Colectia de toamna-iarna 2005 (32)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns maria_alexia spune:

Lavi, in final invatatoarea hotaraste pe cine are in clasa si pe cine nu. Nu-mi dau seama exact ce inseamna acest "nu stie ce sa faca" - dar clar asteapta de la voi un semn. Avand in vedere ca a mers bine cu Silvia, e posibil ca daca voi va aratati dornici de colaborare pe termen lung, sa accepte chiar fara alte atentii. zic si eu. Dar clar e randul vostru la mutare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corap spune:

io nu pendulez, da' a venit tanti asta la usa mea si mi-a schimbat perspectiva
oricum, de scoala naspa cu invatatoare buna apartinem (si au numai cate o clasa de fiecare an, n-au paralele)
educatoarea lu' fi-mio zice ca scoala naspa a crescut mult in ultima vreme, dupa renovare, redotare etc...
eh, de-astea :)
lavi, pai se poate prescurta "liv" si nu "oli".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_80 spune:

La multi ani, Silvia, Bic si Cora!

Lavi, te rog sa nu-mi furi numele de Iulia :) anunt cu aceasta ocazie ca o sa avem 90% fetita si ca ne gandim sa-i punem numele Julia, care in germana se citeste Iulia. Olivia si Otilia imi plac si mie de nu mai pot, ti-am zis :) Dar cel mai mult si mai mult Ana Stefania :)

Cu scoala - e mai simplu aici - scoala la care suntem arondati ii inscrie automat, noi tre sa mergem in martie sa semnam niste hartii . Sunt 3 clase mari si late normale si una pt copii cu probleme de limmaj, etc, saptamanile astea ii testeaza la gradi pt a vedea care copii au nevoie de ajutor suplimentar si vor merge in clasa speciala. Nu se poate alege invatatoarea, nimic.

La centrul cultural am cunoscut-o pe una dintre invatatoare (cea de la clasa speciala - unde Maya nu va merge sigur, ca a iesit bine la testele de limba, mate, etc) si mi-a spus ca parintii nu pot alege nici invatatoarea, nici nimic. Ea ne primeste pe noi 2 la niste lectii deschise pana atunci, o duc pe Maya sa vada scoala - eu am vazut-o deja, f frumoasa si colorata :) si micuta, 12 clase in total. (numai 1-4)

Lavi, f dragut caruciorul, sa-l stapaniti sanatoase! :)

Si o intrebare: a avut cineva/cunoaste cineva vreo mama care sa fi folosit la copilul ei scutece de bumbac moderne? Adica din alea care se spala si au pernute ce se pun inauntru in buzunarase. Vreau sa iau si asa, mi-e groaza de chimicalele din scutecele de unica folosinta, plus ca mi se parea ca se incing si Maya plangea de la ele, plus motive ecologice. Sunt n marci si tipuri, m-am pierdut.

Mergi la inceput

Mihaela, sa creasca mare si sanatoasa samburica voastra .
Scutece din bumbac/refolosibile a folosit Bic si era un subiect pe la Parintii intreaba pe tema asta.
pe-aici mamele le confectioneaza singure, nu exista marci de cumparat.

buna treaba cu scoala voastra. am inteles ca asa e si in Anglia - nu poti alege scoala. Drept care parintii cu copii de varsta asta isi aleg cu mare grija zona in care locuiesc. drept care pretul zonei e dat si de prestigiul scolii. Cand cresc copii si scapa de griji, se muta si ei intr-o periferie linistita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Miha, stai linistita, nu-ti furam numele de Iulia, doar ca ne place
Stiu ca tu tocmai mi-ai zis de el zilele trecute, deci ai drept de piua asupra lui!

Apropo de scutece, o prietena de-a sora-mii foloseste scutece lavabile, daca vrei pot sa te pun in legatura cu ea. Mai bine zis e vorba de finutul sora-mii.

Apropo de invatatoare, ma gandesc sa merg direct la invatatoarea respectiva, sa o sar din schema pe invatatoarea Silviei care vad ca da inapoi de la a ma ajuta. Dupa ce o inscriu pe Nati si vad care e miscarea la directiune, daca pot scrie iar numele invatatoarei dorite pe dosar, merg sa vorbesc si cu doamna in cauza. Daca o ia pe Nati bine, daca nu, nu. Nu pot sa ma pun in cap.

Nah, eu sper ca nici cele 3 invatatoare noi care vor veni sa nu fie varza. Asta pentru ca scoala e bine cotata, intr-un cartier bun, vorba ta, Maria, cartier bun inseamna copii (in general) buni, deci probabil cadre didactice bune vor concura sa ajunga aici. Nu garanteaza nimic asta dar e destul de probabil sa fie asa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mandyksch spune:

Salut,

Noi suntem intr-o situatie si mai neplacuta si grea
In mod normal astazi ar trebui sa confirm daca ne relocam sau nu.Dar daca spun da, asta ar insemna ca trebuie sa ma duc singura o vreme, pentru ca ni s-a recomandat ca gradinita sa o termine aici ca sa nu fie doua schimbari majore pentru el, alta gradi apoi scoala.Si mi-e greu de mor, cum sa plec fara el .
Apoi bineinteles ca despic firul in patru...si daca nu o sa functioneze dincolo (mai ales ca o vreme am "trai" doar din salariul meu) si va trebui sa ne intoarcem inapoi.Kriszti ar trebui sa se obisnuiasca cu un alt mediu, again. Mai ales ca in ultima vreme tot zice ca nu vrea sa mai meagra la gradi (bineinteles ca nu vrea sa scrie ca "e greu" si el "nu poate"), sa nu zic ca nu vrea nici la scoala.Of, greu-greu-greu.Este atat de emotiv si plangacios incat efectiv mi-e frica de cum va reactiona daca plec efectiv. (Desi i-am explicat frumos cam cum sta treaba, ca sunt cateva luni doar in care pot sa vina in vizita si sa stea cate o saptamana).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_80 spune:

Maria, multumim!

