BIOGENESIS FERTILITY CENTER (33)
Raspunsuri - Pagina 17
ingeras26a spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mihaella27 Doctor inconstient si iresponsabil ! Nu e vina ta E VINA LUI ! Esti la primul FIV ? Multa putere iti doresc !! |
Mihaella27, cred ca astfel de comentarii nu-si au sensul, cel putin nu la acest subiect.
Atata vreme cat nu cunosti cazul si nu stii despre ce este vorba, propunerea mea este sa nu te bagi.
Eu de exemplu, am VRUT sa imi puna 4 si mi s-a prins unul singur. Au fost toti AA, deci cea mai buna calitate.
Putea sa-si puna 4 si sa nu se prinda niciunul. Daca aceasta a fost optiunea ei sau asa a sfatuit-o medicul, cunoscandu-i istoricul medical, atunci probabil aceasta era cea mai buna varianta in cazul ei.
Anne Mary, pana la 3 luni se pot reduce in mod natural. Daca nu se intampla, Dr Herghelegiu este poate cea mai buna alegere de la noi din tara (parerea mea) pentru embrioreductie. Bafta multa sa fie asa cum iti doresti!
anne`mary spune:
buna fetelor. Ingeras, nu te supara pe Mihaela caci e cumva aproape de adevar. Am fost la primul FIV, am avut 3 embrioni de categ A si mai mult in ziua transferului nimeni nu a discutat cu mine despre cati, cum si in ce fel mi se face transferul. Mi-au aratat embrionii, m-au intins pe masa si asta a fost tot. A trebuit sa insit ca eu vreau 2 copii iar ei imi spunea "tinem pumnii stransi sa se prinda 2" dar decizia de a se transfera 4 embrioni a fost exclusiv a lor. Nu mi s-au prezentat sansele de a se prinde 1, 2, 3 sau chiar 4. Nu am discutat ce fac daca se prind mai multi decat vreau....nu am discutat nimic. Repet: Nu am fost intrebata nici macar cati copii vreau.
Nu sunt genul care intr-o problema cu care ma confrunt sa ma grabesc sa arat cu degetul. Eu sunt genul care isi asuma riscurile si vina atunci cand consider ca ma fac vinovata de ceva. Sunt genul care recunoaste deschis unde a gresit. Imi asum intotdeauna vina. Dar in situatia asta mi-e greu sa nu-i consider vinovati pentru treaba asta. Va jur ca daca mi s-ar fi prezentat sansele de a se prinde mai multi decat vreau si daca eu as fi spus cu gura mea "vreau sa-mi fie transferati 4 embrioni" atunci nu i-as fi acuzat de absolut nimic ci as fi suportat consecintele cu stoicism.
Dar asta este situatia. Asa cum ii spuneam si Mariei, sunt optimista si cu o stare de spirit buna. Nu sunt o persoana habotnica, dar pe mine cineva acolo sus ma iubeste. Mi s-a intamplat de foarte foarte multe ori sa patesc ceva ce eu consideram ca este rau si care, in timp, mi s-a aratat ca a fost cel mai bine pentru mine. Sunt absolut convinsa ca o sa fie totul in regula pentru ca am incredere ca lucrurile se vor aranja.
4 embrioni nu pastrez pentru nimic in lume. Cu toate pacatele si implicatiile emotionale, eu nu pastrez 4 embrioni. Daca pana la 12 saptamani se opreste unul in evolutie atunci e bine. Cu siguranta am sa ma mai gandesc daca pastrez chiar si 3 pentru ca nu ma simt capabila sa ma descurc cu 3. Dar eu astept sa vad ce se intampla caci se pot intampla multe.
Mi-a placut de dr la care am fost ieri, un dr bun din buzau, cu multi ani de practica ce mi-a spus ca sunt prima pe care o vede cu 4 embrioni. Inclusiv ecografia a fost un mare noroc pentru mine pentru ca dr i-a gasit din prima pe 3 dintre ei (sunt in sir indian aliniati :)) dar intuitia i-o fi spus sa mai caute. Undeva ascuns prin nu stiu ce plan, l-a gasit pe al 4-lea. Daca nu insista dr? Nu riscam eu sa ma trezesc prea tarziu cu 4 embrioni? Imi este astfel confirmata parerea ca lucrurile, pentru mine, se intampla dintr-un motiv anume.
