SPITAL DE 5 STELE SAU HOTEL DE 5 STELE?
Raspunsuri - Pagina 2
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Rufus/Rufus.jpg)
Rufus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Happiness_4_us ... ba pot spune ca au fost mult mai profi. |
Cum se poate asa ceva?
Competenta unui doctor este diferita in functie de locul unde profeseaza?
Rufus, Tora si iadele
![](foto.gif)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
AB_AC spune:
citat din mesajul lui olim cancer de pancreas.... costa cateava zeci de mii de dolari spitalizarea pe zi, ori omul de rand nu prea cred ca isi permite asa ceva! |
Un om cu cancer de pancreas nu-i un om de rand. E un om gata sa plateasca pretul ultimelor cecetari ca sa traiasca. Nu conteaza daca traieste foarte modest apoi.. Sunt lucruri mai importante decat banii.
Rufus un om capabil platit suficient de bine incat sa e concentreze pe munca lui exclusiv este mai productiv. Tu nu esti mai capabil sa te concentrezi la job, daca nu stii ca o intarziere de cinci minute te face sa pierzi bus-ul si te costa bona inca 10 euro pe care nu ti-i permiti?
Din pacate daca nu esti capabil o suma de bani in plus nu te poate face mai inteligent. Iar in .ro acum ideea e adesea sa se obtina bani, multi bani, rapid si fara prea multe investitii. Un medic capabil este o valoare .... iar patronii acelor spitale nu-s dispusi sa furnizeze unui medic bun ce-i trebuie si nici sa-l plateasca astfel incat sa fie mai convenabil decat varianta stat+cabinet privat.
olim spune:
mcoca,eu din pacate am fost obligata sa aleg o clinica tip 3, CHU Angers, si asta din motive de sarcina complicata, bebe mare, plus anemie 7.Cei de la CHU mi=au spus ca daca nu as avea asigurare as plati 5000 de euro.Am scris si la subiectul de Franta.O zi de spitalizare in spital este 800 de euro, in conditiile in care stai media de 5 zile, plus costurile care supune nasterea, deci clar ies 5000 de euro per total sejur!
Iar Clinica privata de care vorbeam spuneau ca este tip 2, dar orice complicatie intervine, prefera sa faca un transfer la spitalul de stat.
AB-AC nu inteleg cu ce este devina pacientul ca medicul nu are bona la copil, sau ca a pierdut busul.Daca nu iti convine salariul sau conditiile de munca, iti cauta alt job sau alt loc, dar nu mi se pare corect ca profesionalismul medicului sa fie in direct proportionala cu venitul medicului.Adica luna asta castig al 13 lea salar ca e Craciun salvez 10 vieti si in februarie ca e luna scurta salvez doar 3!
Un om cu cancer de pancreas nu-i un om de rand.chiar nu inteleg ce vrei sa spui!Doar vedetele au dreptul la acest diagnostic?Sau ce alte clase?
AB_AC spune:
Olim pacientul nu-i de vina cu nimic si medicul isi face si el treaba cat poate de bine. Nu justific sau aprob conditionarea actului medical de ceva. D-ne fereste! Ca-n orice alta profesie daca poti sa te concentrezi mai bine faci treaba mai bine.
Cat despre nu-i om de rand cel cu cancer de pancreas. Ce aveam de spus e ca-i un om extrem de de disperat si el si cei din jur. Un om gata sa-si ia un imprumut pe care sa-l plateasca incet, incet in speranta ca va ramane in viata. In State aceste spitale ofera dpdv cercetare ceea ce statul nu poate inca. Si cercetarea aceea costa. Cineva trebuie sa plateasca asta, nu? In mod cert statul nu o plateste nicaieri in lume. Am un coleg care era in Franta in imposibilitate de tratament. A platit doar consultatia si examene la Sloan Kettering si a plecat cu un plan de tratament experimental bazat pe voluntariat. Medicatia o are gratis precum si un consult lunar. Traieste de doi ani de zile avand o viata relativ activa. A platit vreo doua masini pentru asta. El si familia lui considera ca a meritat.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Rufus/Rufus.jpg)
Rufus spune:
citat din mesajul lui AB_AC Rufus un om capabil platit suficient de bine incat sa e concentreze pe munca lui exclusiv este mai productiv. Tu nu esti mai capabil sa te concentrezi la job, daca nu stii ca o intarziere de cinci minute te face sa pierzi bus-ul si te costa bona inca 10 euro pe care nu ti-i permiti? |
Un doctor "neproductiv" sau "mai putin productiv" nu exista. Sau n-ar trebui sa existe. La astia nu merge cu lipsa de concentrare (din cauza de bus sau bona), pentru ca se pot transforma, intr-o clipa, in criminali. Sigur ca exista cazuri...sunt si ei oameni. Unora nu li se intampla sa greseasca nicioda in viata, dar altora da. Se pare ca este un lucru acceptat, tocmai ca-s oameni.
Dar sa-ti tratezi diferit pacientul cand mergi dintr-un spital intr-altul, este pentru mine de neconceput.
Rufus, Tora si iadele
![](foto.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/giulia71/giulia71.jpg)
giulia71 spune:
Eu inteleg intru totul trista experienta pentru ca am avut o dubla experienta neplacuta.
Una intr-o sectie privata dupa ce am facut embolizare, am avut dureri foarte mari la care am reactinat foarte urat. Asa-s eu, sunt sensibila la durere ce sa fac.
E drept ca nu am avut o interventie majora, dar faptul ca-ti introduce acel cateter prin mana pina in zona bazinului, nu e de neglijat. Apoi durerile dupa, nici nu vreau sa-mi amintesc, sunt atroce!
