Colectia de toamna-iarna 2005 (32)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bb_alinus spune:

uf abia acum apuc sa intru!
Lavi maica-mea stia un logoped dar cica a iesit la pensie....in rest cum si ea e pensionara a cam pierdut contactul cu cei din activitate. Mai intreb in jur ca mai stiu cate unul altul si iti spun daca aflu! Ce mai face soacra ta?

Vai vai ce de stres cu clasa 1. Fetelor succes! Noi suntem deja la teme serioase, citit lectii si explicat, invatat poezii enorme si ascultat, scris dupa dictare si note....ca la scoala:)) Missa citeste cu mare placere sor-sii in timp ce asta o trage de par si ii da cu alte carti in cap:)).

Meemsuluici missele incep sa faca echipa ....la nebunii. Sa le vezi in baie ( fac baie numai impreuna) ce se mai joaca si stropesc peste tot! Alessia e topita dupa sor-sa. Acum ca e in vacanta la bunici, Alessia o cauta peste tot. CAnd i-am aratat-o prima data pe Amalia pe Skype, sa vezi ce ochi mari a facut missa mica, se uita la ecran, se uita la usa, si nu intelegea:))

Mandy succes cu relocarea....parca trebuia sa veniti incoace, nu?

Lavi dementiala Nati!!!! Rad de una singura!

Alina si missele Amalia 17.11.2005 si Alessia 02.11.2010

POZE ALESSIA
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=65487" target="_blank">Povestea nasterii Amaliei

Parfois on regarde les choses, telles qu'elles sont, en se demandant pourquoi.
Parfois on les regarde, telles qu'elles pourraient ętre, en se disant pourquoi pas.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns meems spune:

Alinush, mortale missele!! Fain ca se joaca impreuna, eu cu frate-meu nu aveam nimic de-a face unul cu altul cand eram copii, am crescut ca doi straini, fiecare in gashca lui de prieteni. Mi-o inchipui pe Alessia, neintelegand ce cauta Amalia pe ecran

Mamicile din Romania cred ca sunt la stressul la care eram noi, cele din diaspora, anul trecut. Eu atunci ma framantam la care scoala s-o inscriu pe Rianna, si cum sa aleg mai bine… Acum, ca si Alinush, ne framantam cu teme, citit, si alte cele. Bafta tuturor, sa faceti alegerea cea mai buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Alinus, daca ne poti da o legatura nu e rau , chiar daca e iesit la pensie, poate mai lucreaza in particular pentru un ban in plus.

Soacra mea zice-se ca e mai bine. Cate un pic pe zi ce trece. In sfarsit i-au scos sonda naso-gastrica si au inceput sa-i dea mancare pasata cu lingurita (data trecuta ii daduse sora lui Virgil apa si iaurt fara acordul medicilor ceea ce e periculos, poate face pneumonie de aspiratie si chiar sa moara daca nu inghite bine). Acum ca au dictat doctorii treaba asta sunt mai linistita, s-or ghida ei dupa unele semne ca e OK. Sunt in curs de a face rost de maseur/kinetoterapeut, tot unul iesit la pensie sa-i faca masaj si sa inceapa recuperarea. Acum cauta infirmiera pentru ca nu mai pot sa o tina in ATI iar in salon trebuie sa stea cineva cu ea sa o ingrijeasca. La fel dupa ce o vor externa. Si infirmiera e greu de gasit . Ei cauta 2, deocamdata n-au gasit niciuna. :(

Partea cea mai buna e ca inteleg ca e constienta si OK dpdv mental, din pacate nu poate vorbi, de-asta ne si trebuie logoped, sa o ajute.

------
Alinus ce frumos povestesti de cele 2 surori!!!! Si ale mele se distrau la culme cand mai faceau baie impreuna, din pacate nu le-am mai pus in ultima vreme, de cand cu frigul.

Eu sunt 2 in 1 si cu teme de facut, si cu stresul inscrierii (asta recunosc ca nu e asa pronuntat lamine avand si alte probleme mai grave acum). Ma enerveaza temele in care trebuie parintii sa caute pe net, de exemplu: descrieti sigiliul lui Mihai Viteazu si explicati ce reprezinta fiecare element de pe el, sau dati exemple de batalii ale lui Stefan cel Mare, altele decat cele din manual, sau alte teme ciudatele: dati exemple de 3 defecte si cum pot fi acestea transformate in calitati, etc.

