Colectia de toamna-iarna 2005 (32)
Raspunsuri - Pagina 16
lavi02 spune:
Manevra specifica mi-a povestit prietena mea ca se face in Franta pe la 38 de saptamani, de catre doctor, in spital. Daca reuseste, pacienta poate naste normal linistita, cand ii vine sorocul. Ce poate sa iasa prost la manevra asta este ca din cauza fortei exercitate exterior sa se desprinda placenta, caz in care se intra in cezariana imediat si nu e niciun pericol, in 5 minute copilul este afara si se face hemostaza mamei. Mi se pare o idee mult mai buna decat la noi unde se face cezariana direct de catre majoritatea doctorilor.
Multumesc de link!
lavi02 spune:
Tot eu pe aici, veritabil monolog .
La multi ani!! Corap & Gabi (cu intarziere, scuze).
Petrecerea Silviei a iesit excelent, a fost distractie 100% de la inceput pana la sfarsit. La Nati anul asta am experimentat petrecerea fara animatori, bazata doar pe joaca si a iesit foarte bine, acum la Silvia am experimentat petrecerea doar cu animatori (ce-i drept au avut ei ceva recuzita) si a iesit excelent. La varsta Silviei deja nu se mai preteaza gonflabilele, sunt copii de 10 ani, unii merg pe 11, animatorii i-au captat si i-au organizat super!
Deja se pare am o experienta de organizare de petreceri in toate variantele. :) Dar inca invat.
De invatat in primul rand de la copil: am comandat pizza, eu si Virgil ne uitam dupa pizza sofisticata, Silvia a vrut simpla, cu sunca, ciuperci si masline. Pana la urma am luat de 3 feluri, in cantitati egale. Cea aleasa de Silvia a fost cea preferata de copii si care s-a terminat prima. La fel cu tortul, am mers pe combinatia default a celor de la cofetarie, blat alb simplu cu crema de lapte si crema de frisca, mai toti copiii au cerut si a doua felie, s-au mirat si doamnele de la club pt ca au zis ca de obicei copiii nu prea mananca tortul. Pana la urma se pare ca sofisticareniile sunt pe gustul adultilor.
-------
Vesti (mai) bune si de la mama lui Virgil: a inghitit ieri ceva apa si ceva iaurt, Doamne ajuta sa-si recupereze inghitirea si sa poata manca. A inceput sa miste putin si piciorul de pe partea afectata, mana neafectata si-o misca cu putere si precizie, cea afectata din pacate deloc si neuroloaga crede ca nu si-o va recupera. De miercuri va iesi in ATI. Suntem mai optimisti.
----
Alta treaba buna: sambata s-am cumparat lui Zu carucior, a fost o decizie impulsiva, de moment. Dar sunt tare bucuroasa de achizitie, sper sa-l foloseasca sanatoasa zuzulina miscacioasa.
Am luat Chicco Lite Way http://chicco.ro/product--carucior-sport-lite-way--1123.html varianta pe rosu,
folosibil de la 0 luni, usor (7 kg), cum imi doream, fara landou pt ca bebe de naste vara, are o husa de iarna foarte misto cu gluga. Sunt incantata. Dupa 6 luni daca mi se pare greu asta de 7 kg imi iau un MacLaren Quest (5.5 kg) sau Triumph (5.2 kg) si gata. La mine principala nevoie e greutatea mica pentru ca nu sunt vreo fortoasa in schimb sunt mobila si agitata. Mereu trebuie sa urci si sa cobori scari cu caruciorul in brate.
Lavi 28+
maria_alexia spune:
Lavi, super vesti.
Sa va traiasca Silviuta - La multi ani!
Uff, am tot pazit calendarul saptamana trecuta sa n-o ratez, dar vad ca am reusit
ceva poze nu ne mai arati ?
Imi place mult caruciorul, sigur iti va placea si tie: noi am avut un chicco (modelul ceva mai robust) in partea a doua la Cristi si in totalitate la Ana si am fost ff fericiti cu el.
La multi ani, Corapina!
La multi ani, Bic!
meems spune:
Lavi, ma bucur de vesti bune, sa dea Dumnezeu sa continue tot asa vestile
Ce fain ca petrecerea Silviei a fost un succes, sa va traiasca domnisoara!
Felicitari pentru achizitie, dragut caruciorul.
Bic si Corap, LA MULTI ANI! si aici
lavi02 spune:
Maria & Meems
Zau ca v-as mai arata poze dar cand vine Virgil seara cu laptop-ul de abia apuc sa discut cu el problemele zilnice + culcam fetele + ne culcam noi. Pe desktop nu am instalat programul ala misto cu care pun poze si oricum dupa amiaza nu stiu cum se face ca nu am prea mult timp: lectii cu Silvia, strans de prin casa, facut mancare pt Silvia...
Corap multumim tare mult de recomandarea cu Pippi Sosetica , citim din volumul 2 acum, Nataliei ii place tare mult! Si ii place si Silviei, a mai citit si ea separat sau alteori asculta cand ii citesc Nataliei.
De cand am implinit 28 de saptamani vad ca am intrat de-a dreptul si cu simtomele in trim III, in ultimele 2 nopti m-am "bucurat" de insomnie, a inceput sa ma usture pielea de de pe burta... Am luat 6 kg, nu e mult, la Nati luasem vreo 7 pana la varsta asta (ca mi-am facut lista), ma intreb ce ar fi fost daca luam si mai mult. Ma dau cu ulei de migdale 100% natural, care cica e special recomandat pt gravide, pana acum isi facea efectul, acum vad ca nu prea. Aseara m-am dat cu crema Xheken de la Vectem, tot speciala de gravide de la farmacie, dupa asta parca ma simt mult mai bine, dar sa nu ne grabim. Cu ulei de masline m-am dat sarcina trecuta si ma ustura mai rau dupa el. Ma ustura cat un lat de palma sub sani, zona unde se sprijina sutienul si 3-4 degete in jos. Restul burtii n-are nicio treaba, e obisnuita cu grasimea . Vergeturi n-am avut pe burta la sarcinile precedente, doar cateva pe sani dar vad ca n-am unele noi.
