Gravidute cu trombofilie - capitolul 8
Raspunsuri - Pagina 23
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/MeAlex/MeAlex.jpg)
MeAlex spune:
Dara, inteleg perfect argumentele tale pentru aparat, o saincep sa caut. Cu putina grija nu va risca bebe sa faca diabet, chiar am citit recent ca putini fac...doar ca am uitat unde am citit.
Amary, eu am avut vreo doua sangerari nazalw f usoare, dar din cauza asocierii Aspenter + Clexane am facut hematomul si hemoragia...cand luam Aspenter zilnic am avut o mica sangerare vaginala, am sunat la Fundeni si mi-au zis sa iau 1 Aspenter la 3 zile si mi-au spus ca daca mai sangerez, sa opresc de tot...am oprit cand am avut hemoragia.
Trimite mail acum la Fundeni si spune-le de sangerarea nazala.
Legat de peste, inainte de sarcina eram mare fac de gratare de pastrav si macrou si imi placea si macroul afumat...dar in sarcina am mancat f putin la inceput...stiam ca e sanatoasa si conserva de sardina in sos tomat. Dar nu pot manca peste acum, numai cand ma gandesc ma apuca greata...la fel legat de carne si oua, mananc foarte putin...
Musette, felicitari! Iti urez sa schimbi inca 2 prefixuri de acum incolo! 9 saptamani si 6 zile
Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/5G homozigot
2 sarcini oprite in evolutie la 7 s, respectiv la 9 s
Tratament sarcina: Clexane 0,4, Femibion1 1/zi, CETEBE 2 g/zi, MagneB6 1/zi, Acid folic 1/zi, Vitamina E 1/zi, Omega3, Nospa 3/zi, Scobutil 3/zi, Utrogestan 600 mg/zi
![](rugaciune.gif)
![](copilas.gif)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/kraluca/kraluca.jpg)
kraluca spune:
dara - nu intri acum in concediu, insa cu un bebe care va creste intr-o saptamana cat altii in 2, si cu cu burtica mare iti va fi tot mai greu sa continui munca. va fi mai greu cu diabet gestational, insa esti puternica si vei avea grija de tine si de fetita! eu la testul de toleranta la glucoza am avut valori foarte mici si mi s-a spus ca bebelul va avea hipoglicemie la nastere... deci nici asa nu e bine... am tras si eu atunci un rand de plans si dupa aia m-am linistit.
mary - eu in toata sarcina am avut 3 hemoragii nazale, din care una a fost la 15 min dupa administrarea de clexane (luam si aspenter atunci) si care au aparut din senin, nu dupa suflatul nasului. eu chiar ma asteptam sa-mi curga sange din nas deoarece multe fete din odisee trecusera prin asa ceva. cate ai avut pana acum? s-au oprit destul de greu?
musette - felicitari pentru faptul ca ai schimbat prefixul! curaj cu eco... ai sa te intorci bucuroasa ca l-ai vazut pe bebe si este ok. eu am mai spus ca nu ma incred atat de mult in estimarile date de eco. la mine cand era bebe mai mare, cand mai mic... si am auzit multe cazuri in care la ultimul eco bebe avea o greutate, iar la nastere avea o alta (mai mica cu vreo 400g, de exemplu)
legat de pestele marinat sau afumat - eu demult poftesc sa mananc, insa mi-a fost frica deoarece este considerat peste crud, si nu cred ca e ok (chiar daca nu m-am putut abtine si am mancat sorici de sarbatori - care este tot crud!) stie careva daca in perioada in care alaptam avem voie sa mancam, sau mergem pe aceleasi recomandari ca si in sarcina?
35
mutatia heterozigota a A1298C si C677T
tratment: clexane 0.4/zi, femibion 2, cetebe, magne B6
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Musette_1982/Musette_1982.jpg)
Musette_1982 spune:
Kraluca, cred ca amary si fetele care mai au bebelusi pe acasa ar trebui sa ne zica.
Colega mea de birou care are un baietel f ok de 3 anisori zicea ceva ca in prima perioada trebuie avut grija ce papi, pentru ca trecand in lapte trebuie sa-l iei usor pe bebe ca sa nu faca colici. De genul ca nu poti manca sarmale si carnati dupa ce ai nascut. Fierturi mai mult si cruditati. Pe ea a invatat-o neonatologul si apoi pediatra. Acum nu stiu daca informatia e corecta neaparat...
