SPITAL DE 5 STELE SAU HOTEL DE 5 STELE?

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ramiris spune:

Vad ca subiectul a deviat de la drama pe care ne-o impartasea cleopatra la schimb de tarife in maternitati din franta.
Eu una as vrea sa stiu daca noi am putea ajuta in vreun fel familia sa nu lase vinovatii pentru tragedia asta sa scape nepedepsiti (medicul, spitalul in care a operat, etc).
Mi se pare dramatic ca in Romania au inceput sa se mute naravurile de la stat la privat si ca in afara de faptul ca serviciile sunt facturate pare ca nu exista un mod de a responsabiliza macat unitatea privata daca nu si medicul pentru nenorocirea cauzata.

In rest mi-e teama ca e adevarat, din cate am auzit dotarile de ATI si asistenta de urgenta sau in cazuri complicate la privat sunt "subtirele", cand apar probleme pacientii sunt mutati rapid intr-una din clinicile universitare.
Spitalele private sunt afaceri, e clar insa in Romania au si dezavantajul ca majoritatea medicilor sunt colaboratori, jobul lor de baza fiind in general intr-un spital public, cel de la pirvat este numai pentru completarea veniturilor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui olim

xio,ce importanta au rezultatele, atata timp cat supravegherea medicala de specialitate a fost superficiala si atata timp cat nu au avut aparatura necesara sa intervina si nici profesionalis, sidupa ce i-au luat o gramada de bani au trimis-o la stat!
nu doar in Romania , spitalele private sunt o afacere, ci peste tot in lume cred.
Aici am vrut sa nasc la o maternitate privata, nu ma costa nimic deoarece avem asigurare privata de sanatate care imi acopera celebra clinica, dar mi=au spus clar de la inceput ca daca apar complicatii sau se ajunge la cezariana, ma trec strada la spitalul de stat!In conditiile in care o nastere normala costa 5000 de euro, cu spitalizare de 4 zile!Nu degeaba si-au facut clinica vis-a vis de spitalul de stat!
la laboratorul unde imi fac analizele este tot privat, deoarece este cel mai aproape de noi, si am ramas surpinsa neplacut sa realizez ca nu folosc manusi la recoltari de sange si nu va spun ca au niste ace extrem de groase de recoltat, ca eu de fiecaredata imi duc de acasa manusi si ace mai subtiri, ca sa nu imi mai ramana asa urme in maini!

cleopatra, imi pare rau pentru verisoara ta!

Conteaza ca sa imi fac o rpivire de ansamblu asupra uneia dintre acuze, interventia medicului.
Fistula aceea este o complicatie postoperatorie, si in anumite cazuri nu te bagi prea mult intraoperator tocmai pt. a nu face asa ceva.
Prof. Bratila e o somitate in chirurgia ginecologica vaginala, ar fi pacat sa se demita pt. bani. Diagnosticul nu este ametitor, este una dintre complicatiile operatiilor abdominale in cazuri cu tumori, cee ciudat este ca nu s-a vazut pe analize. Daca starea ei s-a inrautatit, nu au facut analize sa vada um sunt parametrii?
Vroiam sa adaug ca daca se opereaza sau nu din cauza altor afectiuni care pot impiedica intra sau postoperator, asta este strict decizia anestezistului. Daca ii curge nasul pacientei anestezistul nu da anestezia, chirurgul nu hotaraste nimic in acest sens.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramiris spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO
Daca starea ei s-a inrautatit, nu au facut analize sa vada um sunt parametrii?

Eu banuiesc ca din mai multe ratiuni:
- Pentru ca analizele costa si trebuia maximizat profitul din incasarea aferenta operatiei respective si cum tariful se referea la situatia fericita, fara complicatii, costurile cu analizez suplimentare nu erau acoperite deci daca ar fi fost facute ar fi scazut profitul net. Asta daca nu ar fi facturat separat pacienta pentru costurile suplimentare.
- Pentru ca medicul respectiv probabil vine rar si sta putin la clinica privata respectiva asa cum fac toti in general, locatia lui de baza fiind un spital public unde face program normal, garzi, etc.
- Pentru ca e o somitate si cateodata faima afecteaza ego-ul si nu a putut sa ia in calcul si varianta in care el ar fi facut o eroare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

ATI-ul se ocupa de asta, nu el personal, si oricum daca el merge rare alt medic acolo care vede...
Recunoaste imediat, fara probleme, fara fastaceli, din pctul asta de vedere e jos palaria.

Mergi la inceput