Strugurasi de Sept-Oct 2011 *21*

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ionelamaria spune:

Citat:
citat din mesajul lui May3

ionela, revin cu intrebarile mele ca vad ca nu le-ai observat :)

1. cum sa fac trecerea de la LM la LP?
2. e bai mare daca incep diversificarea la 5 luni jumate? ca nu vreau sa mi-o inceapa bona. eu tre sa ma intorc la servici cand ea face 6 luni.
3. e ok o sapt intre trecerea de la LM la LP si diversificare?
asta in cond in care ma mai tine LM pana face ea 5 luni...

merci anticipat

...........................................
mamica de www.youtube.com/BeatriceAna2011" target="_blank">Beatrice-Ana - 26.09.2011
..........................................
zebraroz.ro


Mai intai scuze. Am citit intrebarea, nu am avut timp sa scriu si apoi am uitat de ea. Batranetile...

1. Trebuie mai intai sa-ti spun sincer ca ma doare sufletul sa raspund la astfel de intrebare. Cu toate astea imi doresc mult ca indiferent de decizia luata de tine aplicarea ei sa fie blanda pentru pitica asa ca iti raspund:
Trecerea intre 2 tipuri de lapte se face treptat. La LP e simplu. Inlocuiesti cate o cupa de LP de un tip cu cel noi crescand treptat pe cel nou si scazand treptat pe cel anterior.
In cazul trecerii de la LM la LP se da LM si apoi completare cu LP cat mai e nevoie. Cum tu ii dai LM scos la pompa ii poti reduce treptat cantitatea de LM si da treptat LP suplimentar tot mai mult.
Eu as merge pe o alimentatie macar mixta: noaptea LM , ziua Lp... dar daca nu poti iti doresc din inima ca lapticul dat deja sa ii fie de folos fetei si sa ii fie excelent doar cu atat.

2. practic LLL( La Leche League) spune ca bebeii au nevoie doar de lapte matern pana undeva la mijlocul primului an. Asta inseamna ca o diferenta de cateva zile nu e bai, DAR!!!!! apare un "dar" copilul trebuie sa fie pregatit. Daca fata nu e pregatita nici la 6 luni si 2 saptamani nu e ok sa bagi diversificare.
Pregatit inseamna in primul rand sa stea in fund ( nu poti tine un copil fortat in fund sa manance cu balanganindu-se in scaun sau "priponindu-l" intre perne, sau, mai rau, sa-l hranesti cu lingurita in pozitia culcat.

Sa fi pierdut reflexul de a scoate cu limba afara orice aliment solid sau lichid oferit altfel decat prin supt ( faptul ca linge un fruct nu inseamna ca si-a pierdut acest reflex, ba chiar poate insemna ca asta si face, scoate fructul din gura). Cand ii dati picaturi sau mai stiu eu ce puteti obserba ca bebe are tendinta de a misca limbuta cumva spre exterior si nu spre interior. Ala e reflexul

Sa fie interesat de mancarea noastra( asta nu inseamna ca ii e pofta ci doar ca vrea si el sa se joace ca noi). E bine in acest sens sa punem copilul cu noi la masa( in scoica, in brate... cumva ) sa vada ce facem noi ca sa devina interesat.

Sa duca la gura singur jucariile si sa le tocaie/roada
Si mai apar detalii mai putin importante spun eu pt ca sunt relative: dublarea greutatii de la nastere... etc... dar eu pe asta nu o cred, ca al meu ar trebui sa aiba 9 kg la diversificare si eu nici nu vreau sa cred asa ceva

Poti incepe deci diversificarea cand fata e pregatita. Poti incepe in W-E. cu varianta ca bona sa-i dea doar ce i-ai dat tu alea 2 zile in sapt urmatoare.
Mai e varianta sa-i dai tu cand ajungi acasa, dar apare dezavantajul ca trebuie sa fii atenta la eventualele reactii de peste zi, de aceea se da prima oara un aliment nou dimineata.
Odata inceputa diversificarea nu inseamna ca zilnic, mort/copt bebe trebuie sa primeasca ceva. Faceti asta relaxat. Poti sa-i dai tu 2 zile in W-E si apoi abia W-e urmator sa mai primeasca ceva. Ideal ar fi ca bona sa-i dea si a 3-a zi ce i-ai dat tu ca sa fie ca la carte si sa fi probat alimentul nou 3 zile. Faci asta 3-4 saptamani si apoi continua bona.

