Colectia de toamna-iarna 2005 (32)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mandyksch spune:

Alina, relocarea in Olanda a fost o idee mai veche, prin 2009, acum a aparut oportunitatea asta la Budapesta.

Bic, fruntea sus, toate in viata se intampla cu un motiv, sunt sigura ca vei gasi solutia la problemele tale.Este foarte important sa ramai pozitiva. In ce priveste acomodarea, si mie imi e oarecare teama, de aceea vom cauta solutii intermediare.In prima faza ne-am propus sa plec doar eu dar ei vor sta cu mine in prima saptama, apoi va veni vacanta de primavara iar vin la mine. Sa vedem cum functioneaza, daca nu, atunci tot ne putem intoarce, nu e capat de lume, sunt doar 450 km.
Fetelor multumesc de incurajari, tot ce imi doresc e sa fie asa cum e mai bine pentru familia mea indiferent daca vom ramane sau nu pana la urma acolo.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Hello gagici,

Bic sanatate multa, Doamne ajuta sa fie totul OK, sa te stresezi degeaba!
Interesanta povestea despre dipersi, nu-mi imaginam ca e asa o mare varietate!
Eu nu ma bag, mi se pare al naibii de comod cu aruncabile, si asa am mereu balconul plin de rufe, la mine spalatul e un mod de viata, m-as autodepasi ca sa zic asa sa mai spal si scutece. Dar va admir pe cele care reusiti!

Pe mine m-a luat de aseara cu raceala, curere de cap, febra usoara, paracetamolul is my friend. M-am saturat de cate raceli am avut in sarcina asta . Am dormit 4 ore azi noapte, sunt chiauna iar maine incepe o noua saptamana

Mandy succes! Eu sunt convinsa ca o sa va mai acomodati si din mers si "vazand si facand" veti ajunge la cea mai buna solutie.

soanso multumesc de incurajare!

FEli teme la "gradi" cred ca au in special fetele din diaspora care sunt de fapt la scoala. Nati de exemplu nu are teme, lucreaza la gradinita pe caietele tip.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madau spune:

hello

V-am citit zilnic, dar am avut si am o perioada super super plina, abia daca am timp sa respir si nu am apucat sa raspund, desi am tot vrut sa spun cate ceva.

Incepem la rand...Lavi sanatate soacrei si refacere cat mai rapida!

Bic pt ridicat moralul

Eu sunt foarte suparata pe tema cu inscrierea la scoala. La noi nu a fost nimeni cu recensamantul, prin urmare cand am sunat la scoala de care apartinem (si unde nu vreau s-o dau, dar am inteles ca trebuia luata in evidenta) mi-au spus ca aplicatia s-a inchis si ca blocul nostru nu figura pe lista lor. Niste dobitoci!

Asa ca trebuie sa ma duc pe 5 martie sa-mi iau nu stiu ce adeverinta si apoi sa astept etapa a doua pt inscriere dat fiind ca nu apartinem de scoala unde vreau eu s-o inscriu. Deja ma doare capul

In rest...toate bune, abia daca mai reusesc sa ma impart intre balet/engleza/dentist cu Miruna/livrari/facturi, etc...dar sa dea D-zeu sa fim sanatosi ca restul le descurcam

Va pupam pe toate/toti si sper sa mai apuc sa intru curand

Mergi la inceput

Madau multumim de urari!

Dragelor, azi am luat a 4-a busitura-cazatura in sarcina asta. Mergeam eu teleleu cu capul in nori ca o domnisoara, bazandu-ma ca asfaltul parea negru si zbang! Am alunecat cu piciorul drept de mi-am facut nitica julitura la genunchiul stang. Mi-am rupt si blugii preferati de graviduta

In sarcinile cu fetele am cazut doar cate 1 bucata busitura per sarcina. Ce efecte nasoale pot avea cazaturile astea? Voi ati cazut cand erati ?

