SPITAL DE 5 STELE SAU HOTEL DE 5 STELE?
Raspunsuri - Pagina 3
![](images/user_woman.png)
olim spune:
doruletz, era trecuta aceasta suma pe usa camerei unde am asteptat sage fammul.
am fost cu Alex internata in clinica tip 2 unde ziua de spitalizare a fost aproape 600 de euro, asa era scris pe usa salonului.
41 de euro, este de exemplu sa stai in camera singur, adica sa dormi, ce am spus eu, este o zi de spitalizare completa, adica dormit, mancare plus asistenta sanitara in cele 24 de ore de spitalizare!
chambre individual din cate stiu eu nu este rambursata, sau poate
gresesc!
nu mi-au dat lista, ba cand am sunat la info nu stiua sa imi spuna exact preturile,dar am aflat de la mutuelle preturile pe carele practica CHU Angers, si stiu ca ei le platesc, inclusiv chambre individuelle.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
alexia_21 spune:
cleopatra, condoleante! daca este greseala medicala, asa cum scrii pe acest forum , ar trebui sa scrii si la ministrul sanatatii.
AB AC , de ce cancerul de pancreas nu e pentru omul de rand?
adica nu orice om de rand face cancer la pancreas ? ca altfel ma gandesc ca orice om care este "binecuvantat " cu aceasta "boala" e gata sa plateasca orice, indiferent cum traieste dupa aia.
citat AB_AC
Un om cu cancer de pancreas nu-i un om de rand. E un om gata sa plateasca pretul ultimelor cecetari ca sa traiasca. Nu conteaza daca traieste foarte modest apoi.. Sunt lucruri mai importante decat banii.
alexia_21 spune:
eu una am inteles ca acum urmeaza sa se voteze noua lege pentru sanatate.
daca nimeni nu comenteaza si nu aduce argumente acum, dupa votare ei va fi prea tarziu.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
doruletz spune:
olim, nu exista spital sau clinica in care camera sa coste 600/zi, mai taie un zero. Nici o asigurare n-ar rambursa asa ceva si spitalul ar da faliment in cateva zile.
O camera cu un pat variaza intre 25 si 150. Nici macar "clinique de la muette" unde a nascut carla bruni nu ajunge la 600/zi, e "doar" 250 .
Apoi fiecare act medical practicat in timpul spitalizarii are un anumit tarif de aceea e absurd sa vorbesti despre "spitalizare completa si asistenta medicala" ca depinde pentru ce esti acolo si de ce acte medicale ai avut nevoie.
olim spune:
doruletz, am inteles ce spui.
eu am fost internata cu Alex in spital categoria 2, i-au facut o radiografie, analiza de sange, am mancat acolo,Alex avea o bronsita, a facut puseuri de febra de 40.5, ne-au tinut sub observatie si tratament antitermic, si factura a fost aproape 600 de euro.Cum nu avem inca carte vital,am trimis feille de soin pentru rambursare.
Cum noi platim in avans, sa sunt locuri unde primesc cecuri si pun scadenta peste 2-3 saptamani, si pana atunci intra si banii de la mutuelle sau MSA!
Iar pentru nastere voi proceda la fel, deoarece ma indoiesc sa imi faca carte vital inainte sa nasc, si mi-au spus ca este in jur de 4500-5000 de euro, daca nu apar si alte complicatii, in conditiile in care timpul petrecut in spital va fii de 5 zile, plus cheltuielile aferente unei nasteri normale.
La noi la subiect scria cristinuka ca ea a paltit parca 3000 de euro acum cativa ani cand a nascut, si sigur preturile au mai crescut de atunci!
Pana la urma sanatosi sa fim si sa nu avem nevoie nicicand de medici!
Si la subiect fiind spuse, stiu ca sunt si spitale private excelente,stiu multe fete de la Cluj care au nascut la Gynia si sunt fff multumite, dar stiu si caz pentru care a fost o experienta traumatica.Este o chestie relativa pana la urma, si cum spun eu uneori, depinde cate zile ai de la DD, caci pana la urma el decide cine pleaca si cand!