3. Pai un aliment nou se introduce dupa 3-7 zile la inceput, deci dupa ce a trecut pe LP de 1 saptamana si te asiguri ca nu o consipa, nu ii face probleme, alergii... etc... poti incerca cu o lingurita de mancare ( repet, daca fata e pregatita de diversificare)

Unii specialisti recomanda acum inceperea diversificarii mult mai tarziu, spre 9 luni! Eu Merg pe mana OMS ( 6 luni) pana s-a reevalua recomandarea, chiar daca asta cu 9 luni imi pare tare logica din experienta proprie.... Pur si simplu aleg studiul medical serios . Am insa convingerea ca recomandarea OMS se va schimba in directia asta, adica vor recomanda diversificarea mai tarziu!!!
De ce va povestesc asta??? Simplu: multi bebei vor refuza total orice alt aliment decat laptele pentru multa vreme... Imi doresc mult sa priviti asta ca o alegere personala a copilului, copil in care e bine sa avem incredere, copil care e suficient de destept la 6-7 luni cat sa stie daca are sau nu nevoie de alta hrana. Da!!! e obligatia noastra sa ii oferim, dar asta nu justifica situatia in care parintii ii forteaza pe copii.
Daca bebe are vreo 7 luni si nu accepta nimic eu spun ca merge bagat un set de analize/investigatii pentru a va asigura ca e ok, ca nu e cauza medicala refuzul de alimente si daca e totul ok, mergeti pe mana lui.
Oricum, pana la 1 an baza e laptele( sper eu matern pentru cat mai multi copii)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns didianana spune:

Luca meu are dermatita alergica, de aceea eu o voi lua foarte incet cu diversificarea.
Nu mai stiu cine m-a intrebat de orez.Nu, nu folosesc orez brun.Mi-ar fi placut sa folosesc un orez mai de calitate, dar nu prea am acces la asa ceva,Folosesc orez de la Nestle.
Ionela eu nu am gasit nicaieri nici macar un articol despre enzimele necesare digerarii cerealelor care ii lipsesc copilului pana la 6 luni.Sigur nu e vorba despre gluten? Fiindca eu am citit o gramada de articole cum ca orezul ar fii cel mai usor digerabil dintre alimente, si e foarte recomandat la bebelusi, mai ales ca nu contine gluten.Sa imi trimiti si mie un articol daca poti.
Alegerea de a-i da orez copilului meu pe care eu am facut-o sper sa nu supere pe nimeni Am avut urmatoarele motive:
1.Eu nu am o alimentatie destul de corecta, sunt anemica si am ameteli destul de des, de aceea sunt sigura ca nici laptele meu nu e asa cum ar trebui sa fie ca sa acopere nevoile copilului.
2.Vitaminele pe care ar trebui sa le iau am aflat ca nu sunt asa sanatoase precum se spune, efectul fiind doar temporar, si avand o gramada de efecte secundare, fiind sintetice.Alimentele "sanatoase" sunt pline de ingrasaminte si chimicale..La produse BIO nu am acces..
3.Peste zi Luca suge la 2 ore.Noaptea trec si 6-7 ore fara sa manance..
4.Nu i-am dat sa manance fiindca vreau sa doarme mai bine, ci fiindca vreau sa fiu linistita ca nu ii e foame.
5.Nu reusesc sa cresc cantitatea de lapte indiferent ce fac, si crede-ti-ma fac destule.Deci o masura trebuia sa iau, fiindca laptele meu nu ii mai e de ajuns.In loc sa suga mai rar, el suge tot mai des.
6.Nu am observat sa il deranjeze de loc la burtica, dimpotriva, cum am spus ieri, chiar l-a ajutat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns didianana spune:

Dar sunt de parere, si mi-o sustin"sus si tare" ca fiecare isi creste copilul cum vrea, si ceea ce am ales eu nu trebuie sa influenteze pe nimeni, si nici sa supere( daca supara e problema suparaciosului, nu a mea ).