Lavi gravida habauca 29+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria_alexia spune:

Bic, sunt sigura ca o sa ramai puternica si pozitiva - pur si simplu pentru ca asa esti tu! Capul sus si rezolvare cat mai buna a problemelor!
Voi chiar ati avut multe schimbari in ultima vreme - sper sa va regasiti axa cat mai curand.

Mandy, mult succes! e buna strategia pasilor mici.

Feli, nici eu nu sunt prea convinsa de cat face Cristi la gradi la nivel de "pregatitoare" - ei sunt grupa mixta de varsta. Practic scrie ceva prin caiet la pranz, inainte sa-l luam, in timp ce copiii iau masa de amiaza .
Dar i-am cumparat caiete de activitati pentru acasa. Exista trilioane de feluri de la diverse edituri, pe cele 3 teme din programa: activitati matematice, dezvoltarea vorbirii, cunoasterea mediului. Cristi le face in joaca, de hobby, pe-acasa. Eu de-acolo imi dau seama si de programa, si de ce stie. Din cate mi-au spus invatatoarele, esentiala e pregatirea mainii pentru scris = cat mai mult colorat si desenat. Restul se invata in scoala.
(Unele caiete o iau razna rau de tot - a avut de rezolvat anagrame sau de citit ora de pe ceas ).

Lavi, sanatate! Soacra cum mai e?

Nokiii, super iesirea voastra recenta, multumesc pentru turul virtual . Cum spunea si Meems, intineresti si radiezi in toate pozele.

Noi eram pusi pe fapte mari w/e asta, avand in vedere ca de mult n-a mai fost vreme buna si d-nul sotz liber. Voiam ski, vizionat Balea Ice hotel... In schimb a fost cam horror - Cristi a prins ceva care a debutat cu febra mare noaptea, raceala zdravana in continuare. Acum e binisor si sub antibiotic. (de nervi, mi-am petrecut sambata intr-un mare smotru si ieri eram si eu praf )

Aa, si marea realizare a saptamanii trecute: suntem acum 4 bucati pe skiuri . Urcat cu ski-lift, coborat impreuna. E superb!

Mergi la inceput

Maria, sanatate lui Cristi si bravo pentru schiat!!!!

Soacra mea e binisor, adica se reface OK dupa accident, conform spuselor dr (si lui Virgil i s-a parut mult mai bine decat acum 2 saptamani) dar sunt ingrijoratoare problemele ei cu inima, iar tratamentul pt inima pe ici pe colo se bate cap in cap cu cel pt AVC. Doamne ajuta! cam asta e factorul cel mai important. Drii vad ca isi dau toata silinta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_80 spune:

Buna dimineata!

La noi e soare, iupiii, imi luasem gandul dupa ce pe la 7 dimineata era o ceata de nu vedeam copacii din fata geamului.

Mandy, super ca ai luat decizia, ai scapat de intors problema pe toate partile! asa zic si eu, daca sunteti impreuna e mai bine, iar adeverinta aia o obtineti voi cumva, nu se poate sa nu vi-o dea pt ca lipsiti acum, la final, cateva luni.

Alinush, ma uit si de scutece bio. Bb e fetita 90%, eu ma bucur f tare, sper sa n-apara surprize si sa fie baiat. Spor la renovat bucataria! Super ca e incantata Alessia de surioara mai mare, sentimentul e reciproc? :) (si eu sunt sora cu 5 ani mai mica si cea mare statea mai prost cu intors incantarea- din motive obiective, inteleg eu acum :) Pe cand stateam mai prost cu empatia saream la bataie, saracuta de ea :)

Noki,multumesc mult! M-am gandit eu ca o sa te bucuri de fetita :) tu si Lavi ma intelegeti f bine la capitolul asta :) Cu scoala germana, eu zic sa nu-ti faci griji, am inteles ca anul asta criteriul etnic e prioritar, iar apartenenta religioasa si gradi la care sunteti sunt numai avantaje. A scris cineva si pe un blog despre asta, era o informatie interesanta acolo, daca vrei iti dau link pe PM.

