Delfinasi jucausi de iulie-august 2010 (39)
Raspunsuri - Pagina 19
adrianaBuc spune:
crispro:
1. nici rebe nu are rabdare la citit. In schimb ii spun povestea dupa imagini. De cele mai multe ori are rabdare cateva minute. De aratat, ea arata multe obiecte si animale, la unele le spune si pe nume. Cand nu are rabdare la povestit (de obicei iti intinde ea cartea sa ii "citesti"), atunci rasfoim cartile si o pun sa imi arate diversele obiecte si animale.
2. Eu nu o spal ca nu sta. Ii dau ei periuta sa o morfoleasca, dar in ultimul timp si-a cam pierdut interesul.
3. Creioanele le tine bine, dar lingura nu tot timpul. Reuseste uneori sa bea si lichid, dar rarut; depinde cata rabdare are.
Vreau si io la MI2 dar na! asta este.
Mamica de Rebeca Stefania - 03.07.2010 si
35+ cu
Victo spune:
cristina, asta am retinut si eu, comparatiile nu sunt bune. nici alea de exemplu bun , nici de ex. negativ.
Paula, mamica de baieti Mihai (16 iul. 2010) si Stefan (30 oct. 2007)
paula_m spune:
Cristina raspund eu :
1. Nici Raul nu are rabdare la citit povesti. De fapt el tb sa rasfoiasca cartea, sa+mi arate cainele, pisica, etc, dar nu ma asculta ce+i citesc. Probabil ca mai incolo vor deveni atrasi de povesti. Nu scapam noi de asta.
2. El se spal ape dintisori, e adevarat ca in 80% din timp suge periuta, dar 20% misca periuta prin gura.
3. Tine lingurita in mana tot ca pe o sapa, o baga cum tb in gura, dar daca e supa nu ajunge cu ea plina la gura, ca o varsa pe traseu. In schimb creionul il tine destul de corect.
Paula, mamica Raul Ionut, nascut la 24.07.2010
Am implinit un anisor!!!
poze iarna 2011-2012
Cris2010 spune:
Crispro, venim, venim! am votat pe FB pensiunea.
Spalatul pe dinti... se 'spala' de cate ori vede periuta in baie. tot asa, singurica vrea, mai mult o musca. Cateodata ma mai lasa si pe mine s-o ajut, dar nu lasa periuta din mana.
Mancatul cu lingurita, tot singurica vrea si mai mult imprastie pe langa gura mancarea pentru ca o tine ca un adult, dar de varf cumva, de aceea nu are echilibru bun...
De multe ori se plictiseste sa manance singura, dupa care ii dau eu. Sau mai stau si eu cu lingura si facem cu randul, o data ea, o data ii dau eu. Noi, din pacate, inca mai blenduim mancarea.
Ieri seara am incercat sa-i dau bucatele de cartof fiert in coaja cu salau, putin ulei de masline si multa lamaie. O ora jumate am stat sa manance ca tot isi facea greata de la bucatele. Pana la urma am pus niste iaurt ca sa nu fie inecacios si am sfaramat un pic bucatelele de cartof.
La citit povesti n-are rabdare. Doar sa-ti arate ca sa-i descrii ilustratiile la nesfarsit...
de Solnushka Natali - 13.07.2010
crispro spune:
No bun, deci nu numai vlad e fara rabdare la citit :) cu spalatul pe dinti mai incercam, dar m/ati linistit si voi. Cu creionul/ lingurita o sa exersam mai des, ca doar repetitia e mama invatarii.
Astept cu nerabdare intalnirea cu voi, astept sa va cunosc pe voi si pe prichindei! Adriana, lasa ca tu vii la MI3! Cu doua comori frumoase!
