Un sfat va rog...
Raspunsuri - Pagina 2
belleane spune:
Ela: imi pare rau ca bebele tau asa mic sufera, eu as continua investigatiile chiar daca cele de rutina ies bine. Trebuie sa gasesti sursa si sa o elimini. Nu trebuie sa scazi doar febra. E ciudata febra asta cu analize bune.
Victoria_mami spune:
Ela, dar in rest cum e? E ok intre febre? Sau febra e continua? Ai observat, cumva, vanatai inexplicabile?
_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008
VICTORIA
www.facebook.com/pages/Acute-Lymphoblastic-Leukemia/178051842277685" target="_blank">Acute Lymphoblastic Leukemia
ela_04 spune:
Da Desiree, chiar si cu febra copilul are o stare generala buna. Se joaca, scormoneste prin sertare, isi pune ceaiul in cap... ce fac toti copii in general.
Ce am observat e ca in timp ce doarme febra scade (ii dau algocalmin) dupa ce se trezeste intr-o ora are 38 cu... daca o las asa ajunge pana seara la 40.
Vanatai nu are desi m-am uitat. Am fost si la 9 cu el ca asta vara a cazut de pe topogan si aveam eu impresia ca a ramas cu un cucui.
L-a vazut un dr si a zis ca nu are nimic sa nu radiez copilul degeaba. Daca avea ceva apareau simptome pana acum.
Victoria_mami spune:
Ela, iti spun de ce te intrebat de vanatai: Platelets (scuze, nu gasesc termenul in romaneste, nici pe dictionarul on-line) sunt parte din leucocite (edit: care ajuta la inchegarea sangelui), pe care ibuprofenul le scade. Ai zis ca i-ai dat cam multisor nurofen. De asta intrebam de vanatai. Si da, daca avea legatura cu acel cucui de asta-vara, ma gandesc si eu ca simptomele ar fi aparut mai devreme, avea dureri de cap (la cap era cucuiul?), avea stare generala apatica, etc. Deci, nu cred sa aiba legatura. Oricum, te rog sa ne spui de la ce e febra asta.
_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008
VICTORIA
www.facebook.com/pages/Acute-Lymphoblastic-Leukemia/178051842277685" target="_blank">Acute Lymphoblastic Leukemia
adialex spune:
ela, imi permit sa-ti fac o sugestie: fa o internare cu bb la un spital privat; daca ai si bilet de trimitere de la medicul de familie se deconteaza mai toate analizele , platesti doar cazarea si tratamentul(daca e cazul) ; conditiile sunt foarte bune, stai doar tu si copilul in camera, iar de investigat il investigheaza din cap pana in talpi; oricum dai bani la doctori, bani la analize, aici macar esti sub supraveghere permanenta cu el;
am fost si eu internata asta vara cu bebelina mea (avea 5 luni) si am plecat foarte multumita de investigatiile facute si de pretul platit;
multa sanatate si sper sa rezolvati cat mai repede problema.
cleo78 spune:
Du la un laborator si
-o urocultura
-o coprocultura
Eventual la 2 laboratoare diferite.
Incearca si din exterior sa ii scazi temp. -ma gandesc a consumat atata nurofen in ultimile 3 sapt ca poate nu mai are efect. De genul: coprese umede la gat, sosetele cu otet indoit cu apa, scade temp. in casa sub 20gr , lasa-l dezbracat atat cat sa nu devina rece.
Si eu recomand laboratoare private, din experienta mea, la spital la urgenta nu iti face asa ceva.
In plus, ma gandesc la o banala boala a copilariei dar care la el se manifesta astfel, fara sa erupa bube.
Faptul ca e vesel si interactiv, zic ca e de bine.
I-ai facut ceva vaccinuri acum 1 luna? poate e un efect secundar; parca la 1 an este cel de rujeola, deci nu ar trebui sa ai nicio treaba cu epidemia.
edit: mie imi vin in minte scenarii de genul: mononucleoza, viroza respiratorie, toxoplasmoza, boli relativ comune dar care nu afecteaza viata asa de mult incat nu sunt de bagat in seama de oameni maturi.