Interesant, linea neagra de la buric in jos nu mi-a aparut (inca?) la sarcina asta, la celelalte 2 am avut-o sigur dar nu mai stiu cand mi-a aparut. Voi ati avut fenomenul asta, la o sarcina da, la una ba?
Aseara am luat dictionarul onomastic si am facut liste de nume. Al doilea nume probabil ramane Stefania, dar trebuie sa votam un prim nume, si ar merge unul mai scurt. Fetelor le place Gloria si Stela si Lizi :). Bun, Natalia vrea Trandafirasa (vezi Clopotica). Gloria ii place si lui Virgil :) mie deloc. Le-am zis sa-i puna Gloria-Victoria si au aranjat-o pe biata fata. Dar am trecut pe lista preferintele tuturor. Lui Virgil ii mai plac Chloe si Zoe :), zice ca se potrivesc cu porecla actuala, Zu. Si ii mai palce Ileana. Mie imi plac Olivia, Otilia, Catalina, Letitia dar la niciuna dintre ele nu-mi place prescurtarea uzuala formata din primele 2 silabe la care vrei, nu vrei, se va ajunge. Mie imi place si Carmen dar fetelor deloc. Silvia propune Olive. Raman Amalia, Ana, Anya, (desi asta e strain si nu se asorteaza cu restul numelor din familie), Iulia care ne plac cat de cat tuturor dar nu avem mare "lipici" pentru vreunul dintre ele.
Uf, greu e sa te hotarasti la un nume!
Scuzati logoreea matinala. Am avut insomnie azi noapte cam intre 3 si 5 si mi-e groaza sa ma apuc de mailurile de la servici ca necesita si mai multa concentrare.
pupici!
Lavi
maria_alexia spune:
Lavi, ref la usturimi, as spune ca e oarecum normal - e sfarsit de iarna si pielea e uscata de felul ei pe vremea asta, numai intindere la maxim nu-i mai lipsea. Si eu am simptomele tale . Ana idem, cu ceva dermatita. Hidratare la maxim (interna si externa) si uns bine - asta e sfatul de la dermatoloaga.
Ce lista exotica si indrazneata de nume aveti . Sunt curioasa ce o sa alegeti in final.
Amalia Stefania imi suna cel mai bine
corap spune:
io-s p-aici. multu de urari !
sunt intr-o dispozitie destul de aiuristica, de-aia n-am mai scris pe-aici. e de la vreme... astept sa vina primavara , ma simt... devitaminizata.
am si trebi la serv., dimineata abia-i urnesc pe-ai mei.
mai am si dilema cu scoala - adica aleg o scoala mica, dotata, cu invatatoare super, aproape cat sa nu tb sa treaca strada, cu rezultate bune in ultima vreme la olimpiade, dar extrem de prost cotata in functie de rez clasei a opta. sau il duc la cervantes pana la urma...
ghinionul naibii, nu credeam ca decizia luata acum 100 de ani cu privire la scoala copiilor mi-o mai poate schimba cineva :) si-acu' dau de cea mai tare invatatoare din sistemul solar. ce naiba fac, ce aleg? scoala au invatatoarea?
maria_alexia spune:
Cum, Corapina, si tu cu pendulari dintr-astea intre scoli ???? .
Nu stiu ce inseamna Cervantes in constiinta colectiva capitalista, dar daca scoala cea mica are rez. bune la olimpiade si proaste la cls a 8-a, e de investigat daca nu cumva a fost atunci o generatie nefericita si situatia recenta s-a imbunatatit considerabil.
A inceput si pe-aici o nebunie cu inscrierile . Mutatii de adresa la greu, liste la invatatoare, presiune sa-l lasi la after-school, altfel ii defavorizeaza/raman in urma... Am aflat cu groaza si despre volumul de lectii - urias la scolile vanate.
Sper sa avem pur si simplu noroc, deja luarea unei decizii rationale ma depaseste .
lavi02 spune:
Maria & Cora, acum ca am democratizat alegera numelui, incluzand si fetele, au iesit la iveala idei care mai de care.
Si mie imi place mult Olivia dar nu-mi place prescurtarea Oli.
Cora si eu vreau primavaraaaaa. Si mancare de urzici.
Daca invatatoarea e OK poti sa-mi muti din clasa a 5-a in alta parte.
Maria cam asa cu pielea.
Aoleu Maria, sa stii ca si eu sper la noroc. Dupa ce imi promisese invatatoarea Silviei ca s-a rezolvat cu invatatoarea Nataliei acum mi-a zis ca nu stie ce sa zica. Si o cred, pt ca e foarte solicitata, ca e singura care ramane, se pensioneaza 3 invatatoarea din generatia lor. Deci va fi la noroc: ori prinde invatatoarea respectiva, ori din cele noi s-o nimeri una buna. In orice caz eu spaga nu dau, nu mi se pare ca e cazul. La Silvia a mers foarte simplu, am scris pe dosar la ce invatatoare vrem si la ea a si intrat. Fara pile, spaga. Clasa e cea mai buna, clasa A, la concurenta cu B-ul.