU
- am rabdare pt mai multi copii? NU STIU...
- o sa mai avem timp si pt noi (eu si sotul) daca mai facem inca 1-2 copii? asta poate parea egosist, dar nu este, veti vedea ca o sa simtiti nevoia...NU
etc etc
Sunt multe considerente pt care am luat decizia sa ma opresc aici, dar le-am pus pe hartie (in cap, ma rog) si le-am disecat si ne-am gandit bine...
daca s-ar fi prins acum, la FIV-ul cu Sasha 2 bb, asta era, ii cresteam asa cum puteam si ii iubeam, nu se pune problema.
Dar daca mi-as mai pune, cati sa pun? daca la mine din 4 s-a prins 1, daca pun 1, se prinde sau nu, daca pun 3 sau 4, ce fac daca se prind gemeni? ii fac, nu? si atunci uite cum m-am facut cu 4 copii...
Nu ca nu mi-as dori, dar luand in considerare toate cele de mai sus si multe altele... este greu. Foarte greu.
Prefer sa mi-i cresc bine pe cei 2 si sa ii las si pe altii sa mai faca
Va pup pe amandoua si va doresc sa luati decizia cea mai buna, fiecare in cazul ei.
Ingerash mic, daca iti doresti 4, 4 sa fie!
Ingerash_Mic spune:
ingerash ai perfecta dreptate in tot ce ai scris.. e greu, mai ales in ziua de azi sa cresti un copil, dar 2 sau mai multi.. eu intotdeauna mi-am zis ca nu ma voi opri la un singur copil pentru ca stiu cum e sa fii singur la parinti.. e si bine si mai putin bine.. si de foarte mult timp ma vad cu 4 copii.. nu stiu de ce, dar asa ma vad eu.. e numarul maxim la care m-as opri.
pe de alta parte, in noiembrie 2011 cand am mers la medic sa vadem ce sanse avem cu IA si ce sanse avem cu FIV (avand o spermograma destul de proasta) ni s-a spus ca nici de FIV nu avem spermatozoizi (sotul trebuia sa repete spermograma a doua zi).. si stand la o discutie cu medicul l-am rugat sa-mi spuna ce s-ar putea intampla in cel mai rau caz (mergand pe firul vestilor rele).. si ne-a spus asa: „daca spermograma nu iese buna, mergeti si faceti cariotipul genetic la sot.. in caz ca acest cariotip nu iese bine, din pacate va trebui sa va ganditi la alta solutie daca vreti copii”.. eram varza.. ne gandeam amandoi la adoptie.. mi s-a rupt suflatul cand sotul imi spunea in masina „lasa tzutzi.. daca Dumnezeu asa a vrut, asa o sa facem.. vom creste copiii altora. inseamna ca asta ne este dat”.. la o saptamana dupa asta am primit rezultatul analizelor: normospermie.. si cu toate astea la o luna jumate dupa cand am facut inseminare, am avut numar mic de spermatozoizi: 10,49 milioane.. probabil unul dintre motivele nereusitei.. dar mergem mai departe..
am povestit toata chestia asta pentru ca la momentul respectiv am promis ca orice-ar fi, un copil tot voi adopta.. poate ca nu intamplator am fost pusi in situatia de a ne gandi la adoptie.. si am zis ca daca Dumnezeu ne binecuvanteaza cu 2-3 copii, pe al patrulea il voi adopta sigur.. asa ca in cazul meu, si daca voi avea copiii mei si daca nu-i voi avea pe ai mei, adoptia este in plan..
faptul ca am spus ca daca as transfera 4 embrioni si s-ar prinde nu as renunta la niciunul din ei nu inseamna ca fac un scop din asta.. nici pe departe.. pana la un ET am mult de mers.. inainte de ET vorbesc cu medicul ca la cat sunt de sarita de la locul meu nu ma urc pe masa pana nu vorbesc cu el.. ceea ce am spus se referea strict la situatia data de anne mary, la ce as face eu in situatia ei. logic ca as vorbi cu un medic, logic ca daca mi s-ar spune ca sunt riscuri MARI si e nevoie de o ER as face-o.. as plange dar mi-as reveni.. pentru ca stiu cat lupt si stiu prin ce stari trec (poate sunt eu mai sensibila, nu stiu) as fi in stare sa afirm ca si daca mi-ar transfera un medic „nebun” 8 embrioni si s-ar prinde toti, i-as pastra probabil e gandirea de acum.. probabil vazandu-ma in fata faptului implinit mi-ar tremura nu doar chilotii de frica.. probabil as apela la ER.. probabil as face sau nu as face multe
eu acum sunt bulversata.. nu a trecut nici o luna de la prima inseminare nereusita.. simt asa ca nu stiu incotro s-o apuc, am un amalgam de sentimente, idei, ganduri, reactii etc care probabil sunt un pic iesite din comun.. si pentru asta o sa incerc sa ma limitez un pic.. nu vreau sa fiu vazuta ca o ciudata
mihaela ai mare noroc.. problemele hombresitilor sunt mai delicate decat ale noastre..
mbadaran spune:
Din ce stiu (sper sa nu vb prostii, daca da atunci sa ma corecteze cineva)la FIV sunt oricum sansele mai mari de reusita decat la IU,daca barbatul este cel care are probleme: la insemninarea pe care ai facut-o, sotul tau avea aprox 10 mil spermatozoizi, la FIV nu ai nevoie de nr acesta impresionant de . Un embriolog bun stie sa-i aleaga pe cei mai buni, are nevoie de cativa buni.
Later edit: noi oricum am sarit peste partea cu inseminarea, mi s-a parut pierdere de timp si bani, in cazul nostru. Asa ca am "strans din dinti", ne-am chinuit aprox un an de zile sa adunam banutii pentru FIV. Chiar daca nu a fost reusit, eu am in continuare incredere in dansii.
Mihaela
Ingerash_Mic spune:
miha pai nu a reusit? scuze, nu am citit tot la topicul asta.. imi pare rau
cand am vb cu medicul inainte de repetarea spermogramei aveam o spermograma mai veche pe care el nu o vazuse.. si cu cateva calcule aveam un numar maxim de 250 000 de gigei buni.. pentru FIV trebuie minim 1 milion sau minim 2 milioane depinde de clinica cum accepta..
_
mbadaran spune:
Cred totusi ca nu ai nevoie de 1-2 mil de la FIV, ci de un nr mic. Nush de ce am ramas cu impresia asta, ca ai nevoie de cate un spermatozoid pentru fiecare out.
Help, fetelor, cele care stiti...cum stau lucrurile de fapt?
Mihaela