Asa... deci..noi radem toata ziua, ne intoarcem de pe spate pe o parte, stam cateva secunde in fund, dar nu il fortez..gandurim, zicem "aami" cand plangem..Suntem cuminti cat primim atentie si ne iubim muult cu fratiorul..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns May3 spune:

merci mult Ionela.
decizia de a ma intoarce la servici nu e a mea, ci trebuie sa ma intorc fiindca din aprilie nu mai primesc niciun ban. si ce primesc acum e putin.
in Romania e lux cu concediu de maternitate si banii dati in timpul asta :)

pitica mea a dormit neintoarsa pana la 4 cand a inceput sa se foiasca. la 4 jumate a papat si a adormit la loc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikka11 spune:

neata
may, ce matinala esti

fata mea nu se intoarce deloc, nici pe parti , nici pe burta, nici invers.si nici nu gangureste, a avut o perioada n care a gangurit(chiar ma apucasera panicile rau de tot ca are ceva si a inceput sa gangureasca parca sa imi arate ca stie) dar de vreo 3 saptamani nu o mai face deloc, doar se screme Nu sunt stresata (inca) dar parca imi pare rau cand aud ca ai vostri ganguresc, se intorc si ea nu are nicio treaba.
A, mai avem o problema, de vreo luna nu mai vrea deloc sa stea in brate la orizontala, numai in sus vrea. nu va pot descrie ce chin e cand o iau in brate sa o alaptez, plange si se intinde si da din picioare si intoarce capul in toate partile, se zbate...ce o avea?

Mamica fericita de Maria Alexandra (20.09.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanaiasi spune:

Neata,

ma tot tin de cateva zile sa va scriu ceva. Cand am fost cu eca la pediatru am intrebat daca o pot tine in brate ridicata , sustinuta cu o mana de sub fun si una de spate. Raspunsul ei a fost : categoric da. Mai mult , mi-a zis ca o pot pune intr-un marsupiu si sa imi fac treaba prin casa. Buun. Cu marsupiul nu sunt de acord dar ma gandesc totusi ca nu mi-ar fi zis sa tin copilu' ridicat daca intradevar i-as fi cauzat ceva la coloana,nu? Ma gandesc ca la varsta asta (3-4) luninu mai e asa periculos ca la 0-2 luni. Eca are si oasele moi (pentru care am luat 5 zile de calciu din pacate..restul nu am mai vrut sa i-l dau ei si il iau eu. ea primeste doar D3) si ma gandesc ca ar fi putut cu atat mai mult sa imi zica ca nu este ok pozitia..

Eu am probat scutecele toujours si ma declar foarte multumita de ele. Sunt marca proprie Lidl si sunt foarte ieftine. 40 ron vreo 70 bucati parca. Sunt mai grosolane (cam ca hughies) dar nu curge din ele, nu-s dure la material si nu contin latex. Pe punga din pacate nu am gasit alte ingrediente dar citeam la un moment dat pe net ca nu ar fi nici albite cu clor. Incerc sa mai caut poate gasesc totusi ceva...Cel mai fain e ca Eca nu se mai irita. Are o piele pe buci super. Doar cand mai face kk apar niste buburute dar de la pisu nimic. In pampers o gaseam dimineata iritata de la pipi.Am facut comanda si de Libero si cred ca o sa merg in paralel cu cele doua daca o sa imi placa si Libero.

Sei , tu ai inceput sa reintroduci lactate/oua dupa regimul pt dermatita Elenei? Eu azi vreau sa mananc branza...sa vad ce s-o intampla.

Ionela, i-am dat printesei 5 zile de calciu ...oare i-am facut ceva?