Silvia a trecut la fractii. Cat e ea de buna la matematica, totusi nu le putea intelege foarte bine dupa prima lectie. Adica nu intelege 1/3, ea crede ca 1 e indivizibil. Si nu intelege cum 1/3 = 2/6. Asa ca am avut inspiratia si i-am dat exemplul cu pizza (ca tot a fost ziua ei si s-a mancat pizza), ca pizza e una singura dar o putem taia in felii, daca tai pizza in 8 si mananci 4 felii e ca si cum ai taia-o in 6 si ai manca 3 felii, si de fapt mananci jumatate.
Dupa aia nu intelegea fractiile supraunitare, asa ca i-am zis ca un copil mai pofticios a mancat 10 felii de pizza, adica 10/8, ceea ce e mai mult decat o pizza :), ca la petrecere s-au comandat mai multe pizze. A inteles pana la urma.

Nu stiu de ce va povestesc. Asa, for fun, sa vedeti cum e la scoala. Cea mai simpla si comoda pt parinti perioada e gradinita! Am zis.

Meems cam la fel Virgil cu sora lui, fiind 6 ani diferenta, fata/baiat plus temperamente extrem de diferite.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corap spune:

ha, ha :) la noi andrei deja a priceput faza cu fractiile (v-am spus ca cu mate le are, litere sa nu-i arati... de fapt, si ana trece printr-o faza anti-litere, probabil de la fra-su)
asa... andrei a invatat treaba cu fractiile cand avea teme la gradi si murea de plictiseala. si cand termina un rand ii faceam proportii (cat a facut si cat mai are); si mai desena 2 bastonase cu mare chin (sa va mai spun ca uraste sa scrie?) si mai faceam a cata parte din rand a desenat, in ce proportie e bucuros ca a mai desenat 2 bastonase ... de-astea. ne-a luat o zi intreaga o pagina de bastonase ... el cu scrisu', eu cu sustinerea morala si bagat fractii pe gat
la supraunitare n-am trecut, ca saracu' abia ajungea sa-si termine nenorocitele alea de teme.
acu' invatam despre sistemul solar (invatam, ca nici eu nu stiu mare lucru. singurul meu avantaj era ca stiam numele planetelor si ce-i aia miscare de rotatie si de revolutie , in rest eram zero barat)

lavi, ce ma bucur ca soacra ta e mai bine. sper sa se recupereze cat mai mult

alinush, super ca se inteleg asa bine missele :) .

meems, framantarea-i de baza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Corap , buna idee cu fractiile!
Ia sa o aplic si eu la Silvia pe ce nu-i place: Silvia pune-ti hainele la loc. Silvia, continua, ai pus abia 1/3 din haine la loc.

La supraunitare cu hainele ar fi greu de trecut. Ar insemna sa puna la loc si din cele pe care le strang eu de la uscat , ceea ce nu-i jobul ei. Jobul ei se limiteaza la cele pe care le da jos de pe ea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns meems spune:

Lavi si Corap, m-ati distrat cu explicatiile fractiilor
Rianna iubeste scrisul si cititul, si la mate face fata cu ce au invatat ei pana acum, isi face tema singura. Mai greu a priceput conceptul de zero, la inceput ii explicam pe degete: "daca ai 5 si mai adaugi zero, adica nici unul, cate ai in total?" Acum nu mai are nedumeriri la adunari si scaderi.

Lavi, ma bucur mult ca soacra ta face pasi spre recuperare!
Si la mine ca la Virgil... diferenta de varsta, de sex, si personalitatile total diferite, ne-au cam tinut departe pe mine si frate-meu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns soanso spune:

heloo colectie,
iar nu am mai scris demult desi tb sa recunosc ca citesc din umbra,

am si eu stres cu inscrierea la scoala, binenteles ca nu apartinem de scoala pe care am ales-o asa ca solutia "salvatoare" si la moda in cj a fost sa ne schimbam adresa de domiciliu , asa ca acum locuim cu "succes" pe o strada arondata scolii dorite, merg la inscrieri in prima etapa.

Lavi, sanatate soacrei tale, tin minte ca la tata(tot cu AVC) ii venau acasa pt recuperare doua doamne de la o fundatie, la fel si la masaj venea un tip voluntar, le dadeau ai mei mici atentii, poate gasiti si la Alba ceva asemanator.

Mandy, mult succes si bafta sa va acomodati rapid!