Lavi, drept de piua, hihi de cand n-am mai auzit

Pai si eu as merge direct la invatatoarea vizata, asa mi se pare corect. Daca ai da spaga prin inv Silviei ar fi alta treaba :)

O astept pe Bic sa mai intre, atunci Maria, interesanta si ideea de a-mi face scutecele singura, o sa ma uit cu atentie la modele, sa vad daca reusesc sa pricep si sa pun in practica ceva de acolo.

Da, asa e cu scoala si zona, aici schimba chiar oraselul oamenii pentru asta - se duc in satele din jurul oraselor sperand la populatie omogena etnic - adica la mai putini imigranti ai caror copii scad nivelul limbii germane la clasa :) Acum cu clasele astea speciale s-au mai linistit putin. Mie imi place de ei ca mi se plang mie de asta:)

Mandy - dar daca ati pleca in Ungaria cu totii acum, sotul tau ar lucra? ca daca ar putea sta cateva luni cu Kriszti acasa, eu nu l-as mai duce la nicio gradinita, zau, l-as plimba mult pe acolo sa se obisnuiasca cu locurile, l-as inscrie la un club sportiv, etc. si as mai lucra cu el acasa ce-i trebuie lui pt a face fata in clasa I acolo.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camelia_daniela spune:

Citat:
citat din mesajul lui lavi02
Aseara am luat dictionarul onomastic si am facut liste de nume. Al doilea nume probabil ramane Stefania, dar trebuie sa votam un prim nume, si ar merge unul mai scurt. Fetelor le place Gloria si Stela si Lizi :). Bun, Natalia vrea Trandafirasa (vezi Clopotica). Gloria ii place si lui Virgil :) mie deloc. Le-am zis sa-i puna Gloria-Victoria si au aranjat-o pe biata fata. Dar am trecut pe lista preferintele tuturor. Lui Virgil ii mai plac Chloe si Zoe :), zice ca se potrivesc cu porecla actuala, Zu. Si ii mai palce Ileana. Mie imi plac Olivia, Otilia, Catalina, Letitia dar la niciuna dintre ele nu-mi place prescurtarea uzuala formata din primele 2 silabe la care vrei, nu vrei, se va ajunge. Mie imi place si Carmen dar fetelor deloc. Silvia propune Olive. Raman Amalia, Ana, Anya, (desi asta e strain si nu se asorteaza cu restul numelor din familie), Iulia care ne plac cat de cat tuturor dar nu avem mare "lipici" pentru vreunul dintre ele.

Uf, greu e sa te hotarasti la un nume!

Scuzati logoreea matinala. Am avut insomnie azi noapte cam intre 3 si 5 si mi-e groaza sa ma apuc de mailurile de la servici ca necesita si mai multa concentrare.

pupici!
Lavi

Lavi, super vesti de la soacra ta! Doamne ajuta sa fie bine!

Referitor la nume, si sora-mea cocheteaza cu numele de Anya ...

Cami & Alexandra Daria (02.01.2006)

“The child must know that he is a miracle, that since the beginning of the world there hasn't been, and until the end of the world there will not be, another child like him.” (Pablo Casals)

Pixy's Style - BIJUTERICILE MELE ...

[size=2] Ramas bun, EMMA! Nu te vom uita niciodata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mandyksch spune:

Lavi, ma bucur ca soacra ta este mai bine, sper sa o tina tot asa, of ca nenorocirile astea vin si nu te intreaba.

Mihaela,sotul meu nu ar lucra o vreme, nu ar avea cum efectiv ca nu ar fi cine sa stea cu Kriszti sa-l duca, aduca de la gradi/scoala, sa stea cu el. Asa ne-am gandit si noi sa vina si sa stea mai multa vreme. Dar, m-am interesat, si daca vreau sa il inscriu aici la scoala trebuie sa duc de la gradinita un fel de adeverinta/evaluare ca este capabil si "matur" (ca nu gasesc acum alt cuvant) sa fie inscris la scoala. Si pentru ca sa obtin asta de la gradi de la noi va trebui sa frecventeze cursurile cat de cat.M-as bucura daca ar reusi sa stea macar cate doua saptamani pe luna acolo cu mine.Uf, la noi gradi parca se termina pe 22 iunie.

Mergi la inceput

Mandy, tin pumnii sa luati decizia cea mai buna pentru voi!
(si sunt convinsa ca o s-o faci bine: te pricepi si la judecat obiectiv situatia, si la a-ti urma inima).

Ce pot sa-ti spun cu siguranta e sa nu va temeti de schimbari, inclusiv pentru Kriszti: daca schimbarea e spre bine, o va accepta foarte usor si fara probleme.
(noi am schimbat gradinitele intr-o veselie, n-a fost nici un soc de adaptare avand in vedere ca am mers spre mai bine).
Si tot cu certitudine: daca sunteti impreuna, va va fi mai bine .

Mergi la inceput