Oana mamica fericita de Maria Ecaterina 18.09.2011

Doamne iti multumim!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikka11 spune:

Oana am mai auzit si eu de scutecele astea ca ar fi ok, tocmai mi se termina baxul de babylove astazi, cred ca o sa cumpar si eu.

vreau sa va mai intreb ceva, e normal ca astia de la curierat rapid sa imi ceara sa cobor eu in fata blocului sa iau coletul? ca pana acum asa au facut, a trebuit sa ma milogesc eu de ei sa urce. si nu dau niciodata restul, nu ca mor pentru 5 lei acolo, dar ar putea macar sa schiteze ca vor sa faca asta si le-as spune eu sa pastreze restul.

Mamica fericita de Maria Alexandra (20.09.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionelamaria spune:

Citat:
citat din mesajul lui didianana
Folosesc orez de la Nestle.
Ionela eu nu am gasit nicaieri nici macar un articol despre enzimele necesare digerarii cerealelor care ii lipsesc copilului pana la 6 luni.Sigur nu e vorba despre gluten? Fiindca eu am citit o gramada de articole cum ca orezul ar fii cel mai usor digerabil dintre alimente, si e foarte recomandat la bebelusi, mai ales ca nu contine gluten.Sa imi trimiti si mie un articol daca poti.
Alegerea de a-i da orez copilului meu pe care eu am facut-o sper sa nu supere pe nimeni Am avut urmatoarele motive:
1.Eu nu am o alimentatie destul de corecta, sunt anemica si am ameteli destul de des, de aceea sunt sigura ca nici laptele meu nu e asa cum ar trebui sa fie ca sa acopere nevoile copilului.
2.Vitaminele pe care ar trebui sa le iau am aflat ca nu sunt asa sanatoase precum se spune, efectul fiind doar temporar, si avand o gramada de efecte secundare, fiind sintetice.Alimentele "sanatoase" sunt pline de ingrasaminte si chimicale..La produse BIO nu am acces..
3.Peste zi Luca suge la 2 ore.Noaptea trec si 6-7 ore fara sa manance..
4.Nu i-am dat sa manance fiindca vreau sa doarme mai bine, ci fiindca vreau sa fiu linistita ca nu ii e foame.
5.Nu reusesc sa cresc cantitatea de lapte indiferent ce fac, si crede-ti-ma fac destule.Deci o masura trebuia sa iau, fiindca laptele meu nu ii mai e de ajuns.In loc sa suga mai rar, el suge tot mai des.
6.Nu am observat sa il deranjeze de loc la burtica, dimpotriva, cum am spus ieri, chiar l-a ajutat.

mami de doua minuni George-Alexandru (15.09.2007) si Luca-Gabriel (01.09.2011)

Didi, in primul rand e decizia ta pentru copilul tau si indiferent cum o consider eu consecintele le va duce bebe si constiinta ta si nu eu, deci practic nu am motive sa ma supar eu.
Un articol la prima mana despre cereale http://bebster.ro/articole/cerealele-grau-porumb-secara-orez-orz-ovaz-hrisca-mei-amarant-quinoa-pseudocereale
Sunt multe controverse pe tema, si evident NU FAC REFERIRE LA GLUTEN. Teoretic orezul e cel mai sigur, dar nu cel modificat din cutii ci cel salbatic, rosu
Pana de curand se considera ca abia dupa 4 luni ( undeva dupa 4) incep sa apara enzime pentru cereale. Studii noi ( de care nu dau acum si sper sa gasesc timp sa le caut curand) arata ca : 1. cerealele s-ar digera mult mai tarziu. 2. Fix mineralele de care bebe are atata nevoie ar fi impiedicate sa fie asimilate de ceva ce contin aceste cereale. Da, ele au Ca, fe etc... dar e aproape imposibil de asimilat de bebe din ele.