Sa-l ajutam pe Alex
crispro spune:
Cris, si noi blenduim sau psam marunt. Cartofii nici macar blenduiti nu ii mananca vlad, tot asa, pt ca sunt inecaciosi. La noi totul merge cu iaurt :)
Sa-l ajutam pe Alex
crispro spune:
Aaaa, si musai sa va intre si de asta- ai vostrii au burta??? Asa prin haine nu pot zice ca i se vede mare burta. Dar cand e complet dezbracat, mi se pare ca are un burtoi de numa!!!
Sa-l ajutam pe Alex
puiutz_mic spune:
hai sa va zic si eu:
spalat pe dinti - inca ma lasa sa-l spal eu, dar la sfarsit musai sa tina si el periuta si sa o mozoleasca cum vrea el. sunt multumita deocamdata
creion/lingurita - creionul il tine mai bine, lingurita o tine in fel si chip, nu prea ajunge cu ea plina la gura, dar ii mai reuseste din cand in cand. a avut o perioada ca a vrut numai bucatele, sa pape el cu mana, lingurita nici nu mai vroia sa vada. acum nu prea mai poate manca bucatele, ca ii ies masele si se chinuie rau cu mestecatul il deranjeaza, se freaca pe obraji, in dreptul maselelor care ies, of...mi-e mila de el. de vreo 2 zile nici nu prea mai poate manca tot . la o masea i-au iesit 2 colti, dar la cealalta abia un coltisor mic se vede. mai avem de tras, nu gluma
citit din carti - imi arata el textul sa-i citesc, dar daca e prea lung se plictiseste si cauta altceva de joaca
va pup, fug abia acum la bucatarie, ca am stat o gramada cu el sa il readorm si nu am reusit, acum l-a preluat tati ca sa pot face papa
Elena, mami de Raducu cel cumintel
12.08.2010
Sunt Raducu si am implinit 1 AN !!!
adrianaBuc spune:
Rebeca e slabuta, deci burta yoc!
Scumpa mea fetita nu a vrut sa manance nimic la pranz Acum doarme cu bona; sper sa manance la masa urmatoare. Mucii sunt parca mai putini la ea, dar parca tuseste mai rau si mai din ... gat cumva. Maine merg totusi cu ea la pediatru sa vedem cum stam.
Mamica de Rebeca Stefania - 03.07.2010 si
35+ cu
bumblebee spune:
Hello!
Alice, nu devii deloc enervanta! Dar soacra-ta.. da
Nu are sens sa acumulezi tu frustrari pt soacra ta, incearca sa intervii si sa o scuteasca pe Mara de comentarii de genul asta. Explica-i soacrei tale de ce. Eu dupa ce i-as explica as intreba-o si retoric daca asta isi doreste pt Mara, sa simta comparatiile si sa ii creeze si ei frustrari care si le va manifesta..
Crisu', si tu ai mare dreptate cu nepotelul.
Si eu astept cu nerabdare sa vad cand o programeaza pe soacra la operatie, desi la cum ne ies calculele, venim la MI. Dar nu stim inca si nici nu-i pot lasa pe prietenii astia asa usor. Desi cred ca mai mult decat cumatrie vreau MI
Crisu'
1. V are rabdare sa stea cu cartile in mana, da paginile frumos, dar eu nici daca-s pe FastForward nu pot citi asa repede, adica e o rasfoiala continua, asa ca-i citesc ce pot, ii mai povestesc pe langa, mai aratam pozici.
2. Greu tare cu spalatul pe dinti, nu avem nicio imbunatatire pe partea asta, vrea sa ma spele pe mine (eu evident ma spal cu periuta mea, dar odata cu el, ca deh, exemplu) dar la el inchide gura si abia daca reusesc sa ating cativa dinti .
3. la papica apuca linguritele nu cu degetele, ci cu lingurita in pumnul inchis. Supe nu poate manca nici el, ca ajung mai mult pe jos. Plus ca ii place ff mult sa bage mana. Dar eu il las..
Edt: V are burtoi de-a dreptul, dar na, la 13 kg ale lui .
delfinasii bolnaviori si mofturosi la papica!
Sa-l ajutam pe Vlad!!
Suc de NONI - Pt. Vlad