Un sfat va rog...
Raspunsuri - Pagina 3
mianna spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Desiree2002 Platelets (scuze, nu gasesc termenul in romaneste, nici pe dictionarul on-line) sunt parte din leucocite (edit: care ajuta la inchegarea sangelui) |
trombocite
ela_04 spune:
citat din mesajul lui Bee In primul rand multa sanatate. In al doilea rand, anul trecut in primavara am patit ceva de genul asta. La noi fura 3 "episoade" (pun asta intre ghilimele fiindca episoadele durau intre 3 si 5 zile) febrile cu pauze de 2-5 zile. Practic facea febra foarte mare, gatul era varza, urgente, antibiotice si peste antibiotic, scadea febra in 2-3 zile si apoi revenea. Terminasem al 2-lea antibiotic (cum patirati voi cu AQzitromicina) si facuse febra 40. Ne-au dat Klacid, am mai stat o zi fara sa-i schimb antibioticul, a scazut febra si nu i l-am mai dat. Insa copilul meu are acum ASLO foarte mare, de unde deduc eu ca atunci trebuia investigat mai atent si tratat cu penicilina pe termen lung,cele 2 saptamani de antibiotice nefiind suficiente sa omoare streptoccocul noastru. Altceva, cum sa dai alternativ nurofen cu paracetamol la 4 ore cand copilul face febra 37,5-38? Ficatul copilului cu ce-a gresit? Si uite cum ajungi la febra 40 si i-ai da alternativ ceva, dar ai abuzat de antitermice fara sa fi fost cazul. Scuze daca spun asta, poate nu era ce aveai nevoie. Stiu ce am acasa (la copii bolnaviciosi ma refer) si stiu ca-mi pleaca inima la 40 cu 3, dar de alternat le alternez numai la nevoie (Pe termen scurt, la febra peste 39). Sanatate multa. Ana Teodora (22.12.2005), Razvan Dimitrie (26.10.2007) si Petru Octavian (11.08.2009) |
Nu i-am dat nurofen si panadol la 4 ore dar i-am dat 2 saptamani ceea ce a fost prea mult. Ma gandeam ca si voi ca 37 cu si 38 cu nu e febra cine stie ce. Abia atunci cand a debutat cu 39 40 am intrat in panica. Si apoi cand i-am spus dr ca a facut o saptamana 37-38 m-a luat la rost ca ce am stat asa si nu am sunat.
Si eu am cerut sa fac ASLo. E ceva acolo indiferent cine ce zice.
ela_04 spune:
Am fost la analize. Doar cele la sange sunt gata pana marti restul pe vineri sau chiar lunea viitoare. exudatul si urocultura.
Doamne ajuta acum sa fie bine.
Febra tot mai are. 38,3 dar este acolo.
Cred ca am luat si noi virusul asta sau ce e ca ne-am trezit si amandoi cu nasul infundat si febra. Sper sa nu o dam de la unul la altul tot asa.
Victoria_mami spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui mianna
trombocite Asculta, priveste si taci!... Din brate fa-ti aripi de fier Si zboara cu ele spre cer!... |
Mianna, multumesc mult! De un an jumate caut termenul si nu-l gasesc. Am intrebat inclusiv o prietena farmacista (a devenit farmacista aici, nu a avut nimic de-a face cu medicina in Romania).
_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008
VICTORIA
www.facebook.com/pages/Acute-Lymphoblastic-Leukemia/178051842277685" target="_blank">Acute Lymphoblastic Leukemia
Simonna spune:
citat din mesajul lui cleo78 Eventual sa vb cu homeopat sa va ajute cu o 'dezintoxicare' dupa 2 antibiotice succesive si evident inutile. www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=I%20love%20DC&page=2" target="_blank">Victoria (des.1), fetita frumoasa si curoajoasa, te iubim! |
Cleo, detaliezi, te rog? Nu nume de medicamente ca sigur la noi nu se gaseste ce sa gaseste la voi, dar ideea in sine. Fetita mea a luat prea mult antibiotic pentru cei doi ani si trei luni pe care ii are, si ma tot intreb cum as putea sa ajut organismul, dar in afara de probiotice nu am nici o idee si orice dr, am intrebat mi-a ridicat din umeri, cica nu e nevoie....
Multumesc,
Simonna
ela_04 spune:
Au iesit analizele. De azi dimineata ma uit la ele si degeaba.
Am vb cu dr baiatului si abia maine dimineata le poate citi.
Nu are nimic la urina. Inca e in lucru urocultura dar urina a iesit si e in parametri normali. Exudatul a iesit bine.
A iesit fierul foarte mic 52. unde trebuia sa fie intre 65-175 si colesterolul imi pare iar mic mie 84?! dar astia arata ca e in limite.
Trombocitele sunt f mari... TROMBOCITE 511 *10³/µL val normale 150-450
ce inseamna asta are cineva vreo idee?
pot fi si de la faptul ca am facut analizele la 24 de ore dupa ce am terminat cu antibioticul?
Edit: ce analize ma mai sfatuiti sa fac ca febra desi a mai scazut e tot acolo 37,7-38,5.
ASLO a iesit la limita dar normal.
andabeji spune:
ela..imi pare asa rau pentru copilasul tau..sper sa dai de capat repede..numai bine si sa ai noroc sa dai peste medici buni. sanatate!..nu vreau sa te sperii, dar cunosc o mami al carei copil avea o eruptie cu puncte mici rosii si febra si a fost si la infectioase si a facut niste analize ..nu cunosc exact ce anume si tot nu depistase problema asa ca stiu cat de disperata poate fi situatia..doamne ajuta sa scape repede.
Bee spune:
Trombocitele se modifica si ele in infectii la copii, nu numai leucocitele. Valorile piticilor mei erau chiar mai alarmante (580-590 mii) asa ca am intrebat. Raspunsul: infectia in sine sau o hemoconcentrare (analize pe nemancate, valori mai mari decat cele normale pentru anumiti parametrii). Cand am fost eu in cauza cu vreo 900 mii trombocitele (in conditiile in care la mine in familie tatal meu are trombocitoza esentiala), la hematologie mi-au repetat analiza manual (de fapt cu ochiul uman, nu cu aparatul) si au iesit ok. Cica aparatele mai dau erori si iau drept trombocite altceva, cu dimensiuni asemanatoare. Nu-s in domeniu.
Sananate.
ela_04 spune:
Multumesc Bee pt explicatie ca deja la cate am citit pe aici am luato razna.
I-am trimis pe mail analizele dr si zice ca exudatul e in lucru. Inca nu a iesit. Eu il vazusem normal doar urocultura in lucru.
Tot mai trag speranta la o viroza ceva.
Edit: pai leucocitele sunt absolut normale. Si trombocitocritele la fel
Doar trombocitele sunt mari si monocitele dar asta mi-a explicat dr ca este de la prezenta parazitilor intestinali. Stiam de ei.
Dianami spune:
Monocitele crescute arata ca a avut ceva viral, deci reprezinta confirmarea virozei.
In parazitoze cresc eozinofilele.
ASLO trebuie repetat peste 2-3 saptamani, l-ai facut prea repede dupa antibiotic.
Pt. fier trebuie supliment (fier si vit. C), minim 4 luni (2 luni pt. corectarea deficitului si inca 2 pt. refacerea depozitelor din organism).
Diana, 16+ cu si mami de Iulia (15.07.2005), Andrei (23.06.2008) si Alexandru (16.01.2010)