Un sfat va rog...
Raspunsuri - Pagina 4
cleo78 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Simonna
Cleo, detaliezi, te rog? Nu nume de medicamente ca sigur la noi nu se gaseste ce sa gaseste la voi, dar ideea in sine. Fetita mea a luat prea mult antibiotic pentru cei doi ani si trei luni pe care ii are, si ma tot intreb cum as putea sa ajut organismul, dar in afara de probiotice nu am nici o idee si orice dr, am intrebat mi-a ridicat din umeri, cica nu e nevoie.... Multumesc, Simonna http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=72985 |
dr homeopat aveti pe acolo? el poate face o schema pt copil. Eu primeam granule...dar nu mai tin minte ce si cum se numeau...
Ce pot sa recomand: multe citrice, de ex o limonada cu miere - sursa bio. Astea ajuta ficatul sa isi revina si sa elimine mai usor toxinele din organism.
ela, pt carente de fier, mareste doza de ficat mancata. eventual fa-l pate (blender cu un pic de unt, iar cand il fierbi poti pune si ceapa, ustoroi, o frunza de dafin, si dai si legumele la blender 0 frunza de dafin nu), si dim. la mic dejun ii dai mici bucatele pe miez de piine neagra, sa le ciuguleasca el (asta daca incepe sa mestece, unii find mai potorosi). Si spanacul e cica bun, dar noi nu l-am mancat deloc (nici eu, nici fiica mea).
Daca e din viroza in viroza...atunci asta e, bine ca nu a fo infectie. Si eu stiu ca leucocite multe multe inseamna infectie bacteriana, dar trombocite nu stiu....
ela_04 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Dianami Monocitele crescute arata ca a avut ceva viral, deci reprezinta confirmarea virozei. In parazitoze cresc eozinofilele. ASLO trebuie repetat peste 2-3 saptamani, l-ai facut prea repede dupa antibiotic. Pt. fier trebuie supliment (fier si vit. C), minim 4 luni (2 luni pt. corectarea deficitului si inca 2 pt. refacerea depozitelor din organism). Diana, 16+ cu si mami de Iulia (15.07.2005), Andrei (23.06.2008) si Alexandru (16.01.2010) |
Asa este. Am vb cu un alt dr care a vazut analizele si mi-a spus acelasi lucru. Exceptie facand fierul cu problema cu care el s-a nascut. Abia ce in aug am facut analize si a iesit bine, acum trebuie sa o luam de lla capat.
Tot dr asta ne-a spus si ca e posibil febra o saptamana intreaga de la o viroza. Eu nu pot sa cred asta. Creierul meu efectiv nu poate digera o astfel de informatie.
Toti imi spun ca e viral dar inima mea sta ca un purice. Nu imi place deloc febra asta mocnita asa. Iar faptul ca nu-i dau de cap e cel mai rau...
cleo, multumesc pt sfat stiam si eu de ficat si spanac dar bb atat a mancat la spanac ca numai cand il vede fuge de el iar ficatel doar ascuns in orez ca si pestele. Orezul e mancarea lui favorita.
Mai astept analize.
Dianami spune:
Fier trebuie sa ii dai minim 4 luni, altfel il dai degeaba, la urmatoarea tura de analize va iesi iarasi scazut. Si nu in paralel cu calciu.
Cand este deficit trebuie tratat cu supliment, alimentatia singura nu prea este de ajuns, pt. mentinere e ok.
Sa-l dai insotit de vit C (suc de fructe) sau acid folic, se va absorbi mult mai bine.
Virozele pot da febra si mai mult de 7 zile, depinde ce tip de virus este. Antibioticul nu scade febra, el doar omoara bacteriile (nu si virusurile). Pt. febra doar antitermice de la 38.5 in sus si lichide multe.
Diana, 16+ cu si mami de Iulia (15.07.2005), Andrei (23.06.2008) si Alexandru (16.01.2010)
Victoria_mami spune:
Cleo, multumesc ptr. ideea de limo cu miere, nu stiam si sambata nivelul enzimelor era foare ridicat Incerc sa vad daca o bea.
