La Multi Ani ! Piersicute iul-aug 2012 ( 5)
Raspunsuri - Pagina 19
![](images/user_woman.png)
Porumbita spune:
Citat: |
citat din mesajul lui MeAlex Porumbita, deci crezi pana la urma, ca doar ti-a zis ecografistul...nici eu nu cred ca trebuie sa nu ne dam cu crema cu multe zile inainte, pentru ca la dus se indeparteaza crema. Dar nu trebuie sa ne dam cu nimic in acea zi. ![]() Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/5G homozigot 2 sarcini oprite in evolutie la 7 s, respectiv la 9 s Tratament sarcina: Clexane 0,4, Femibion1 1/zi, CETEBE 2 g/zi, MagneB6 1/zi, Acid folic 1/zi, Vitamina E 1/zi, Omega3, Nospa 3/zi, Scobutil 3/zi, Utrogestan 600 mg/zi ![]() ![]() |
pai cred ca e de normal sa nu ma dau in ziua in care fc ecografie, nu cu 2 saptamani inainte sa incetez sa aplic crema
![](icon_smile_big.gif)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
Porumbita spune:
la baiat am plecat de la 54-55 kg si am luat 17 (da ultimele 8 kg le-am luat in ultimele 2 luni; burtica a inceptu sa se vada dupa 3 luni
acum am plecat de la 56 si am deja 57.5 la 12 sapt dar zici ca am un pepene in loc de burta
si stare de grata a la log
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ali24/ali24.jpg)
ali24 spune:
eu am pus la fiert o ciorbita cu legume si smantana(care o sa imi pice tare bine)
si am bagat la cuptor costita.pe langa am sa fac cartofi fierti in coaja si prajiti apoi(i am descoperit acum in sarcina si sunt foarte buni-se pare ca la bebele ii plac tare)
si o salata verde
si ma gandesc si la o placintuta dar aici sunt in pana de idei.
apropo de cand sunt gravida am devenit o casnica harnicuta la care ii place sa faca mancare,praji,......inainte nu aveam nici timp dar nici rabdare sa fac14+
rafael albert(25.05.2007)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ZIZOU/ZIZOU.jpg)
ZIZOU spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ali24 eu am pus la fiert o ciorbita cu legume si smantana(care o sa imi pice tare bine) si am bagat la cuptor costita.pe langa am sa fac cartofi fierti in coaja si prajiti apoi(i am descoperit acum in sarcina si sunt foarte buni-se pare ca la bebele ii plac tare) si o salata verde si ma gandesc si la o placintuta dar aici sunt in pana de idei. apropo de cand sunt gravida am devenit o casnica harnicuta la care ii place sa faca mancare,praji,......inainte nu aveam nici timp dar nici rabdare sa fac ![]() ![]() |
![](pofticios.gif)
![](pofticios.gif)
![](pofticios.gif)
![](pofticios.gif)
![](icon_smile_big.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ali24/ali24.jpg)
ali24 spune:
ZIZOU-ca sa nu ma plimb eu cu toate oalele si ca sa mai scapi de santier,te invit la mine ca e mai usor14+
rafael albert(25.05.2007)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Alina_29/Alina_29.jpg)
Alina_29 spune:
Buna,
E prima data cand scriu pe acest forum insa va urmaresc de foarte mult timp,sunt si eu o piersicuta de august am 10 saptamani iar data probabila a nasterii este maxim 10 august....
Va pup,multa bafta si sarcina usoara...
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/anaoi/anaoi.jpg)
anaoi spune:
Buna fetelor,
Am fost astazi la medicul ginecolog Dr. Bogdan Ciontea de la Spitalul Municipal sa-i arat ecografia de la 12 saptamani si rezultatele de la DubluTest.
Totul a fost ok, ba chiar m-a si controlat pe masa.
S-a mai uitat si pe toate analizele facute in decembrie, cele legate de primul trimestru de sarcina. Am o usoara anemie pentru care mi-a dat sa iau un medicament care contine fier si acid folic din saptamana 16, iar pentru mutatia genetica MTHFR (C677T) care mi-a iesit pozitiva (homozigota) mi-a dat sa fac subcutanat Clexane 0.4 pana dupa nastere. Mi-a zis sa nu mai imi pun Utrogestan de saptamana viitoare si sa iau Femibion 2, iar pentru ca a observat ca am o candidoza in urma controlului sa iau Clotimazol ovule dupa saptamana 16.
Urmeaza sa ne vedem dupa ce fac ecografia din saptamanile 18-22.
Am uitat sa va spun ca pe 4 ianuarie cand am facut ecografia 4D la dr. Iosup acesta ne-a spus ca o sa avem o fetita. Sincera sa fiu in situatia noastra nu mai conta ce era, avand in vedere ca ne-am chinuit vreo 7 ani pentru a ramane macar odata gravida. Minunea s-a intamplat cu ajutorul dr. Laura Dracea cu care am facut primul nostru FIV.13+
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/adarev/adarev.jpg)
adarev spune:
Alina bine ai venit si sarcina usoara.Te asteptam cu vesti noi despre bebeul tau. Doamne Ali, ce gospodina esti. Deci, eu ma fatai prin casa, am facut curat si apoi m-am dus la piata barbatu-meu vrea doar salata in seara asta. Asa ca, am bagat niste dovleac la cuptor, mi-am luat niste branza pe care am frecat-o cu iaurt, si eu am mancat Tu ai facut numai bunatati. Sa ne dai si noua reteta de placinta.Da, mai fetelor.
ned spune:
pt MeAlex: clexane 0.4, arefam 200*4, vit c, magne b6, femibion 1, vit e, acid folic 5mg. Astept eco de pe 24 jan sa ma duc iar la fundeni sa vedem daca imi schimba doza de clexane. Tu ce tratament iei?
Aseara si azi mi-a fost rau si eu care credeam ca am scapat acum ca sunt in sapt 12. Offff.
----------------------------------------------
MUTATIA 677 C>T MTHFR HETEROZIGOTA.
MUTATIA 1298 A>C MTHFR HETEROZIGOTA.
MUTATIA -675 4G PAI-I HOMOZIGOTA.
2 sarcini oprite din evolutie la 6-7 saptamani
ned spune:
Multumesc Porumbita! Sincer si miemi se pare aiurea chestia cu crema. Inteleg o zi doua inaint dar nu o sapt.
----------------------------------------------
MUTATIA 677 C>T MTHFR HETEROZIGOTA.
MUTATIA 1298 A>C MTHFR HETEROZIGOTA.
MUTATIA -675 4G PAI-I HOMOZIGOTA.
2 sarcini oprite din evolutie la 6-7 saptamani