Cora, bafta cu admiterea la Cervantes -mi se pare f f frumos, spaniola e limba mea preferata pe lume :) si din cate spui despre firea lui Andrei, cred ca i se potriveste sist de educatie si cultura spaniola (mai putin riguroasa, dar incarcvata de sentimente si profunda).

Meems, ati terminat baia lui Ri?

Bic, multumesc mult, mult pentru sumar - in afara de conceptul de inserturi habar n-am de nimic, m-ai mai lamurit un pic. Buna ideea de a-mi face un portofoliu de scutece si a nu cumpara 20 de un fel :)Clar ca tre sa ma documentez serios. Iti scriu cu spalatul, multumesc- of, dar daca la tine dura atat sa se usuce la soare, ce ma fac eu la iarna aici?
Sper ca nu-s probleme f grave de sanatate ce ai tu. Sentimentul ca gata si teroarea mie imi suna mai mult a anxietate din alte surse proiectata pe problema asta medicala - nu poti rezolva asta cumva? Ii tin pumnii lui Sma sa se adapteze in casa cea noua. Te inteleg f bine ca te simti vinovata pt mutat copilul, ca si eu am tot mutat-o si n-a fost usor, of.

Lavi, sanatate multa! Si eu am fost mereu racita, cred ca e din cauza suprapunerii trimestrelor I-II cu vremea rece....Imi pare rau de cazatura - s-a schimbat centrul de greutate si tre sa fii mereu atenta, lasa tu mersul teleleu pana mai incolo. Cred ca aia avea dureri/contractii daca ai fi facut vreun damage pe-acolo, asa ca stai linistita, dar atenta :)

Maria, sanatate lui Cristi si felicitari pt Anuca schioare, ce frumos :)

Feli, nici Maya nu face nimic la gradinita, lasa ca au ei timp sa invete...mie mi se pare si periculos sa se plictiseasca in clasa I. Bucura-te de ultimul an fara bastonase si tot restul.

Madau, bafta cu inscrierea la scoala - f tari cu recensamantul. Si se mai mira ca a iesit populatia de 19 milioane ....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_80 spune:

Lavi, ma bucur tare mult pt soacra ta! Of, parea asa rau la inceput si uite ca exista speranta, totusi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Noki_Lara spune:

Mihaela, daaaa, da si mie PM cu linkul. Problema e ca nu s eva lua in considerare criteriul religios. Iar etnici nemti nu suntem. Din pacate

Miha+Corapino, da da da... si io-s mega-fana spaniola. Stiu un baietel care e la Cervantes si pare ok scoala.

Lavi, am picat si eu nasol vineri, fix pe fluierul piciorului. Vnataie si durere ascutita. Pus zapada si trecut. Cazatui in sarcina nu am experimentat. Numa' ridicat de gresie/faianta la greu. Da' nu-i timpu' pierdut

Madau, inscriere la scoala? Aoleu, sa nu mai aud de chestia asta.Iti tin pumnii si tie sa iasa ok.

Maria, woow, 4 schiori??? Imagine SF ptr mine Da' admirativa pentru voi.

Meems, cica intineresc. Ma conserv si io de la frigu' asta din iarna care sper ca a cam trecut

Bic, EVIDENT ca va fi totul ok. Punct.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui mihaela_80

Lavi, ma bucur tare mult pt soacra ta! Of, parea asa rau la inceput si uite ca exista speranta, totusi.

Da, mai Miha, mai stii ca in prima zi situatia parea disperata rau si ziceai tu ca poate-poate o faramita de speranta tot mai e!

Dureri-contractii n-am avut. Da, ligamentele-s mai laxe si mintea mea mai cu sorcova

Mergi la inceput