MTHFR C677T - homozigot si PAI 4G/5G - heterozigot.
2 avorturi spontane - 5s in 2010 si 4s in 2011
Tratament: Fragmin 5000 (seara) + trei prize de Fragmin 2500 (dimineata - luni, miercuri si vineri), 4 NoSpa, 2 Magne B6, Femibion 2, acid folic 5 mg, Vitamina C 1000, Aspenter (marti si sambata)
![](smiley_pregnant.gif)
kraluca spune:
si inca ceva - dupa nastere vom continua cu femibionul? stiu ca asa ar trebui, insa ma omoara la portofel... dana - tu daca iei femibion 1 si acum la alaptare ce vei face?
musette 35
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
suzieq spune:
Raluca, eu am intrebat medicul si mi-a zis ca daca alaptez sa continui cu femibion 2.
Daca iti mai trebuie ceva, poti face o comanda la o farmacie din cluj unde sunt mai ieftine toate:
http://www.aldedra.ro/produse-pentru-gravide-si-mamici/femibion-2-sarcina-sanatoasa
MTHFR C677T Homozigot +35
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/danezza/danezza.jpg)
danezza spune:
si eu stiu ca si dupa nastere trebuie luat in continuare femibionul, am sa iau tot I si probabil ca voi mai lua si complexul de omega+b-uri.
Va inteleg cu costurile si mie mi s-a terminat femibionul de 2 zile si sper sa ajung azi sa-mi iau altul.
oricum , din cate inteleg eu, pt cele cu mutatii mai serioase sau mai multe .. este indicat sa mai facem cate o cura de cate o luna cu femibion/b-uri plus aspenter macar 1 la 2 sau 3 zile.
asta cu aspenterul mi-a zis-o geneticianul de la genetic lab unde am facut mutatiile. l-am intrebat eu atunci cam ce inseamna aceste mutatii pt un organism in general, nu neaparat in sarcina si am avut o discutie mai lunga .. nu mi-a lasat de inteles ca ar fi o mare pb atata timp cat evitam fumatul (ceea ce pt mine e tare greu, recunosc), facem miscare si mai bagam cate un aspenter.
Citat: |
citat din mesajul lui kraluca si inca ceva - dupa nastere vom continua cu femibionul? stiu ca asa ar trebui, insa ma omoara la portofel... dana - tu daca iei femibion 1 si acum la alaptare ce vei face? musette ![]() ![]() mutatia heterozigota a A1298C si C677T tratment: clexane 0.4/zi, femibion 2, cetebe, magne B6 |
![](smiley_pregnant.gif)
Doamne ajuta!
MTHFR C677 Homozigot
![](images/user_woman.png)
amary09 spune:
Dara, ma bucur ca nu e ceva foarte grav, daca vrei sa-ti calculezi caloriile, eu mai intram pe un site "slabute.ro" si au acolo un calculator foarte fain (poate stii deja), cu multe, multe alimente de la noi din comert cu calorii deja calculate, trebuie doar sa selectezi cantitatea si alimentul, sunt informatii si despre cati carbohidrati, grasimi etc ai voie sa mananci intr-o zi si daca ai depasit. Asta in limita timpului tau disponibil, evident.....
Kraluca, nu am sangerat decat ieri f. putin, dupa ce mi-am suflat nasul a trecut repede, si cred doar de doua ori cand am suflat nasul mai puternic f. putin. Si am mai sangerat vaginal la recoltarea de secretii, a trecut a doua zi, dar dr. a zis ca se intampla frecvent (desi eu m-am speriat tare, nu mi se mai intamplase nici asta).
Dupa ce fac la inceputul saptamanii viitoare o noua eco, ca nu am mai facut demult, vad ce e si cu fluxurile si cu sangerarile astea mici. Culmea e ca atunci cand imi iau sange sau ma tai nu curge deloc mai mult.....
Oricum sarcina asta este mult altfel decat prima, mi-a fost rau sa mor pana pe la 14 saptamani (acum mai rar) am nasul infundat mereu, ma doare mereu capul, nu grav dar enervant, nu am avut deloc simptomele astea in sarcina trecuta. Singura care s-a mentinut este dragalasa "constipatie" care ma ucide.... Am incercat cu toate: pere, tarate, smochine....nimik.... Pana la urma decat sa patesc ceva de la efort, bag duphalac, ca mi-a zis dr. ca la nevoie se poate, dar si asta nu pot lua permanet...