Mi-au dat drumul acasa, a doua zi si m-au sunat dupa trei ani
Sa mor, m-a luat si rasul , m-au sunat acu de Sarbatori sa ma intrebe cum ma simt
Le-am spus ca ar fi de bun simt sa spuna adevarul femeilor cu fibrom gigant versus luat banii si un telefon de "ce mai faci?"dupa 3 ani.
A doua intamplare n-o mai spun, e oarecum similar dar intr-o clinica de Stat.
Poate doar am avut ghinion si doar un ingeras pazitor langa mine
uneori gandesc prea mult....
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Sabina/Sabina.jpg)
Sabina spune:
cleopatra 42, imi pare ff rau, condoleante :(
si sora mea era sa-si piarda fetita datorita incompetentilor dela CMU Kids care au confundat pe ecografie peritonita (apendicita perforata) cu un fecalom si in 4 zile de spitalizare nu au chemat odata un chirurg sa verifice copilul care avea dureri mari de burtica si avea diaree, leucocite 20 000 , deci simptomele clasice de apendicita, daramite peritonita.
Le-a dat drumul acasa, iar noaptea fetita a facut asa o criza de durere incat au mers direct la Gr. Alexandrescu unde s-a diagnosticat peritonita si dupa o operatie lunga s-a salvat copilul.
despre conditiile de acolo, alta poveste, horror post Op, etc, dar au salvat-o.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si
bb Gheo
AB_AC spune:
citat din mesajul lui Rufus Dar sa-ti tratezi diferit pacientul cand mergi dintr-un spital intr-altul, este pentru mine de neconceput. |
Acelasi doctor? Asta-i inacceptabil.
Medicina e o stiinta experimentala... majoritatea bolilor grave nu au un tratament general, exista cazuri particulare care daca-s observate pot avea un pronostic favorabil. Cat de repede observi ceva, cat de curajos sau determinat esti in a lua niste decizii conteaza. Ce aparatura de diagnostic ai si ce buget ai conteaza. Mi se pare absurd sa nu recunoastem ca un om odihnit face toate acestea mai bine. Si un spital dotat idem.
Eu nu m-as arunca in epitete prea repede. Daca-i asa de repede sa fii criminal, atunci orice spital care nu are toate dotarile e criminal si el... nu cred ca-i asa. Un om care face tot posibilul lui pentru a salva o viata nu-i criminal chiar daca nu-i perfect. Se aplica unui doctor, dar si unui om oarecare... stii legea bunului samaritean? E o lege care-l protejeaza pe cel ce da primul ajutor cuiva de acuzatiile familiei ca putea face mai bine, ca nu a facut si vazut totul. In cazul unui doctor este un minim pe care anii de scoala si practica il invata sa faca. Si poate fi judecat dupa asta si atat. Ce vede in plus, ce-i rar si nu-i usor de observat tine de capacitatile lui peste medie care pot fi afectate de inteligenta nativa, de fler si de cat de odihnit si relaxat e.
In fine ne indepartatm de la subiect. Dupa cum am zis...in .ro in spitalele private mi s-au parut un fel de farsa groteasca.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
doruletz spune:
citat din mesajul lui olim mcoca,eu din pacate am fost obligata sa aleg o clinica tip 3, CHU Angers, si asta din motive de sarcina complicata, bebe mare, plus anemie 7.Cei de la CHU mi=au spus ca daca nu as avea asigurare as plati 5000 de euro.Am scris si la subiectul de Franta.O zi de spitalizare in spital este 800 de euro, in conditiile in care stai media de 5 zile, plus costurile care supune nasterea, deci clar ies 5000 de euro per total sejur! Iar Clinica privata de care vorbeam spuneau ca este tip 2, dar orice complicatie intervine, prefera sa faca un transfer la spitalul de stat. |
olim, mai taie niste zerouri d'acolo ca ai pus multe in plus:) O zi de spitalizare la CHU angers e 41 € (pe care ii plateste asigurarea). Probabil ti-au dat o lista cu tarifele cand ai luat dosarul de la ei pentru nastere, daca n-au facut-o le gasesti pe net:)
http://www.chu-angers.fr/?IDINFO=651_5762_1818
Xenia2006 spune:
sincere condoleante, cleopatra.
ar trebui evitate generalizarile, intre diferite tari sis sisteme medicale, dar poate chiar si la nivelul ro. dupa anumite criterii, cele mai bune spitale din US (pe specializtati, etc) sunt private. spitalele univ. mai ales, cele asociate cu univ. private.
corelatia intre cost si calitatea serviciilor e destul de clara in US. spitalele bune atrag medicii buni, in primul rand prin salarii si standarde. asta sed traduce in costuri pt pacient, asigurare, etc.
sotul meu lucreaza intr-un spital din NY, dar a practicat si in Europa, a interactionat si cu doctori romani. n-ar trebui generalizat nici despre ei, ca sunt medici si medici in ro. insa exista destule locuri unde medicii lucreaza si la stat si in clinica privata, si incearca sa-si trimita pacientii de la stat dincolo. evident, profitul este mai mare in felul asta.
dar in general situatia este complexa, datorata si moralitatii dubioase a unora dintre medici, si nivelului scazut de educatie al unor pacienti... va lua timp pana se vor schimba. ce-i sigur e ca fiecare caz de malpractice sau abuz ar trebui raportat si/sau doctorul/spitalul actionati in instanta. in timp, se va forma o cultura mai apropiata de cea din vest. deocamdata... hope for the best, prepare for the worst.