Spanacul are mult fier, dar din cate stiu eu organismul nu asimileaza fierul din spanac foarte bine, nu stiu dece. Pe lista de alimente cu concentratie mare de fier este la nr.1 ficatul de vita. Vezi cum il 'ascunzi' pasat in ceva ce-i place.
_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008
VICTORIA
www.facebook.com/pages/Acute-Lymphoblastic-Leukemia/178051842277685" target="_blank">Acute Lymphoblastic Leukemia
ela_04 spune:
Am reusit sa-i dam de cap!
Azi am fost la pediatrul copilului cu analizele. Anemia e in floare dar si pe fondul virozei si a antibioticului.
Mi-a zis din start `te mai trimit la Rizescu la orl in budimex, daca zice ca nu are nimic te internez`.
la orl l-a consultat si a gasit niste polipi mari si inflamati care aveau secreti. Ne-a dat tratament, antitermice dupa 38 la nevoie si o recomandare de operatie prin martie -aprilie.
M-am mai linistit un pic.
Va multumesc pt sfaturi.
Didididi spune:
Pot sa intreb ce tratament ati primit? Nu de alta dar polipi si amigdale peste medie are si baiatul meu si in ultima jumatate de an ne au dat mari batai de cap.
irinabobe spune:
scuze pt offtopic dar vroiam sa stiu daca analizele la sange sunt valabile dupa antibiotic? eu am facut baietelului exudatii la 5 zile dupa antibiotic si apoi pediatrul mi-a spus ca sunt valabile analizele la cca 10 zile dupa administrarea de antibiotic. sa inteleg ca cele de sange sunt ok si daca le faci imediat ? ms mult
anya spune:
Cred ca depinde de antibiotic. Eu am intrebat pediatrul la cate zile dupa antibiotic e ok sa merg pt exudat si m-a intrebat ce antibiotic a luat copilul (era la telefon, fara fisa in fata).
ela_04 spune:
citat din mesajul lui Didididi Pot sa intreb ce tratament ati primit? Nu de alta dar polipi si amigdale peste medie are si baiatul meu si in ultima jumatate de an ne au dat mari batai de cap. |
Colargol, sinupret si biorinil.
toate 3 pe o schema ciudata. Adica cate 3 picaturi de colargol o data lasat 10 min dat cu sprei de mare, aspirat si apoi dat biorinilul.
Toate astea de 3 ori pe zi. Toate astea 10 zile indiferent daca copilul mai are muci sau nu. Am intrebat ca sa fiu sigura...daca numai are ce ii scot? A zis tu sa-i faci asa 10 zile nu conteaza ce aspiri...
Dar toate astea le-a dat in functie de varsta si greutatea copilului. Al meu desi are 1 an si 10 luni are 17 kg si 92 de cm.
Colargolul din cate am inteles de la dr e un f bun cicatrizant. Dar nu prea se gaseste. Am fost inspirata si am oprit si la farmacia aia de la budimex. Avea acolo 25 de lei sticluta aia mica. Acum 1 an am dat 5 lei pe ea. Cred ca de asta nu prea se mai gaseste.
scuze pt offtopic dar vroiam sa stiu daca analizele la sange sunt valabile dupa antibiotic? |
antibioticul care influenteaza analizele are scris pe prospect asta. Eu de exp i-am dat zinnat in prima faza si pe prospect scria sa nu se faca analize de urina in timpul si imediat dupa acest antibiotic ca nu ies.
la urmatorul nu scria nimic. Am intrebat fata aia de la receptie unde am facut analizele dar era aeriana rau. Apoi i-am spus si dr cand a am fost la citire cu analizele si a zis ca e ok.
dar oricum ma pune sa le repet dupa 2 sapt. De ce habar nu am. Dar cred ca e bine...nu are ce rau sa-i faca.