Un sfat va rog...
Avem si noi iar probleme si vin aici sa va intreb daca s-a mai confruntat cineva cu astfel de problema daca e normal sau nu pt ca numai stiu ce sa fac.
Al meu bb de 1,10 luni face febra. De 3 saptamani!
Febra a debutat usor 37,5-38. I-am dat nurofen si panadol alternativ si nu a trecut. pediatra ne-a dat zinnat si intr-un final a trecut febra. Dupa revelion la cateva zile dupa ce am terminat tratamentul cu zinnat a facut iar febra mare de data asta 39-40.
L-au consultat 3 doctori si toti imi spun ca nu e nimic la plamani, nici otita nici infectie urinara. Copilul e ok. a inceput sa nu prea manance dar are o stare generala buna.
Acum pediatra lui i-a dat azitromicina. Azi am terminat si asta. Numai 4zile. Febra nu a disparut deloc in timpul asta.
Problema este ca febra numai scade cu nimic. Nici cu panadol, nici cu novocalmin decat cu algocalmin 8 picaturi inainte de culcare. Nurofenul mi l-a scos dr pt ca i-am dat deja prea mult.
A avutt muci i-au trecut, tusea la fel, numai febra nu trece.
Am facut aerosol cu Acc si dexamethasona. chiar nu stiu ce sa mai fac.
Toti dr care l-au consultat au spus ca e doar o viroza respiratorie.
Acum vin si va intreb ...e normal sa nu ii treaca febra asta?
Dimineata avea 37 cu 3 acum 38,6.
E normal ca la o simpla viroza si cu antibiotic si cu aerosol si cu frectie si cu tot ce mi-a trecut prin cap, febra tot sa nu scada?
Raspunsuri
Twix spune:
In primul rand, o simpla viroza nu va trece niciodata cu antibiotic, ca antibioticul omoara bacterii, nu virusi. Deci daca e viroza i l-ati dat degeaba.
In al doilea rand, nu ai scris daca ai facut ceva analize. Mi se pare cel putin aiurea sa ii dai antibiotic dupa antibiotic, si analize deloc. Sper ca ai uitat tu sa scrii.
In locul tau, adca ei nu ti le-au dat, m-as duce si i-as face eu contra cost macar o hemoleucograma, exudat faringian si urocultura.
lulu77 spune:
poate totusi niste analize?
este clar ca dupa doua ture de antibiotic in timp asa scurt, imunitatea lui este la pamnt, dar poate chiar e nevoie de ceva investigatii in plus, un exudat, niste analize.
si cu toate astea, la o viroza antibiotice?
SOACRA MARE
ela_04 spune:
Aici am gresit si eu e adevarat. Am acceptat speriata de febra mare antibioticul fara analize.
I-am facut hemoleucograma dar nu a iesit nimic.
Am chemat salvarea acasa. L-au consultat si para consultat la plamani si dr lui si un dr neonatolog un prieten de familie. Nici macar foarte rosu in gat nu este.
E posibil ca de la o viroza sa faca atata timp febra?
Eu nu pot sa cred asa ceva.
ela_04 spune:
In timp ce citeam raspunsurile voastre am sunat si ne-am programat pt maine dimineata la analize.
Mai are cineva vreo idee cum sa reusesc sa-i scad febra asta fara sa-i dau algocalmin? Imi rupe sufletul cand trebuie sa-i dau nenorocitul asta de algocalmin. Dar novocalminul nu mai are nici un efect. I-am mai dat Febral din plante dar la fel, fara efect.
Sosetele cu imuiate in otet nu au nici ele nici o treaba...
Laura25 spune:
ela, chiar ieri imi povestea o prietena de efectele minune ce le are la copilul ei beladona. Am inteles ca e un produs homeopat.
Sanatate multa! Sper sa ii dati repede de capat.
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
ligia13 spune:
nu prea am inteles din ce ai scris daca a avut si pauza de febra sau efectiv a facut 3 saptamani febra !
Mie mereu medicum imi spune ..daca face febra mai mult de 3 zile..hai maxim 5, dar sa fie in descrestere, ma suni si facem investigatii suplimentare de urgenta!
Acu daca el a facu febra o sap , apoi pauza o saptamana si apoi iar febra ..e posibil sa fie doua viroze...
Dar si asha parca n-as sta linistita!
Mai incerca si la al medic ..pediatru...neaparat!
Sanatate!
Victoria_mami spune:
Ela, febra e semn ca exista o infectie pe undeva. Du-te si cere analize complete de sange si nu lasa in ideea ca trece. Stiu ca nu lasi, adica vad ca ai fost la doctori cu copilul, dar fa toate analizele posibile. Febra 3 saptamani, chiar si intermitenta e semn ca e ceva acolo. Eu te-as sfatui sa duci copilul la urgenta acum si sa nu pleci de acolo pana nu stii ce cauzeaza febra.
_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008
VICTORIA
www.facebook.com/pages/Acute-Lymphoblastic-Leukemia/178051842277685" target="_blank">Acute Lymphoblastic Leukemia
ela_04 spune:
Va multumesc tuturor pt raspuns.
Adevarul e ca sunt disperata. Deja am cumparat belladona ch15 multumim Laura am vb si cu un dr hemeopat. Asteptam ceva efecte. Maine dimineata avem programare pt analize de la urina pana la aslo si repetam hemoleucograma.
Desiree eu acum as pleca cu el la urgente dar stiu ca am fost si acum vreo 2 saptamani ne-a facut hemoleucograma si ne-a trimis acasa cu nurofen si panadol ca nu au gasit nimic.
Mai bine le fac maine set complet.
Nu se fac analize complete decat daca te interneaza. Si la ce mizerie e pe acolo si cu epidemia asta de rujeola zau ca nu imi vine sa il internez. ma duc cu una si plec cu 7.
Chiar nu stiu ce sa mai fac... si eu ma gandesc ca logic ar fi daca este febra sa fie si o infectie. Cred ca de asta am si acceptat antibioticul...as fi acceptat orice la 40 cat avea atunci febra.
eladea2005 spune:
ela, sanatate multa puiului...un leac babesc, dar eficient impotriva febrei(incercat pe copiii mei)...ia un cartof, curata-l de coaja, taie-l felii si pune pe talputele copilului, apoi ii tragi sosetutele in picioare...ajuta mult, crede-ma...sa ne tii la curent!
fara sa supar pe nimeni, remediile homeopate se dau doar la recomandarea homeopatului, strict personalizat, dupa evaluarea starii de sanatate a copilului...daca dai copilului un anumit tip de granule, fara recomandarea medicului,se poate ca acestea sa nu-l ajute deloc...cititi aici despre asta, inclusiv despre belladonna si alte granule homeopate...
http://www.homeopatie.ro/belladonna-43.htm
aici despre febra si granulele care se pot administra in functie de simptome:
http://www.farmaciata.ro/homeopatie/item/369-homeopatia-si-tratamentul-bolilor-pediatrice-iii
sa fiti sanatosi!
Andreea, mami de print Eric (9.12.2007) si printisor Filip (24.06.2010)
POZE CU PRINTISORII...
Printul Eric are...
Printisorul Filip creste...
BLOG DE PICI...