Xenia2006 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui alexia_21 cleopatra, condoleante! daca este greseala medicala, asa cum scrii pe acest forum , ar trebui sa scrii si la ministrul sanatatii. AB AC , de ce cancerul de pancreas nu e pentru omul de rand? adica nu orice om de rand face cancer la pancreas ? ca altfel ma gandesc ca orice om care este "binecuvantat " cu aceasta "boala" e gata sa plateasca orice, indiferent cum traieste dupa aia. citat AB_AC Un om cu cancer de pancreas nu-i un om de rand. E un om gata sa plateasca pretul ultimelor cecetari ca sa traiasca. Nu conteaza daca traieste foarte modest apoi.. Sunt lucruri mai importante decat banii. |
eu inteleg citatul in sensul ca un om cu acea boala vede lucrurile altfel, are alte prioritati, alte valori decat cei fericiti sa fie sanatosi...
un asemenea om nu mai are vise de viitor, decat sa mai apuce un an. sau nu mai strange bani pentru stiu eu ce, ci cheltuieste tot ce are pentru cateva luni de viata.
in sensul asta nu 'mai' e un om de rand, ca cei multi. e un om cu ochii 'dincolo' si cantareste lucrurile altfel. probabil mult mai putin frivol decat multi altii.
bb_alinus spune:
Olim ai dreptate, eu am nascut in 2005 intr-un spital privat din Nisa si da, camera (individuala) 150 eur pe noapte X5, plus cezariana vreo 1000, plus alte costuri spitalizare, s-a ajuns la vreo 4000 eur. Platiti de asigurare, din buzunar propriu am platit un rest de 25 eur. Acelasi spital in care a nascut Angelina Jolie , doar ca ea si-a rezervat un etaj complet ( deh fiecare dupa posibilitati).
Cleopatra imi pare rau pt verisoara ta!
Alina si missele Amalia 17.11.2005 si Alessia 02.11.2010
POZE ALESSIA
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=65487" target="_blank">Povestea nasterii Amaliei
Parfois on regarde les choses, telles qu'elles sont, en se demandant pourquoi.
Parfois on les regarde, telles qu'elles pourraient κtre, en se disant pourquoi pas.
Tonia Antonia spune:
Doruletz, Olim are dreptate, cred ca nu citesti cu atentie mesajele ei. Tariful de care vorbesti tu (max 50 euros/zi) nu are nici o legatura cu costurile spitalizarii. Tu vorbesti de suplimentul "chambre individuelle" care tine strict de prestatia hoteliera si care e platit de obicei de asigurarea complementara (mutuelle). Olim vorbeste de 800 euros/zi un cost mediu a unei zi de spitalizare care include asistenta medicala si restu'.
In unele serviciii aceste costuri sunt mai mari, de ex la oncologie medicala, la terapie intensiva clasica sau cardiovasculara etc.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
doruletz spune:
tonia, am spus ca e dificil sa dai un pret universal valabil pt o "spitalizare" asa cum a facut olim pt ca depinde de spital, de medic, de actele medicale necesare, de depasirile de onorariu practicate.
De ex, la o clinica privata din paris, tot in 2005, aceleasi acte medicale ca si bb_alinus- spitalizare 6 zile /80 /noapte, cezariana de urgenta, pediatru etc => au fost in jur de 2000 (pe factura pt asigurare unde fiecare act era detaliat inclusiv depasirile de onorariu ale medicilor).
Si oricum asta nu are prea mare importanta, daca ai asigurare complementara nu scoti mai nimic din buzunar.
Citat: |
O zi de spitalizare in spital este 800 de euro, in conditiile in care stai media de 5 zile, plus costurile care supune nasterea, deci clar ies 5000 de euro per total sejur |
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/cristinuk@/cristinuk@.jpg)
cristinuk@ spune:
eu am nascut la acelasi spital privat in nice si factura a fost 3000 de eu pt trei zile de spitalizare nastere normala fara epidurala
asta in 2008 pe desfasurator onorariul medicului a fost 300 de eu epi 200 si alte vro 200 pediatrul restu au fost actele meicale camera privata tv ul plus vedera la mare
un an mai tarziu nasteam al doilea copil si factura a fost identica la spital de stat numai ca nu am mai platit o eu ci asigurarea