Gravidute cu trombofilie - capitolul 8
Raspunsuri - Pagina 24
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Musette_1982/Musette_1982.jpg)
Musette_1982 spune:
amary, mie geneticiana mi-a spus ca MTHFR e destul de nenorocita, mai ales in varianta homozigota. Mi-a zis pe sleau ca nu am sanse nici 20% sa trec de primul trimestru fara tratament, ceea ce ma prinsesem deja. Din pacate nici cu tratament nu a fost foarte roz... Nici de PAI nu mi-a zis de bine dar e hetero si de aceea cred ca a pus mai mult accent pe prima mutatie. Mi s-a zis in fata ca unul dintre riscuri este inclusiv infarctul juvenil in anumite combinatii (obezitate+fumat).
Din cate stiu eu, si dana a avut probleme tot dupa 30s data trecuta...
Toate de mai sus sunt factori ereditari, nu se dobandesc. E adevarat ca la unele din noi isi fac de cap mai tare sau mai putin.
dara are exact mutatiile mele + inca una. Ea face doar un Clexane 0,4/zi dar in schimb ia 2 aspenter pe zi. Din cate stiu ea nu are secretiii colorate si alte hemoragii vaginale. Eu atata am sangerat ca mai iau 2 aspenter pe saptamana, in schimb mi-au crescut anticoagolantul si simt eu ca nu e schema finala.
Nu cred ca stiu nici hematologii sa zica clar cat de grave sunt efectele in cazul fiecarui pacient in parte.
MTHFR C677T - homozigot si PAI 4G/5G - heterozigot.
2 avorturi spontane - 5s in 2010 si 4s in 2011
Tratament: Fragmin 5000 (seara) + trei prize de Fragmin 2500 (dimineata - luni, miercuri si vineri), 4 NoSpa, 2 Magne B6, Femibion 2, acid folic 5 mg, Vitamina C 1000, Aspenter (marti si sambata)
![](smiley_pregnant.gif)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/danezza/danezza.jpg)
danezza spune:
mie data trecuta mi-au zis de probleme la 22 de saqpt la morfologie. De fapt cred ca au fost de la inceput dar nu stiau sa se uite, sa faca ecografiile .. in fine .. nu ma conteaza acum.
varianta cu 2 hetero=1 homozigota si cu faptul ca homo e mostenita din ambele parti mi-0a zis-o si mie geneticianul si chiar m-a sfatuit sa le spun parintilor sa ia aspenter.
Inca o chestie, faptul ca ai mai multe mutatii, nu inseaman si doza mai mare de anticoagulant. Doza este aceeasi chiar daca ai 3 sau 4 mutatii .. acum depiunde si de cat este de afectat oprganismul de aceste mutatii (fie ea si una).
Mie de ex, mi s-a spus sa nu mai fac Pai .. cam astea le mai aveam de facut, a explicatie: ai o mutatie homozigota, oricum vei face clexane .. si cu si fara PAI. in 35+ de fetita cu fundita
Doamne ajuta!
MTHFR C677 Homozigot
![](images/user_woman.png)
amary09 spune:
Musette, ai dreptate asta cu efectul asupra fiecaruia.... Eu am multe balarii de trombofilie si totusi nu am pierdut sarcini niciodata, pe prima am reusit sa o duc f. bine pana la 30 de saptamani fara tratament (la 32.5 avea bebe 1800), fluxuri in jur de 0.5 pe artere. Totusi am nascut prematur la 36 din cauza trombofiliei (insuficenta placentara grava, restrictie grava de crestere intrauterina). Eu de asta sunt asa speriata de bombe, nu-mi dau seama cum actioneaza nenorocirea asta de trombofilie si de ce unii n-au nimic de la ea, la altii actioneaza brusc si dintr-odata, iar altii au probleme grave de la inceput. Am citit f.f. multe si totusi sunt complet nelamurita si speriata, nu pot sa zic decat cu Dumnezeu inainte....
Amary 16+ de
+
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/danezza/danezza.jpg)
danezza spune:
la 36 ai nascut natural ca a venit momentul sasu au decis sa-ti faca ceza? scuze daca ai mai scris si nu am retinut? bebe a avut de suferit pe chestia asta? acum e bine?
woww .. eu acum vad ca vei avea fata si baiat .. ce frumos!!!
\lasati gandurile negre si cu Dumnezeu inainte va fi bine. In puii mei suntem supr monitorizate si tratate si ... ttrebuie sa fie bine!