Merg la smotru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicia74 spune:

teme la gradi? pagini intregi de bastonase? Noi nu stim ce-i aia La gradi Ilincai nu le da nimic de facut. O fi bine sau rau, nu stiu...
Acum, pe bune, ce ar trebui sa faca la grupa pregatitoare - la gradi de stat? Sau ce fac ai vostri copii, concret? Ca sa stiu si eu ce pierde fii-mea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bic spune:

Fetelor, eu nu am mai intrat pentru ca trec printr-o perioada taaare grea. Trec eu de fapt prin perioada asta de vreo sase luni, dar acum s-a acutizat rau de tot. Nu vreau sa intru in amanunte pt. ca incerc din rasputeri sa nu-mi mai pling de mila si ma pozitivez. Am niste probleme de sanatate carora nu le dau de capat si am momente de teroare in care cred ca gata, asta e, am alte momente in care incerc sa-mi spun ca nu e asa de grav.
Va rog, nu vreau sa aud imi pare rau, ci doar ca totul o sa fie ok. Da????

Mandy eu nu sint de acord ca copiii se adapteaza foarte usor. Lui fii-mea ii este extrem de greu la casa cea noua. Dupa ce am trait intr-un cartier cu copii pe strada si unde ea freca maidanul toata ziua, acum aici unde nu sint copii - sint doar baieti si la citeva case mai incolo - ii este ingrozitor de greu. Daca pt. el sint importanti prietenii si mediul, poate ca nu ar fi o idee rea sa mergi tu mai intii. EU una in momentul de fata trec prin perioada in care imi reprosez ca nu-mi cunosc copilul mai bine. Of. Iti dorec succes.

Miha80 da, eu am folosit scutece refolosibile timp de vreun an si jumatate. Pe vremea aceea nu erau atit de multe optuni ca acum, dar tot mi s-a parut coplesitoare varietatea. Dupa ce am testat mai multe - comandam cite unul si il probam - am ajuns la urmatorul sistem:
-aveam cam 30si ceva de scutece ca sa-mi ajunga vreo 3-4 zile si vreo 5-6 covers (PUL si lina.)Din care:
-o duzina si jumatate de prefolds (18) pe care le puneam in diaper cover si cu un insert la mijloc pt. ca Smaranda facea pp mult. Insertul sa nu fie din ala microfleece pt. ca ala nu e bun direct pe piele. Inserturile le-am facut eu din fleece - cel mai bun material pt. contact direct cu pielea. Prefoldurile erau Indian prefolds medii. Daca incepi cind e bb nou-nascut (eu am inceput la 6 luni), iti vor trebui mici.
-vreo sase fitted diapers - diverse modele: Mothereae (bleah - draguti, dar se udau imediat; Unde the Nile - excelenti, absorbanti, dar se uscau f.f.f. greu - cam vreo 2 zile la soare; alte citeva doua firme pe care nu merita sa le mentionez si my favorite: Kissaluvs - dar din nou adaugam un insert pt piscacioasa Smaranda
-vreo 8 (??) Fuzzi Bunz - astia se cheama pocket diapers si dupa parerea mea sint cei mai buni. Din pacate, sint si cei mai scumpi si nu-mi permiteam sa am 2 duzini din ei, cum as fi vrut. Dar pe astia ii foloseam noaptea cu 2 inserts (nu mai stiu ce inserts, dar erau unele care se vindeau separat si aveau si ele inca un buzunaras pt in alt insert mic extra); sau la petreceri ca sa fie popoul frumos! Smaranda facea iritatii noaptea pt. ca facea pipi mult, dar nu se trezea, iar fleec-ul din Funzzi Bunz nu retine umezeala.
Un alt sistem beton pt. noapte a fost fitted diapers cu un cover de lina pe care l-am tricotat eu si l-am fetruit. Daca as mai avea un bebelus as folosi cel mai mult sistemul asta si pt. zi pt. ca lina nu retine umezeala, se usuca f. bine la soare etc., iarna tine cald si vara racoare.
Daca te duci pe diaperpin.com o sa innebunesti.
Un store de care imi amintesc era www.diaperware.com . Acum si-a crescut business-u si alte toate modelel de dipaers posibile.

Aici exista servicii de diapers - iti livreaza prefolds plus PUL covers. Nu stiu cum o fi prin ce tari mai esti tu acum.
Dar diaper covering is a lot of fun!

Daca te hotarasti, sa-mi scrii pe pm sa te invat cum sa le speli! Si alte trucuri!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bic spune:

P.S. la dipere: as comanda fie un pachet de incercare care contine mai multe feluri, fie cite unul din modelele pe care le doresti. Din ce am mai vorbit si cu alte mame, pt. fiecare trupusor de bebelus se potriveste alt fel de scutec si ce merge la unul, poate nu merge la altul. De exemplu, stiu oameni care nu erau deloc fericiti cu Fuzzi Buns pt. ca spuneau ca leek. Iar pt. noi alea au mers de minune, dar au leeked altele pe care alti parinti le adorau.

Mergi la inceput