Musette, referitor la alaptat, eu i-am dat pana la 1 an jumate, dupa ce prima oara l-am pus la san la 3 saptamani, nu s-a mai despartit curand, a stiut el ce-a stiut... A refuzat mult timp biberonul, asa ca n-am avut ce face... Faza e ca avand putin lapte, ca sa-l satur, ii dadeam mereu cand plangea la inceput si oricum a avut colici... Parerile sunt impartite, unii doctori zic sa mananci de toate, chiar fructe, legume (mai putin grasimi si alimente gen varza, fasole, otet, condimente, usturoi care chiar probabil il deranjeaza pe copil atat ca gust cat si ca balonare). Parerea mea ca mama care a alaptat atat este ca indiferent de ce mananci, copilasul va avea oricum colici pana la 3 luni, doar chiar sa ai grija sa nu mananci alimente deranjante pentru el in cantitati mari. Dupa 4 luni, indiferent ce am mancat, nu l-a mai durut stomacelul....
Si eu am mai luat o vreme vitamine, am luat elevit (ca asta continea si fier si am avut anemie dupa nastere, m-am refacut f. greu dupa cezariana verticala). Puteti sa luati doar fier sau niste vitamine care va convin ca pret, depinde si cum va ies analizele de fapt, nu cred ca e neaparat nevoie sa luati femibion 2, care intradevar, ustura rau la buzunare...
Amary 16+ de
+
kraluca spune:
astazi e ziua mea de pus intrebari: care este diferenta intre mutatia heterozigota si mutatia homozigota? 35
![](images/user_woman.png)
amary09 spune:
Dana, oricum mutatiile tale nu sunt grave deloc, am inteles (ca si eu am) ca ducem lipsa de acid folic, ceea ce poti sa iei mereu, e o vitamina. Mie mi s-a zis ca astea sunt minore, este mult mai periculos Factorul V, care din pacate, da mari probleme dupa sapt. 30 in sarcina (exact cum mi s-a si intamplat, nestiind de asta). Am vazut ca la tine a dat roade tratamentul , eu am multe, multe emotii ca s-au adunat sarcina asta prea multe probleme si riscuri... Si asta cu fumatul, stiu, boala grea (ma uit la sot) dar cu putina vointa o sa reusesti...
Kraluca, eu am citit ca homozigot e cumva dublu fata de heterozigot, adica in cazul in care le-ai mostenit, pot proveni atat de la mama, cat si de la tata, sau unul din parinti a avut tot homozigot. Nu stiu daca MTHR se poate dobandi in timpul vietii (nu e grav nici homozigot), factorul V nu, si daca il mosteneam homozigot eram moarta demult(cam asa mi s-a explicat mie).
Amary 16+ de
+
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Musette_1982/Musette_1982.jpg)
Musette_1982 spune:
Data trecuta cand am fost la Bucuresti eu aveam 13s si tocmai imi luasem o cutie de Femibion1. Dr. U mi-adat vestea ca trebuie s trec pe Femibion 2 si am fost un pic amarata ca n-am stiut si abia le luasem si degeaba. Dr.U mi-a spus atunci: nu e degeaba pentru ca ai sa iei din nou Femibion 1 in alaptare. Pastreaza-le.
Abia apoi am cumparat Femibion 2 si am vazut ca scrie pe el ca e si pentru alaptare. De aici am tras concluzia ca ea totusi recomanda Femibion 1 in alaptare. De ce? Nu mai stiu sa va povestesc ca deja plecasem si nu am mai avut pe cine intreba.
Ce zice Danezza cu aspenterul mi-a spus si mie geneticiana care m-a diagnosticat cu trombofilie, doar ca mie mi-a recomandat un aspenter pe zi si un Magne B6 (in afara sarcinii ma refer). Oricum voi reveni la Bucuresti post-partum, post-alaptare si voi discuta cu dr. U din nou.
Suzi, site-ul ala e de pastrat in favorites. Multumim.
MTHFR C677T - homozigot si PAI 4G/5G - heterozigot.
2 avorturi spontane - 5s in 2010 si 4s in 2011
Tratament: Fragmin 5000 (seara) + trei prize de Fragmin 2500 (dimineata - luni, miercuri si vineri), 4 NoSpa, 2 Magne B6, Femibion 2, acid folic 5 mg, Vitamina C 1000, Aspenter (marti si sambata)
![](smiley_pregnant.gif)