Citat: |
citat din mesajul lui amary09 Musette, ai dreptate asta cu efectul asupra fiecaruia.... Eu am multe balarii de trombofilie si totusi nu am pierdut sarcini niciodata, pe prima am reusit sa o duc f. bine pana la 30 de saptamani fara tratament (la 32.5 avea bebe 1800), fluxuri in jur de 0.5 pe artere. Totusi am nascut prematur la 36 din cauza trombofiliei (insuficenta placentara grava, restrictie grava de crestere intrauterina). Eu de asta sunt asa speriata de bombe, nu-mi dau seama cum actioneaza nenorocirea asta de trombofilie si de ce unii n-au nimic de la ea, la altii actioneaza brusc si dintr-odata, iar altii au probleme grave de la inceput. Am citit f.f. multe si totusi sunt complet nelamurita si speriata, nu pot sa zic decat cu Dumnezeu inainte.... Amary ![]() ![]() ![]() MTHR C677+A1298 - heterozigote, FV Leiden, deficit Proteina S |
![](smiley_pregnant.gif)
Doamne ajuta!
MTHFR C677 Homozigot
balanta_tm spune:
Fetelor, pe mine trombofilia nu ma sperie asa rau (eu am MTHFR C677T hetero, protrombinica hetero si PAI1 4G/4G homo - la asta din urma am nimerit cea mai naspa alela a mutatiei plus ca este si homozigota); ma gandesc ca fiind sub tratamentul adecvat, nu are cum sa nu fie bine.
Mai degraba ma sperie morfofetalele ce vor urma (in sensul de vestile pe care le pot aduce), amniocenteza, etc.
Nu mai zic ca sarcina gemelara are riscuri mai mari; dar incerc sa nu ma sperii si sa am grija de mine cat de bine pot. Restul cred ca tine de DD.
dara, imi pare rau pt diabetul gestational, dar acuma macar ai un diagnostic si stii de la ce vine tot disconfortul tau. Si eu ma gandesc ca tinand un regim adecvat, diabetul o sa dispara.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ioana3110/ioana3110.jpg)
ioana3110 spune:
Balanta
si eu am PAI 1 4G/4G homozigot
si am fi Factor XIII heterozigot.
De-aia ma tot stresez daca ajunge clexane de 0,4...
Dar tu ce iei? Clexane?
Sau iei si aspenter?
amary09 spune:
Nu, nasterea s-a declansat brusc, intr-o dimineata cu contractii din 10 in 10 minute, m-am internat, seara m-au operat cu cezariana de urgenta (verticala), din cauza suferintei fetale grave si reatard de crestere (2100), bebe nu a respirat ceea ce a fost grav. Mai multe n-are rost sa spun, il iubim f. mult, indiferent de cat luptam si am luptat, mai ales el, am facut pace cu mine pe subiectul asta. Imi doresc doar ca de data asta, ca si tine, sa fie bine, baiatul meu sa aiba un frate si o surioara sanatosi....
Amary 16+ de
+
balanta_tm spune:
Eu am doar Clexane, dar de 0.6. Aspenter nu iau.
Nu stiu daca 0.4 este destul la tine. Mie hematologul mi-a marit doza de la 0.4 la 0.6 cand a aflat ca am si PAI 4G/4G homozigot (la momentul cand imi stabilise doza de 0.4 stia doar de primele doua mutatii).
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/MeAlex/MeAlex.jpg)
MeAlex spune:
Eu am mutatia PAI 4G/5G homo si cred ca pana acum am fost acoperita, tinand cont de antiFXA 0.19 de la Fundeni. Nu stiu cand voi putea ajunge sa imi repet antiFXA, ma gandesc ca din cauza miscarii as putea risca prea mult...Nu mai iau Aspenter de la hemoragie.
Ioana, de ce nu faci anti FXa? 9 saptamani si 6 zile
Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/5G homozigot
2 sarcini oprite in evolutie la 7 s, respectiv la 9 s
Tratament sarcina: Clexane 0,4, Femibion1 1/zi, CETEBE 2 g/zi, MagneB6 1/zi, Acid folic 1/zi, Vitamina E 1/zi, Omega3, Nospa 3/zi, Scobutil 3/zi, Utrogestan 600 mg/zi
![](rugaciune.gif)
![](copilas.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/kraluca/kraluca.jpg)
kraluca spune:
fetelor, mie chiar mi-ati dat de gandit... oare mihaelei i-au spus de ce a nascut mai devreme (la 36 sapt)? stiu ca avea colul scurtat cand a fost la control si parca un pic de dilatatie... insa, oare a avut legatura si cu trombofilia? stiu ca ea facea doza mica de anticoagulant...
dana, suzie - voi cat de des mergeti acum la contro/eco? eu am fost la 31+5 zile, 34+5 zile si acum ar trebui sa mai vin la 36+6 zile. dr ar fi vrut sa ma interneze deja in spital la 37 sapt ... dar eu fug ca dracu de tamaie... oricum, fiind din provincie m-a anuntat ca vrea sa ma interneze cu cateva zile inainte de cezariana.
35
mutatia heterozigota a A1298C si C677T
tratment: clexane 0.4/zi, femibion 2, cetebe, magne B6