Acum, ca tot ai scris punctual sa raspund punctual:
1. Atat timp cat mama e in picioare ( si nu are una din bolile ce contraindica alaptarea) atunci laptele ei e cel mai bun aliment de pe tot pamantul pentru copii. In zonele calamitate si in cele extrem de sarace singura sansa la viata a copiilor e LM. Da, OMS interzice distribuirea de inlocuitori de lapte matern in astfel de zone. Se considera ca tocmai in situatiile in care conditiile sunt proaste laptele matern e singura sansa la viata! Si vorbim de zone unde mamele nici apa nu au destula nu hrana
2. Cu atat mai mult cu cat nu ai acces la produse bio pt bebe direct e mai ok sa fie filtrate de organismul tau.
Da, si eu sunt de acord ca orice medicament are si efecte negative. Sunt insa si suplimente mai sanatoase
Daca nu ai acces la ele sa stii ca si fructele din comert si legumele din comert si orice odata filtrat de tine va da copilului tot ce are nevoie
Faptul ca tu esti anemica nu e obligatoriu sa fie si bebe
Daca ai deficit de Fe/Ca si vezi ca si bebe are 9 analize) ii dai supliment de fix ce are nevoie

3. Daca peste zi suge la 2 ore cel mai probabil face asta pentru a-si face rezerve pentru noapte. un copil care ziua mananca la 2 ore nu va sta flamand. Ai incredere in el... are mai mare nevoie de increderea, intelegerea si iubirea ta decat de orice

4. Inteleg deci ca tot pentru tine i-ai dat orez. Ca el era linistit si dormea si fara

5. Faptul ca noaptea nu mai suge inseamna ca va manca ziua mai des sa suplimenteze. Sa maresti cantitatea de lapte daca stomacelul lui nu e mai mare decat atat cat mananca el e imposibil. Daca bebe are stomac de 100 ml va manca fix 100 ml dar mai des, si tot mai des pana se prinde stomacul ca e cazul sa mai creasca putin.

6. problemele date de diversificarea precoce , cele grave, apar in timp, este ani... cand va fi matur si va crede ca e de la viata lui neordonata din adolescenta... asa cum credem si noi

Una peste alta, eu am oferit informatia deci sunt linistita total. Alegerea e a ta si numai a ta ca a lui Luca nu poate fi, inca...
Un bebe se diversifica atunci cand sta deja bine in fund si intoarce capul singur in toate directiile controlat. Se diversifica NUMAI CU LINGURITA PENTRU A I SE OFERI OCAZIA SA REFUZE ALIMENTUL. daca i-l bagi in lapte si in bibe unui bebe mic il pacalesti si deci numai acordul lui nu il ai.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionelamaria spune:

Citat:
citat din mesajul lui May3

merci mult Ionela.
decizia de a ma intoarce la servici nu e a mea, ci trebuie sa ma intorc fiindca din aprilie nu mai primesc niciun ban. si ce primesc acum e putin.
in Romania e lux cu concediu de maternitate si banii dati in timpul asta :)

pitica mea a dormit neintoarsa pana la 4 cand a inceput sa se foiasca. la 4 jumate a papat si a adormit la loc

...........................................
mamica de www.youtube.com/BeatriceAna2011" target="_blank">Beatrice-Ana - 26.09.2011
..........................................
zebraroz.ro

ca TREBUIE sa te intorc la munca am inteles. Poti merge insa pe alimentatie mixta... ca nu stai 24/7 la munci.
Concediu de 2 ani la noi e lux, dar banii NU. Preturile sunt ca in restul europei, banii sunt putini rau insa.
De la 2 la 3 ani nu ai ce face cu bebe. Crese de stat sunt putine( in orasele mari cel putin) si murdare/aglomerate. Cele private sunt mai scumpe decat salariul mediu al unui bugetar(adica eu) . Bona tot asa, e mai scumpa decat salariul meu.
ETC. ideea e ca nu e chiar roz nici la noi.

Bravo pt asa somnoroasa, sa o tina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanaiasi spune:

Mikka, eu baxul asta l-am avut de la nana fetei , cumparat din Germania de la Lidl. Sper sa fie si cele de aici la fel. O sa iau cred saptamana asta un bax sa il probez.

Rectific : 56 buc=39.9 ron

Oana mamica fericita de Maria Ecaterina 18.09.2011

Doamne iti multumim!

Mergi la inceput