Eventual sa vb cu homeopat sa va ajute cu o 'dezintoxicare' dupa 2 antibiotice succesive si evident inutile.
ela_04 spune:
La un laborator privat mergem oricum.
nici nu stiu daca cele de stat lucreaza sambata. Nu conteaza.
Nu am facut nici un vaccin recent iar copilul nu a mai racit din martie anul trecut. Nu e genul bolnavicios. Dar se pare ca at cand o face o face bine.
Vreau sa va spun ca nu stiu daca de la belladona sau de la paracetamol supozitoare dar febra nu a mai urcat in seara asta. A ramas la 37,7.
Asa ca in seara asta nu i-am mai dat algocalmin ci un supozitor de novocalmin pt orice eventualitate.
Edit. nu am apucat sa va spun ca sunt tare fericita ca nu a mai urcat febra. Stiu ca nu e o solutie dar macar pana termin cu analizele sa o pot tine in frau.
Va multumesc! Si pt urechere ca o meritam si pt sfaturi
nicavica spune:
ela,nu-i deshidratat?daca e ,e posibil ca din cauza asta sa faca temp....stiu ca-i greu...de ce i-ai dat novocalmin daca avea 37.7?ai grija sa fie hidratat.analizele te vor lamuri,cu toate -s cam multe medicamente si-iiosibil sa nu iasa tocmai bine...sanatate si spune-ne ce-ti facut!
Bee spune:
In primul rand multa sanatate. In al doilea rand, anul trecut in primavara am patit ceva de genul asta. La noi fura 3 "episoade" (pun asta intre ghilimele fiindca episoadele durau intre 3 si 5 zile) febrile cu pauze de 2-5 zile. Practic facea febra foarte mare, gatul era varza, urgente, antibiotice si peste antibiotic, scadea febra in 2-3 zile si apoi revenea. Terminasem al 2-lea antibiotic (cum patirati voi cu AQzitromicina) si facuse febra 40. Ne-au dat Klacid, am mai stat o zi fara sa-i schimb antibioticul, a scazut febra si nu i l-am mai dat. Insa copilul meu are acum ASLO foarte mare, de unde deduc eu ca atunci trebuia investigat mai atent si tratat cu penicilina pe termen lung,cele 2 saptamani de antibiotice nefiind suficiente sa omoare streptoccocul noastru.
Altceva, cum sa dai alternativ nurofen cu paracetamol la 4 ore cand copilul face febra 37,5-38? Ficatul copilului cu ce-a gresit? Si uite cum ajungi la febra 40 si i-ai da alternativ ceva, dar ai abuzat de antitermice fara sa fi fost cazul. Scuze daca spun asta, poate nu era ce aveai nevoie. Stiu ce am acasa (la copii bolnaviciosi ma refer) si stiu ca-mi pleaca inima la 40 cu 3, dar de alternat le alternez numai la nevoie (Pe termen scurt, la febra peste 39). Sanatate multa.
msl1 spune:
37.7 nu este considerata febra aici; se considera febra ce pleaca de la 38 .5 in sus;
asa am patit si eu o saptamina mi-a facut febra in fiecare zi care crestea inapoi brusc imediat dupa ce antitermicul trecea efectul; dupa o sapt am facut analize din care a reiesit ca este un virus ( intre timp ne-a dat antibiotic vreo 2 zile pina au venit rezultatele) si sa nui mai dau antibiotic; febra a mai continuat dar la 37.7 eu nu i-am dat nimic, numai dupa ce trecea de 38, 38.5. dupa citeva zile a trecut pina la urma;
ma gindesc ca, daca au putut spune din analize ca este un virus, ar trebui sa faci niste analize de singe amanuntite ca sa descopere cauza?