Mai vorbim. va pup
ingeras26a spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ingerash_Mic buna fetelor anne mary unde-i bre norocul asta sa se prinda 4? sa-l trimiti si la mine _ MTHFR 677 C>T heterozigot MTHFR 1298 A>C heterozigot PAI-1 675 4G homozigot IUI 1 = Medlife cu Dr. Albu Dragos, nereusita www.fertilityfriend.com/home/Almi" target="_blank">Everything will be OK in the end. If it's not OK, it's not the end. |
Esti sigura ca asta ti-ai dori? ai putea sa duci, crezi, o sarcina cu 4 bebelusi, pana la momentul la care toti sunt viabili si daca se nasc sa nu aiba probleme (ca sunt prea micuti, ca sunt prematuri cu toate problemele ce decurg din asta, ca mai pierzi 1-2 din aceasta cauza si te lupti pt viata celorlalti? Nu cred ca asta vrei...nu vreau sa pun raul in fata, este foarte posibil sa fie ok si sa fie toti sanatosi, Doamne Ajuta, daca asta iti doresti!
Dar dupa aceea, ai avea cum sa te descurci cu 4 copii in acelasi timp? Toti cu aceleasi nevoi simultan? gandeste-te bine, nu e chiar asa usor...4 care mananca in acelasi timp, 4 care invata sa mearga in acelasi timp, 4 la gradi, 4 la scoala (cu toate cele necesarew), 4 in concediu (?!) etc. Da, recunosc, ideea e frumoasa, si eu mi-as fi dorit sa fac mai multi, insa cum ma descurc? cu ce-i intretin?
Anne, nu vreau nici sa te sperii sau sa te influentez, Doamne Fereste. Mi-am exprimat parerea in sensul in care ai toata sustinerea mea pt decizia pe care o vei lua, oricare va fi ea.
sper spune:
Anne Mary e foarte trist sa-ti doresti sa se opreasca unul din evolutie dar in conditiile acestea asta e varianta cea mai buna. Ce inaltime si greutate ai? Esti micuta?
Fetelor care FSH-ul maxim care il accepta clinica pt FIV?
Sper... sa devin mamica
MTHFR C677T homozigot, Fact V Leiden heterozigot, 3 sarcini pierdute obtinute prin RUAM
(2 sub tratament cu clexane 0,4 si 0,6)
Tratam pana la FIV= euthyrox 31.25mg+Taxofit folsaure metafolin+ acifol+aspenter+omega3+Coenzima Q10
Un ultim FIV in apr/mai 2012 cu clexane 0.4x2/zi din zi 1 de stimulare (fara aspenter)
Cocolyso spune:
Draga Anne,
Si eu am fost la Biogenesis, si eu am VRUT sa imi puna 4 embrioni si in toate cazurile in care medicii nu spuneau ceva, ii intrebam si imi raspundeau.
Nu e in regula sa mergi pe ideea nu imi spun, nici eu nu intreb, pt ca pana la urma ei se concentreaza pe ce au de facut, poate sunt obositi, poate sunt atat de dedicati incat nu mai vorbesc dar isi fac treaba.
Si eu si multe alte fete am mers pe ideea sanse maxime, discutand cu medicii (Dr.D si embriolog).
Toate mergem acolo cu un scop:copil sanatos.
Mereu vor fi discutii, daca pun 4 de ce un 4, daca ei zic punem 2, de ce asa si povestea continua fara sfarsit.
Cu riscul de a te supara, desi nu vreau,, ar fi trebuit sa pui toate intrebarile la momentul respectiv.
Daca iti puneau 2 sau 3 si nu se prindea niciunul, te-ai fi gandit ca daca iti puneau 4 sansele erau mai mari.
Dumnezu sa te ajute sa iei decizia cea mai buna pt voi.
Cocolyso spune:
Si inca ceva, nu inteleg ce vrei sa spui cu ''nu am fost intrebata cati copii vreau''.
Te referi la cati embrioni sa transfere sau la cati au sansa sa se prinda, pt ca nimeni nu poate sti 100% sau nu iti poate garanta 100% cati copii vei avea in urma unei proceduri de reproducere asistata.
Un fiv reusit inseamna nasterea unui copil sanatos.
anne`mary spune:
cu ce sa ma speri ingeras Crezi ca eu nu m-am gandit la toate? Nici nu se pune pune problema sa raman cu 4 din motivele enumerate de tine si muuult mai multe pe langa.
Cocolyso nu ma supar. eu cu Dr D m-am intalnit ultima oara cred ca pe la jumatatea lui decembrie. Apoi l-am vazut in ziua punctiei dar nu si dupa procedura caci intrase la consultatii. Cand sa vorbesc cu el? Prin telepatie? Prin mail? Sa-i trimit porumbei voiajori? in unele din zilele petrecute la clinica pentru analize/eco am abordat-o pe Laura. Cum se procedeaza? Pe cati embrioni se merge de regula? Cate reusite au avut? Cate sarcini multiple? Multe astfel de intrebari. Nu mi-a raspuns la niciuna. A dat niste raspunsuri evazive si neconcludente din care nu am inteles nimic. Eu tot reveneam pe intrebari si ea cu un zambet mai mult decat superficial imi intorcea intrebarea. Singurul lucru pe care l-am retinut a fost "majoritatea sarcinilor noastre au fost unice si avem doar 2 cazuri de sarcini cu tripleti duse la termen". Atat am retinut caci in rest nu mi-a spus nimic. Am renuntat sa intreb pe altcineva, considerand ca atunci cand vine dr D am sa port o discutie cu el. In ziua transferului am urcat direct in sala unde roiau asistente, m-a urcat pe masa, mi-a aratat embrionii si au inceput pregatirile. Unde si cand sa discut cu ei. Atunci era momentul sa discut? Cand el ma stergea la fund? Nu stiu voi ce pretentii aveti dar eu cand trag asistentele de mine sa stau intinsa pe masa, relaxata si Maria imi ungea burta cu gel nu pot intreba ce as fi vrut sa intreb.....
ma grabesc acum. mai vorbim,puup
Ingerash_Mic spune:
buna fetelor
imi cer scuze daca am deranjat pe cineva cu comentariul meu.. nu asta a fost intentia..
explicatii legate de ceea ce am scris am dat si la „Clubul babelor FIV-oase”, dar nu ma deranjeaza sa repet..
ingeras da, as fi de acord sa-i pastrez pe toti 4 in cazul in care se prind toti 4.. si i-as pastra atat timp cat doctorul/doctorii ma asigura la fiecare eco ca toti se dezvolta normal din toate punctele de vedere.. da, as accepta transferul de 4 embrioni (maxim) si daca s-ar prinde toti nu as apela la embrioreductie tocmai pentru ca ma gandesc ca nimeni si nimic nu-mi garanteaza ca dupa ce o fac cei care vor ramane se vor dezvolta normal sau vor supravietui pana la final.. nimeni nu garanteaza nimic, fie ca se transfera 1 sau 7, fie ca se prinde 1 sau se prind 4..
anne iti doresc din suflet sa iasa totul bine, asa cum iti doresti tu si sper ca nu te-am suparat cu mesajele mele
mbadaran spune:
Buna,
Am citit postarile tare Anne Mary.
Si eu am facut in decembrie FIV la aceasta clinica cu dr.D. Am transferat 3 embrioni cal AA, dar din pacate nu s-a prins niciunul. Despre nr de embrioni transferati am discutat atat cu dr D cat si cu dl dr embriolog, in ziua transferului.
Pentru ca erau embrioni buni, au propus sa transfer 2. Dar eu am vrut mai multi, si pana la urma mi-au transferat 3.
Nimeni nu iti poate spune cu siguranta cati se vor prinde, poti sa transferi 1 si sa se prinda, sau poti sa pui 3 si sa nu se prinda niciunul.
Inainte de incepe procedurile la clinica, am zis ca mi-ar placea sa transfer 4 embrionasi, stiind ca sunt sanse destul de mari de a avea mai multi bebelusi(am ovare micropolichistice).
Daca as fi avut de luat o asemenea decizie, probabil ca i-as fi pastrat pe toti. Mi-ar fi f greu sa renunt la unul sau 2 dintre ei, stiind cat am suferit pentru a avea bebici.
Nu vreau sa te superi, este strict parerea mea.
Iti doresc sa iei decizia cea mai buna pentru tine si pentru bebicii tai !
Mihaela
Ingerash_Mic spune:
mihaela si eu am aceeasi problema cu ovarele.. si gandesc la fel ca tine.. bine ca mai e cineva care gandeste asa ca deja simteam ca sunt singura cu gandirea asta